高考新课标全国卷英语含答案

高考新课标全国卷英语含答案
高考新课标全国卷英语含答案

2013年高考全国卷英语试题及答案

2013年普通高等学校招生全国统一考试(试题类型:B) 英语(新课标) 注意事项: 1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷1至13页,第II卷14至16页。 2. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置。 3. 全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。 4. 第I卷听力部分满分30分,不计入总分,考试成绩录取时提供给高校作参考。 5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第I卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10称钟的时间来回答有关小题如阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C。 1. What does the man want to do? A. Take photos. B. Buy a camera. C. Help the woman. 2. What are the speakers talking about> A. A noisy night. B. Their life in town. C. A place of living. 3. Where is the man now? A. On his way. B. In a restaurant. C. At home 4. What will Celia do? A. Find a player. B. Watch a game. C. Play basketball. 5. What day is it when the conversation takes place?

2018年最新版本全国高考英语七选五专题练习及答案Word版

七选五专题练习(附参考答案) 一 The jobs of the future have not yet been invented. __1__ By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds. 1.Curiosity Your children need to be deeply curious. __2__ Ask kids, “ What ingredients (配料) can we add to make these pancakes even better next time?”and then try them out. Did those ingredients make the pancakes better? What could we try next time? 2.Creativity True creativity is the ability to take something existing and create something new from it. __3__ There are a dozen different things you can do with them. Experimenting with materials to create something new can go a long way in helping them develop their creativity. 3.Interpersonal Skills Understanding how others feel can be a challenge for kids. We know what's going on inside our own head, but what about others? Being able to read people helps kids from misreading a situation and jumping to false conclusions. __4__ “Why do you think she's crying?”“Can you tell how that man is feeling by looking at his face?”“If someone were to do that to you, how would you feel?” 4.Self Expression __5__ There are many ways to express thoughts and ideas—music, acting, drawing, building, photography. You may find that your child is attracted by one more than another. A.Encourage kids to cook with you. B.And we can't forget science education. C.We can give kids chances to think about materials in new ways. D.So how can we help our kids prepare for jobs that don't yet exist? E.Gardening is another great activity for helping kids develop this skill. F.We can do this in real life or ask questions about characters in stories. G.Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill. 文章大意:本文为一篇说明文。就如何帮助孩子为还未存在的工作做好准备给出了很好的建议。 答案: 1.D前面提到...have not yet been invented。既然是没被发明,接下来的应该是D项:我们应该如何帮助我们的孩子为还没存在的工作做好准备呢?

2014年高考英语试题及答案全国卷2

2014年高考英语试题及答案全国卷2

2014年普通高等学校招生全国统一考试新课标II卷 英语 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本试卷和答案卡一并交回。 注意事项: 1.答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.选出每小题答案前,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框,不能答在本试卷上,否则无效。 第一部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑. A Arriving in Sydney on his own from India, my husband, Rashid, stayed in a hotel for a short time while looking for a short time while looking for a house for me and our children.

During the first week of his stay, he went out one day to do some shopping. He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was gone. He was extremely worried as the suitcase had all his important papers, including his passport. He reported the case to the police and then sat there,lost and lonely in strange city, thinking of the terrible troubles of getting all the paperwork organized again from a distant country while trying to settle down in a new one. Late in the evening, the phone rang. It was a stranger. He was trying to pronounce my husband’s name and was asking him a lot of questions. Then he said they had found a pile of papers in their trash can(垃圾桶)that had been left out on the footpath. My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents. Their young daughter had gone to the trash can and found a pile of unfamiliar papers. Her parents had carefully sorted them

2015年高考英语全国卷阅读解析

2015年高考英语全国卷 第二部分阅读理解 第一节 A 【语篇导读】这是一篇广告文体类阅读材料。介绍了四则伦敦运河博物馆每月(八月除外)的第一个星期四的报告主题。 21. C 事实细节题。由第一则报告的首句可知,Chris Lewis所做的报告“运河先驱”中,James Brindley被公认为早期最重要的运河设计师。由此可知C项正确。 22. D 事实细节题。由题干中的“February”可将答案锁定在“February 6th”的话题“An Update on the Costwold Canals”中。显然答案为D。 23. A 事实细节题。根据题干中的关键词islands, the Thames可知答案在“March 6th”中。Miranda Vickers 在其报告“Eyots and Aits—Thames Islands”中对泰晤士河中的岛屿做了一个全景的回顾。因此答案为A。 B 【语篇导读】这是一篇记叙文。“我”生活在美国东北部的纽约,那儿的冬季实在让人难以忍受。一次去佛罗里达的Sarasota度周末的机会让“我”深切感受到了宜人的气候是多么令人惬意。尤其是那又大、又软又圆的西红柿。 24. B.推理判断题。由第一段最后一句“dulled by months of cold-weather root vegetables”所提供的信息尤其是dulled一词的意义可以推测纽约寒冷的冬季是令人厌烦的。故答案为B。 25. D。事实细节题。根据首段末句可知,让作者最感惬意的事情是逛一逛早七点的农贸市场。因此D项为最佳答案。 26. B。推理判断题。根据第三段第二句可知,作者之所以不再购买冬季的西红柿是因为不论商店里的西红柿看起来多么诱人,买到家里就会变得又干又硬,索然无味。故选B项。 27. C。推理判断题。由最后一段所述可知,Brown’s Grove Farm是新开业的一家餐馆。Jack Dusty是供货方之一。再结合“I was planning to have dinner that very night.”一句可知作者打算去那儿用餐。因此答案为C。 C 【语篇导读】这篇短文主要介绍了现代著名艺术家Dali的作品风格及the world of Dali中的展品情况。28. B。推理判断题。短文首段介绍了艺术家Dali的作品。由“…with an exhibition bring together over 200 paintings, sculptures, drawings and more.”一句可知,Dali的作品众多,是一个多产画家。故答案为B。29. A。推理判断题。根据第一段“…the visitors will find the best pieces, most importantly the Persistence of Memory”可知,该作品在Dali的最佳作品中是最重要的,由此可以推断它是Dali的杰作之一。 30. D。事实细节题。根据第二段末句中的“…follo ws a path of time and subject.”可知,Dali的作品是按时间和主题进行布展的。答案选D。 31. A。词义猜测题。由最后一段可知,展出的作品主要来源于两个途径:一是与马德里的一家艺术馆密切合作;一是靠像Salvador Dali Museum这样的机构的捐赠。联系全文大意及前一分句不难推测其它机构捐赠的是艺术作品。因此答案为A。 D 【语篇导读】这是一篇议论文。作者从La Chope咖啡馆的经营特色谈起,介绍了巴黎的一些主题咖啡馆经营理念的变化及其大受欢迎的原因。 32. D。推理判断题。根据短文第一段第二句“”可知,顾客在这里可以学着与他们内心的真实情感取得联系。亦即将自己的真实情感表达出来。故答案为D。 33. A。推理判断题。由第二段“Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle…”一句可知,在过去的几年里,巴黎咖啡馆的生意因法国人生活方式的变化而受损。由此可以推断,人们不再那么频繁地光顾咖啡馆了。因此答案为A。

2013年全国统一高考英语试卷听力+原文+答案(新课标Ⅰ、Ⅱ)

2013年全国统一高考英语试卷(新课标I) 听力试题 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例: How much is the shirt? A. £ 19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C. 1. What does the man want to do? A. Take photos. B. Buy a camera. C. Help the woman. 2. What are the speakers talking about? A. A noisy night. B. Their life in town. C. A place of living. 3. Where is the man now? A. On his way. B. In a restaurant. C. At home 4. What will Celia do? A. Find a player. B. Watch a game. C. Play basketball. 5. What day is it when the conversation takes place? A. Saturday. B. Sunday. C. Monday. 第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

全国各地高考英语 七选五分类汇编

51.【答案】E 【解析】根据下一句ready to offer you public speaking training and courses可知,开头说的是与public speaking 有关的问题,故选E。 52.【答案】B 【解析】根据第一句可知,演讲要集中在自己做过的成功的事情上,故选B。 53.【答案】C 【解析】本段第一句中提到lots of dos and don’ts, walk away!可知,如果有的培训讲太多的条条框框的话,最好不要理会这样的培训,故选C。 54.【答案】G 【解析】根据上一句Your brain is so full of what you’re going to be talking about 可知,给大脑灌输一套规则会使事情变得更糟糕。故选G。 55.【答案】A 【解析】根据treat you as a special one, with your own personal habits可知,本段讲的是“与众不同”,故选A。 5.课标I 第二节(共5小题:每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项。 Business is organized approach to providing customers with the goods and services they want. The word business also refers to an organization that provides these goods and services. Most businesses seek to make a profit (利润) —that is, they aim to achieve income that is more than the costs of operating the business. __71__Commonly called nonprofits, these organizations are primarily nongovernmental service providers. __72__ Business management is a term used to describe the techniques of planning, direction, and control of the operations of a business.__73__One is the establishment (制定) of broad basic policies with respect to production; sales; the purchase of equipment, materials and supplies; and accounting __74__The third relates to the establishment of standards of work in all departments. Direction is concerned primarily with supervision (监管) and guidance by the management in authority.__75__ A. Control includes the use of records and reports to compare actual work with the set standards for work. B. In this connection there is the difference between top management and operative management. C. Examples of nonprofit business include such organizations as social service

2014年全国卷高考英语试卷及答案

2014年普通高等学校招生全国统一考试(浙江) 英语试题 选择题部分(共80分) 第一部分:英语知识应用(共两节,满分30分) 第一节:单项填空(共20小题,每小题0.5分,满分10分) 从A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。 1. ---I am going to Spain fort a holiday soon. --- ______. A. It’s my pleasure B. Never mind C. Leave it alone D. Good for you 2. The paper is due next month, and I am working seven days ______ week, often long into ______ night. A. a; the B. the; 不填 C. a; a D. 不填;the 3.An average of just 18.75cm of rain fell last year, making ______ the driest year since California became a state in 1850. A. each B. it C. this D. one 4.Joe is proud and ______, never admitting he is wrong and always looking for someone else to blame. A. strict B. sympathetic C. stubborn D. sensitive 5.I don’t become a serious climber until the fifth grade, ______ I went up to rescue a kite that was stuck in the branches of a tree. A. when B. where C. which D. why 6.We most prefer to say yes to the ______ of someone we know and like. A. attempts B. requests C. doubts D. promises https://www.360docs.net/doc/b69346339.html,st week a tennis ball hit me on the head, but I tried to _______ the pain, believing that it would go away sooner or later. A. share B. realize C. ignore D. cause 8.“Every time you eat a sweet, drink green tea.” This is _____ my mother used to tell me. A. what B. how C. that D. whether 9.No matter how carefully you plan your finances, no one can _____ when the unexpected will happen. A. prove B. imply C. demand D. predict 10.While staying in the village, James unselfishly shared whatever he had with the villagers without asking for anything ______ . A. in return B. in common C. in turn D. in place 11.Sofia looked around at all the faces: she had the impression that she _____ most of the guests

2015年高考英语全国卷1含答案

绝密★启用前 2015年普通高等学校招生全国统一考试 英语(全国Ⅰ卷) 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 【A】1. What time is it now? A. 9:10. B. 9:50. C. 10:00. 【C】2. What does the woman think of the weather? A. It’s nice. B. It’s warm. C. It’s cold. 【A】3. What will the man do? A. Attend a meeting. B. Give a lecture. C. Leave his office. 【B】4. What is the woman’s opinion about the course? A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. 【C】5. What does the woman want the man to do? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。 【B】6. How long did Michael stay in China? A. Five days. B. One week. C. Two weeks. 【A】7. Where did Michael go last year? A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7段材料,回答第8、9题。 【B】8. What food does Sally like?

2013年全国高考英语试题及答案-新课标2

绝密★启用前 2013年普通高等学校招生全国统一考试(新课标Ⅱ卷) 英语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考试结束,将试题卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 注意事项: 1.答第Ⅰ卷时,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2. 选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框。不能答在试卷上,否则无效。 第一部分英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节单项填空(共15小题:每小题1分,满分15分) 从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。 例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants. A. however B. whatever C. whichever D. whenever 答案是B。 【2013新课标II卷】1.--I'm sorry I made a mistake! -- Nobody is perfect. A. Take your time B. You're right C. Whatever you say D. Take it easy 【答案】D 【解析】考查交际用语。根据后句“人无完人”可知,前一个人犯错误了,应叫他take it easy(放松)。 【2013新课标II卷】2. Would you like to with us to the film tonight? A. come along B. come off C. come across D. come through 【答案】A 【解析】考查动词短语辨析。根据句意,与我们一道去看电影,故选A。come along with…与…一道。 【2013新课标II卷】3. I was glad to meet Jenny again, I didn't want to spend all day with her.

-2019全国卷i、ii、iii英语高考真题七选五

1. 2018新课标全国 (I) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Color is fundamental in home design——something you’ll always have in every room. A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms you’ll love to live in. Do you want a room that’s full of life Professional Or are you just looking for a place to relax after a long day 36 , color is the key to making a room feel the way you want it to feel. Over the years, there have been a number of different techniques to help designers approach this important point. 37 , they can get a little complex .But good news is that there’re really only three kinds of decisions you need to make about color in your home: the small ones, the medium ones, and the large ones. 38 . They’re the little spots of color like throw pillows ,mirrors and baskets that most of us use to add visual interest to our rooms .Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colorful sofa ,small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable . Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables or bookshelves 39 . They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of a space. The large color decisions in your rooms concern the walls, ceilings, and floors .Whether you’re looking at wallpaper or paint, the time, effort and relative expense put into it are significant. 40 . A. While all of them are useful B. Whatever you’re looking for C. If you’re experimenting with a color

2014高考英语全国卷1真题(完整版)

2014年普通高等学校招生全国统一考试(新课标I) 英语 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷1页至10页,第Ⅱ卷11页至13页。 2. 答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在本试卷相应的位置。 3. 全部答案在答题卡上完成,搭载本试卷上无效。 4. 第Ⅰ卷听力部分满分30分,不计入总分,考试成绩录取时提供给高校作参考。 5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£ 19.15 B.£ 9.18 C.£ 9.15 答案是C。 1.What does the woman want to do ? A. Find a place B. Buy a map C.Get an address 2. What will the man do for the woman? A. Repair her car B.Give her a ride C.Pick up a aunt 3. Who might Mr Peterson be? A. new professor B.A department head C.A company director 4. What does the man think of the book? A.Quite different B.Very interesting C.Too simple 5.What are the speakers talking about? A.Weather B.Clothes. C.News.

2015年高考全国卷2英语试题及答案解析(word精校版)

2015年高考全国卷2英语试题及答案(word精校版) 含详细解析 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分30分)略 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) A My color television has given me nothing but a headache. I was able to buy it a little over a year ago because I had my relatives give me money for my birthday instead of clothes that wouldn’t fit. I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later, when I saw newspaper advertisements for the set at seventy-five dollars less than I had paid. The set worked so beautiful when I first got it home that I would keep it on until stations signed off for the night. Fortunately, I didn’t get any channels showing all-night movies or I would never have gotten to bed. Then I started developing a problem with the set that involved static(静电) noise. For some reason, when certain shows switched into a commercial, a loud noise would sound for a few seconds. Gradually, this noise began to appear during a show, and to get rid of it, I had to change to another channel and then change it back. Sometimes this technique would not work, and I had to pick up the set and shake it to remove the sound. I actually began to build up my arm muscles(肌肉) shaking my set. When neither of these methods removed the static noise, I would sit helplessly and wait for the noise to go away. At last I ended up hitting the set with my first, and it stopped working altogether. My trip to the repair shop cost me $62, and the sit is working well now, but I keep expecting more trouble. 21. Why did the author say he was fooled into buying the TV set? A.He got an older model than he had expected. B.He couldn’t return it when it was broken. C.He could have bought it at a lower price. D.He failed to find any movie shows on it. 22. Which of the following an best replace the phrase “signed off” in paragraph 1? A.ended all their programs

高考英语全国卷七选五-历年真题-doc

高考英语阅读专题练习七选五 Muzak The next time you go into a bank, a store, or a supermarket, stop and listen. What do you hear? 71 It's similar to the music you listen to, but it's not exactly the same. That's because this music was especially designed to relax you, or to give you extra energy. Sometimes you don't even realize the music is playing, but you react to the music anyway. Quiet background music used to be called "elevator (电梯) music" because we often heard it in elevators. But lately we hear it in more and more places, and it has a new name "Muzak". About one-third of the people in America listen to "Muzak" everyday. The music plays for 15 minutes at a time, with short pauses in between. It is always more lively between ten and eleven in the morning, and between three and four in the afternoon, when people are more tired. 72 If you listen to Muzak carefully, you will probably recognize the names of many of the songs. Some musicians or songwriters don't want their songs to be used as Muzak, but others are happy when their songs are chosen. Why? 73 Music is often played in public places because it is designed to make people feel less lonely when they are in an airport or a hotel. It has been proven that Muzak doeswhat it is designed to do. Tired office workers suddenly have more energy when they hear the pleasant sound of Muzak in the background. 74 Supermarket shoppers buy 38 percent more groceries. 75 . They say it's boring to hear the same songs all the time. But other people enjoy hearing Muzak in public places. They say it helps them relax and feel calm. One way or another, Muzak affects everyone. Some farmers even say their cows give more milk when they hear Muzak! A. Some people don't like Muzak. B. The music gives them extra energy. C. Music is playing in the background. D. Factory workers produce 13 percent more. E. Muzak tends to help people understand music better. F. They get as much as $4 million a year if their songs are used. G. Muzak is played in most of the big supermarkets in the world. Public speaking and critical thinking What is critical thinking? To a certain degree, it’s a matter of logic(逻辑)—of being able to spot weaknesses in other people’s argument and to avoid them in your own, it also includes related skills such as distinguishing fact from opinion and assessing the soundness of evidence. In the broad sense, critical thinking is focused, organized thinking—the ability to see clearly their relationships among ideas. 71 The greatest thinkers, scientists and inventors have often taken their information that was readily available and put it together differently to produce new ideas that, too, is critical thinking. 72 As the class goes on, for example, you will probably spend a good deal of time organizing your speeches. While this may seem like a purely mechanical(机械的) exercise, it is closely connected with critical thinking. If the structure of your speech is loose and confused, chances are that your thinking is also disordered and confused. If, on the other hand, the structure is clear, there is a good chance your thinking is too. Organizing a speech is not a matter ofarranging the ideas you already have. 73 What is true of organization is true of many aspects of public speaking. 74 As you work on expressing your ideas in clear, accurate language, you will improve your ability to think clearly and accurately. 75 As you learn to listen critically to speeches in class. You will be better able to assess the ideas of speakers in a variety of situations. If you take full advantage of your speech class, you will be able to develop your skills as critical thinker in many circumstances. This is one reason public speaking has been regarded as a vital part of education since the days of ancient Greece. A. Rather, it is an important part of shaping the ideas themselves. B. This may seem like a lot of time, but the rewards are well worth it. C. It may also help you to know that there is no such thing as a perfect speech. D. It has often been said that there are few new ideas in the world, only reorganized ideas. E. If you are wondering what this has to do with your public speaking class, the answer is quite a lot. F. The skills you learn in your speech class can help you become a more effective thinker in a number of ways. G. As you study the role of evidence and reasoning in speechmaking ,you will see how they can be used in other forms of communication as well. Empathy Last year, researchers from the University of Michigan reported that empathy, the ability to understand other people, among college students had dropped sharply over the past 10 years. __71__ Today, people spend more time alone and are less likely to join groups and clubs. Jennifer Freed, a co-director of a teen program, has another explanation. Turn on the TV, and you’re showered with news and reality shows full of people fighting, competing, and generally treating one another with no respect. __72__ There are good reasons not to follow those bad examples. Humans are socially related by nature. __73__ Researchers have also found that empathetic teenagers are more likely to have high self-respect. Besides, empathy can be a cure for loneliness, sadness, anxiety, and fear. Empathy is also an indication of a good leader. In fact, Freed says, many top companies report that empathy is one of the most important things they look for in new managers. __74__ “Academics are important. But if you don’t have emotional (情感的) intelligence, you won’t be as successful in work or in your love life,” she says. What’s the best way to up your EQ (情商)? For starters, let down your guard and really listen to others. __75__ To really develop empathy, you’d better volunteer at a nursing home or a hospital, join a club or a team that has a diverse membership, have a “sharing circle” with your family, or spend time caring for pets at an animal shelter. A.Everyone is different, and levels of empathy differ from person to person. B.That could be because so many people have replaced face time with screen time, the researchers said.

相关文档
最新文档