【精品】2018石景山一模初三英语试题

合集下载

北京市石景山区2018—2019学年度第一学期期末考试初三英语试卷(Word版)

北京市石景山区2018—2019学年度第一学期期末考试初三英语试卷(Word版)

石景山区 2018—2019 学年第一学期初三期末试卷英语学校姓名准考证号1. 本试卷为闭卷考试,共10 页,满分60 分,考试时间为90 分钟。

考生 2. 请在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。

3. 试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。

答题须知卡上的选择题用2B 铅笔规范填涂,其他试题用黑色签字笔作答。

4. 考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。

知识运用(共14 分)一、单项填空(共 6 分,每小题0.5 分)从下列各题所给的A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

1. David is my brother. hobby is drawing.A. HisB. HerC. YourD. Its2. —Tina, when did you arrive in Beijing?—September 1st.A. InB. OnC. AtD. From3. You can’t swim in the river, it’s too dangerous.A. andB. soC. butD. because4. —Must I leave now?—No, you . You can have a rest here for a while.A. couldn’tB. mustn’tC. needn’tD. shouldn’t5. Alexander Bell the telephone over 140 years ago.A. inventsB. inventedC. will inventD. has invented6. William in the school library when it began to rain.A. readB. readsC. was readingD. is reading7. Emma isn’t here. She to America.A. goesB. was goingC. will goD. has gone8. The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is one of bridges in the world.A. longB. longerC. longestD. the longest9. In the early 1960s, this book in many schools in Britain.A. teachesB. was taughtC. taughtD. is taught10. It’s important calm whatever happens in life.A. stayB. to stayC. stayedD. staying11. If you take a taxi now, you to the cinema in time.A. getB. gotC. will getD. have got12. —Could you please tell me ?—Of course. It’s on Wangfujing Street.A. where Beijing Hotel isB. where is Beijing HotelC. where Beijing Hotel wasD. where was Beijing Hotel二、完形填空(共8 分,每小题 1 分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D 四个选项中,选择最佳选项。

精校版-2018年石景山区一模英语试题(含答案)

精校版-2018年石景山区一模英语试题(含答案)

石景山区2018年初三统一练习暨毕业考试英语试卷知识运用(共14分)一、单项填空(共6分,每小题0.5分)从下列各题所给的A、B、C、D四个选中,选择可以填入空白处的最佳选项。

1 .Tom is a big boy now. This coat is too short on _ .A .herB .himC itD .them2 .I met Lily a bookstore yesterday.A. onB. toC. inD. of3 .The music was too loud, I turned it down.A .so B. because C .hut D. or4. —you get over here in about the minutes?—Oh, no, I can’t come now. I'm busy.A .Can B. Should C. Must D . May5. Look! The kids about the park.A .run B. ran C .were running D .are running6. Wu Dajing _______a gold medal I n February, 2018 at the Winter Olympics.A. winB. wonC. has won D .will win7. I 300 stamps since last year.A. collectB. collected C .have collected D. will collect8. The shoes at this store are much than at the other.A. cheapB. cheaperC. cheapestD. the cheapest9. The flower show at the park two weeks ago.A. holdsB. heldC. was heldD. is held10. The teacher told us a report about the animals in danger.A .write B. wrote C. writing D. to write11. You _______ the chance if you go home now.A. will missB. missedC. missD. have missed12.I am not sure to the party tomorrow.A. when did he comeB. when he cameC. when will he comeD. when he will come二、完形填空(共8分,每小题1分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

北京市石景山区2018届中考英语模拟试题

北京市石景山区2018届中考英语模拟试题

石景山区2018年初三统一练习暨毕业考试英语试卷学校_______________________姓名___________准考证号_________________知识运用(共14分)一、单项填空(共6分,每小题0.5分)从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

1. Tom is a big boy now. This coat is too short on ______.A. herB. himC. itD. them2. I met Lily ______ a bookstore yesterday.A. onB. toC. inD. of3. The music was too loud, ______ I turned it down.A. soB. becauseC. butD. or4. —______ you get over here in about five minutes?—Oh, no, I can’t come now. I’m busy.A. CanB. ShouldC. MustD. May5. Look! The kids ______ about the park.A. runB. ranC. were runningD. are running6. Wu Dajing ______a gold medal in February, 2018 at the Winter Olympics.A. winB. wonC. has wonD. will win7. I ______ 300 stamps since last year.A. collectB. collectedC. have collectedD. will collect8. The shoes at this store are much ______ than at the other.A. cheapB. cheaperC. cheapestD. the cheapest9. The flower show ______ at the park two weeks ago.A. holdsB. heldC. was heldD. is held10. The teacher told us ______ a report about the animals in danger.A. writeB. wroteC. writingD. to write11. You ______ the chance if you go home now.A. will missB. missedC. missD. have missed12. I am not sure ______ to the party tomorrow.A. when did he comeB. when he cameC. when will he comeD. when he will come二、完形填空(共8分,每小题1分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

(完整word版)2018北京市石景山区初三(上)期末英语

(完整word版)2018北京市石景山区初三(上)期末英语
Jenny
It's time to move on to the next level. I still remember the day Mike and I rowed boats in the rain. I'll never forget Danny's Desk-Cycle. Did you really think it would work, Danny? Good luck with your inventions in the future! NhomakorabeaDave
(1)Britain and Kim once foundin the park.
A.a toy boatB.a walletC.a raincoatD.a bike
(2)Who invited the Desk-Cycle?
A.KimB.PeterC.DannyD.Steven
(3)In Dave's memory, hein science class.
I knew he had1on his mind. As he stood there, I could sense that he was nervous and wondered if there was something wrong, or if he was just going to ask the rules of the game they were playing. But he was much too serious for that. Now he had my full2.
Every lunch hour, after arriving at his new school, Sam sat alone in the dining hall. He looked at all the different groups of students around him. But he had no way to let them know that he was a good person. He simply couldn't find the right words to reach them.

北京市石景山区中考英语一模试题

北京市石景山区中考英语一模试题

考生须知1.本试卷为闭卷考试,共12页,满分120分,考试时间为120分钟。

2.请在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。

3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。

答题卡上的选择题用2B铅笔规范填涂,其他试题用黑色签字笔作答。

4.考试结束后,请将试卷、答题卡和草稿纸一并交回。

北京市石景山区中考英语一模试题听力理解 (共24分)一、听对话,选择与对话内容相符的图片。

每段对话读两遍。

(共4分,每小题1分)1.A. B. C.2.3.二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。

每段对话和独白读两遍。

(共12分,每小题1分)请听一段对话,完成第5至第6小题。

5. What does the man want to have?A. Chicken.B. Beef.C. Soup.6. Where will the man have his dinner finally?A. At Sun Restaurant.A. B. C.A. B. C.A. B. C.B. At Moon Restaurant.C. At Forest Restaurant.请听一段对话,完成第7至第8小题。

7. Where are the speakers talking?A. In a shop.B. In a cinema.C. In a restaurant.8. Who are they going to ask for help?A. The waiter.B. The manager.C. The salesgirl.请听一段对话,完成第9至第10小题。

9. What does the girl plan to do at first?A. Go to the classroom.B. Go swimming.C. Go to the library.10. What does the girl offer to do for the boy?A. Help him with his math.B. Walk with him to the library.C. Teach him how to write a poem.请听一段对话,完成第11至第13小题。

北京市石景山区2018-2020年三年中考一模英语试题汇编-书面表达专题

北京市石景山区2018-2020年三年中考一模英语试题汇编-书面表达专题

北京市石景山区2018-2020年三年中考一模英语试题汇编-书面表达专题2020年北京市石景山区中考一模英语试题书面表达五、文段表达题目①39. 从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50 词的文段写作。

文中已给出内容不计入总词数。

所给提示词语仅供选用。

请不要写出你的校名和姓名。

假如你是李华,你校将于周六上午十点使用视频会议举办一场介绍新冠病毒(COVID-19)的线上讲座。

你打算邀请你校英国留学生Tom 一起参加。

请用英语给Tom写一封邮件,邀请他参加线上讲座(online lecture),告诉他讲座的时间、内容,以及需要做什么准备。

提示词语:10 o’ clock, introduce, computer, notebook提示问题:● What time will the onl ine lecture start?● What is the lecture about?● What do you advise Tom to prepare?Dear Tom,I’m writing to you to invite you to attend an onlinelecture._____________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ _______I’m looking forward to your reply.Yours,Li Hua【答案】One possible version:Dear Tom,I’m writing to you to invite you to attend an online lecture. It will start at 10 o’clock on Saturday morning. During the lecture, the speaker will introduce what COVID-19 is. Then, he will tell us how to look after ourselves and stay healthy.To attend this lecture, you need to get your computer or your phone ready. And please make sure you can get online. It is a good idea to prepare a notebook because you will need to take some notes. I’m sure you will learn a lotabout COVID-19. Let’s face it and deal with it properly.I’m looking forward to your reply.Yours,Li Hua【解析】【详解】题干解读:阅读题干,这是一篇信件类的作文,所以要注意信件的书写格式。

北京市石景山区中考英语一模试卷

北京市石景山区中考英语一模试卷

中考英语一模试卷一、单选题(本大题共12小题,共6.0分)1.Jim is a very kind boy. We all like ______.()A. meB. himC. herD. you2.I have dancing classes every Saturday. They start ______ 8 o' clock.()A. atB. onC. inD. to3.We didn't enjoy the day______ the weather was so bad.()A. ifB. thoughC. becauseD. till4.---______ do you play sports?Once a week.()A. How longB. How oftenC. How many5.Excuse me, sir, you ______ smoke in the forest. It's dangerous.()A. wouldn'tB. couldn'tC. mustn'tD. needn't6.- Which is ______ season to visit Yuyuantan Park?- Spring. It's fantastic.()A. goodB. betterC. bestD. the best7.- Mum, my friends and I ______ to the cinema tonight.- Oh, lovely ! I hope you enjoy the film!()A. goB. will goC. wentD. have gone8.If it ______ sunny tomorrow, we will have a picnic near the river.()A. will beB. beC. isD. was9.I ______ Sarah since she moved to England.()A. won't seeB. didn't seeC. haven't seenD. wasn't seeing10.When the telephone rang, I ______ cookies.()A. makeB. madeC. will makeD. was making11.Mr. Smith's first book ______ ten years ago.()A. publishedB. publishesC. is publishedD. was published12.- Tom, can you tell me ______ to Lao She Tea House tomorrow?- By subway.()A. how will you goB. how did you goC. how you will goD. how you went二、阅读理解(本大题共13小题,共26.0分)A?A. Shoes.B. Clothes.C. Books.D. Fruit.14.Beacon's Closet is in ______ .A. Buenos AiresB. New YorkC. LondonD. Tokyo15.Which shop did Charles Dickens write about?______A. Senbikiya.B. Beacon's Closet.C. The Old Curiosity Shop.D. El Ateneo Grand Splendid.BThe Life of Jane GoodallOn the morning of July 14,1960,Jane Goodall arrived at Lake Tanganyika in the Gombe National Park.Then around 5 p.m.,Jane went into the forest to find her first chimpanzee.As a young woman,Jane Goodall was following her childhood dream ofstudying chimpanzees in Africa.After many months of difficult work shemade three important discoveries:chimpanzees ate meat,they used tools toget food,and they also made tools.Every evening,Jane wrote her findings in her journal.She began to publisharticles in magazines.After a while,Jane was accepted by a university.Herwork was also making her famous.There was a documentary (纪录片)film,Miss Goodall and the Wild Chimpanzees(1963),and then My Friends the Wild Chimpanzees (1969),the first of many books.During the 1970s,Gombe became a dangerous place to work.It is on the border of four different countries and there was fighting among them.Many foreigners left,but Jane stayed to continue her work and noted that chimpanzees could also be violent.A different problem developed in Gombe in the 1980s.The forests were getting smaller and there was no enough space for chimpanzees because of the increasing human population.As a result,there were only about a hundred chimpanzees living in Gombe by the end of the 1980s.Jane realized something had to be done,so she made a plan with the local community to grow more trees.At the beginning of the 1990s,Jane left Gombe.She set up sanctuaries (庇护所)for chimpanzees which had been caught because of the trade in chimpanzee meat.She also started giving speeches.She has very little spare time but still spends part of every year in the forest in Gombe,watching her chimpanzees.16.What was Jane's childhood dream?______A. To explore forests in Africa.B. To make a documentary film.C. To write books about animals.D. To study chimpanzees in Africa.17.What did Jane do in the 1970s?______A. She continued to work in Gombe.B. She went to study in a university.C. She found her first chimpanzee.D. She published her first book.18.What plan did Jane make to help chimpanzees in1980s?______A. To grow more trees.B. To do more studies.C. To stop the fighting.D. To set up sanctuaries.CIt's no secret that laughter works wonders for us.And much research has been carried out into the good that laughter can do for our general health and well-being.It has been found to release endorphins (释放安多芬),our bodies' natural "feel-good" chemicals,into our blood.But as we grow older,we are more likely to find fewer things funny.A child will laugh on average 300 times a day.By the time we reach adulthood,this number is around 20.But what's behind this?One theory (理论)suggests that it's not a problem of us losing our sense of humor but rather,as we grow older,we're socially conditioned to take things a bit more seriously.Laughter is very much something we do with others.Studies have shown that we are 30 times more likely to find something funny when we are with others than when we are by ourselves.But to laugh with others,we do need to feel a connection to them.We need to feel comfortable in their company.That's why it can be difficult to laugh in the presence of strangers.Laughter is also very contagious and one person's laugh can spread quickly throughout a group of people.But often what makes us join in is the fear of standing out and being different.We laugh,even if we don't really get the joke,especially in groups controlled by a powerful person.When the head teacher tells a joke,for example,you laugh,even though later you might wonder if the joke was really that funny at all.There are many different reasons why we laugh.Here are three widely accepted theories:The Incongruity Theory:It's often the unexpected that makes us laugh.When things that we are familiar with suddenly take a turn into the unknown,our expectations are challenged and that often results in laughter.The Superiority Theory:We often find the mistakes and misfortunes of others funny.This would explain the popularity of online videos showing pranks (恶作剧).The Relief Theory:Laugh offers light relief.It explains why there are so many jokes about the darker things in life.By being able to laugh at them,we are able to face them more easily.19.According to the theory in Paragraph 2,why do we laugh less as we grow older?______A. There are fewer funny things.B. We take things more seriously.C. Our body releases less endorphins.D. We gradually lose our sense of humor.20.What can we learn from Paragraph 2?______A. More funny things happen when we are with others.B. It's difficult to build up connections with strangers.C. We laugh sometimes because of social needs.D. Powerful people are more likely to be funny.21.What is the passage mainly about?______A. The science of laughter.B. The power of laughter.C. The sign of laughter.D. The art of laughter.DUpcycling is the process of changing old materials into something useful and often beautiful.So,is it the same as recycling?No.Recycling takes materials -paper or glass - and breaks them down so their base materials can be remade into a new product.When you upcycle an item (物品),you are not breaking down the material,you are simply refashioning it.For example,you might make shoes out of old tyres.Also,the upcycled item is typically of the same,or even better,quality (质量)than the original.Upcycling isn't a new idea.Some of the best examples of modern-dayupcycling come from the 1930s to 1940s when families didn't have enoughmaterials.In those days,things were repurposed over and over until there wereno longer useful.For example,an old door can be made into a new dining table.Economising (节约)is still a trend (趋势)today and a big reason why more and more people upcycle.But an even bigger reason for the rebirth of upcycling is its good influence on the environment.Upcycling is green.The plain and simple fact of the matter is that upcycling is much better for the planet than throwing things away.When you upcycle,that's one item less that ends up on the waste mountain.Upcycling is also considerably more environmentally friendly than recycling,which needs energy or water to break down materials.Upcycling just needs your own creativity and effort.Grace Robinson,from the UK,takes used tea bags and turns them into dresses,shoes and even hats.Every day she drinks some tea,and then dries out the tea bags with the tea still in them.When they are dry,she takes the tea out and sews the bags together to make clothes.This can take a long time - maybe months for a single dress - so Grace gets friends to help her by drinking tea too and passing their tea bags on to her.There are two ways to support the upcycling movement.Sort (分类)through your wardrobe or recycling bin and create items yourself,or buy ready-made items from upcycled materials.Both ways benefit the environment and in return,you get something that's both attractive and practical.22.We can learn from the passage that upcycling ______ .A. can improve the quality of itemsB. needs more energy than recyclingC. needs to break down base materialsD. produces more waste than recycling23.The underlined word "refashioning" in Paragraph 2 probably means " ______ ".A. giving a new formB. giving a simple nameC. making a perfect copyD. making a different model24.The writer probably agrees that ______ .A. it is better to make clothes with used tea bagsB. upcycling is much greener than recyclingC. it is necessary to help others to upcycleD. people need to be more creative25.Which of the following would be the best title for the passage?______A. Get started to recycle todayB. A modern trend:upcyclingC. Is it the same as recycling?D. To recycle or to upcycle?三、完形填空(本大题共8小题,共8.0分)Little Boxes of ChocolatesEven though thirteen years had passed,it seemed like only yesterday when Dad was handing out those little boxes of chocolates to each of his sweethearts.Valentine's Day was my father's holiday.My sisters and I learned early to be good on that day.We (26)waited a long time for Dad to get home and then quickly lined up like good little soldiers as he gave each child a small,heart-shaped box,holding some chocolates.It caused (27) reactions (反应)as we went through the periods in life.In the elementary school years,we would rush home and wait for Dad.In junior high,we felt a little embarrassed (尴尬的).In high school,we thought we were too cool to be rushing home.However,we were still comforted knowing that Dad was home waiting for us with his special (28).My sisters and I thought the only way we would ever get out of this tradition was to move out of the house.We were (29).Even after we all moved out of the house,when Valentine's Day came,there was a little box of chocolates waiting for each of us.So we still made the trip over to (30) it.When Mum passed away,we thought this whole tradition would disappear gradually.Wrong again.Grandchildren entered the picture and were also (31) in this tradition from the day they were born.One year,everything changed.In that February,Valentine's Day (32)on Dad's bowling night,so he handed out the chocolates a day early.Then,Valentine's Day arrived.I was watching TV when the phone rang.It was the hospital.Dad had a heart attack,and he didn't make it.A few years later after his death,we finally went through the hard time andbegan(33)again.And come February,when those little heart-shaped boxes of chocolates appear in store windows,Dad's tradition lives on my heart.26. A. wisely B. bravely C. patiently D. proudly27. A. amazing B. correct C. different D. terrible28. A. dream B. treat C. support D. interest29. A. wrong B. clever C. afraid D. happy30. A. buy B. send C. bring D. collect31. A. caught B. challenged C. hurt D. included32. A. fell B. depended C. lived D. walked33. A. regretting B. celebrating C. complaining D. sharing四、任务型阅读-简答(本大题共1小题,共10.0分)34.World Kindness Day is a celebration which takes place on 13 November each year.Itwas introduced in 1998 by the World Kindness Movement.It is celebrated in many countries,including Canada,Japan,Australia and some other countries.World Kindness Day is celebrated to highlight acts of kindness passing on the positive (正面的)power.Why be kind?Few people would disagree with the idea that a kind action is good for the soul (灵魂).It is a win-win situation because it leads to a sense of well-being both for the receiver of this kind action,as well as for the person who does the action.As asimple example,let's imagine you have a workmate who always does a very goodjob.How about taking a moment to mention this to them,just in conversation or perhaps by email?The effects of this will probably be quite clear:your workmate will be happy to receive some praise and,in addition,you will probably feel good about yourself for having spread a little joy.Many organisations try to encourage people to be kind,wherever and whenever they can.Perhaps the strongest supporters of this idea are the Random Acts of Kindness(RAK)Foundation.The RAK website suggests some ways to showkindness.Generally,these fall into three categories.The first is interpersonalkindness.Some examples are giving old clothes to charity (慈善机构)or writing a good comment about a restaurant that you like.The second is environmental kindness,which could mean simply recycling or organising a group event to clean a local park orbeach.The third category is less obvious:personal kindness,which meanstreating yourself kindly.Some examples are taking a walk in nature or setting yourself an objective to complain less.The logic is that by being kind to yourself,you will surely be kinder to the world around you.Most experts on kindness agree that it has a sort of ripple effect.This means that one kind action is more likely to lead to more and more.So don't wait for kindness to find you today,go and start a new ripple !When is World Kindness Day?______Why is World Kindness Day celebrated?______Why should people be kind?______According to RAK,what does" personal kindness" mean?______What does the passage mainly tell us?______五、书面表达(本大题共2小题,共30.0分)35.根据中文和英文提示,完成一篇不少于 50 词的文段写作.文中已给出内容不计入总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.假如你是李华,今天下午你应邀参加演讲比赛,因此无法参加外教的口语课.请用英语向外教 Mr. Green 写一张请假条,说明你缺课的原因,以及你将如何补上这节课.提示词语: speech competition, borrow, notebook, homework提示问题:● Why will you miss the class?● What will you do to make up for it?Dear Mr. Green,I'm writing to you to ask for a leave this afternoonThank you for your understanding.Yours,Li Hua36.根据中文和英文提示,完成一篇不少于 50 词的文段写作.文中已给出内容不计入总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.初中三年,你一定遇到过很多帮助你成长的老师,某英文报社以"感谢老师"为话题展开征文活动,请你用英文写篇短文给报社投稿,谈谈你最想感谢的老师是谁,并说明感谢原因.提示词语: patient, trouble, encourage, confidence提示问题:● Which teacher do you want to thank most?● Why do you want to say thanks to him/her?A lot of teachers help us as we grow up.答案和解析1.【答案】B【解析】me 我,宾格;him他,her她.you你,你们;根据意思:吉姆是个很好的男孩,我们都喜欢他.like动词,后面加宾格;Jim是男名,故用him.故选:B.吉姆是个很好的男孩,我们都喜欢他.此题考查人称代词,在熟知人称代词意思和用法的基础上,结合具体题目,仔细分析,便可得出正确答案.2.【答案】A【解析】考查介词.in表示在一个具体范围.on表示在具体某一天.at在具体的几点.to 到….根据8 o' clock,8点钟,可知,在某一时刻之前用介词at.故选:A.我每个星期六都上舞蹈课,8点开始.考查介词用法,这个知识点很广泛,掌握在具体有一天用介词on的知识点,结合语境选择正确介词完成习题.3.【答案】C【解析】答案:C;根据语境以及上下文,本题考查的是连词的用法.根据语境推断句意是"我们那天玩得不开心,因为天气太糟糕了.",可知设空处引导的从句表达是前面主句动作行为产生的原因,所以用连词because引导原因状语从句;故选C.我们那天玩得不开心,因为天气太糟糕了.本题主要考查连词的用法,比较和分析选项中连词的不同含义及其用法是解答该题的关键;还要根据句中信息正确推测该句句意,明白前后句子之间的关系,才能更好地判断出所要用的连词,进而作出解答.4.【答案】B【解析】答案:B.根据第二句句意:一周一次.可以推断出第一句问的是:你多久做一次运动?how often 多久一次;how many多少;how long多长,故选B.--你多久做一次运动?--一周一次.本题考查疑问词组的辨析,在熟知各个词组意思的基础上与句子的语境相结合,从而得出正确的答案.5.【答案】C【解析】根据句意:对不起,先生,你千万不能在森林里抽烟.是很危险的.结合选项,A.将不要B.不能C.千万不要D.不必,选项C符合题意.故选:C.对不起,先生,你千万不能在森林里抽烟.是很危险的.熟悉情态动词的基本用法,结合题意,给出答案.6.【答案】D【解析】句意:参观玉渊潭公园的最佳季节是哪一个?-春天.太棒了.季节有四个,用最高级形式,前面加冠词the.故选:D.--参观玉渊潭公园的最佳季节是哪一个?--春天.太棒了.熟悉形容词比较级和最高级的基本用法,结合题意,给出答案.7.【答案】B【解析】根据句意:-妈妈,我和我的朋友们打算今晚去看电影.-哦,小可爱!我希望你喜欢这部电影.结合tonight可知时态是一般将来时will+动词原形.故选:B.-妈妈,我和我的朋友们打算今晚去看电影.-哦,小可爱!我希望你喜欢这部电影.熟悉一般将来时的基本用法,结合题意,给出答案.8.【答案】C【解析】if引导的条件状语从句,用一般现在时态,主语是it,故用is,根据意思:如果明天天气晴朗,我们将在河边野餐.故选:C.如果明天天气晴朗,我们将在河边野餐.此题考查状语从句,在熟知状语从句用法的基础上,结合具体题目,仔细分析,便可得出正确答案.9.【答案】C【解析】句意:自从莎拉搬到英国后,我就没见过她.since引导的时间状语从句用于现在完成时,构成have/has+动词的过去分词.故选:C.自从莎拉搬到英国后,我就没见过她.结合语境判断时态,熟练掌握时态相对应的谓语动词.10.【答案】D【解析】句意:电话铃响的时候,我正在做饼干.这里When the telephone rang,when 引导的时间状语从句用一般过去时,主句用过去进行时,构成was/ were doing.故选:D.电话铃响的时候,我正在做饼干.考查时态要根据时间状语,上下文的关系和语气等,综合判断,也要牢记各种时态的构成.11.【答案】D【解析】主语Mr.Smith's first book 和publish是被动关系,根据ten years ago用一般过去时的被动语态,由was/were+过去分词构成,故选:D.史密斯先生的第一本书十年前出版了.解答此类题型时,需要学生根据句意、时态和固定搭配等按题目要求作答.12.【答案】C【解析】考查宾语从句.宾语从句中,从句通常用陈述语序,选项AB是疑问句语序,排除.从tomorrow判断句子使用一般将来时.故选:C.--汤姆,你能告诉我明天怎么去老舍茶馆吗?--乘地铁.此题考查宾语从句,在熟知宾语从句法的基础上,结合具体题目,仔细分析,便可得出正确答案.13.【答案】【小题1】D 【小题2】B 【小题3】C【解析】(1)D.细节理解题.根据You buy fruit - perfect and very expensive fruit你买水果--完美且非常昂贵的水果.可知可以买到水果,故选D.(2)B.细节理解题.根据Then Beacon's Closet in New York.可知是在纽约,故选B.(3)C.细节理解题.根据It is a tiny old shop which Charles Dickens wrote about in 1841这是查尔斯•狄更斯在1841年写的一家小店.可知是The Old Curiosity Shop,故选C.文章以表格的形式介绍了4个不寻常的商店.首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案.最后再通读全文,核对答案.16.【答案】【小题1】D 【小题2】A 【小题3】A【解析】(1)D 细节理解题.根据第二段As a young woman, Jane Goodall was following her childhood dreamof studying chimpanzees in Africa.可知作为一个女人,Jane Goodall 正在实现她儿时的梦想------去非洲研究黑猩猩.故选D.(2)A 细节理解题.根据第三段During the1970s,…, but Jane stayed to continue her workand noted that chimpanzees could also be violent可知20世纪70年代Jane留下来继续她的研究工作,注意到黑猩猩也可能是暴力的.故选A.(3)A 细节理解题.根据第五段As a result,…so she made a plan with the local community to grow more trees.可知她和当地社区一起制定计划多种树.故选A.本文介绍了Jane Goodall梦想去非洲研究黑猩猩的故事,详细介绍Jane Goodall与黑猩猩一起工作,研究黑猩猩的经历.做阅读理解题,首先要通读全文,了解大意,然后明确题目所提问题.再根据每个题目所提问题合理判断题型.题型不外乎细节理解题,推理判断题,词义猜测题及主旨大意题.有的放矢,迎刃而解.19.【答案】【小题1】B 【小题2】C 【小题3】A【解析】(1)B.细节理解题.根据 One theory (理论) suggests that it's not a problem of us losing our sense of humorbut rather, as we grow older, we're socially conditioned to take things a bit more seriously .其中一个理论表示不是我们失去了幽默感,而是随着我们变老,我们看待问题更加严肃.故选B.(2)C.推理判断题.根据we're socially conditioned to take things a bit more seriously.我们看待问题更加严肃.可以推测,随着年龄的增长,成年人的笑有时是因为社会需要.故选C.(3)A.主旨大意题.根据本文大意:It's no secret that laughter works wonders for us.笑可以产生奇迹,There are many different reasons why we laugh揭示了笑产生的原因,以及人们对笑研究的结果.结合选项A.笑的科学.B.笑的力量.C.笑的标志.D.笑的艺术.可知,本文主要讲了关于"笑的科学".故选A本文主要讲述了笑可以产生奇迹,揭示了笑产生的原因,以及人们对笑研究的结果.阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.22.【答案】【小题1】A 【小题2】A 【小题3】B 【小题4】B【解析】(1)A.内容理解题.根据 Also, the upcycled item is typically of the same, or even better, quality than the original 此外,上循环的东西通常与原物品质量相同,甚至更好,可知可以提高物品质量,故选A.(2)A.词意猜测题.根据 For example, you might make shoes out of old tyres例如,你可以用旧轮胎做鞋子,结合上文讲到不是破坏这个材料本身,可知refashioning应该是指改造,即使用同样的材料,但是变成了新的形式,故选A.(3)B.细节理解题.根据 Upcycling is also considerably more environmentally friendly thanrecycling, which needs energy or water to break down materials向上循环也比回收更环保,回收需要能量或水来分解材料,可知其认为向上循环比回收更环保,故选B.(4)B.主旨大意题.根据Upcycling is the process of changing old materials into something useful and often beautiful向上循环是将旧材料变成有用且通常美丽的东西的过程,结合文章内容,文章主要介绍了"向上循环",介绍其含义、具体做法和好处,是绿色发展的趋势,故选B.文章主要介绍了"向上循环",介绍其含义、具体做法和好处.首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案.最后再通读全文,核对答案.26.【答案】【小题1】C 【小题2】C 【小题3】B 【小题4】A 【小题5】D【小题6】D 【小题7】A 【小题8】B【解析】C C B A D D A B(1)C 考查副词,A. wisely明智地 B. bravely勇敢地 C. patiently耐心地 D. proudly 自豪地,根据waited a long time ,可知是耐心的等待很长时间,故选C.(2)C 考查形容词,A. amazing令人惊异的 B. correct正确的 C. different 不同的D. terrible 可怕的,根据It caused…reactions (反应) as we went through the periods in life,结合语境,推出句意:当我们经历了人生的各个阶段,有不同的反应,故选C.(3)B 考查名词,A. dream梦想 B. treat对待 C. support支持 D. interest 兴趣,根据However, we were still comforted knowing that Dad was home waiting for us with his speci al…,结合语境,推出句意:然而,我们知道爸爸用他的特殊款待在家等待我们,仍然是欣慰的,故选B.(4)A 考查形容词,A. wrong错误的 B. clever聪明的 C. afraid害怕的 D. happy 开心的,根据My sisters and I thought the only way we would ever get out of this tradition was to moveout of the house我和我的姐妹们认为我们摆脱这个传统的唯一方法就是搬出房子,结合后文 Even after we all moved out of the house, when Valentine'sDay came, there was a little box of chocolates waiting for each of us.即使我们都搬走了,情人节来的时候,有个小盒巧克力等着我们每个人,推出:我们的想法错了,故选A.(5)D 考查动词,A. buy买 B. send发送 C. bring带来 D. collect收集,根据 So we still made the trip over to…it.结合语境,推出句意:所以我们还是去收集它,故选D.(6)D 考查动词,A. caught抓住 B. challenged 挑战C. hurt伤害 D. included 包括,根据Grandchildren entered the picture and were also…in this tradition fromthe day they were born.结合语境,推出句意:孙子进入这个画面,从他们出生的那天起就遵循这个传统,故选D.(7)A 考查动词,A. fell掉下 B. depended依靠 C. lived生活 D. walked步行,根据Valentine's Day…on Dad's bowling night,可知句意:情人节那天是在爸爸的保龄球之夜,fell on落到…故选A.(8)B 考查动词,A. regretting后悔 B. celebrating庆祝 C. complaining抱怨 D. sharing 分享,根据, we finally went through the hard time and began…again,结合语境,推出句意:我们终于度过了艰难的时刻,又开始庆祝.故选B文章是一篇记叙文,主要讲述了作者爸爸的巧克力盒子的故事,表达了作者对已逝爸爸的思念.解答完形填空题需要快速阅读全文,了解文章大意,再带着选项去读,边读边做,注意联系上下文.34.【答案】【小题1】It's on 13 Novembe r each ye ar.【小题2】To highlightacts of kindness passing on the positive power.【小题3】It is good for the soul. / It is a win-win situation. / It leads to a sense of well-beingboth for the receiver of this kind action, as well as for the person who does the action.【小题4】Treating yourself kindly.【小题5】What World Kindness Day is,why and how to be kind.【解析】(1)It's on 13 November each year.细节理解题.根据第一句World Kindness Day is a celebration which takes place on 13 November each year.世界慈善日是一个每年11月13日举行的庆祝活动.可知,在每年的11月13日.故答案为:It's on 13 November each year.(2)To highlight acts of kindness passing on the positive power.细节理解题.根据第一段最后一句World Kindness Day iscelebrated to highlight acts of kindness passing on the positive (正面的) power.世界慈善日是为了突出善举传递积极的动力.可知,它是为了突出善举传递积极的动力.故答案为:To highlight acts of kindness passing on the positive power.(3)It is good for the soul. / It is a win-win situation. / It leads to a sense of well-being. both for the receiver of this kind action, as well as for the person who does the action.细节理解题.根据第二段中Why be kind?Few people would disagree with the idea that a kind actionis good for the soul (灵魂).It is a win-win situation because it leads to a sense of well-being both for the receiver of this kind action,as well as for the person who does the action.为什么要友善?很少有人会反对这样一种观点,即一种和善的行为有益于灵魂.这是一种双赢的局面,因为它既能给这种行为的接受者带来幸福感,也能给做这种行为的人带来幸福感.可知,人们应该友善的原因.故答案为:It is good for the soul. / It is a win-win situation. / It leads to a sense of well-beingboth for the receiver of this kind action, as well as for the person who does the action.(4)Treating yourself kindly.细节理解题.根据第三段中The third category is less obvious:personal kindness,which means treating yourself kindly.第三个类别不太明显:个人友好,这意味着善待自己.可知,个人友好意味着善待自己.故答案为:Treating yourself kindly.(5)What World Kindness Day is, why and how to be kind.主旨大意题.根据每段可以推测本文主要讲了什么是世界善日,为什么要善待人,如何善待人.故答案为:What World Kindness Day is, why and how to be kind.本文主要讲了什么是世界善日,为什么要善待人,如何善待人.做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.35.【答案】Sep. 28Dear Mr. Green,I'm writing to you to ask for a leave this afternoon.(开篇点题) I'm invited to take part in a speech competition.【高分句型一】So I am very sorry that I will have to miss your English speaking class.(缺课的原因) I am sure to make up for it when I am back.【高分句型二】I'll borrow the notebooks from my classmates tolearn by myself. I promise that I will hand in my homework on time.(如何补上这节课)Thank you for your understanding.Yours,Li Hua【解析】高分句型一:I'm invited to take part in a speech competition.我应邀参加演讲比赛.be invited to do sth被邀请做某事,本句使用了一般现在时的被动语态高分句型二:I'll be sure to make up for it when I am back.我回来后一定会弥补的.when 当……时候,引导时间状语从句,be sure to do sth保证做某事在解答写作这类试题时,要根据短文的中心思想考虑如何开头、展开和结尾,设想几个承上启下的连词,将主要句型、关键词语草草记下,形成提纲,写时切忌结构分散,废话连篇,严重跑题.36.【答案】A lot of teachers help us as we grow up.I want to say thanks to my English teacher most.(开篇点题)I used to be lazy and wasn't interested in English.So my English is very poor.I almost gave it up.Last year,my new English,Mrs Liu,had a long conversation with me.She gave me great help and encouraged me not to give up.【高分句型一】She taught me some good ways of learning English ,such as taking notes in class,watching English movies as often as possible and so on.(我英语不好,她教给我学习方法)I still remember when I failed inan exam,she encouraged me to keep trying.【高分句型二】When I had trouble in life,she told me to be brave.(学习、生活中遇到困难,她鼓励我)Because of her help,I become more and more interested in English and make much progress.(因为她的帮助,我取得进步)Now I am not only good at English ,but also good at other subjects. I will always remember her kindness.【解析】高分句型一:She gave me great help and encouraged me not to give up.她给了我很大的帮助,鼓励我不要放弃.encourage sb not to do sth鼓励某人不要做某事,give up 放弃高分句型二:I still remember when I failed in an exam,she encouraged me to keep trying.我还记得当我考试不及格时,她鼓励我继续努力.I still remember 后跟了宾语从句,宾语从句中包含了when引导的时间状语从句,encourage sb to do sth鼓励某人做某事在解答写作这类试题时,要根据短文的中心思想考虑如何开头、展开和结尾,设想几个承上启下的连词,将主要句型、关键词语草草记下,形成提纲,写时切忌结构分散,废话连篇,严重跑题.。

2018石景山一模初三英语试题

2018石景山一模初三英语试题

考生须知1.本试卷为闭卷考试,共10页,满分60分,考试时间为90分钟。

2.请在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。

请在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。

3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。

答题卡上的选择题用2B铅笔规范填涂,其他试题用黑色签字笔作答。

4.考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。

考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。

to 13 a tall, handsome man 14 . We started down again; then suddenly, the elevator stopped. We 15  sat down on the floor and began 16 special Christmas 17 . manager was surprised to find us in such 18  a bit late, 19 And we are 20 JOIN TODAY!What are you going to do this year? There are lots of after-school clubs for you to choose from! Make New FriendsAre you friendly and talkative? Then the Welcoming Committee is just for you. Come and meet new or younger students who are quiet and shy. Talk with them every Monday and help them make new friends. Laughter is the Best MedicineCan Can you you you make make make people people laugh? You should should join join join the the Comedy Club . We meet meet every every every Tuesday Tuesday Tuesday to to play play games games games and and and learn learn learn new new new jokes. jokes. jokes. W e W e also also also go go go to to to the the the children children children’’s s hospital hospital hospital to to to play play play games games games with with children who are sick. Fun with SportsAre Are you you you good good good at at at sports? sports? sports? Then Then Then come come come to to to the the Sports Club every every Friday! Friday! Friday! Y ou Y ou can can can join join join the the basketball, football, or swimming team. Painters Paint TogetherAre Are you you you good good good at at at drawing? drawing? drawing? Every Every Every Sunday, Sunday, Sunday, members members members of of of the the Art Club get get together together together to to to take take take art art lessons. lessons. Once Once Once a a a month, month, month, we we we go go go to to to the the the art art art museum museum museum to to to see see see all all all the the the famous famous famous paintings paintings paintings there. there. Sometimes, we go to a home for older people and make things for them. 21. If you are friendly and talkative, the ______ is just for you. A. Art ClubB. Sports ClubC. Welcoming CommitteeD. Comedy Club 22. Students in the Comedy Club o ften get together to ______. often get together to ______. A. learn new jokesB. take art lessonsC. make new friendsD. make things for old people23. Students in the Sports Club meet every ______. A. Monday B. Tuesday C. Friday D. Sunday B Think Before Y ou Speak It was a sunny day. Everyone in the station was waiting for the train to arrive. There was a group of friends, youngsters who were on board for vacation. The train entered the station and the group ran to get their seats before anyone could get into the train. An An old old old man man man with with with a a a young young young boy boy boy aged aged aged around around around 15 15 15 came came came running running running to to to catch catch catch the the the train. train. train. They They entered entered the the the train train train and and and the the the train train train started started started to to to move. move. move. They They They had had their their seats seats just just next next next to to to the the friends’ group. The young boy was so surprised to see everything. He acclaimed (欢呼) at his father, “Dad, the train is moving and the things are moving backwards.”His father smiled and nodded his head. As the train started moving fast, the young boy again screamed, “Dad, the trees are green in colo ur and run backward very fast.” His fathe r said, “Yes r said, “Yes , , dear”dear” and smiled. and smiled. Just like a kid, he was watching everything with great excitement and happiness. A fruit seller passed selling apples and oranges. The young boy said to his dad, “I want to eat apples.” His father bought him apples. He s aid, “Oh, apple looks so sweet and I love this colour.colour.””The group was watching all the activities of this boy and asked the boy’s father , “Is your son having any problems? Why is he behaving so differently?”A friend from the group made fun of him and shou ted, “His son is mad I think.”The father of the young boy, with patience, replied to the friend-group. “My son was born blind. Only a few days ago he was operated and got the vision. He is seeing so many different things in his life for the first time.”The young friends became very quiet and said sorry to the father and son. 24. Where did the story happen? A. At a bus station. B. At a fruit shop. C. On a train. D. In a hospital. 25. The young group ______ the boy after they knew his story. A. made fun of B. said sorry to C. shouted angrily at D. became impatient with 26. What do we know about the boy? A. He was 10 years old. B. He had an eye operation. C. He felt mad about the group. D. He was one of the group ’s friends. CIn life we sometimes have disagreements with people. It could be with your parents, or with with a a a friend. friend. friend. When When When this this this happens, happens, happens, the the the important important important thing thing thing is is is to to to try try try not not not to to to let let let a a a calm calm calm ((平静的) discussion turn into a heated argument. But of course this is easier said than done. The first thing is that the way you begin the conversation is very important. Imagine you are a student and you share a flat with another student who you think isn’t doing her share of the housework. housework. If If If you you you say, say, say, ““Look, Look, you you you never never never do do do your your your share share share of of of the the the housework. housework. housework. What What are are we we going going to to to do do do about about about it?”it?”it?”, , , the discussion the discussion will will very very very soon soon turn turn into into into an an an argument. argument. argument. It’It’It’s s s much much much more more helpful to say something like, “I think we’d better have another look about how we divide up the housework. Maybe there’s a better way of doing it.”The second piece of advice is simple. If you’re the person who is in the wrong, just admit (承认) it! This is the easiest and best way to avoid an argument. Just apologize (道歉) to your flatmate, your parents, and move on. The other person will have more respect for you in the future if you do that. And the final tip is that if necessary, call “Time Out”, like in a sports match. If you think , like in a sports match. If you think that an argument is getting out of control, then you can say to the other person, “Listen, I’d rather rather talk talk talk about about about this this tomorrow tomorrow when when when we’ve we’ve we’ve both both both calmed calmed down.” ou Y ou can can can then then continue continue the the discussion discussion the the the next next next day day day when when when perhaps perhaps perhaps both both both of of of you you you are are are feeling feeling feeling less less less angry. angry. angry. That That That way way way there there there is is much more chance that you will be able to reach an agreement. One last important thing. Some people think that arguing is always bad. This is not true. Conflict (冲突冲突) is a normal part of life, and dealing with conflict is an important part of any relationship, whether it’s three people sharing a flat, or just two good friends. If you don’t learn to to argue argue argue properly, properly, properly, then then then when when when a a a real real real problem problem problem comes comes comes along, along, along, you you you won’t won’t won’t be be be p p repared repared to to to face face face it it together. Think of the smaller arguments as training. Learn how to argue cleanly and fairly. It will help your relationship become stronger and last longer. 27. According to the passage, if you apologize for your mistakes, you will ______. A. feel much better than before B. get lots of help from others C. make the arguments heated D. win more respect of others 28. We can learn from Paragraph 4 that ______. A. people are more likely to reach an agreement with calm B. i t ’s t’s necessary for friends to argue with each other C. i t ’s t’s better to deal with an argument very soon D. friends ’ argument is just like a sports match 2929. What’s the passage mainly about?. What’s the passage mainly about?A. Reasons why people argue a lot. B. The results of arguments in our life. C. The importance of conflict in our life. D. Advice on how to deal with disagreements. basket to a company’s snack room; he would return before lunch to bagels He had also designed a beautiful economic experiment. By checking the money collected against the bagels taken, he found it possible to tell just how honest his The other thing Feldman believes affects how honest people are is the morale in an office. 31. The underlined word morale”和姓名。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

石景山区2018年初三统一练习暨毕业考试英语试卷学校_______________________姓名___________准考证号_________________考生须知1.本试卷为闭卷考试,共10页,满分60分,考试时间为90分钟。

2.请在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。

3.试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。

答题卡上的选择题用2B铅笔规范填涂,其他试题用黑色签字笔作答。

4.考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。

知识运用(共14分)一、单项填空(共6分,每小题0.5分)从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

1. Tom is a big boy now. This coat is too short on ______.A. herB. himC. itD. them2. I met Lily ______ a bookstore yesterday.A. onB. toC. inD. of3. The music was too loud, ______ I turned it down.A. soB. becauseC. butD. or4. —______ you get over here in about five minutes?—Oh, no, I can’t come now. I’m busy.A. CanB. ShouldC. MustD. May5. Look! The kids ______ about the park.A. runB. ranC. were runningD. are running6. Wu Dajing ______a gold medal in February, 2018 at the Winter Olympics.A. winB. wonC. has wonD. will win7. I ______ 300 stamps since last year.A. collectB. collectedC. have collectedD. will collect8. The shoes at this store are much ______ than at the other.A. cheapB. cheaperC. cheapestD. the cheapest9. The flower show ______ at the park two weeks ago.A. holdsB. heldC. was heldD. is held10. The teacher told us ______ a report about the animals in danger.A. writeB. wroteC. writingD. to write11. You ______ the chance if you go home now.A. will missB. missedC. missD. have missed12. I am not sure ______ to the party tomorrow.A. when did he comeB. when he cameC. when will he comeD. when he will come二、完形填空(共8分,每小题1分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

A little holiday magicChristmas Eve has always been my favorite day of the year. December 24, 2010, I decided to 13 a little last-minute shopping before joining my family at my mother’s.I bought a large basket of cheeses and a bottle of wine. On my way down, the elevator (电梯) stopped at the third floor, where everybody but an older couple and me got off – and where a tall, handsome man 14 . We started down again; then suddenly, the elevator stopped. We were stuck – on Christmas Eve!15 there was a phone, and the old man called someone in maintenance (维修), who told us that we had to be in for a long wait.At that point, we – the older couple, Mr. and Mrs. Philips; John, the handsome man; and I – sat down on the floor and began 16 Christmas memories. An hour passed, then two; we found ourselves so involved in the conversation that we forgot we were stuck. I shared my basket of cheeses and wine with them. I didn’t realize at the time we were creating another special Christmas 17 .After five hours, the elevator finally moved. When the doors opened, the worried store manager was surprised to find us in such 18 spirits. Saying our good-byes, the four of us exchanged addresses and promised to send holiday greetings to each other in the years to come.I got to my mother’s for our traditional family Christmas – a bit late, 19 I got there.Christmas evening I returned to my apartment. Waiting for me was a single red rose and a message: I really miss the cheese basket, John. At the bottom was his phone number…John and I were married the following Christmas Eve. And we are 20 exchanging Christmas greetings with Mr. and Mrs. Phillips. And I still wake up every Christmas Eve morning filled with excitement at the magic of the day.13. A. make B. do C. show D. accept14. A. got up B. got down C. got off D. got on15. A. Sadly B. Proudly C. Luckily D. Strangely16. A. sharing B. losing C. comparing D. studying17. A. accident B. game C. record D. memory18. A. high B. low C. common D. true19. A. so B. but C. or D. because20. A. even B. already C. still D. yet阅读理解(共36分)三、阅读理解(共26分,每小题2分)阅读下面的四篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

AJOIN TODAY!What are you going to do this year? There are lots of after-school clubs for you to choose from!Make New FriendsAre you friendly and talkative? Then the Welcoming Committee is just for you. Come and meet new or younger students who are quiet and shy. Talk with them every Monday and help them make new friends.Laughter is the Best MedicineCan you make people laugh? You should join the Comedy Club. We meet every Tuesday to play games and learn new jokes. We also go to the children’s hospital to play games with children who are sick.Fun with SportsAre you good at sports? Then come to the Sports Club every Friday! You can join the basketball, football, or swimming team.Painters Paint TogetherAre you good at drawing? Every Sunday, members of the Art Club get together to take art lessons. Once a month, we go to the art museum to see all the famous paintings there. Sometimes, we go to a home for older people and make things for them.Go to the school website and join a club today!21. If you are friendly and talkative, the ______ is just for you.A. Art ClubB. Sports ClubC. Welcoming CommitteeD. Comedy Club22. Students in the Comedy Club often get together to ______.A. learn new jokesB.take art lessonsC. make new friendsD.make things for old people23. Students in the Sports Club meet every ______.A. MondayB. TuesdayC. FridayD.SundayBThink Before You SpeakIt was a sunny day. Everyone in the station was waiting for the train to arrive. There was agroup of friends, youngsters who were on board for vacation.The train entered the station and the group ran to get their seats before anyone could getinto the train.An old man with a young boy aged around 15 came running to catch the train. Theyentered the train and the train started to move. They had their seats just next to the friends’ group.The young boy was so surprised to see everything.Dad, the train is moving and the things are moving He acclaimed (欢呼) at his father, “backwards.”His father smiled and nodded his head.Dad, the trees are green As the train started moving fast, the young boy again screamed, “, dear”and smiled.His fathe r said, “Yesin colo ur and run backward very fast.”Just like a kid, he was watching everything with great excitement and happiness.A fruit seller passed selling apples and oranges. The young boy said to his dad, “I want toHis father bought him apples. He s aid, “Oh, apple looks so sweet and I love thiseat apples.”colour.”, “Is your The group was watching all the activities of this boy and asked the boy’s fathe son having any problems? Why is he behaving so differently?”His son is mad I think.”A friend from the group made fun of him and shou ted, “The father of the young boy, with patience, replied to the friend-group.“My son was born blind. Only a few days ago he was operated and got the vision. He isseeing so many different things in his life for the first time.”The young friends became very quiet and said sorry to the father and son.24. Where did the story happen?A. At a bus station.B. At a fruit shop.C. On a train.D. In a hospital.25. The young group ______ the boy after they knew his story.A. made fun ofB. said sorry toC. shouted angrily atD. became impatient with26. What do we know about the boy?A. He was 10 years old.B. He had an eye operation.C. He felt mad about the group.D. He was one of the group’s friends.CIn life we sometimes have disagreements with people. It could be with your parents, orwith a friend. When this happens, the important thing is to try not to let a calm (平静的)discussion turn into a heated argument. But of course this is easier said than done.The first thing is that the way you begin the conversation is very important. Imagine youdoing her share ofare a student and you share a flat with another student who you think isn’tthe housework. If you say, “Look, you never do your share of the housework. What are we, the discussion will very soon turn into an argument. It’s much moregoing to do about it?”d better have another look about how we divide uphelpful to say something like, “I think we’s a better way of doing it.”the housework. Maybe there’The second piece of advice is simple. If you’re the person who is in the wrong, just admi (承认) it! This is the easiest and best way to avoid an argument. Just apologize (道歉) to yourflatmate, your parents, and move on. The other person will have more respect for you in thefuture if you do that., like in a sports match. If you think And the final tip is that if necessary, call “Time Out”that an argument is getting out of control, then you can say to the other person, “Listen, I’d rather talk about this tomorrow when we’ve both calmed down.”You can then continue the discussion the next day when perhaps both of you are feeling less angry. That way there ismuch more chance that you will be able to reach an agreement.One last important thing. Some people think that arguing is always bad. This is not true.Conflict (冲突) is a normal part of life, and dealing with conflict is an important part of any relationship, whether it’s three people sharing a flat, or just two good friends. If you donto argue properly, then when a real problem comes along, you won’t be prepared to face it together. Think of the smaller arguments as training. Learn how to argue cleanly and fairly. Itwill help your relationship become stronger and last longer.27. According to the passage, if you apologize for your mistakes, you will ______.A. feel much better than beforeB. get lots of help from othersC. make the arguments heatedD. win more respect of others28. We can learn from Paragraph 4 that ______.A. people are more likely to reach an agreement with calmB. i t’snecessary for friends to argue with each otherbetter to deal with an argument very soonC. i t’sD. friends’ argument is just like a sports match29. What’s the passage mainly about?A. Reasons why people argue a lot.B. The results of arguments in our life.C. The importance of conflict in our life.D. Advice on how to deal with disagreements.DEarly in the morning, Feldman would deliver some bagels and amoney basket to a company’s snack room; he would return before lunch topick up the money and the left begals.bagels He had also designed a beautiful economic experiment. By checkingthe money collected against the bagels taken, he found it possible to tell just how honest his customers were.He considered that a company was honest if over 90% of the people paid. Between 80 and90% was what he considered to be normal. It was only if a company paid less than 80% that he would feel he had to do something. First he would leave a note, kind of giving them a warning,and then, if things didn’t improve, he would simply stop selling there.So what does the bagel data (数据) tell us? Well, first of all, it shows that smaller officesare more honest than big ones. An office with twenty to thirty employees (雇员) generally pays3 to 5% more than an office with two hundred employees. This seems to be because in a smaller company people are more worried about being dishonest –probably because they would feel worse if they were caught.The bagel data also suggests that your mood, how you feel, affects (影响) how honest you are. For example, the weather is a really important factor. When the weather is unusually good,unusually cold or rainy, fewer people pay. And people are also more people pay, but if it’saffected by public holidays, but in different ways – it depends on which public holiday. Before Christmas and Thanksgiving, people are less honest, but just before the 4th of July and LabourDay they are more honest. This seems to be because holidays like the 4th of July, are just a dayoff work, and people always look forward to them. But Christmas and Thanksgiving are holidays where people often feel quite stressed or unhappy. So their bad mood makes them less honest.The other thing Feldman believes affects how honest people are is the morale in an office. When employees like their boss and like their job, then the office is more honest.s true thats bagel business is a really positive one. It’But in general the story of Feldman’some people do steal from him, but most people, even though no one is watching them, are honest.30. From the bagel data, we know that ______.A. people in big offices are more dishonestB. Feldman didn’t like the people in big officesC. Feldman was unsuccessful in his bagel businessD. Fewer people in small offices pay for their bagels31. The underlined word “morale” in Paragraph 6 probably means ______.A. argumentB. competitionC. spiritD. movement32. According to the bagel data, Feldman had better sell bagels ______.A. before ChristmasB. before Labour DayC. on Thanksgiving DayD. on a very cold rainy day33. What could be the best title for the passage?A. Start the bagel business.B. Build the bagel company.C. Rich or not? Get the bagel data.D. Honest or not? Take the bagel test.四、阅读短文,根据短文内容回答问题。

相关文档
最新文档