《大学英语3》期中口试阅读部分试题(学生版)

合集下载

大学英语3期中口试阅读部分试题

大学英语3期中口试阅读部分试题

北京城市学院2015-2016学年第一学期《大学英语3》期中口试阅读部分试题(学生版)Unit 1 Education: A Transformation of the Soul1On my first day of high school, my teacher showed the class a Power Point presentation entitled The Value of Education. The first slide read simply th is: “Education = $”. I felt3 I went on to college, of course, as everyone told me to do. College is how you become an earner, they told me. My major that first semester was International Relations. I liked the woman I envisioned myself as in this field – a diplomat, a savvy citizen of the world. But gradually I began to realize that this person was not someone I bore any resemblance to. She was, rather, a clone of the well-educated, well-moneyed ideal my teacher had presented to me years ago. This woman had earning potential; she was smart and worldly. But she was not someone I would become. She had nothing I really wanted.4 My moment of clarity soon came. I was watching a film with my family and laughing at allUnit 2 Masdar City: The World's Greenest City?3 After three years the plans have changed. Masdar City was originally scheduled to be completed by 2015, but the financial crash that hit the United Arab Emirates hard pushed back the date. A truly zero-carbon city proved too ambitious, so now the aim is for low carbon. Transport within the city will no longer solely rely on the PRTs —instead, electric buses and other mass transit will be included. Though the first phase of the project — the Institute — was completed in 2010 and opened to students, it's still easy to wonder whether the sustainable city will ever be able to sustain itself.5 That design helps encourage energy conservation— the cooler the city is, the less need for electricity-consuming air-conditioning. But the buildings themselves take advantage of green materials, from the sustainable Douglas fir to the superstrong plastics, deflecting sunlight and insulating the interior. Windows have shades angled to avoid direct sunlight, providing light without heat. There's even a 147-feet-tall wind tower that can channel even more breezes to the street. The tower has glowing LED lights that let Masdar managers know how much energy the city is consuming. Blue means it is within its goal of using 50% less energy than a comparable settlement. Red means it's time to turn off the lights.8 Some of Masdar's technology — like those slightly silly PRT cars — may not have a future. But other ideas — like the wind tower or those sunlight-deflecting windows — will have real value at a time when more than half the world's population lives in cities. No one knows the answer to the energy and climate challenges the planet faces, which is why experiments matter — even the ones in the desert.Unit 3 James Cameron’s Ambition1In 1977, a 22-year-old truck driver named James Cameron went to see Star Wars with a pal.daydreaming about the kind of world that George Lucas had just brought to life. Star Wars was the3 He quickly realized that he was going to need some money, so he persuaded some local。

大学英语(三)第1阶段测试题(卷)答案解析

大学英语(三)第1阶段测试题(卷)答案解析

江南大学现代远程教育第一阶段测试卷考试科目:《大学英语(三)》时间:90分钟学习中心(教学点)批次:层次:专业:学号:身份证号:姓名:得分:第一部分:词汇与结构(共10小题;每小题2分,满分20分)此部分共有10个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出正确选项。

1. These games allow gamers to________A_____ with each other and play with or against other gamers.A.interactB. influenceC. fightD. meet2. These types of media often involve the _____A_______ and sharing of content (writing, pictures, and video) that people make themselves, mostly through the Internet.A. creativeB. creatingC. creationD. creativity3. Social Media is about how you use it to ______B_______ your relationships with other people in real life.A. findB. enhanceC. buildD. make4. We tend to get ______C_____ by their numbers game, thinking of more updates, more friends, more followers, more links, more photos, more everything.A. informationB. distractedC. absorbingD. excitement5. According to Wikipedia, social media has been defined to be “a group of Internet-based __________B________.A. facilitiesB. applicationsC. systemsD. principles6. So, social media is just any Internet ____A_____that can be used to share information with others.A. toolB. wayC. mediumD. trick7. Ordering food online might be____C_____and faster, but it’s not great for our health.A. usefulB. newC. convenientD. waste8. So why do we order with more reckless ____D______when we're using our smartphones and laptops?A. foodB. drinksC. snacksD. abandon9. Unlike desktops, smartphones and tablets offer limited space and may _____C___to a customer being less thorough about exploring the menu.A. explainB. tellC. contributeD. cause10. Most of the junk foods are______A____ and easy to snack on foods, while they hit the bottom low with their nutritional factor.A. deliciousB. helpfulC. usefulD. nutritious第二部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)Passage 1The iMOVE database(数据库)information platform for persons interested in job opportunities offered by German companies. The information can be obtained in seven languages: German, English, French, Spanish, Chinese, Russian and Arabic.All programs in the area of professional training are carried out by German training providers. All these programs have a clear content to meet your special needs.Programs which take place in Germany are carried out in English. Many of the German training providers have started their training activities towards the international market. Therefore, they also offer courses abroad. These courses are taught in English or the language of the target country. Providers will be glad to supply you with additional information on these courses. You can contact the provider directly to find out more about a program and the training provider.To guarantee high standards in the database, iMOVE has developed quality standards for training providers and their services. All of the training facilities in the iMOVE database have to follow these quality criteria (标准). All training providers who publish their international training programs in the iMOVE database have recognized our General Terms and Conditions.11. The iMOVE database is intended for persons who ____C____.A) seek a job as a language translatorB) are interested in the German languageC) want to be employed by German companiesD) wish to work for professional training providers12. The iMOVE programs are carried out by __B______.A) language training centersB) German training providersC) special service developersD) overseas employment advisers13. held in Germany are taught in ____B_____.A) GermanB) EnglishC) FrenchD) Chinese14. Which of the following measures has iMOVE taken to guarantee its high standards?DA) Offering different language courses.B) Providing modern training facilities.C) Starting training courses overseas.D) Developing quality standards.15. The purpose of the passage is to ____A____.A) advertise the iMOVE databaseB) make German companies more popularC) hire overseas employees to work in GermanyD) encourage people to learn more foreign languagesPassage 2An ebook(also referred to as an electronic book,eBook,or e-book)is a digital version(版本)of a print book that you download and read. But if you want to read an ebook, you must have an Ebook Reader, which is a kind of free software used by your computer. Make sure you have installed the appropriate Reader before you download your ebook from the Internet. The software allows you to turn the words on the screen into the size you like. It also helps you turn pages and change your viewing options(计算机屏幕上的阅读选择). Ebooks are a fun alternative to regular books. You can download them to any computers and create your own library of hundreds of titles. If you load them onto your portable computer,you can take them with you when you travel. Some ebooks are even interactive! Best of all,when you order an ebook,there is no waiting and no shipping charges. The amount of time it takes to download your ebook depends on the speed of your connection and the size of your ebook.16. From this passage,we learn that an ebook___________.A) can be found in any libraryB) can be read directly from the InternetC) can be read by any one who has a computerD) can be read when special software is installed17. The Ebook Reader is used for___________.A) r eading an ebook you’ve downloadedB) turning a print book into a digital versionC) downloading an ebook from the InternetD) copying an ebook onto a portable computer18. From this passage,we can learn that______________.A) you can read an ebook on a laptop when you travelB) you Can order an ebook using the Ebook ReaderC) the ebooks ordered have to be shipped to youD) it takes a lot of trouble reading an ebook19. Which of the following statements is TRUE?A) An ebook is ordered in print book is.B) The size of the words in an ebook cannot be changed.C) The downloading time is decided by the ebook’s size.D) There is less fun reading an ebook than a print book.20. The passage is mainly about_______________.A) a better way to download an EbookB) a new kind of book—the EbooksC) the new version of EbooksD) the fun of reading EbooksPassage 3Languages are remarkably complex and wonderfully complicated organs of culture. They contain the quickest and the most efficient means of communicating within their respective culture. To learn a foreign language is to learn another culture. In the words of a poet and philosopher, "As many languages as one speaks, so many lives one lives." A culture and its language are as necessary as brain and body; while one is a part of the other, neither can function without the other. In learning a foreign language, the best beginning would be starting with the non-language elements of the language: its gestures, its body language, etc. Eye contact is extremely important in English. Direct eye contact leads to understanding, or, as the English saying goes, seeing eye-to-eye. We can never see eye-to-eye with a native speaker of English until we have learned to look directly into his eyes.21.The best title for this passage is Language and Culture. AA:TB:F22.According to this passage, the only way to learn a foreign language is to begin by learning its body language. BA:TB:F23.According to this passage, gestures are pictures in a language. BA:TB:F24.To learn a foreign language is to learn another culture. AA:TB:F25.Direct eye contact leads to understanding in all cultures. BA:TB:F第三部分: 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

新课标大学英语3Unittest阅读

新课标大学英语3Unittest阅读

Unit 1It would be a fairly accurate statement to say that, when I was in elementary school and high school, I was a painfully shy child. I usually kept to myself, had only a few friends, and rarely spoke in class. My parents were always very busy, so they never pushed me to become more involved in activities and meet more people. I was perfectly happy by myself. I spent much of my time with my nose buried in a book. The only times that I ventured away from the comforts of my bedroom were when I explored the seemingly endless aisles of stocked bookshelves at my favourite bookstore.41. Which of the following is a rite of passage that helped the writer to become less shy?A. Attending high school.B. Reading many books.C. Attending college.D. Planning a great adventure.42. In which paragraph does the author compare his desire to read to hunger?A. Paragraph 1.B. Paragraph 2.C. Paragraph 4.D. Paragraph 5.43. Which of the following would make the best title for this passage?A. A Painfully Shy ChildB. My College LifeC. Travels with GregD. Breaking Out of My Shell44. "It would be an understatement to say that I was nervous. I was terrified." What does the writer mean by this statement?A. He wasn't nervous at all.B. He was mildly nervous.C. He was as nervous as usual.D. He was extraordinarily nervous.45. Which of the following statements can you infer from the passage?A. Jack London wrote exciting stories.B. Jack London wrote dull stories.C. Jack London wasn't a famous writer.D. Jack London was the writer's favourite writer.Unit2When we're young, we can't wait to grow up and get on with life. When we're adults, we long for the carefree days of our youth when we could play all day without worry. This is one of the greatest ironies of life. Indeed, "the grass is always greener on the other side." It is a harsh truth that humans always want what they can't have. It's our nature.41. Which of the following sentences is the main idea of this passage?A. It is a harsh truth that humans always want what they can't have.B. Too many adults seem to be in a hurry for children to grow up.C. Children should be free to play the day away.D. It's true that play helps develop skills that will be used later in life.42. Which of the following would the writer of this passage likely NOT agree with?A. Adults should understand that children learn while they play.B. It is important for children to play and act young.C. Many games help children appreciate potential careers.D. Children should concentrate on their schoolwork above everything else.43. "The grass is always greener on the other side" means _____.A. other situations always seem better than the ones we are inB. people always lack confidence in themselvesC. people prefer to live in a less barren landD. people always want their children to grow up fast44. This passage is best described as _____.A. a first-person memoirB. a dramatic dialogueC. a persuasive essayD. an entertaining story45. What does the writer mean by "You cannot put a price on an active and fertile imagination"?A. The ability to think creatively is worthless.B. The ability to think creatively is invaluable.C. The ability to think creatively helps children develop.D. The ability to think creatively is a natural part of childhood.Unit3When it comes to the arts, many people automatically think of Europe and North America. This is understandable since so many famous artists come from these regions. Many art museums are filled with paintings and drawings from European and North American artists from the past few hundred years. All countries, however, have a unique artistic heritage, so it should come as no surprise that countries throughout Africa and Asia have their own artistic styles and histories.41. Which of the following best describes the main idea of this passage?A. European art is superior to all other art.B. African art is superior to all other art.C. Every country has a unique artistic tradition.D. Art is only a modern creation.42. Which paragraph discusses the early history of art in Botswana?A. Paragraph 3.B. Paragraph 4.C. Paragraph 5.D. Paragraph 6.43. According to the passage, which of the following is TRUE?A. All art in Botswana is thoroughly unique to that country.B. Art in Botswana has been influenced by neighbouring countries.C. Art in Botswana is a relatively recent invention.D. All art in Botswana consists of simple decorations.44. This passage is best described as _______.A. narrative fictionB. editorial non-fictionC. first-person historyD. personal memoir45. Which of the following would make the best title for the passage?A. Influential Art of the WorldB. A Critic's Opinion of Art in BotswanaC. Botswana MasterpiecesD. Art Without NotorietyUnit4Sometimes it seems we hear about the wonders of modern technology on a daily basis. I will admit that it's hard to argue with the facts. Computers, automobiles, the Internet, and increasingly smaller handheld devices certainly do make our lives more convenient. Everything, it seems, is getting faster, lighter, cheaper, and smaller. Pretty soon, computers will be the size of iPods and iPods will be the size of fingernails.41. The writer of this passage would probably agree with which of the following statements?A. Technology is beginning to control our lives.B. Computers play a marginal role in our society.C. We rely on computer specialists because they are convenient.D. Technology is slowly becoming more expensive.42. The writer's scenario with Michael is presented in order to _____.A. describe an innovationB. substantiate his argumentC. illustrate an example from a bygone time.D. brag about personal accomplishments43. Which paragraph draws a personal analogy to the reader?A. Paragraph 2.B. Paragraph 3.C. Paragraph 4.D. Paragraph 5.44. Which of the following is the best one-sentence summary of this passage?A. Technology makes our lives more convenient.B. Science fiction is becoming a daily reality.C. Everybody uses computers and other technologies.D. The more we rely on technology, the more helpless we become.45. Which of the following events does not support the writer's main idea?A. Marcus plays the latest video game after school.B. Lisa reads a book before going to bed each night.C. Carol uses a GPS system to find her way in a new city.D. Tony blogs and sends e-mails from his mobile phone.Unit5Dear Diary,This afternoon, Mr Jenkins asked me to stay for a few minutes after class. He told me that next week is Deaf Awareness Week and that we would be discussing it in class. He's already planned several activities and lectures, but, for obvious reasons, he also wanted me to make a class presentation.41. The writer of this passage is unable to _____.A. seeB. hearC. smellD. walk42. Even though this passage is in the form of a diary entry, the material is _____.A. entertainingB. persuasiveC. informativeD. fictitious43. According to the passage, which of the following is a true statement?A. There is a universal form of sign language used by deaf people around the world.B. American Sign Language is a form of French Sign Language.C. Laurent Clerc introduced the first form of sign language to the United States.D. Every country has its own unique form of sign language.44. Which of the following events occurred in 1817?A. Thomas Gallaudet graduated form Yale University.B. Thomas Gallaudet met Laurent Clerc in Paris.C. Thomas Gallaudet and Laurent Clerc founded the American School for the Deaf.D. Laurent Clerc developed American Sign Language.45. According to the writer, all of the following are important to sign language EXCEPT_____.A. the ability to readB. hand motionsC. sense of sightD. body languageUnit6Have you ever thought about travelling abroad? Do you yearn to see what the world has to offer? Are you tired of simply hearing about other cultures and want to finally experience some of them? Why simply travel the world, though, when you can actively make a difference?41. Where is a likely place that this passage might appear?A. On a marketing brochure for a volunteer vacation organizer.B. In a newspaper editorial about the need for emergency volunteers.C. On a travel brochure for a popular vacation destination.D. In a magazine article about volunteerism among prominent world citizens.42. Which of the following would make the best title for this passage?A. The Benefits of International TravelB. Heroic Deeds of Bill Clinton and Kofi AnnanC. Volunteer Vacations: Great Opportunities for Meaningful WorkD. Volunteers: The True Heroes of the Planet43. Which paragraph presents several possible scenarios for volunteer work?A. Paragraph 2.B. Paragraph 3.C. Paragraph 4.D. Paragraph 5.44. The type of writing in this passage would best be described as _____.A. educationalB. entertainingC. scientificD. persuasive45. Which of the following sentences is the writer's critical message?A. Volunteer vacations are becoming increasingly popular.B. Many volunteer vacations are easy to organize and simple to execute.C. True heroes are those people who give what they can with no expectation of anything in return.D. You might make all the difference in the world.。

(29064)《大学英语3》第四阶段在线作业(自测)试卷

(29064)《大学英语3》第四阶段在线作业(自测)试卷

1.第1题单选题—Haven’t seen you for ages! What are you busy doing now? —____________A、I hate the weather here.B、My hair is getting a bit longer.C、Yeah, thanks for coming.D、I am working part time in a bookshop, you know.标准答案:D您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:2.第2题单选题 While I was in the university, I learned taking a photo, _______ is very useful now for me.A、itB、whichC、thatD、what标准答案:B您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:3.第3题单选题—That’s a beautiful dress you have on!—____________A、Oh, thanks. I got it yesterday.B、Sorry, it’s too cheap.C、You can have itD、See you later.标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:4.第4题单选题 This kind of material expands _______ the temperature increasing.A、toB、forC、withD、at标准答案:C您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:5.第5题单选题—Hi, welcome back! Had a nice trip?—____________A、oh, fantastic! fresh air, and sunshine every day.B、Come on, I’ve got lots of fun.C、By the way, I don’t like Saturdays.D、Well, I’ll look forward to your phone call.标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:6.第6题单选题— How do you do? Glad to meet you.— _______A、Fine. How are you?B、How do you do? Glad to meet you, too.C、How are you? Thank you!D、Nice. How are you?标准答案:B您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:7.第7题单选题 The students were all entertained in a Mexican restaurant, at Professor Brian’s ______.A、moneyB、payC、expenseD、loss标准答案:C您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:8.第8题单选题— Would you mind changing seats with me?— _______A、Yes, you can.B、Of course, I like to.C、No, I don’t mindD、Certainly, please do.标准答案:C您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:9.第9题单选题— may i use your bike for a moment?— _______A、It’s well.B、It doesn’t matter.C、By all means.D、I have no idea.标准答案:C您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:10.第10题单选题 A police officer claimed that the young man had attempted to _______ paying his fare.A、avoidB、rejectC、refuseD、neglect标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:11.第11题单选题 A sudden noise of a fire-engine made him _______ to the door.A、hurryingB、hurriedC、hurryD、to hurry标准答案:C您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:12.第12题单选题 No matter ______, the little sisters managed to round the sheep up and drive them back home safely.A、it was snowing hardB、hard it was snowingC、how it was snowing hardD、how hard it was snowing标准答案:D您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:13.第13题单选题 If she wants to stay thin, she must make a ______ in her diet.A、changeB、turnC、runD、bus标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:14.第14题单选题—Marilyn, I’m afraid I have to be leaving no w.—____________A、That sounds wonderful.B、Oh, so early?C、Not at all.D、Good luck!标准答案:B您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:15.第15题单选题— Hi, is Mary there, please?— _______A、Hold on. I’ll get her.B、No, she isn’t here.C、Yes, she lives here.D、Yes, what do you want?标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:16.第16题单选题 People at the party worried about him, because no one was aware _______ he had gone.A、of whereB、of the place whereC、whereD、the place标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:17.第17题单选题—Why didn’t you come to my birth day party yesterday?—____________A、Excuse me, my friend sent me a flower.B、Fine, I never go to birthday parties.C、Ha…ha, I don’t like birthday parties.D、Sorry, but my wife had a car accident标准答案:D您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:18.第18题单选题 Tom, what did you do with my documents? I have never seen such a ______ and disorder!A、massB、messC、guessD、bus标准答案:B您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:19.第19题单选题 ______ the War of Independence, the United States was an English colony.A、BeforeB、AtC、InD、Between标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:20.第20题单选题—shall we sit up here on the grass or down there near the water? — _______A、I’d rather stay here if you don’t mind.B、Sorry, I don’t like neither.C、Certainly, why not?D、Yes, we like these two places.标准答案:A您的答案:题目分数:5此题得分:0.0批注:。

新视野大学英语第三版读写教程第三册期中考试试题及答案

新视野大学英语第三版读写教程第三册期中考试试题及答案

新视野大学英语第三版读写教程第三册期中考试试题及答案2017-2018第一学期《大学英语一》期中考试I. Filling the blanks with the proper vocabulary(20分)2. As a sailing ship has a ________, so we must have a definite goal in our life.3. I find it difficult to grasp the ________ of infinite space.4. You'll probably find Dave at the school disco --- he often ________ there.5. Scientists ________ that smoking reduces life expectancy by around 12 years on average.6. The trade unions ________ employers to invest more money in staff training.7. They are going to ________ those clothes and blankets among the flood victims.8. I guess Henry has been busy writing an article ________ recently. That's why he couldn't accept the invitation.9. Linda managed to support herself by working ________ as a waitress.10. The people who had been hurt in the car accident lay screaming in ________.II. Cloze(20分)Do we have the right attitude towards science? Hawking suggests that many people are _____ distrustful of it. This might change if the public were better informed. but how can we _____ this _____? it is _____ that schools are important, especially if science is taught in an interesting manner. but science is changing at such a fast _____ that what we learn in school is nolonger _____ to last a lifetime. what can we use to _____ _____ news of the latest ideas and developments? popular science books can help, but the _____ of the population that read them is not very large. _____ we need to rely on television, for only television can _____ the message reaches a sufficiently large audience.III. Translation(40分)1. Some people would like to stop these changes and go back to what they see as a purer and simpler age. But as history shows, the past was not that wonderful. It was not so bad for a privileged minority, though even they had to do without modern medicine, and childbirth was highly risky for women. But for the vast majority of the population, life was nasty, brutish, and short.2. I did my best to avoid showing pleasure, but what I was feeling was pure delight at this demonstration that my words had the power to make people laugh. In the eleventh grade, at the eleventh hour as it were, I had discovered a calling. It was the happiest moment of my entire school career. When Mr. Fleagle finished he put the final seal on my happiness by saying. "Now that, boys, is an essay, don't you see. It's of the very essence of the essay. Congratulations, Mr. Baker."3. 很难想象我们的先辈们没有现代技术带来的这么多方便,那日子是怎么过的。

大学英语(三)第2阶段测试题

大学英语(三)第2阶段测试题

江南大学现代远程教育第二阶段测试卷考试科目:《大学英语(三)》时间:90分钟学习中心(教学点)批次:层次:专业:学号:身份证号:姓名:得分:第一部分:词汇与结构(共10小题;每小题2分,满分20分)此部分共有10个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4个选项,请从A、B、C、D四个选项中选出正确选项。

1. Animal rights _D_______ argue that zoos are really animal prisons and very often cruel.A. fragmentsB. legislationsC. motivationsD. advocates2. I disliked the ___C_____ criticism in his voice.A. devastatedB. remarkedC. impliedD. remarked3. His new career as a writer is not successful and he has written only one novel _____A___.A. so farB. by farC. in farD. with far4. Deaf people are sometimes treated as being mentally __C______.A. currentB. reluctantC. deficientD. invincible5. Alcohol __C______ to 100,000 deaths a year in the US.A. accomplishesB. sortsC. contributesD. alters6. If you want to be efficient, you need to ___D_____ your tasks.A. pile upB. contributeC. mirrorD. prioritize7. Many students ___A_____ enormous satisfaction from the course.A. derivedB. distractedC. impliedD. bred8. The _____B____ problem lies in their inability to distinguish between reality and fantasy.A. currentB. fundamentalC. infertileD. unfold9. She is one of the most _A________ painters of our time.A. accomplishedB. fundamentalC. organizedD. disdained10. The _____C____ situation is very different to that in 2000.A. remarkB. fragmentC. currentD. negotiate第二部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)Passage 1Normally a student must attend a certain number of courses in order to graduate, and each courses which he attends gives him a credit which he may count towards a degree.In many American universities the total work for a degree consists of thirty- six courses, each lasting for one semester. A typical course consists of three classes per week for fifteen weeks. While attending a university a student will probably attend four or fivecourses during each semester. Normally a student would expect to take four years attending two semesters each year. It is possible to spread the period of work for the degree course, though this is not in fact done as a regular practice.For every course that he follows a student is given a grade, which is recorded, and the record is available for the student to show to prospective employers. All this is imposes pressure from the strain of work, but in spite of this some students still find time for great activity in student affairs. Elections to positions in student organizations arouse much enthusiasm. The effective work of maintaining discipline is usually performed example by cheating, has to appear before a student court. With the enormous numbers of students, the operation of the system does involve a certain amount of activity. A student who has held one of these positions of authority is much respected and it will be of benefit to him or her in his or her career.11. Normally a student would at least attend ____B______ classes each week.A) 10 B) 12 C) 15 D) 2012. According to the first paragraph an American student is allowed _____B____.A) to live in a different universityB) to take a particular course in a different universityC) to live at home and drive to classesD) to get two degrees from two different universities13. American university students are usually under pressure of workbecause_____A_______A) their academic performance will affect their future careersB) they are heavily involved in student affairsC) they have to observe university disciplineD) they want to run for positions of authority in student organizations.14. Some students are enthusiastic for positions in student organizations probablybecause___C____A) they hate the constant pressure and strain of their studyB) they will then be able to stay longer in the university.C) such positions help them get better jobsD) such positions are usually well paid.15. The studentorganizationseem to be effective in _____B______.A) dealing with the academic affairs of the universityB) ensuring that the students observe university regulationsC) evaluating students, performance by bringing them before a courtD) keeping up the students, enthusiasm for social activitiesPassage 2You have been badly injured in a car accident. It is necessary to give you a blood transfusion because you lost a great deal of blood in the accident. However, special careshould be taken in selecting new blood for you. If the blood is too different from your own , the transfusion could kill you.There are four basic types of blood: A, B, AB, and O. A simple test can indicate a person’s blood type, which, like hair and height, is inherited from parents.Because of substances contained in each type, the four groups must be transfused carefully. Basically, A and B cannot be mixed. A and B cannot receive AB, but AB may receive A or B. O can give to any other group; hence it is often called the universal donor. For the opposite reason, AB is sometimes called the universal recipient. However, because so many reactions can occur in transfusions, patients usually receive only salt or plasma(liquid)until their blood can be matched as exactly as possible in the blood bank of a hospital. In his way, it is possible to avoid any bad reactions to the transfusion.There is a relationship between your blood type and your nationality. Among Europeans and people of European ancestry, about 42 percent have type A while 45 percent have type O. The rarest is type AB. Other races have different percentages. For example, some American Indian groups have nearly 100 percent type O.16.A good title for this passage is___C_______A) Getting Blood and Plasma B)Special Blood TypesC) Human Blood TypesD)The Blood Bank of a Hospital17. The word “ hence” in line 8 means___C______A) always B) often C) therefore D) seldom18. In a blood transfusion, it is easiest to find the acceptable type of blood for a personwith the blood type of ____C___.A) A B) B C) AB D) O19. The purpose of using salt and plasma before a blood transfusion is to allow time____B____.A) to test the reactions to the transfusionB) for matching the blood to be transfused with the patient’s blood.C) for the blood to be delivered from the blood bankD) to select a new type of blood for the patient20. Most European have blood type_____D____A) A B)B C) O D) A or OPassage 3An old woman walked into a clothes shop. She asked the salesgirl to let her have a look at a new dress on display, but the girl stood still behind the counter, taking no notice of the request(要求). The old woman spoke to the girl again, raising her voice a bit, but still received no answer. The old woman looked at the girl and said to herself: "I am too old to see well, I can't even tell a plastic model from a real girl!"On hearing this the rude salesgirl shouted at the old woman, "What? Did you call me a plastic model?" The old woman was greatly surprised. "Oh, dear me." she said, "the model can speak! Then it must be a robot of a new type!"21.The shop sells vegetables.BA.TB.F22.The old woman walked into the shop to buy a dress.AA.TB.F23.The salesgirl is kind to the customer.BA.TB.F24.The old woman asked the salesgirl for help twice.AA.TB.F25.From the passage, we know the salesgirl is a new robot.BA.TB.F第三部分: 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

大学英语3考试题及答案

大学英语3考试题及答案一、听力理解(共20分)A) 对话理解(每题2分,共10分)1. What does the man suggest they do?A) Go to the cinema.B) Visit a museum.C) Attend a concert.答案:B2. Why is the woman unable to attend the meeting?A) She has a doctor's appointment.B) She has to work overtime.C) She is out of town.答案:C3. What is the man's opinion about the new policy?A) He is in favor of it.B) He is against it.C) He is indifferent.答案:A4. What does the woman mean by saying "It's a long story"?A) She doesn't want to explain.B) She will tell the story later.C) The story is very complicated.答案:A5. What is the main topic of the lecture?A) Environmental protection.B) Space exploration.C) Cultural diversity.答案:CB) 短文理解(每题2分,共10分)6. What is the author's purpose in writing the article?A) To inform readers about a new discovery.B) To persuade readers to change their habits.C) To entertain readers with a humorous story.答案:B7. According to the passage, which of the following is a benefit of regular exercise?A) Improved memory.B) Increased stress.C) Reduced appetite.答案:A8. What is the main cause of the problem discussed in the text?A) Overpopulation.B) Climate change.C) Deforestation.答案:B9. What does the speaker recommend to deal with the issue?A) Stricter laws.B) Public awareness campaigns.C) Technological advancements.答案:B10. What is the overall tone of the speech?A) Optimistic.B) Pessimistic.C) Neutral.答案:A二、阅读理解(共30分)A) 选择题(每题3分,共15分)11. What is the main idea of the passage?A) The importance of a balanced diet.B) The benefits of regular exercise.C) The impact of technology on health.答案:A12. According to the author, which of the following is essential for good health?A) A strict vegetarian diet.B) A balance of work and leisure.C) A daily dose of vitamins.答案:B13. What is the author's view on fast food?A) It is a convenient option.B) It is unhealthy and should be avoided.C) It can be part of a balanced diet.答案:B14. What does the passage suggest about the role of exercise in maintaining health?A) It is more important than diet.B) It is less important than diet.C) It is equally important as diet.答案:C15. What is the author's recommendation for someone who wants to improve their health?A) Start a strict diet immediately.B) Gradually incorporate changes into their lifestyle.C) Take supplements to boost their health.答案:BB) 填空题(每题2分,共15分)16. The __________ of processed food is a major concern for health experts.答案:overconsumption17. A __________ diet can lead to a number of health problems.答案:balanced18. Regular exercise can help to __________ the risk ofchronic diseases.答案:reduce19. The article emphasizes the importance of __________ in achieving good health.答案:lifestyle choices20. According to the text, __________ is a key component of a healthy lifestyle.答案:moderation三、词汇与结构(共20分)A) 词汇题(每题2分,共10分)21. He is __________ to be the best candidate for the position.A) qualifiedB) disqualifiedC) unqualified答案:A22. The company's profits have __________ significantly over the past year.A) soaredB) plummetedC) stagnated答案:A23. Despite the challenges, she remained __________ and focused on her goals.A) optimisticB) pessimisticC) indifferent。

大学英语3 期中考试答案

Unit 1 Education: A Transformation of the Soul1On my first day of high school, my teacher showed the class a Power Point presentation entitled The Value of Education. The first slide read simply this: “Education = $”. I felt uncomfortable, not knowing exactly why.2 Education, throughout my high school experience, continued to be described to me like this: college means a diploma. A diploma means a better job. A better job means more money. More money means a good life. But I wondered who had decided the criteria for a “better” job and a “good” life. It all seemed so mathematical. Education was presented to me as an equation equaling a person I had not chosen to be.重点单词的句子翻译:1.她读了一首题为《想起你》的诗。

(entitle)2.他给这本书取名为《野性的爱》。

(entitle)3.教育的关键在于激励和享受,而不是一所学校或一个大学文凭。

(diploma)4.那青年用了3 年的时间取得研究生文凭。

(diploma)5.我自己成功的标准是能够努力工作和快乐生活。

大学英语(3)题库(附答案)

一、单选Unit 21. He C his daughter’s smile in this photograph.A. catchedB. tookC. capturedD. attracted2. We need to ensure a smooth D between the old system and the new one.A. transmissionB. translationC. transformationD. transition3. They complained about the A noise coming from the upstairs flat.A. excessiveB. extraC. massiveD. extensive4. The firm is B me for a decision on their offer.A. forcingB. pressingC. encouragingD. urging5. Children lose their B as they grow older.A. ignoranceB. innocenceC. confidenceD. experience6. That bit of form is for U.K. citizens—it doesn’t D to you.A. resortB. adaptC. referD. applyUnit 41. He has C about the proposals because they reduce workers’ rights.A. conceptionB. conservationC. reservationD. restoration2. The company A a management training program for its managers in different levels.A. initiatedB. foundedC. committedD. appealed3. A/An D number of members have called to complain.A. facialB. initialC. confidentialD. substantial4. Most countries have enthusiastically C the concept of high-speed railways.A. canceledB. eliminatedC. embracedD. conducted5. He is upset that his income was A compared with that of other chief executives.A. modestB. substantialC. considerableD. plentiful6. Doing voluntary work has added a whole new B to my life.A. illusionB. dimensionC. depressionD. conclusion二、选词填空Unit 11.He lives opposite to me.2.It’s traditional in America to eat turkey on Thanksgiving Day.3.He likes to give the impression that he’s terribly popular and has loads of friends.4.I felt physically and emotionally relaxed after the exam.5.Running can strengthen your heart and muscles, but conversely , it can also damageyour knee joints and the bones in your feet.6.We give preference to those who have worked with us for a long time.7.This will be a/an crucial decision for the education services because it sets thestandard for all future years.8.There have been several recent instances of planes taking off without adequatesafety checks.Unit 21.The invention of the wheel was a/an milestone in the history of man.2.Recorded highlights of today’s big football game will be shown after the news.3.Excessive drinking can lead to stomach disorders.4.We celebrated our 25th wedding anniversary in Florence.5.The article captured the mood of the nation at that time.6.This decision could have serious consequences for the future of the industry.7.He piloted the old lady through the crowd to her seat.8.An expert in any field may be defined as a person who possesses specialized skills and iscapable of rendering very competent services.Unit 31.The interview was sheer (十足的,完全的)torture from start to finish.2.The Japanese government has deliberately (故意的) sought to deceive the UnitedStates by false statements and expressions of hope for continued peace.3.Work permits were issued to only 5% of those who applied for them.4.I’m willing to dedicate myself wholeheartedly to ensure this country to becomestronger and more prosperous.5.She showed great perception in her assessment of family situation.6.It’s a small room, but the mirror creates a/an illusion of space.7.The students’ reactions were taken into account in shaping the final version of thedictionary.8.It is a universally acknowledged truth that a single man in possession of a good fortunemust be in want of a wife.Unit 41.They have come up with a plan to simplify the complex social security system.2.The government is committed to protecting the interests of tenants.3.The meeting is scheduled for Friday afternoon.4.Here are some good sources of information to assist you in making the best selection.5.Automation would bring a shorter, more flexible working week.6.Winning the match was just reward for the effort the team had made.7.To generate more money the sport needs to be more entertaining.8.He has expressed a/an desire to see you.三、介副词填空Unit 11.Sam couldn’t figure __out__ how to print a program until the teacher showed him how.2.I’m sick of having you hang __around___ with me.3.I think what appeals ____to____ me about his painting is the colours he uses.4.They met on a cruise, fell _____for______ each other, and married six months later.5.Many parents find it hard to relate ____to_______ their children when they are teenagers.6.She will end ____up____ penniless if she carries on spending as much as that.Unit 21.When I called on him, I found him poring __over_ Michael E. Porter’s On Competition.2.If you have applied ____to____ the Social Services to help with funding, you must be surethat you have their written approval before work starts.3.The decision should serve __as___ a warning to companies that pollute the environment.4.__In__ the eye of the law, theft is a less serious crime than handling stolen goods.5.The two countries were ____on_ the verge of war.6.Access __to__ up-to-date final information is important to the success in our investment. Unit 31.When our mind is indecisive, constantly wandering, and unable to concentrate, we willnever make it __to____ our destination.2.Worknet, which has a staff of 28 people, is dedicated __to____ assisting the community intheir search for employment or training.3.__As___one person puts it, we have enough problems getting young people to takemarriage seriously.4.He will appoint a five-member board that serves at his pleasure to overseedevelopment of the island for city use.5.The sound of the door closing deceived me _ _into____ thinking they had gone out.6.“Harmony” boasts strong Chinese characteristics, and expresses the traditional Chinesephilosophy __in____ pursuit of a balance between man and nature.Unit 41.What I am going to do in this lecture is to focus __on_____ something very specific.2.She had not committed anything __to_____ paper about it and soon she forgot it all.3.Take a clean sheet of paper and down the left-hand side make a list __of___ what you wantto buy.4.The meeting got bogged down with disputes about who was going to do what.5.I am not prepared to see children in this country having to settle __for___ a second classeducation.6.Miss Black was __at___ her best when she played the piano.7.The group meets __on___ a regular basis, usually weekly or biweekly.8.She is working __on___ the car.四、翻译(一)英译汉Unit 11.What mysterious force drives us into the arms of one person, while pushing us away from another who might appear equally desirable to any unbiased observer?到底是什么神秘力量使我们投入到某个人的怀抱,而不是在旁观者眼里同样可取的另一位?2.The mother has an additional influence on her sons: she not only gives them clues to what they will find attractive in a mate, but also affects how they feel about women in general.母亲对儿子有一个额外影响:她不仅暗示儿子在配偶身上什么是具有吸引力的地方,而且也会影响他们对女性的整体看法。

大学英语3试题及答案

大学英语3试题及答案一、听力理解(共20分,每题2分)听下面5段对话或独白。

每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。

1. What does the woman want to do?A. Find a job.B. Go to a concert.C. Visit her parents.2. Why does the man refuse to go to the party?A. He has to work late.B. He doesn't like parties.C. He has another appointment.3. What is the weather like today?A. Sunny.B. Rainy.C. Cloudy.4. How much does the man spend on the book?A. $15.B. $20.C. $25.5. What are the speakers mainly talking about?A. A movie.B. A book.C. A restaurant.二、阅读理解(共30分,每题3分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Passage OneThe internet has changed the way we live, work, and communicate. It has made information more accessible and has connected people from all over the world. With the rise of social media, it has become easier to share our thoughts, ideas, and experiences with others. However, the internet also has its downsides. It can be a source of misinformation and can lead to privacy concerns. Despite these challenges, the internet continues to be an essential part of our daily lives.6. What is the main idea of the passage?A. The internet is a double-edged sword.B. The internet has only positive effects.C. The internet is a source of misinformation.D. The internet has made communication difficult.7. Which of the following is NOT a benefit of the internet mentioned in the passage?A. Easier access to information.B. Connection with people worldwide.C. Increased privacy concerns.D. Sharing of thoughts and ideas.Passage TwoIn recent years, there has been a growing interest in environmental protection. Many people are becoming more aware of the importance of preserving our natural resources. This has led to the development of various eco-friendly products and practices. For example, reusable shopping bags have become popular as an alternative to single-use plastic bags. Additionally, many companies are now focusing on reducing their carbon footprint by implementing sustainable practices in their operations. The shift towards a more environmentally conscious society is a positive step towards ensuring a healthy planet for future generations.8. What is the main purpose of the passage?A. To discuss the importance of environmental protection.B. To promote the use of eco-friendly products.C. To describe the negative effects of pollution.D. To encourage companies to reduce their carbon footprint.9. Which of the following is an example of an eco-friendly practice mentioned in the passage?A. Using single-use plastic bags.B. Implementing sustainable practices in operations.C. Ignoring the importance of natural resources.D. Focusing on short-term profits over the environment.三、词汇与语法(共20分,每题2分)从每题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

北京城市学院
2014-2015学年第一学期
《大学英语3》期中口试阅读部分试题
(学生版)
Unit 1 Education: A Transformation of the Soul
1On my first day of high school, my teacher showed the class a Power Point presentation entitled The Value of Education. The first slide read simply th is: “Education = $”. I felt
3 I went on to college, of course, as everyone told me to do. College is how you become an earner, they told me. My major that first semester was International Relations. I liked the woman I envisioned myself as in this field – a diplomat, a savvy citizen of the world. But gradually I began to realize that this person was not someone I bore any resemblance to. She was, rather, a clone of the well-educated, well-moneyed ideal my teacher had presented to me years ago. This woman had earning potential; she was smart and worldly. But she was not someone I would become. She had nothing I really wanted.
4 My moment of clarity soon came. I was watching a film with my family and laughing at all
Unit 2 Masdar City: The World's Greenest City?
3 After three years the plans have changed. Masdar City was originally scheduled to be completed by 2015, but the financial crash that hit the United Arab Emirates hard pushed back the date. A truly zero-carbon city proved too ambitious, so now the aim is for low carbon. Transport within the city will no longer solely rely on the PRTs —instead, electric buses and other mass transit will be included. Though the first phase of the project — the Institute — was completed in 2010 and opened to students, it's still easy to wonder whether the sustainable city will ever be able to sustain itself.
5 That design helps encourage energy conservation— the cooler the city is, the less need for electricity-consuming air-conditioning. But the buildings themselves take advantage of green materials, from the sustainable Douglas fir to the superstrong plastics, deflecting sunlight and insulating the interior. Windows have shades angled to avoid direct sunlight, providing light without heat. There's even a 147-feet-tall wind tower that can channel even more breezes to the street. The tower has glowing LED lights that let Masdar managers know how much energy the city is consuming. Blue means it is within its goal of using 50% less energy than a comparable settlement. Red means it's time to turn off the lights.
8 Some of Masdar's technology — like those slightly silly PRT cars — may not have a future. But other ideas — like the wind tower or those sunlight-deflecting windows — will have real value at a time when more than half the world's population lives in cities. No one knows the answer to the energy and climate challenges the planet faces, which is why experiments matter — even the ones in the desert.
Unit 3 James Cameron’s Ambition
1In 1977, a 22-year-old truck driver named James Cameron went to see Star Wars with a pal.
daydreaming about the kind of world that George Lucas had just brought to life. Star Wars was the
3 He quickly realized that he was going to need some money, so he persuaded some local。

相关文档
最新文档