201x中考英语必备习题精编 专题8 任务型阅读 4 综合型(含解析)

合集下载

【英语】中考英语初中必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)

【英语】中考英语初中必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)

【英语】中考英语初中必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)一、英语任务型阅读1.阅读信息,为每段选择恰当的标题。

Here is a page from a magazine named Future. Read the following information about things that may happen in the future.________⑴Cars will run on solar power(太阳能)or electricity and will be much cleaner. They will be much safer. For example, if you are too close to another car or if you are driving dangerously, your car will slow down by itself.________⑵Because there won't be any spare land, new cities will have to be built in the sea. Some cities on water will have two levels. People will live on the upper level, and the lower level will be used for traffic, shops and factories.________⑶Biotechnology will make food better and healthier. Plants that are not affected by insects or illnesses will be developed. The taste of fruits and vegetables will be better and food will be kept longer.________⑷New technology will be used to make TVs that are only 5cm thick. They will have pictures that are as clear as photos. Electrical appliances will be quieter and will be controlled by computer. They will also use 50% less power.________⑸Many new ways to cure illnesses will be successful by using products of genetic engineering (基因产品). Cures will be found for the flu and the common cold. However, some new illnesses will appear.【解析】【分析】文章大意:介绍了未来社会在能源交通,城市建设,生物技术以及医药方面的一些变化。

必备英语中考英语 任务型阅读单元测试题(含答案)

必备英语中考英语 任务型阅读单元测试题(含答案)

必备英语中考英语任务型阅读单元测试题(含答案)一、英语任务型阅读1.根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。

It's normal for you to feel shy and nervous when you are in the new environment. It's natural to feel nervous, or shy in front of others at times. If you think you are too shy and want to be a little more active, try the following advice.________ There is no need to hide it. When people get to know you are a shy person, they may understand you better. It will also help you feel easier in talks.________ When you smile, people will think you're friendly and want to talk with you. Remember that all people have feelings and most people will stay away from an angry-looking face.You shouldn't keep quiet at a party all the time. If you find it hard to start a talk, you can say something nice about people around you. ________ It must be very helpful for you to start a talk! And after you begin to talk to someone or smile at someone for the first time, remember to say "I did it!" to yourself.________ Think about more ways to enjoy the party and have fun. Don't waste time worrying about your look or whether all people like you or not.If you keep trying the advice, you may not be shy in the new environment one day. ________【解析】【分析】文章大意:文章讲述了如何解决在公共场合还有的问题,为我们提供了四条建议。

必备英语中考英语 任务型阅读单元测试(含解析)

必备英语中考英语 任务型阅读单元测试(含解析)

必备英语中考英语任务型阅读单元测试(含解析)一、英语任务型阅读1.阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。

每个选项只能用一次。

Stanford is a world famous university on the west coast of the US. ________, because the poor boy died of a strange disease.Tourists are often surprised at the beauty of Stanford. Among the green trees, buildings with yellow walls and red tops make up a beautiful picture. ________. That's because they were the favorites of Mrs. Stanford.________. It stands at the center. It was built by Mrs. Stanford to remember her husband who devoted himself to the university. There, students and teachers can communicate with God, and they can also hold great activities, such as concerts and celebrations.________. It is the landmark of the university. A man named Hoover had done a lot for the university. The things he once used can be seen on the first floor. On the top of the tower, tourists can have a good look at the whole campus.As one of the world top universities, Stanford has many subjects that stand among the top ones in the world. ________. If you want to study computer in a university abroad, maybe it is your best choice.A. And computer science has been the first for many yearsB. The tallest building in Stanford is Hoover TowerC. Many tourists wonder why yellow and red were chosenD. The Big Church is the most important building in StanfordE. It was built by Stanford and his wife in memory of their only son2.阅读下面一段短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词,每个空格只填一个单词。

专题18任务型阅读考点4综合任务(解析版)-2024年中考英语真题汇编

专题18任务型阅读考点4综合任务(解析版)-2024年中考英语真题汇编

专题18 任务型阅读考点4 综合任务(2024·湖北·中考真题)阅读短文,用英文填空或回答问题。

(注意每小题的词数要求)Born in a small village, I saw how busy farmers were in spring, and what the season meant to them. Spring is a time when the land wakes up from its long sleep, and the fields are ready for crops (庄稼). If you are lazy in spring, you will get nothing in autumn. So, farmers seem to compete with time in spring.When I was a little girl, every weekend I was busy planting crops. Whatever it was, I had fun and learned a lot. For example, when we planted potatoes, we needed to cut the sprouted (发芽的) potatoes into pieces and made sure every piece of “seed” (种子) had one or two sprouts. It was really like a math game.Farm work is also teamwork. That’s why every spring field is busy with people of all ages working in it. While planting beans, my father dug small holes, and I carefully put some seeds into each hole. The work was hard and boring, but when we worked together, it seemed easier and more interesting.I felt magic of life in spring as well. In a few weeks, the seeds sprouted, encouraging us to care for them by watering and so on. As time went by, they grew into healthy plants.Because of these wonderful childhood experiences, I hold such a special feeling for spring.1.is the best season to plant crops.(仅填1词)2.If you don’t work hard in spring, you will .(不超过5词)3.Fill in the blanks according to the passage.Spring PlantingIdeas or Feelings Farm workI had fun and learned a lot. planting potatoesFarm work is also teamwork. (不超过5词)4.What’s your understanding of “compete with time in spring”? Use your own words.(结合自身实际,不超过20词)【答案】1.Spring2.get nothing in autumn3.planting beans I felt magic of life in spring4.We should cherish and make full use of the valuable time in spring.【导语】本文是一篇议论文,作者通过讲述儿时种庄稼、干农活的经历,表达了对春季的热爱,告诉我们应该珍视春季的时间。

(英语)中考英语初中必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)

(英语)中考英语初中必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)

(英语)中考英语初中必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)一、英语任务型阅读1.任务型阅读A—G为七本畅销书,看完叙述后,请根据题意为每个人选择最合适的一本书。

________Today people write to, even talk to others on the computer. Nancy wants to learn more about it.________Mary is a good mother. She believes eating proper food is important. She likes to help her children grow better with proper food.________Jack often sits at the desk studying all night, but he still gets poor grades. He hopes to do better on the tests.________Bob's sister wants him to move to New York. But he isn't sure whether that is a good idea. He needs to know more about the country.________Jenny is confused that there are too many used plastic bags and old newspapers at home. She doesn't know what to do with them.【答案】F;D;A;G;B【解析】【分析】文章大意:介绍了七本畅销的书籍,分别是:如何成为一名优秀的学习者;使垃圾有用;世界各地;你应该吃什么;话说钱;网络信息;关于美国的101个问题。

中考中考英语总复习 任务型阅读单元测试(含解析)

中考中考英语总复习 任务型阅读单元测试(含解析)

中考中考英语总复习任务型阅读单元测试(含解析)一、英语任务型阅读1.任务型阅读(1)下列影评中的4处需要添加小标题,请从A—D四个选项中选出第1—4段的小标题。

A. The storyB. OpinionsC. IntroductionD. The characters and actorsShanghai Noon________This film is an action film as well as a western. It is also a comedy(喜剧). The film happens in 1881. It begins in China, but most of the film happens in the USA.________The story is about Wang Chong trying to save Princess Pei Pei from some bad guys. While he is looking for Princess Pei Pei, Wang Chong and the train robber share many funny adventures.________The main character is Wang Chong, played by Jackie Chan. Lucy Liu plays Princess Pei Pei. Owen Wilson is the rubber.________I like all the funny fighting and the jokes in this film. There are a lot of amazing scenes, too. I think all the stars act very well.Go and see Shanghai Noon if you like funny action films. It's an enjoyable film. I would give it eight out of ten.(2)The last paragraph is mainly the writer's.A. planB. storyC. adviceD. experience【答案】(1)C;A;D;B(2)C【解析】【分析】A. The story 故事。

初三必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)含解析

初三必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)含解析一、英语任务型阅读1.根据短文内容,回答下列问题。

What can we do to help protect the environment? It seems useless to just pick up a piece of trash(垃圾) ,but what will happen if you keep doing it every day? Tommy Kleyn, an ordinary man from the Netherlands, may give you the answer. Tommy Kieyn walked past a polluted river on his way to work every day. It used to be a beautiful view, but the trash on the bank made it dirty and smelly. So Tommy decided to pick up the trash along the river a little bit at a time after work. "It took me about 30 minutes to fill one garbage(垃圾) bag with trash, but one garbage bag didn't seem helpful in a place as polluted as this. I decided to fill one bag of trash each day as I passed by," Tommy said. Every day, Tommy took pictures of the river and shared them on his Facebook page. To his surprise, in just six days, he had made great progress with his cleanup effort(努力) . He felt happy and kept doing it. Gradually, more and more people knew about Tommy's story. Other people in the community began following in his footsteps and cleaning up trash on their way home, too. "The idea is to encourage people to fill one garbage bag with litter each day. It only takes 30 minutes, but it really makes a difference and you will be amazed at how good you feel afterwards, "he said. People from all over the world have been moved and inspired (激励)by Tommy's story. No effort is useless if we keep doing it every day. Ordinary people like you and me can also make a difference to the world we live in if we take actions right now.(1)What did Tommy Kleyn walk past on his way to work every day?(2)What did Tommy decide to do after work?(3)Where did Tommy share the pictures of the river that he took?(4)Who began following in Tommy's footsteps and cleaning up trash?(5)What can you learn from the story?【答案】(1)He walked past a polluted river on his way to work every day.(2)He decided to pick up the trash along the river a little bit at a time after work.(3)On his Facebook page.(4)Other people in the community.(5)No effort is useless if we keep doing it every day. /Ordinary people like you and me can also make a difference to the world we live in if we take actions right now.【解析】【分析】本文主要讲了Tommy Kleyn每天在污染的河流旁边捡垃圾而影响了很多人的故事。

(英语)中考必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)

(英语)中考必备英语英语任务型阅读技巧全解及练习题(含答案)一、英语任务型阅读1.请仔细阅读1—5 题中的学习方法的描述,然后从A—F 六个选项中,选择最合适的答案。

(有一个多余项)Secrets of top students⒈ Example One: "If I don't understand what my teacher is explaining in the science, I ask him to say it again," says Anna Lee. "also asking more helped a lot." ________⒉ Example Two: "When a teacher asks us to do a lot of homework," says Dave Roman " I will draw up a timetable and plan to do it little by little, so it isn't so tiring. " ________⒊ Example Three: One student put a vocabulary list on the wall of the bathroom. He learned a new word every day while brushing his teeth. Another student used the time to remember biology terms while practicing running. ________⒋ Example Four: In high school, Mike played football, painted and was in the band. "I was so busy that I couldn't waste time looking for a pencil or missing paper. I kept everything in order." He says. ________⒌ Example Five: Christi is an excellent student at the university. If her math teacher asks her to do five problems, she does ten. If the history teacher asks her to read five pages, she reads ten. "Part of learning is practicing," she says, "and the more you practice, the more you learn." ________【解析】【分析】文章讲述了尖子生的学习秘诀。

2019中考英语任务型阅读(4—2).doc

2019中考英语任务型阅读(4—2)注意事项:认真阅读理解,结合历年的真题,总结经验,查找不足!重在审题,多思考,多理解!任务型阅读第四类型〔1〕来自:山东泰安阅读下面的短文,并完成短文后的任务。

Drawagiraffeinyourmind.Howdidyoudrawyourgiraffe?Doesithavealongne ck?Doesithavelonglegs?Isitreallytall?Whenpeoplethinkofgiraffes,theyth inkoftheirlongnecks.Alongneckandfourlonglegsmakethegiraffethetallestl andanimalonearth.Agiraffeis1.8mtallwhenitisborn,andsomegiraffesgetupt o6mtallwhentheyareallgrownup.Butdidyouknowthatgiraffesalsohavelongtongues?Haveyouseenthetongu eofagiraffebefore?Agiraffehasaverylongtonguewhichcanholdandwrap(包)a roundobjects.Thetongueisdesignedforfeeding,butitcanbeusedinmanydiffe rentways.Forexample,agiraffecancloseitsnosewithitslongtonguecomplete lytokeepoutsandanddust.Also,agiraffe’stongueislongenoughtocleanitsowner’searsaswell!Thetongueisblackincolortoprotectitfromgettingsunburnt(晒伤).Itisnearly56cmlong.Giraffeonlyeatplants,andafullgrowngiraffecane at33kgofleavesaday.Whengiraffeslookforsometalltreestoeat,theysometim esfightwithelephantsforfood.Giraffesusetheirtonguetoeatleavesfromsom etalltrees.Thegiraffe’stongueisahelpfultoolforreachingleavesandbreakingoffbranches.任务一:根据短文内容回答以下问题。

2024初中英语中考总复习任务型阅读专项练习8

2024初中英语中考总复习任务型阅读专项练习一Are you an “I person” or an “E person”? These two personality labels (个性标签) are widely discussed online. They are part of a popular personality test called the Myers-Briggs Type Indicator, or MBTI. All of the results have four letters, and there are 16 results in total. “I” stands for “introverted (内向的)” and “E” refers to “extroverted”.Even if someone is typically quiet, many online discussions suggest that an “I” person can still act outgoing at times. For example, when an introverted person is with a group of introverted friends, they might become more social like an “E” person. According to experts, this is called “masking”. That is hiding your true personality in some situations. Because human beings want to get the sense of belonging by pleasing others.Using the MBTI result to identify (识别) and describe someone’s personality seems fun. However, I went too far at one time. My sister was excitedly making a day-to-day travel plan when I remembered from an article that “P people” don’t like to make or stick to plans, so I said to her, “You don’t seem like a ‘P person’.” “Why?” she asked back. “Since when do I need to follow what my personality test tells me to do?” It was then I realized I’d taken the result too seriously.The M BTI personality test may show something you don’t know about yourself and can even be a fun ice-breaker question when meeting new friends. And that’s all it is—for fun. Knowing someone’s MBTI result doesn’t mean you really know this person. And those four letters of yours don’t define (定义) who you are.阅读短文,根据短文内容回答问题。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

矿产资源开发利用方案编写内容要求及审查大纲
矿产资源开发利用方案编写内容要求及《矿产资源开发利用方案》审查大纲一、概述
㈠矿区位置、隶属关系和企业性质。

如为改扩建矿山, 应说明矿山现状、
特点及存在的主要问题。

㈡编制依据
(1简述项目前期工作进展情况及与有关方面对项目的意向性协议情况。

(2 列出开发利用方案编制所依据的主要基础性资料的名称。

如经储量管理部门认定的矿区地质勘探报告、选矿试验报告、加工利用试验报告、工程地质初评资料、矿区水文资料和供水资料等。

对改、扩建矿山应有生产实际资料, 如矿山总平面现状图、矿床开拓系统图、采场现状图和主要采选设备清单等。

二、矿产品需求现状和预测
㈠该矿产在国内需求情况和市场供应情况
1、矿产品现状及加工利用趋向。

2、国内近、远期的需求量及主要销向预测。

㈡产品价格分析
1、国内矿产品价格现状。

2、矿产品价格稳定性及变化趋势。

三、矿产资源概况
㈠矿区总体概况
1、矿区总体规划情况。

2、矿区矿产资源概况。

3、该设计与矿区总体开发的关系。

㈡该设计项目的资源概况
1、矿床地质及构造特征。

2、矿床开采技术条件及水文地质条件。

相关文档
最新文档