译林牛津英语七年级上期末测试卷
牛津译林版七年级上学期英语《期末考试题》(含答案解析)

牛津译林版七年级上学期英语《期末考试题》(含答案解析)2021年牛津译林版英语七年级上学期期末测试学校________ 班级________ 姓名________ 成绩________第I卷一、听力选择第一部分听对话回答问题本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。
在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1.What is Simon’s favourite festival?A.B.C.2.What can the man buy in this shop ?A.B.C.3.Where’s Millie’s mother?A.B.C.4.What does the girl often do at weekends?A.B.C.5.When is Sandy's birthday?A.On 15th September.B.On 15th December.C.On 16th December.6.Who likes dancing?A.Sandy.B.Sandy’s cousin. C.Jack.7.Where are they talking ?A.At school B.In a bookshop C.In a clothes shop8.What is the time now?A.6:00 B.6:15 C.5:459.What does the girl think of the first blouse?A.Cheap. B.Beautiful. C.Expensive.10.How much does the woman need to pay?A.Seven yuan.B.Twenty-three yuan.C.Sixteen yuan.第二部分听对话和短文回答问题你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。
牛津译林版英语七年级上学期《期末检测试题》含答案

A. The same to youB. Happy birthday to you
C. Thank youD. You’re welcome
25.-- See you.
--.
A. Thank youB. HiC. HelloD. See you
26.May is __________ month of a year.
5. ---What are those?
---________.
A. This is a bookB. That's a book
C. They're booksD. Those are books
6.Thismy ruler. Thesemy books.
A.is; isB.is; areC.are; areD.are; is
A. fivethB. fifthC. the fivethD. the fifth
27.-- Why do you like science?
--it’s interesting.
A. SoB. AndC. BecauseD. But
28.-- When is your history class?
C. a very good Chinese teacherD. American
B
Alan
I like sports. I have ten tennis balls,seven basketballs,four volleyballs and five soccer balls. I play tennis with my friends at school.
阅读理解
A
Zhang Jie is a Chinese girl. She is twelve years old. She is in Class Nine,Grade Seven. Ann is an American girl. She is thirteen. She is a good girl. She’s in Class Nine,Grade Seven,too. Mr. Smith is their English teacher. His full name(全名)is John Smith. He is a good teacher. Their Chinese teacher is Miss Liu. She’s very nice.
最新牛津译林版英语七年级上学期《期末测试卷》含答案

牛津译林版七年级上学期英语期末测试卷学校________ 班级________ 姓名________ 成绩________第Ⅰ卷(选择题)听力部分A)根据你所听到的对话选择合适的图片或答案,每段对话读两遍。
1. What is Mr. Green’s favourite activity after work?A. B. C.2. Where does Simon live?A. B. C. 3. When does the boy get up today? A. B. C. 4. What is the girl’s favourite festival?A. B. C. 5. Where are they talking? A. In the classroom. B.In the library. C.In the bookshop. 6. Whose birthday is coming? A.Amy’s. B.Jack’s. C.Simon’s.7. How many days does Ricky’s cousin go to work every week? A.Three B.Four days. C.Five days.8. What’s the date today?A.11 October.B.12 October.C.13 October.9. What color is Lily’s coat?A.Black.B.Red.C.White.第二部分听对话和短文回答问题你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。
听第一段对话,回答第11-12小题。
10. How long is the zoo open every day?A.6 hours.B.8 hours.C.10 hours.11. The zoo isn’t open on .A.MondayB.TuesdayC.Wednesday听一篇短文,回答第13-15 小题。
牛津译林版英语七年级上学期《期末测试卷》及答案解析

牛津译林版英语七年级上学期期末测试卷第Ⅰ卷一、听力部分第一部分:听对话回答问题本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍.在听每段对话前,你将有时间阅读题目;听完后,请从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案.What does the girl want to borrow?A. B. C.2.Which fruit does Daniel like best?A. B. C.3.What does the boy want to buy?A. B. C.4.What does the boy want to be when he grows up?A. B. C.5.What else do they need for the party?A.Plates. B.Knives. C.Cups.6.When is the School Open Day?A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Thursday.7.What does Peter usually do at weekends?A.Do some reading. B.Do some shopping. C.Do some cleaning.8.What colour is Jack's coat?A.Grey. B.Blue. C.Brown.9.How will Tina go to Kevin's home?A.By car. B.By bike. C.By bus.10.What is Mike's shirt made of?A.Silk. B.Cotton. C.Leather.第二部分:听对话和短文回答问题你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍.听每段对话或短文前,你将有时间阅读题目;听完后请从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案.听下面一段对话,回答第11 -12小题.11.What sport does Tony like?A.Table tennis. B.Running. C.Tennis.12.How often does Tony play it?A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.听第一篇短文,完成第13-15小题.请根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,完成信息记录表.13.A.China B.America C.England14.A.friends B.family C.classmates15.A.15 B.50 C.55听第二篇短文,回答第16 - 20小题.16.How old is Ivan?A.12. B.13. C.14.17.What are Ivan's hobbies?A.Football and basketball.B.Football and swimming.C.Basketball and swimming.18.Where does Ivan study? A.In China.B.In America. C.At home. 19.How does Ivan go to school? A.He takes a bus. B.He walks for ten minutes. C.He takes a bus and then goes on foot. 20.How often does Ivan write to me? A.Every week. B.Twice a month. C.Twice a week. 二、单项填空1.—Would you like some coffee? —No, thanks. I don't sleep well, so I _________ drink coffee. A. seldom B. often C. only D. always 2.—Shall we go and ________ hello to our new teacher? —Good idea! A. shout B. speak C. talk D. say 3.There _______ some fish and rice on the plate. A. has B. have C. is D. are 4.—Is this your dog? —No. Tom is its ________.A. driverB. masterC. workerD. singer5.How many syllables(音节) does the word “lovely” have?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.6.—Let's go to Shanghu Lake this weekend, Jim!—Great! It is a good place _______ friends.A. meetB. meetsC. meetingD. to meet7.I'm thirsty. Please give me ________ .A. a cup of teasB. a glasses of waterC. four pieces of breadD. a bottle of juice8.—________ woman is David's mother?—The one in the red coat.A. WhichB. WhatC. WhoD. Whose9.—This pair of sunglasses is really cool. Can I ________ ?—Yes, of course.A. try on itB. try on themC. try it onD. try them on10.—Thanks for taking my friends and me out tonight.—____________________ .A. Don't worryB. You are welcomeC. Of course notD. I am afraid not三、完型填空通读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.Do you love dogs? Do you love to watch ____11____ shows? Dog owners(主人)in America have a fashion show for their dogs in the Times Square in New York. Many dogs from different countries come to the show. It is wonderful and ____12____ .Dogs don't like to wear clothes, ____13____ you don't often see dogs in clothes. The dog owners must know ____14____ dogs very well. First, they must know about the shapes(形状)of the dogs. Then they must know what the dogs ___15___ and dislike. Some dogs like leather but some ____16____ it. Next, the dog owners design and make suitable ___17___for the dogs. Afterwards, the well-dressed dogs ____18____ on the catwalk(T型台). Some of them are really smart, and some are funny. ____19____ ,an English dog wins the first prize(奖).The owner hasa special reward(奖励):a ____20____ trip to China. He can visit China without paying any money!11. A. car B. film C. fashion D. talk12. A. interesting B. busy C. helpful D. lazy13. A. or B. but C. because D. so14. A. they B. them C. their D. theirs15. A. like B. need C. start D. eat16. A. keep B. love C. dress D. hate17.A. clothes B. materials C. styles D. colours 18. A. stay B. walk C. lie D. sleep 19. A. First B. Next C. Again D. Finally 20. A. cheap B. low C. free D. poor 四、阅读理解 A 21.What is a "pal"? A. A sister. B. A brother. C. A friend. D. A teacher. 22. Which of the following is TRUE ? A. Kiki's mom is a busy working woman. B. Money loves playing basketball.C. David plays with Money every morning.D. It is Kiki's first letter to Sharon.BJim is looking out of his window. He sees a man carrying a big colour TV out of his neighbor's (邻居的) house. He is carrying the TV to a truck(卡车).Jim opens his window. " Hey !" he says to the man . "Are you a TV repairman? "" Yes , " the man answers."Are you going to repair (修理) that TV?" Jim asks." Yes, " the man answers again." My TV is broken (坏了) , " Jim tells the man. " Can you take my TV, too?"" Sure," the man answers. "I can take your TV . "Jim gives the man his TV. Then the man puts the two TVs in the truck and drives away. Jim never sees his TV again. That man isn't a TV repairman. He is a thief.23. Where is Jim when he sees the man?A. In the garden.B. In his room.C. In the truck.D. In his neighbor's house.24. Why does Jim ask that man to take his TV?A. Because his TV is old.B. Because he doesn't like his TV.C. Because he knows that man.D. Because there is something wrong with his TV.25. What will Jim do if he knows that man is a thief?A. He will be very happy.B. He will buy another TV.C. He will call 110 for help.D. He will never watch TV.CI am Catherine. Emily is my grandmother and Anthony is my grandfather. They live in a lovely cottage (小屋) in Stratford-upon-Avon, England. The house is not very big but my grandmother keeps it clean and tidy. It has only one floor. Inside there are two bedrooms, a kitchen, a small living room and a dining room. In the house there is only one bathroom. The house has a wide balcony (阳台) at the back with a fine View. In front of the house there is a beautiful garden full of flowers.I am their oldest granddaughter and I usually visit my grandparents at weekends. My grandfather is always waiting for me at the front door with his arms open and a smile on his face. He is always willing to give me great pieces of advice. I love to chat with him!My grandmother is a wonderful cook and she bakes (烘焙) my favourite chocolate cupcakes whenever I go there.I love my grandparents.26. Where do Catherine's grandparents live?A. In a tall building in the UK .B. In a flat in London.C. In a big house in Scotland.D. In a cottage in England.27. How many rooms are there in the house?A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.28. Where is the garden?A. In front of the house.B. Behind the house.C. Inside the house.D. Near the house.29. When does Catherine usually visit her grandparents?A. On Mondays.B. On Thursdays.C. On Fridays.D. On Saturdays and Sundays.30. What does her grandmother do when Catherine goes there?A. She asks her to water the flowers.B. She gives her some good advice.C. She bakes her favourite cupcakes.D. She often likes to chat with her.D"I don't like my school, and I want to go home! " Do you have that idea? A lot of children do. Now let's talk about it.If you don't like your school, the first thing is to know why. You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subjects or homework.But what can you do with it? You can make some new friends. Going to school can be very interesting if you have many friends. You can make friends after school or when doing sports. Then you can talk with them and do the same thing with them. You can also make school easy. If you don't like your teachers, you can talk with them. If you think your subjects are boring(无聊的) and hard, you can ask others for help.Take it easy on everything. You can learn to make your school life easy and interesting.31. According to the passage, one may not like school because of them EXCEPT (除了) ____.A. hobbiesB. teachersC. subjectsD. homework32. Where can you make new friends at school according to the passage?A. In the library.B. In class.C. In the office.D. In the playground.33. What is the main idea of Paragraph 3?A. What to do at school.B. How to make friends at school.C.What to talk with friends after school.D. How to make school life interesting and easy. 34. If you don't like your English teacher, you can ___________ . A. stop learning English B. go back home C. ask others for help D. talk with him or her 35. How can you make your school life interesting according to the passage? A. Finish your homework. B. Have many classes. C. Make many friends. D. Listen to your teachers. 第Ⅱ卷五、信息还原根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.A FINAL POSTING…?Posted by Eoin on Friday I'm back in my room. I've got my backpack on the bed and ___36___. Some clothes-T-shirts, jumpers, shorts, socks, trousers, trainers, jackets. Plus a bottle of water, a compass, my poster of the universe and my clock radio. I don't think they've got radio on Medacalon but ___37___ .What am I doing? Am I mad?Yes,you're mad.___38___ !You want to stay but you also want to go.Exactly.It's an opportunity.A unique opportunity. ___39___ .You can travel in space.I can see the universe.___40___. Go!Before I go, I write a message for my friend(s) and family. Her e it is…A. I must be mad because I'm talking to myselfB. So don't think twiceC. This is my last posting on my blog .D. I'm checking to make sure I've got all my thingsE. Alex B says they have something similarF. Things like this don't happen every dayG. Follow the line and you can see a bright star六、词汇检测根据下列句子所给的汉语注释(1-6小题)、首字母(7-8小题)、音标(9-11小题)和上下文语境(12-14小题),在答题卷相应的横线上,写出空缺处各单词的正确形式,每空只写一词.41. We have a lot of ______(有趣的事)learning together when we are at home.42. The film is ______(的确)wonderful. Why not see it with us?43. The birds are flying happily ______ (在…中) the trees.44. The umbrella behind the door is one of those ______(女士).45. Many people think ______(健康)comes first, Do you think so?46. In some countries, women wear ______(围巾)over their shoulders and hair.47. Few students can answer the q______ because they are too difficult.48. Water is important to e______ . We can't live without it.49. My dream is to have a warm ______ ['kʌmftəbl] house to live in.50. —What's the ______ ['nʌmbə (r)] of the books in your school library?—Over 3000.51. Do you think your blue tie ______ ['mæt∫i z] your red shirt?52. —Take a look at the ______ . What would you like to order?—What about some fish and vegetables?53. —Almost all the visitors like watching _____ at night in Shanghai Disneyland.—Me too. How beautiful they are in the sky!54. —What about ______ the walls blue?—That's a good idea. I like this colour .七、句子翻译将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卷标右题号的横线上.55. 两餐之间不要吃零食.__________________________________________________________56. 你们学校的学生午餐通常吃什么?__________________________________________________________57. 离我们学校不远处有一个公共汽车站.__________________________________________________________58. Sandy经常花很多时间读英语.__________________________________________________________59. 看!Tom正躺在床上看电视.__________________________________________________________八、阅读表达The Smith family is a busy family. They always have things to do. These days, they have some special plans. They will help Grandma celebrate her 80th birthday. Let's look at what they will do!60. Who wants to watch a basketball match?__________________________________________________________61. Where can we see the Smith family on Sunday evening?__________________________________________________________62. Do you think that the Smith family is happy? Why or why not?__________________________________________________________九、书面表达63.健康的身体是我们中学生学习的保证.请根据下面的提示,以“How to Keep Healthy”为题写一篇英语短文.1.必须包含上图所给要点并适当发挥.2.词数90字左右开头和结尾已给出,不计入总词数.3.文中不得出现真实的人名、校名等相关信息.How to Keep HealthyIt's important for us to keep healthy. As a middle school student, we should have a healthy lifestyle. Here are some suggestions (建议).If we can take these suggestions above, we will surely keep healthy.答案与解析第Ⅰ卷一、听力部分第一部分:听对话回答问题本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍.在听每段对话前,你将有时间阅读题目;听完后,请从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案.What does the girl want to borrow?A. B. C.2.Which fruit does Daniel like best?A. B. C.3.What does the boy want to buy?A. B. C.4.What does the boy want to be when he grows up? A. B. C. 5.What else do they need for the party? A.Plates. B.Knives. C.Cups. 6.When is the School Open Day? A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Thursday.7.What does Peter usually do at weekends?A.Do some reading. B.Do some shopping. C.Do some cleaning.8.What colour is Jack's coat?A.Grey. B.Blue. C.Brown.9.How will Tina go to Kevin's home?A.By car. B.By bike. C.By bus.10.What is Mike's shirt made of?A.Silk. B.Cotton. C.Leather.第二部分:听对话和短文回答问题你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍.听每段对话或短文前,你将有时间阅读题目;听完后请从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案.听下面一段对话,回答第11 -12小题.11.What sport does Tony like?A.Table tennis. B.Running. C.Tennis.12.How often does Tony play it?A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.听第一篇短文,完成第13-15小题.请根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,完成信息记录表.13.A.China B.America C.England14.A.friends B.family C.classmates15.A.15 B.50 C.55听第二篇短文,回答第16 - 20小题.16.How old is Ivan?A.12. B.13. C.14.17.What are Ivan's hobbies?A.Football and basketball.B.Football and swimming.C.Basketball and swimming.18.Where does Ivan study?A.In China. B.In America. C.At home.19.How does Ivan go to school?A.He takes a bus.B.He walks for ten minutes.C.He takes a bus and then goes on foot.20.How often does Ivan write to me?A.Every week. B.Twice a month. C.Twice a week.二、单项填空1.—Would you like some coffee?—No, thanks. I don't sleep well, so I _________ drink coffee.A. seldomB. oftenC. onlyD. always【答案】A【解析】【详解】句意:——你想要一些咖啡吗?——不,谢谢,我睡眠不好,所以我很少喝咖啡.考查频率副词辨析.seldom很少;often经常;only仅仅;always总是,根据前面的I don't sleep well可知,应该是很少喝咖啡,故选A.2.—Shall we go and ________ hello to our new teacher?—Good idea!A. shoutB. speakC. talkD. say【答案】D【解析】【详解】句意:——我们要不要去向我们的新老师问好.——好主意.考查动词辨析.shout大喊;speak说,后面接语言;talk谈话,后面常跟to,with等;say说,后面接内容,根据所给空后面的hello是内容可知,应该用的是say,故选D.3.There _______ some fish and rice on the plate.A. hasB. haveC. isD. are【解析】【详解】句意:盘子里有一些鱼肉和米饭.考查there be句型.has有,动词的第三人称单数形式;have有,动词原形;is是,be动词的单数形式;are 是,be动词的复数形式,根据所给空前面的there可知,应该是there be句型意为“有”,排除A和B,根据there be句型遵循就近原则,be动词取决于后面离它最近的名词,fish当“鱼肉”时,是不可数名词,当“鱼的种类”时,是可数名词,当指“鱼的条数”时,单复数同形,题干中的fish是鱼肉,是不可数名词,所以用is,排除D,故选C.4.—Is this your dog?—No. Tom is its ________.A. driverB. masterC. workerD. singer【答案】B【解析】【详解】句意:——这是你的狗吗?——不,Tom是它的主人.考查名词辨析.driver司机;master主人;worker工人;singer歌手,根据上面的句子Is this your dog?和所给空前面的No可知,应该是主人,故选B.5.How many syllables(音节) does the word “lovely” have?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.【答案】B【解析】句意:“lovely”这个词有多少个音节?两个音节.一般地说,一个单词中有几个发音的元音字母,就有几个音节,lovely ['lʌvlɪ],e不发音,love是一个音节,ly是一个音节,故有两个音节.点睛:划分音节的方法:元音是构成音节的主体,辅音是音节的分界线,一般地说,一个单词中有几个发音的元音字母,就有几个音节.两辅音之间不管有多少个元音,一般都是一个音节.如:bed 床,bet 打赌,seat 坐位,beat 打,beau/ty 美.两元音字母之间有一个辅音字母时,辅音字母归后一音节,如:stu/dent 学生,la/bour 劳动.有两个辅音字母时,一个辅音字母归前一音节,一个归后一音节,如:let/ter 信,win/ter 冬天.不能拆分的字母组合按字母组合划分音节.如:fa/ther 父亲,tea/cher 教师.6.—Let's go to Shanghu Lake this weekend, Jim!—Great! It is a good place _______ friends.A. meetB. meetsC. meetingD. to meet【答案】D【详解】句意:——Jim,让我们这周末一起去尚湖吧!——好的,它是见朋友的一个好地方.考查非谓语动词.meet见,动词原形;meets动词的第三人称单数形式;meeting动名词;to meet动词不定式,根据固定搭配It is a good place to do sth“这是个做某事的好地方”,故选D.7.I'm thirsty. Please give me ________ .A. a cup of teasB. a glasses of waterC. four pieces of breadD. a bottle of juice【答案】D【解析】【详解】句意:我渴了,请给我一瓶橙汁.考查带有量词的不可数名词辨析.根据I'm thirsty我渴了,four pieces of bread四块面包,是吃的.排除C;tea 是不可数名词,排除A;一杯水是a glass of water,排除B;a bottle of juice一瓶橙汁,故选D.8.—________ woman is David's mother?—The one in the red coat.A. WhichB. WhatC. WhoD. Whose【答案】A【解析】【详解】句意:——哪个女士是大卫的妈妈?——穿红衣服的那个.考查疑问词辨析.Which哪个;What什么;Who谁;Whose谁的,根据所给空后面的woman is David's mother?和答句The one in the red coat可知,应该是哪个女士,故选A.9.—This pair of sunglasses is really cool. Can I ________ ?—Yes, of course.A. try on itB. try on themC. try it onD. try them on【答案】C【解析】【详解】句意:——这副太阳镜真的很酷,我可以试戴一下吗?——嗯,当然可以.考查动副短语及人称代词宾格.try on试穿,是动副短语,在“动词+副词”短语中,若宾语是人称代词宾格,则要放中间,即“动词+人称代词宾格+副词”,排除A和B,一些成双成对的名词通常只有复数形式,可以用代词they代指,当被a pair of修饰时,可以用it代指,由前面的This pair of sunglasses可知,应该用it 代指,排除D,故选C.10.—Thanks for taking my friends and me out tonight.—____________________ .A. Don't worryB. You are welcomeC. Of course notD. I am afraid not【答案】B【解析】【详解】句意:——谢谢你今晚带我和朋友出去.——不客气.考查交际用语.Don't worry别担心;You are welcome不客气;Of course not当然不;I am afraid not恐怕不行,根据Thanks for taking my friends and me out tonight可知,You are welcome最符合语境,故选B.三、完型填空通读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.Do you love dogs? Do you love to watch ____11____ shows? Dog owners(主人)in America have a fashion show for their dogs in the Times Square in New York. Many dogs from different countries come to the show. It is wonderful and ____12____ .Dogs don't like to wear clothes, ____13____ you don't often see dogs in clothes. The dog owners must know____14____ dogs very well. First, they must know about the shapes(形状)of the dogs. Then they must know what the dogs ___15___and dislike. Some dogs like leather but some ____16____ it. Next, the dog owners design and make suitable ___17___for the dogs. Afterwards, the well-dressed dogs ____18____ on the catwalk(T型台). Some of them are really smart, and some are funny. ____19____ ,an English dog wins the first prize(奖).The owner hasa special reward(奖励):a ____20____ trip to China. He can visit China without paying any money!11. A. car B. film C. fashion D. talk12. A. interesting B. busy C. helpful D. lazy13. A. or B. but C. because D. so14. A. they B. them C. their D. theirs15. A. like B. need C. start D. eat16. A. keep B. love C. dress D. hate17. A. clothes B. materials C. styles D. colours18. A. stay B. walk C. lie D. sleep19. A. First B. Next C. Again D. Finally20. A. cheap B. low C. free D. poor【答案】11. C 12. A 13. D 14. C 15. A 16. D 17. A 18. B 19. D 20. C【解析】【分析】文章大意:本文是一篇记叙文,文章讲的是美国的一场狗的时装表演的事情.【11题详解】句意:你喜欢看时尚表演吗?car车;film电影;fashion时尚,时装;talk交谈,根据后文“Dog owners(主人)in America have a fashion show”“美国的狗主人举办时装表演”可知,应该是时尚,故选C.【12题详解】句意:它是精彩有趣的.interesting有趣的;busy忙碌的;helpful有帮助的;lazy懒惰的,根据“wonderful and”“精彩的”可知,应该是有趣的,故选A.【13题详解】句意:因此你不会经常看到穿衣服的狗.or或者;but但是;because因为;so因此,根据前文“Dogs don't like to wear clothes”“狗不喜欢穿衣服”可知,应该是因此,故选D.【14题详解】句意:狗主人必须非常了解他们的狗.they他们,主格;them他们,宾格;their他们的,形容词性物主代词;theirs他们的,名词性物主代词,根据所给空后面的“dogs”“狗”可知,应该填的是形容词性物主代词,故选C.【15题详解】句意:然后他们必须知道狗喜欢什么和不喜欢什么.like喜欢;need需要;start开始;eat吃,根据所给空后面的“and dislike”“和不喜欢”可知,应该是喜欢,故选A.【16题详解】句意:有些狗喜欢皮革,但有些讨厌它.keep保持;love爱;dress打扮;hate讨厌,根据前文“Some dogs like leather but”“一些狗喜欢皮革但是”可知,应该是讨厌,故选D.【17题详解】句意:接下来,狗主人为他们的狗设计和制作合适的衣服.clothes衣服;materials材料;styles样式;colours颜色,根据“the well-dressed dogs”“穿的时尚的狗”可知,应该是设计和制作合适的衣服,故选A.【18题详解】句意:穿着好看的狗在T型台上走.stay待着;walk走;lie躺;sleep睡觉,根据所给空后面的“on the catwalk”“在T型台上”可知,应该是走T型台,故选B.【19题详解】句意:最后,一个英国狗赢得了一等奖.First首先;Next然后;Again又;Finally最后,根据后文“an English dog wins the first prize”“一个英国狗赢了一等奖”可知,应该是最后,故选D.【20题详解】句意:一次免费的中国之旅.cheap便宜的;low低的;free免费的;poor穷的,根据前文“The owner has a special reward”“狗主人有一个特别的的奖励”可知,应该是一次免费的中国之旅,故选C.【点睛】做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题.做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断.另外,平时还要多多积累词汇.完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析.做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案.例如题目8中,首先确定四个选项的含义,stay待着;walk走;lie躺;sleep睡觉,根据所给空后面的“on the catwalk”“在T型台上”可知,应该是走T型台,故选B.四、阅读理解A21. What is a "pal"?A. A sister.B. A brother.C. A friend.D. A teacher.22. Which of the following is TRUE ?A. Kiki's mom is a busy working woman.B. Money loves playing basketball.C. David plays with Money every morning.D. It is Kiki's first letter to Sharon.【答案】21. C 22. D【解析】文章大意:文章主要是作者向她的笔友介绍她的个人信息以及她的家庭成员.【21题详解】词句猜测题.根据第二行“Let me tell you something about me”“让我告你一些关于我的事情”可推知pal是朋友的意思,A sister.一个姐妹;A brother一个兄弟;A friend一个朋友;A teacher一个老师,故选C. 【22题详解】细节理解题.根据文章第八、九行“My mother is a housewife”“我的妈妈是一个家庭主妇”可知,A说法是错误的;根据文章倒数第八行“David,loves basketball”“大卫,喜欢篮球”可知,B说法是错误的;根据文章倒数第六行“I play with her every night”“我每天晚上和她一起玩”可知,C说法是错误的;根据文章第一、二行“It’s very nice to be your pen pal”“很高兴成为你的笔友”可知,D说法是正确的,故选D.BJim is looking out of his window. He sees a man carrying a big colour TV out of his neighbor's (邻居的) house. He is carrying the TV to a truck(卡车).Jim opens his window. " Hey !" he says to the man . "Are you a TV repairman? "" Yes , " the man answers."Are you going to repair (修理) that TV?" Jim asks." Yes, " the man answers again." My TV is broken (坏了) , " Jim tells the man. " Can you take my TV, too?"" Sure," the man answers. "I can take your TV . "Jim gives the man his TV. Then the man puts the two TVs in the truck and drives away. Jim never sees his TV again. That man isn't a TV repairman. He is a thief.23. Where is Jim when he sees the man?A. In the garden.B. In his room.C. In the truck.D. In his neighbor's house.24. Why does Jim ask that man to take his TV?A. Because his TV is old.B. Because he doesn't like his TV.C. Because he knows that man.D. Because there is something wrong with his TV.25. What will Jim do if he knows that man is a thief?A. He will be very happy.B. He will buy another TV.C. He will call 110 for help.D. He will never watch TV.【答案】23. B 24. D 25. C【解析】【分析】文章大意:文章讲的是Jim有一天看见了一个小偷,以为是电视剧修理员,让他搬走了自己的电视.【23题详解】细节理解题.根据文章第一段第一、二行“Jim is looking out of his window. He sees a man carrying a big colour TV out of his neighbor's (邻居的) house”“吉姆正在往窗外看.他看见一个人从邻居家里拿着一台大彩电出来”可知,Jim在他的房间,故选B.【24题详解】细节理解题.根据文章第七行“My TV is broken (坏了) , " Jim tells the man. " Can you take my TV, too?”“我的电视坏了,Jim告诉那个人,你能把我的电视也带走吗?”可知,Jim让那个人带走电视,因为他的电视坏了,故选D.【25题详解】推断题.根据常识可知,如果Jim知道那个男人是个贼,他会打110寻求帮助,故选C.【点睛】阅读理解中的细节理解题.首先找出问句中的关键词,然后定位到文章具体位置,然后选出正确答案即可.例如题目1中,关键词是when he sees the man,可定位到文章第一段第一、二行“Jim is looking out of his window. He sees a man carrying a big colour TV out of his neighbor's (邻居的) house”“吉姆正在往窗外看.他看见一个人从邻居家里拿着一台大彩电出来”可知,Jim在他的房间,故选B.CI am Catherine. Emily is my grandmother and Anthony is my grandfather. They live in a lovely cottage (小屋) in Stratford-upon-Avon, England. The house is not very big but my grandmother keeps it clean and tidy. It has only one floor. Inside there are two bedrooms, a kitchen, a small living room and a dining room. In the house there is only one bathroom. The house has a wide balcony (阳台) at the back with a fine View. In front of the house there is a beautiful garden full of flowers.I am their oldest granddaughter and I usually visit my grandparents at weekends. My grandfather is always waiting for me at the front door with his arms open and a smile on his face. He is always willing to give me greatpieces of advice. I love to chat with him!My grandmother is a wonderful cook and she bakes (烘焙) my favourite chocolate cupcakes whenever I go there.I love my grandparents.26. Where do Catherine's grandparents live?A. In a tall building in the UK .B. In a flat in London.C. In a big house in Scotland.D. In a cottage in England.27. How many rooms are there in the house?A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.28. Where is the garden?A. In front of the house.B. Behind the house.C. Inside the house.D. Near the house.29. When does Catherine usually visit her grandparents?A. On Mondays.B. On Thursdays.C. On Fridays.D. On Saturdays and Sundays.30. What does her grandmother do when Catherine goes there?A. She asks her to water the flowers.B. She gives her some good advice.C. She bakes her favourite cupcakes.D. She often likes to chat with her.【答案】26. D 27. D 28. A 29. D 30. C【解析】文章大意:文章主要介绍了作者的爷爷和奶奶的家以及作者经常在周末的时候看爷爷奶奶,她喜欢爷爷奶奶.【26题详解】细节理解题.根据文章第一段第一、二行“They live in a lovely cottage (小屋) in Stratford-upon-Avon, England”“他们住在英格兰埃文河畔斯特拉特福德一座可爱的小屋里”,故选D.【27题详解】细节理解题.根据文章第一段第三、四行“Inside there are two bedrooms, a kitchen, a small living room and a dining room. In the house there is only one bathroom”“里面有两个卧室,一个厨房,一个小客厅和一个餐厅.房子里只有一个浴室”可知,房子有6个房间,故选D.【28题详解】细节理解题.根据文章第一段倒数第一、二行“In front of the house there is a beautiful garden full of flowers”“房子前面有一个美丽的花园,花园里开满了花”可知,花园在房子前面,故选A.【29题详解】细节理解题.根据文章第二段第一行“I usually visit my grandparents at weekends”“我通常在周末去看望我的祖父母”,故选D.【30题详解】细节理解题.根据文章倒数第一、二行“she bakes (烘焙) my favourite chocolate cupcakes whenever I go there”“每当我去那,她都烤我最喜欢的巧克力蛋糕”,故选C.D"I don't like my school, and I want to go home! " Do you have that idea? A lot of children do. Now let's talk about it.If you don't like your school, the first thing is to know why. You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subjects or homework.But what can you do with it? You can make some new friends. Going to school can be very interesting if you have many friends. You can make friends after school or when doing sports. Then you can talk with them and do the same thing with them. You can also make school easy. If you don't like your teachers, you can talk with them. If you think your subjects are boring(无聊的) and hard, you can ask others for help.Take it easy on everything. You can learn to make your school life easy and interesting.31. According to the passage, one may not like school because of them EXCEPT (除了) ____.A. hobbiesB. teachersC. subjectsD. homework32. Where can you make new friends at school according to the passage?A. In the library.B. In class.C. In the office.D. In the playground.33. What is the main idea of Paragraph 3?A. What to do at school.B. How to make friends at school.C. What to talk with friends after school.D. How to make school life interesting and easy.34. If you don't like your English teacher, you can ___________ .A. stop learning EnglishB. go back homeC. ask others for helpD. talk with him or her35. How can you make your school life interesting according to the passage?A. Finish your homework.B. Have many classes.C. Make many friends.D. Listen to your teachers.【答案】31. A 32. D 33. D 34. D 35. C【解析】文章大意:文章讲的是一些学生不想上课,因为他们可能觉得学习有困难或在学校没有朋友.文章主要是分析了其中的原因,并提出了一些建议.【31题详解】细节理解题.根据文章第一段第三、四行“You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subjects or homework”“你不喜欢你的老师.你在学校可能没有多少朋友.你的科目或作业可能有问题”可知,除了爱好,老师、科目、作业都是一个人不喜欢学校的原因,故选A.【32题详解】细节理解题.根据文章第二段第二行“You can make friends after school or when doing sports”“你可以在放学后或运动时交朋友”可知,你可以在学校操场上交到新朋友,故选D.【33题详解】主旨大意题.根据文章第三段“Take it easy on everything. You can learn to make your school life easy and interesting”“一切都要放轻松.你可以学会让你的学校生活轻松有趣”可知,第三段主要讲的是怎样让你的学校生活轻松有趣,故选D.【34题详解】细节理解题.根据文章第二段倒数第二行“If you don't like your teachers, you can talk with them”“如果你不喜欢你的老师,你可以和他们谈谈”,故选D.【35题详解】细节理解题.根据文章第二段第一、二行“Going to school can be very interesting if you have many friends”“如果你有很多朋友,上学会很有趣”,故选C.第Ⅱ卷五、信息还原根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.A FINAL POSTING…?。
牛津译林版七年级上学期英语《期末检测试题》(带答案解析)

牛津译林版七年级上学期英语期末测试卷学校________ 班级________ 姓名________ 成绩________听力选择A.听对话回答问题本部分共有10小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。
在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你还有5秒钟的时间从题中所给的A, B, C三个选项中选出最佳选项。
1. What is on the table?A. B. C.2.How many pencils does Lucy want to buy?A. B. C.3.Where will they go after school?A. B. C.4. Which one is Lucy?A. B. C.5.Whose English book is in the boy's schoolbag?A. Steven's.B. Sam's.C. Jack's.6.When does the girl go to school?A. At 6:30 a.m.B. At 7 a.m.C. At 7:30 a.m.7.Where is Mary now?A. In the teachers' office.B. In the classroomC. In the library.8. What are they talking about?A. A book.B. A film.C. A song.9. Who is Alice?A. The girl's sister.B. The girl's aunt.C. The girl's friend10. What color is Mike's CD player?A. YellowB. White.C. RedB.听对话和短文回答问题你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。
牛津译林版英语七年级上学期《期末检测试卷》(附答案解析)

牛津译林版七年级上学期英语期末测试卷学校________ 班级________ 姓名________ 成绩________I卷一、听力二、选择题1.There is _______ “o”,_______”u” and _______ “r” in the word “our”.A. a,a,anB. an,an,anC. an,an,aD. an,a,an2.The hair clip_______ $35,but she has only $20 to _______.A. spends,spendB. takes,spendC. costs,spendD. costs,pay3.There some milk and eggs on the table.A. is notB. are notC. isD. are4.My family always _______ a party _______ the evening of 31st October.A. have;inB. has;inC. has;onD. have;on5._______ the students will go to Nanshan Park for the picnic.A. Two hundredsB. Two hundreds ofC. Two hundred ofD. Two hundred6.Look!The young girl is dressing up _______ an old woman _______ a black coat.A. as.inB. as,ofC. in,asD. in,of7.I would like tea _______ nothing in it.A. hasB. haveC. withoutD. with8._______a bright boy he is!=_______ bright the boy is!A. How,WhatB. What,HowC. How,WhichD. Who,How9.Eating too many candies ___________ not good for your health.A.isB. areC. haveD. has 10.The bookshop is in _______ Street. He often goes there to buy books. A. fifth B. the fifith C. Fifth D. the Fifth 11.The activity is _______. And we send _______ to the children in poor areas. A. enough meaningful, enough food B. enough meaningful, food enough C. meaningful enough, enough food D. meaningful enough, food enough12.---_______ is it from your school to the library?---It’s about ten minutes’ walk.A. How longB. How muchC. How soonD. How far13.---Is there _______ in today’s newspaper?---No.A. something interestingB. interesting somethingC. anything interestingD. interesting anything14.I like wearing the clothes _______ silk. They feel smooth.A. are made ofB. are made fromC. made ofD. made from15. --Happy New Year! --__________.A. Thank you.B. The same to you.C. That’s all right.D. Not at all.三、完形填空In China,Spring Festival is the most important of all the holidays in the year.Two important things ___16___ to make this holiday different from all others:giving presents and spending it ___17___the family.Many weeks ___18___ Spring Festival,we know it is coming.In the ___19___goods for this special holiday appear and outside them the special New Year decorations.The advertisements___20___ all the newspapers tell us that there are "Only five ___21___ shopping days to Spring Festival". ___22___you go,you will realize that Spring Festival,which comes "only ___23___ a year",is coming again.Giving ___24___to one's family is a very sweet custom(风俗).The spirit behind the present matters most,not the present ___25___.It is good at Spring Festival to___26___to the family home and meet parents,grandparents and as many aunts,uncles and cousins as possible.In the past, ___27___ New Year's Eve,all the members of a family ___28___ stay at home making dumplings together.___29___ many people enjoy watching TV.During the day,children wear their new clothes.The evening is usually spent in games,talking,more eating and ___30___ .16. A. help B. want C. get D. hope17. A. in B. on C. at D. with18. A. after B. before C. during D. at19. A. towns B. schools C. shops D. restaurants20. A. on B. in C. from D. above21. A. other B. fewer C. another D. more22. A. Where B. Wherever C. Whatever D. How23. A. a time B. twice C. one D. once24. A. money B. presents C. wishes D. cards25. A. itself B. themselves C. by itself D. either26. A. go B. come C. return D. turn27. A. in B. at C. on D. by28. A. would B. might C. could D. have to29. A. Now B. But C. And D. So30. A. sleeping B. playing C. running D. drinking四、阅读理解A31. Where do you probably read these two letters?A. In a magazine.B. In a book.C. In a guide-book.D. On a website.32. Li Hong thinks many students like to bring the high-tech things to school because _______.A. they like to listen to musicB. mobile phones are useful for their studiesC. they want to show off these thingsD. they want to contact with their classmates33. From the passage we know that _______.A. Li Hong has many high-tech things like her classmatesB. American students often use their own money to buy the high-tech thingsC. Chinese students work during the holidays to buy the high-tech thingsD. all the high-tech things are useful for the studentsBHenry finds a job on a farm. He is the strongest and youngest. He eats more, sleeps more, but works less. He doesn’t like to use his head, so he knows little. He has to do some unskilled work. He always says he’s tired and hopes to hav e a good rest. So he gets less money than others.Winter is coming. The workers are getting ready for the next year. Only Henry does nothing. The farmer tells him to cut down some trees in the forest. The young man has to go there with a chair. He feels lonely in the forest and is afraid of the animals. So he looks around and sings loudly. Nobody knows what he’s singing.After three days, Henry doesn’t cut down any trees. The farmer feels strange. He wants to find out how the young man is working there. To his anger, Henry is sitting on the chair, cutting the tree. "Why are you sitting here to cut the trees?" asks the farmer. "Because I can’t work if lying, sir."34. Henry gets less money because______.A. he sleeps moreB. he does some unskilled workC. h e isn’t polite to the farmerD. he eats more35. Henry has to cut down the trees because______.A. he can do nothing except (除……以外)itB. he likes to stay in the quiet forestC. he can’t get on well with othersD. he is very strong36. Henry hopes to ______ .A. make the farmer happyB. get helpC. lie down in the forestD. cut down more treesCAlmost everyone likes to eat apples. Apples trees grow in nearly every part of the world. The United States produces more apples than any other country except France. The states of Washington and New York grow the most apples. Apples are red, yellow or green. They are very popular in the United States. Many people like to carry apples to work or to school to eat with their lunches. Most American people are often too busy or too tired to cook lunch, so they often have their lunches very simply (简单地). Apple juice is also a popular drink and apple pie is the favorite dessert for many Americans.The state of Washington is proud of its apples. The trees there produce about five billion apples every year-nearly one apple for every man, woman and child in the whole world.37. ________ produces the most apples in the world.A. The United StatesB. CanadaC. ChinaD. France38. Many Americans like to eat apples during lunch because they__________ at noon.A. eat nothing but applesB. feel it better to eat applesC. always eat simple foodD. can get apples easily39. "The trees there produce about five billion apples every year." One billion is_____.A. 100,000B. 1,000,000C. 10,000,000D. 1,000,000,00040. The state of Washington is proud of its apples because they think ________.A. everyone in the world can share (分享) their happinessB. they can produce as many apples as people all over the worldC. their apples are better than any of the other fruitsD. their apple trees are the best in the worldDAustralia is the greatest island in the world. It is to the south of the equator. So when it is summer in our country, it is cold winter in Australia. Australia is big,but the population there is thin. The population is the same as that of Shanghai, a city of China. Australia is a young, diverse nation and the Australian people come from many different countries.Australia has many, many sheep. After a short drive from town, you will see sheep around you. You can also find a kangaroo which has a “bag” below its chest. The mother kangaroo keeps its babies in the “bag”.Australia is considered to be a relaxed, informal society. When greeting others, students and young people usually say “Hello” or “Hi”. Sometimes they say “How’s it going?” or “G day”. In more formal (正式的) situations they usually shake hands the first time they meet. “Good morning”, “Good afternoon” or “Pleased to meet you” are formal greetings. English is Australia’s national language.41. Australia is the greatest island in the world. The word “island” means _______.A. 国家B. 城市C. 山脉D. 岛屿42. Australia has the same population as _______.A. ShanghaiB. ChinaC. BeijingD. Japan43. When it is summer in Australia, it is _______ in China.A. springB. autumnC. winterD. summer44. When Australian people meet for the first time, they will _______.A. kiss each otherB. hug (拥抱) each otherC. nod to each otherD. shake hands45. Which statement is RIGHT according to the passage?A. Australia has a large population.B. A kangaroo is a kind of sheep in Australia.C. Young people sometimes say “How’s it going?” or “G day” to greet others.D. When you drive in Australia, you can see many horses.EThe following are four kinds of medicine at home. We should know how to use them. Never make any mistakes. (1) Take the medicine with water. One pill (片) every eight hours. For further nighttime and every morning, take two pills at bed time. Don't take more than six pills in 24 hours. For children six or twelve years old, give half the adult dosage (剂量). For children under six years old, go to ask your doctor. Take less dosage if restlessness or sleeplessness happens.(2) Each pill of the medicine is taken three times each day for persons more than 14 years old. As usual, a pill 6:00 a. m. before breakfast, one before 11:00 and one before sleep. Not for children under six years old and old persons with heart trouble.(3) The medicine is for a person with a cough. Once two pills a day before sleep for adult. Not take the medicine without cough. Half for children under 12 years old. Children with a bad cough, go to see a doctor.(4) The medicine is taken three times a day. Once five pills for an adult with a cold. Half the pills for children under 10 years old. Take the medicine before three meals or before sleep.46. If a person can't rest and sleep very well after taking the first kind of medicine, he should ________.A. take less dosageB. take more dosageC. take two pills at bed timeD.take it again without water 47. If a middle-aged person with a cough wants to be well at home, he'd better ________. A. take three pills before sleep B. stop to take some more pills C. go to see the doctor D. take two pills of the third kind of medicine before sleep 48. ________ can't take the second kind of medicine. A. Children over 12 years old B. Some adults 18 years old C. Some old persons with heart trouble D. Child over 7 years old 49. When an adult has a cold, he had better ________. A. have about over 14 pills of the fourth kind of medicine a dayB. have six pills of the fourth kind of medicine twice a dayC. have five pills of the fourth kind of medicine four times a dayD. have nine pills a day50. Which of the following is true?A. None of them are good for children under 6.B. Three kinds of the medicine should be taken 3 times a day.C. Three kinds of the medicine should be taken before sleep.D. None is for a cold.Ⅱ卷五、词汇A.请根据括号中的中文提示、英文释义或句意,写出所缺单词,使句子通顺。
牛津译林版英语七年级上学期《期末检测试卷》及答案解析
牛津译林版英语七年级上学期期末测试卷一、听力测试(一)、听下面10段对话,每段对话后有1个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.每段对话读两遍.1. What food does Mike like?A. B. C.2. Which is Tom’s favourite festival?A. B. C.3.What are they talking about?A. B. C.4. What’s Simon doing now?A. B. C.5. What does Kitty want to be?A. A teacher.B. A singer.C. A worker.6. What lesson does Sandy have on Tuesday and Thursday?A. Art.B. History.C. Geography.7Where are they talking?A. In the library.B. In the bookshop.C. In the classroom.8. How often does the boy go to the hill?A. Once a week.B. Once a month.C. Every day.9. Who is your Chinese teacher?A. Miss Wang.B. Mr. Wang.C. Mr. Wu. 10. How many studen ts are there in the girl’s class? A. Thirty-one. B. Twenty-two. C. Fifty-three.(二)听下面一段对话和两篇短文,每段对话和短文后有几个小题,从题中所给的A 、B 、C 三个选项中选出最佳选项.每段对话和短文读两遍. 听一段对话,回答第11-12小题.11When does Peter’s school day start? A. At 8:00. B. At 8:15. C. At 8:25. 12. What’s Peter’s favourite subject ? A. English. B. Chinese. C. Maths.听第一篇短文,回答第13-15小题.13. A. aunt B. sister C. mother14. A. bananas B. noodles C. dumplings 15. A. orange B. apple juice C. cola听第二篇短文,回答第16-20小题16. Where does Alice live?A. In Shanghai.B. In Nanjing.C. In Chongqing. 17. What does Alice teach?A. Math.B. Chinese.C. English. 18. What is Alice like?A. Friendly.B. Tall.C. Beautiful. 19. Where does Alice have supper?A. At home.B. At school.C. In the restaurant. 20. How does Alice feel every day?A. Tired(累的).B. Happy.C. Sad.二、单项选择1.—What’s your favourite fruit?—Apples, You know. _______ apple a day keeps _______ doctor away.A. A;aB. A;theC. The;aD. An;the2.Miss Williams teaches _______ English this term. We love her very much..A. ourB. usC. weD. I3.—Why don’t you like sweet snacks?—Because there is _______ sugar in them.A. many tooB. much tooC. too muchD. too many4.We have meat and vegetables _______lunch.A. inB. onC. withD. for5.—_______ everyone in your family like Mid-Autumn Day?—Yes, of course.A. DoB. DoesC. IsD. Are6.—_______ is your home from your school?—It is about three kilometres.A. How oftenB. How longC. How farD. How old7.I don't have _______ nice stickers. Can I have _______?A. some; anyB. any; anyC. any; someD. some; some8.—What would you like _______?—Beef, fish, green beans, apple juice and some rice.A. to orderB. orderC. orderingD. orders9.一What’s in your pencil-box?—There _______ a ruler and six pencils in it.A. areB. isC. haveD. has10.I like this pair of shoes. Could I _______?A. try them onB. try on itC. try on themD. try it on11.My mother cooks dinner for us every day. Look! She _______ vegetables now.A. washesB. is washingC. are washingD. washing12.—Your brother speaks English very well.—Yes, so he does. He practises _______ English every day.A. speakingB. speakC. speaksD. to speak13.—I have no money with me. How can I get home?—Don't worry. I can _______ some _______ you.A. lend; toB. lend; fromC. borrow; toD. borrow; from14.The shop _______at 8:00 a. m. and it _______for ten hours every day.A. is open; opensB. opens; opensC. opens; is openD. is open, is open15.My mother always _______ at 6:30 in the morning, so I'm never late for school.A. wake up meB. wakes up meC. wake me upD. wakes me up16.—Which of the two shirts would you like?—Well, I have no idea(我不知道). _______ of them look nice.A. AllB. BothC. EachD. Every17.—Miss Gao is very popular with her students.—Yes. Her classes are _______ lively(生动的)and interesting.A. seldomB. neverC. sometimesD. always18.Amy has to _______a big dinner this evening. She looks great in a white blouse.A. wait forB. look forC. be fit forD. go for19.—_______, sir?—I'd like to buy a gift for my friend.A. Can you help meB. What can I do for youC.How are youD. What day is it today 20.—You look very cool today, Simon. —_______. A. Really? Thank you B. Oh, I don't think so C. No. I am not cool at all D. Yes. 三、完形填空Mr. Brown lives in a village. He has ____21____ farms and about twenty people working for him. He often____22____ them to work hard and be honest (诚实的).One day he goes to a farm and works with the workers there. Soon it is time ____23____ lunch. He puts ____24____ nice bread on the table and ____25____. A few minutes later he comes back but he ____26____ find the bread. “Who eats the ____27____on the table?” he shouts.Some of the workers answer, “We ____28____.”The others says, “We don’t eat it, either(也).”“Well,” said Mr. Smith, “____29____ are a lot of mice(老鼠)in the rooms, you know. So I ____30____ some poison(毒药) in the bread. ____31____ they eat, they must die(死).”As soon as(一…就…)he finishes, four workers begin to cry. “Oh, dear!”“____32____?”asks Mr. Smith.“We eat the bread when you are out. We are going to die.” One of them cries.“____33____,”Mr. Smith says ____34____ a smile, “I only ____35____ you. Use your head.”21.A. a few B. one C. much D. a lot 22. A. says B. tells C. talks D. speaks 23. A. in B. at C. for D. with 24. A. two B. many C. a D. some 25. A. goes out B. comes in C. sits down D. stands up 26. A. isn’t B. can’t C. aren’t D. don’t27. A. mice B. drinks C. bread D. apples 28. A. are B. don’t C. do D. doesn’t29. A. They B. We C. What D. There 30. A. take B. buy C. put D. need 31. A. That B. Before C. If D. Until(直到…为止)32.A. How are youB. What are you doingC. What time is itD. What’s wrong with you(你们怎么了)33. A. Excuse me B. Don’t worry C. Good idea D. Great34. A. with B. for C. in D. on35. A. trick or treat B. play a trick on C. dress up as D. have lunch with四、阅读理解(A)36. If you are a boy, you can _________to have a special birthday.A. visit www. g-birthday. com.B. visit www. b-birthday. com.C. stay in the school hallD. get a free(免费的)meal37. You want to order Set B for ten persons(人), how much do you need to pay?A. $100.B. $200C. $300D. $40038. Which of the following is TRUE accordingto the passage(根据短文)?A. They have three kinds of parties.B. The party will be in a big restaurant.C. They have two kinds of set dinners.D. There are different websites for boys and girls.39. We can’t know about _________ from the passage.A. the telephone number of the websitesB. the cost of set dinnersC. the name of the restaurantD. the address (地址) of the website40. The passage(短文)is probably(可能)_________.A. an advertisement (广告) of a websiteB. an invitation (邀请) to a birthday partyC. an advertisement of a restaurantD. a piece of news(新闻)about birthday parties(B)The Monkey Buffet Festival(猴子自助餐节) is on the last Sunday of November.It is a great day for monkeys in Thailand.People there think monkeys can bring good luck to them.So,to thank monkeys,they have this special festival.Every year on that day,people put lots of fruit,vegetables,cakes and even drinks on the tables outside.They are all for monkeys.Many people come to see the monkeys on that day.During the festival,there are a lot of interesting activities about monkeys.Young people are always dressed up as monkeys and they sing,dance and play music in the street.Monkeys always live in groups.Most of them live in the trees.They are good at running and jumping.They eat fruit,vegetables,flowers and birds’eggs.Monkeys are clever animals.Do you think so?41. The Monkey Buffet Festival is on _________ .A. the first Saturday of NovemberB. the last Saturday of NovemberC. the first Sunday of NovemberD. the last Sunday of November42. People have the special festival because they think monkeys _______.A.are cuteB. can work for themC. are cleverD. can bring good luck 43. On that day,young people always_________.A. eat all kinds of foods B. sing, dance and play music in the street C. play with monkeys D. run and jump 44. Of the four kinds of foods,monkeys don’t eat ________.A. beef B. bananas C. birds’eggs D. apples 45. What does the passage(短文)mainly(主要地)talk about? A. Monkeys are clever animals. B. Monkeys’favourite food.C. A festival for monkeys D. Monkeys in Thailand (C)Hello, everyone. My name is Alice. I usually go to school by bus, but the day before Christmas, I ride a bike to school.On my way, I find a box lying on the road. I stop my bike and pick up the box. I open it and see a beautiful new dress in it. How I want to have a new dress as my Christmas present! I think it looks cool on me, but I must give it back tothe owner (物主). There is no time to wait for the owner because I may be late for school. So I give it to a policeman. At night, Mum asks me to put a box under the Christmas tree and says I will get a nice present tomorrow. The next morning, I get up early and run to the Christmas tree. I can’t wait to open the box. I find a beautiful dress and it is just the same dress as I see on the road. A note in it says, “Alice, you are our good girl. This is the dress you find on your way to your school. I lose (丢失)it on my way. Mum”46. How does Alice go to school on the day before Christmas?A. By bike.B. By taxi.C. By bus.D. By car.47. What does Alice find on the road?A. A bag.B. A box.C. A present.D. A tree.48. What does the word “pick up” mean?A. 拾起B. 寻找C. 观察D. 检查49. Who is the owner of the box?A. Alice’s teacher.B. The policeman.C. Alice’s mother.D. Alice’s friend.50. Why does Alice give the dress to a policeman? Because .A. she doesn’t like the dressB. she wants the policeman to find the ownerC. she knows she will get a dress on Christmas EveD. she hopes the policeman will praise (表扬) her阅读表达Jim gets up very early one day and finds some changes (改变) in his house. But he can’t tell why. He looks carefully (仔细地)and finds:◆The big tree is behind the house, but now it’s in front of the house.◆The garden with flowers is gone (消失). In its place there is much grass.◆The dog house in the corner of the garden is gone.◆The green clock in his bedroom changes into a yellow one.“Mum! Mum! An ali en (外星人) changes our house!” Jim runs to his mum and tells her about what he sees. Mum iscleaning the living room. She’s not surprised at all(一点也不惊讶). “Oh, it’s your dad. He thinks our house is boring (乏味的), so he wants to change it. What do you think of t he changes? Do you like them?”根据短文内容,回答下列问题,每题答案不超过7个词.51. What does Jim find in his house after he gets up? ________________________________52. How many changes are there about Jim’s house? ________________________________53. Where is the big tree now? _____________________________________54. Who changes Jim’s house? _____________________________________55. Why does Jim’s father want to change their house? ________________________________任务型阅读阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格,每空一词.I am a student in Grade 7. I have two friends at school. They are Tina and Max.Tina is my classmate, we are in the same class. She is a girl. She is tall and slim. She has long hair and big eyes. She likes dancing and dances for half an hour every day. Her favourite subject is English and she often helps me with my English. She always wears pink clothes, and she looks nice in pink. And she often wears a pair of red boots. They are made of leather.Max is Tina’s cousin, he is in Grade 8. He is a tall boy with glasses. He likes sports and he thinks sports can help people keep healthy. He loves basketball very much. He plays basketball well and often plays with his classmates. He also likes swimming and he goes swimming on Saturdays and Sundays.七、词汇运用根据句意和汉语注释,写出正确的单词.每空限一词.66. Xinghua is a ____________ (现代的) city. It’s very beautiful.67. He often goes on a ____________ (野餐) with his family on weekends.68. —Whose ____________ (围巾) are these?—They’re Peter’s.69. I get 100 ____________ (分数) in the test. How happy I am!70. After you get to school, you should read English ____________ (首先).71. The ____________ (价格) of the leather basketball is too high.72. I think these shoes are very ____________(舒服). They are just the right size.根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空.每空不限一词.73. It takes Jim about half an hour ____________ (get) to school every morning.74. Daniel, ____________ (listen) to the teacher carefully, please!75. Simon ____________(not watch) ball games on TV in the evening.76. Don’t drink too much cola because it is not good for your ____________ (tooth).77. Halloween is many ____________ (child) favourite festival in the USA.78. ____________ (two) a week, I go shopping with my mother in that shopping mall.79. Daniel’s mother often __________(exercise) in the park in the morning.80. Look! They _______________ (give) a fashion show in the school hall.缺词填空“This morning,” the teacher says to her class, “I am going to give you a test (测试). This is a fun test to show how clever you are. I will a____81____ each of you one question.”One by one she asks her students a question. For example(例如), “What is the next n____82____: 2, 4, 6 …, James?” The answer, of course, is 8.A____83____ question is “Alice, can you tell me where afternoon comes b____84____ morning?” And the answer is “In the dictionary (字典)”. And the third(第三)question is: My grandmother is very old. She is 80 years old and f____85____ times (倍数) as old as I am. The answer is: 20. …Finally(最后), she thinks about asking Johnny the last(最后的)q____86____. Johnny isn't good at his lessons. The teacher thinks this is because he is very l____87____ and he always spends much time p____88____ games. “Now, Johnny,” she says, “I am going to ask you a simple (简单的) question. Listen carefully and give me the correct (正确的)a____89____. The question is: Captain Cook makes three trips(旅行)around the world. He dies(死)o n one of the trips. On which trip does he die?”“That’s not a fair (公平的) question,” Johnny says, “That question tests(测试)what I know about history, not how c____90____I am.”91.书面表达请以“My best friend”为题,根据下列要点提示写一篇英语作文:1.Jack, 14岁,阳光中学(Sunshine Middle School)七年级一班.他高而强壮.2.他喜欢运动,他是校篮球队的成员.3. 他很少吃汉堡,因为……(至少一点).4.他家附近有一个购物中心.他经常在那儿购物.他认为它是一个会见朋友和玩乐的好地方.5.他最喜欢的节日是春节,因为……(至少一点).6.他每天总是过得很愉快.注意:1.词数不少于80词.2.短文须包括所有要点内容,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯通顺.My best friend____________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________He always has a good time every day.答案与解析一、听力测试(一)、听下面10段对话,每段对话后有1个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.每段对话读两遍.1. What food does Mike like?A. B. C.2. Which is Tom’s favourite festival?A. B. C.3.What are they talking about? A. B. C.4. What’s Simon doing now?A. B. C.5. What does Kitty want to be? A. A teacher. B. A singer. C. A worker.6. What lesson does Sandy have on Tuesday and Thursday? A. Art. B. History. C. Geography.7. Where are they talking? A. In the library. B. In the bookshop. C. In the classroom.8. How often does the boy go to the hill? A. Once a week. B. Once a month. C. Every day.9. Who is your Chinese teacher? A. Miss Wang. B. Mr. Wang. C. Mr. Wu.10. How many students are there in the girl’s class?A. Thirty-one.B. Twenty-two.C. Fifty-three.(二)听下面一段对话和两篇短文,每段对话和短文后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项.每段对话和短文读两遍.听一段对话,回答第11-12小题.11. When does Peter’s school day start?A. At 8:00.B. At 8:15.C. At 8:25.12. What’s Peter’s favourite subject ?A. English.B. Chinese.C. Maths.听第一篇短文,回答第13-15小题.13. A. aunt B. sister C. mother14. A. bananas B. noodles C. dumplings15. A. orange B. apple juice C. cola听第二篇短文,回答第16-20小题16. Where does Alice live?A. In Shanghai.B. In Nanjing.C. In Chongqing.17. What does Alice teach?A. Math.B. Chinese.C. English.18. What is Alice like?A. Friendly.B. Tall.C. Beautiful.19Where does Alice have supper?A. At home.B. At school.C. In the restaurant.20. How does Alice feel every day?A. Tired(累的).B. Happy.C. Sad.二、单项选择1.—What’s your favourite fruit?—Apples, You know. _______ apple a day keeps _______ doctor away.A. A;aB. A;theC. The;aD. An;the【答案】D【解析】【详解】句意:——你最喜欢什么水果?——苹果,你知道的.一天一苹果,医生远离我.考查冠词.第一个空表示泛指,而且apple是以元音音素开头的单词,所以用不定冠词an修饰,第二个空,特指的是医生,所以用定冠词the;An apple a day keeps the doctor away.“一天一苹果,医生远离我.”是一句谚语;故答案选D.【点睛】本题考查冠词用法.冠词分为定冠词、不定冠词和零冠词.不定冠词包括a和an ,表示泛指某人或某物,a用于辅音音素开头的单词前面;an用于元音音素开头的单词前面.the是定冠词,表示特指某个(些)人或者物,或者在文中再次提到该事物时;零冠词用于一些特殊的结构中.本题根据题干可知第一个空,表示泛指,而且apple是以元音音素开头的单词,故用不定冠词an,第二个空,特指的是医生,所以用定冠词the,故答案选D.2.Miss Williams teaches _______ English this term. We love her very much..A. ourB. usC. weD. I【答案】B【解析】【详解】句意:Williams小姐这个学期教我们英语.我们非常爱她.考查代词.A. our我们,形容词性的物主代词;B. us我们,宾格;C. we我们,主格;D. I我,主格.teach +sb+科目“教某人某个学科”结合语境“Williams小姐这个学期教____英语.我们非常爱她.”设空处放在动词teaches后面作宾语,所以应用宾格代词;结合选项可知B选项符合题意,故答案选B.3.—Why don’t you like sweet snacks?—Because there is _______ sugar in them.A. many tooB. much tooC. too muchD. too many【答案】C【详解】句意:——你为什么不喜欢甜食?——因为里面有太多的糖.考查形容词短语.A. many too搭配错误,排除;B. much too中心词是too,much此处做副词,表示程度,后面跟形容词或副词,意思是“非常、太…”;C. too much中心词是much,too作为副词修饰much,后面跟不可数名词,意思是“太多的…”;D. too many中心词是many,意思是“太多的”,用法与many相同,用来修饰可数名词复数.本题根据Because there is ____ sugar in them.“因为里面有太多的糖.”可知sugar为不可数名词,应用too much修饰;故答案选C.4.We have meat and vegetables _______lunch.A. inB. onC. withD. for【答案】D【解析】【详解】句意:我们午饭吃肉和蔬菜.考查介词辨析.A. in在…里面;B. on在…上面;C. with和…一起;D. for为了、对于、至于.根据We have meat and vegetables ___lunch.可知句意为“我们午饭吃肉和蔬菜.”have…for breakfast/lunch/dinner“早饭/午饭/晚饭吃…”,为固定搭配,故答案选D.5.—_______ everyone in your family like Mid-Autumn Day?—Yes, of course.A. DoB. DoesC. IsD. Are【答案】B【解析】【详解】句意:——你家里每个人都喜欢中秋节吗?——是的,当然喜欢.考查一般疑问句.根据____ everyone in your family like Mid-Autumn Day? 可知,like在句中为实义动词,表示“喜欢”,而且主语为不定代词everyone,所以一般疑问句需要借助于助动词does;结合选项可知B选项符合题意,故答案选B.6.—_______ is your home from your school?—It is about three kilometres.A. How oftenB. How longC. How farD. How old【答案】C【详解】句意:——你家离学校有多远?——大约三公里.考查特殊疑问词辨析.根据答语It is about three kilometres.“大约三公里.”可知上文是问“你家离学校有多远?”“多远”how far;结合选项可知C选项符合题意,故答案选C.【点睛】本题考查特殊疑问词的辨析.A. How often“多久一次”,是对频率的提问;B. How long“多长”,是对长度或一段时间的提问;C. How far“多远”是对距离的提问;D. How old“几岁”,是对年龄的提问.本题根据答语It is about three kilometres.“大约三公里.”可知是对距离的提问,所以用how far;故答案选C.7.I don't have _______ nice stickers. Can I have _______?A. some; anyB. any; anyC. any; someD. some; some【答案】C【解析】【详解】句意:——我没有很好的贴纸,能给我一些吗?考查代词用法.any通常用于否定句或一般疑问句,some通常用于肯定句,但是表示请求帮助,而且希望得到肯定回答时一般疑问句用some代替any.根据句意“——我没有很好的贴纸,能给我一些吗?”第一个空,否定句用any;第二个空,表示请求帮助,并且希望得到肯定回答用some;故答案选C.8.—What would you like _______?—Beef, fish, green beans, apple juice and some rice.A. to orderB. orderC. orderingD. orders【答案】A【解析】【详解】句意:——你想要点什么?——牛肉、鱼、青豆,苹果汁和一些米饭.考查固定句式.根据What would you like ____? 可知本句考查固定句式:would like to do sth表示想要做某事;结合选项可知A选项符合题意,故答案选A.9.一What’s in your pencil-box?—There _______ a ruler and six pencils in it.A. areB. isC. haveD. has【答案】B【解析】【详解】句意:——你的铅笔盒里有什么?——里面有一把尺子和六支铅笔.考查there be句型的就近原则.根据There ____ a ruler and six pencils in it.可知本题考查there be句型的就近原则;当there be结构中的主语既有单数也有复数形式时,动词根据“就近原则”来决定,本题中的动词决定于 a ruler,单数形式,所以be动词用is,故答案选B.10.I like this pair of shoes. Could I _______?A. try them onB. try on itC. try on themD. try it on【答案】A【解析】【详解】句意:我喜欢这双鞋,我能试穿一下吗?考查动词短语.try on“试穿”,是“及物动词+副词”短语,宾语是代词时应放在中间,名词时既可以放在中间也可以放在后面.本题中设空处指代前面的shoes为复数形式,所以应用them来代替,try them on“试穿它们”,故答案选A.11.My mother cooks dinner for us every day. Look! She _______ vegetables now.A. washesB. is washingC. are washingD. washing【答案】B【解析】【详解】句意:我妈妈每天给我做饭.看!她正在洗蔬菜.考查现在进行时.A. washes第三人称单数;B. is washing现在进行时;C. are washing现在进行时;D. washing动名词.根据Look! She ____ vegetables now.由句中的时间状语now,可知句子时态用现在进行时,现在进行时的构成为:am/is/are+动词现在分词,主语是she,be动词用is,wash的现在分词是washing;故答案选B.12.—Your brother speaks English very well.—Yes, so he does. He practises _______ English every day.A. speakingB. speakC. speaksD. to speak【答案】A【解析】【详解】句意:——你哥哥英语说得很好.——是的,他确实说的不错.他每天练习说英语.考查非谓语动词.A. speaking 动名词;B. speak动词原形;C. speaks第三人称单数;D. to speak动词不定式.speak意思是“说”,practise doing sth.固定搭配,意思是“练习做某事”;故答案选A.13.—I have no money with me. How can I get home?—Don't worry. I can _______ some _______ you.A. lend; toB. lend; fromC. borrow; toD. borrow; from【答案】A【解析】【详解】句意:——我身上没带钱,我怎么回家?——别担心,我可以借给你一些.考查动词辨析及动词固定搭配.lend“借出”,常用结构lend sth.to sb.“把某物借给某人”;borrow“借入”,常用结构borrow sth.from sb.“向某人借某物”.根据句意“——我身上没带钱,我怎么回家?——别担心,我可以借给你一些.”可知lend sth.to sb.“把某物借给某人”符合题意,故答案选A.14.The shop _______at 8:00 a. m. and it _______for ten hours every day.A. is open; opensB. opens; opensC. opens; is openD. is open, is open【答案】C【解析】【详解】句意:这家商店在上午八点开门,它每天营业十小时.考查一般现在时.根据时间状语every day可知本句时态用一般现在时;第一个空,open用作动词,作谓语,主语是the shop,第三人称单数形式,所以动词open也要用第三人称单数形式opens;第二个空,open是形容词,be open表示一种状态,意思是“开着的”,主语是it,是单数形式,所以用is open;结合选项可知C选项符合题意,故答案选C.15.My mother always _______ at 6:30 in the morning, so I'm never late for school.A. wake up meB. wakes up meC. wake me upD. wakes me up【答案】D【解析】【详解】句意:我妈妈总是在早上六点半叫醒我,所以我上学从不迟到.考查动词短语.由always可知句子时态用一般现在时,主语mother为第三人称单数,所以谓语动词也要用第三人称单数形式;wake up“”叫醒,是动副词短语,宾格代词应置于中间;结合选项可知D选项符合题意,故答案选D.16.—Which of the two shirts would you like?—Well, I have no idea(我不知道). _______ of them look nice.A. AllB. BothC. EachD. Every【答案】B【解析】【详解】句意:——这两件衬衫你喜欢哪一件?——嗯,我也不知道.它们看起来都不错.考查不定代词.A. All都,表示三者或三者以上都;B. Both两者都;Each每一个,强调个体;D. Every每一个,强调整体,全部.根据two shirts可知共有两件衬衫,根据Well, I have no idea(我不知道).___ of them look nice.可知,拿不定注意,应该是两件都好;结合选项可知B选项符合题意,故答案选B.17.—Miss Gao is very popular with her students.—Yes. Her classes are _______ lively(生动的)and interesting.A. seldomB. neverC. sometimesD. always【答案】D【解析】【详解】句意:——高老师很受学生们的欢迎.——是的,她的课总是生动有趣.考查频度副词.A. seldom很少;B. never从不;C. sometimes有时;D. always总是、一直.根据上文Miss Gao is very popular with her students.可推知是她的课总是生动有趣.结合选项可知D选项符合题意,故答案选D.18.Amy has to _______a big dinner this evening. She looks great in a white blouse.A. wait forB. look forC. be fit forD. go for【答案】D【解析】【详解】句意:艾米今晚不得不外出去吃一顿大餐.她穿白色衬衫看起来很漂亮.考查动词短语.A. wait for 等候、等待;B. look for寻找、寻求;C. be fit for对…合适、适合于;D. go for为…去、外出.have to表示客观需要做的事情,意思是“必须、不得不”,后接动词原形;根据句意“艾米今晚不得不外出去吃一顿大餐.她穿白色衬衫看起来很漂亮.”可知go for符合题意;故答案选D.19.—_______, sir?—I'd like to buy a gift for my friend.A. Can you help meB. What can I do for youC. How are youD. What day is it today【答案】B【解析】【详解】句意:——先生,我能为你做些什么?——我想给我的朋友买一份礼物.考查情景交际.A. Can you help me你能帮助我吗?B. What can I do for you我能为你做些什么吗?C. How are you你好吗?D. What day is it today今天星期几?根据答语I'd like to buy a gift for my friend.“我想给我的朋友买一份礼物.”可知上文是问“先生,我能为你做些什么?”购物时的日常用语,故答案选B.20.—You look very cool today, Simon.—_______.A. Really? Thank youB. Oh, I don't think soC. No. I am not cool at allD. Yes.【答案】A【解析】【详解】句意:——西蒙,你今天看起来很酷.——真的吗?谢谢你.考查情景交际.A. Really? Thank you真的吗?谢谢你.B. Oh, I don't think so哦,我不这么认为.C. No. I am not cool at all不,我一点都不酷.D. Yes.是的.根据题干You look very cool today, Simon. 可知,当别人在称赞或赞美你的时候,你应该表示感谢,以示礼貌;故答案选A.三、完形填空Mr. Brown lives in a village. He has ____21____ farms and about twenty people working for him. He often____22____ them to work hard and be honest (诚实的).One day he goes to a farm and works with the workers there. Soon it is time ____23____ lunch. He puts ____24____nice bread on the table and ____25____. A few minutes later he comes back but he ____26____ find the bread. “Who eats the ____27____on the table?” he shouts.Some of the workers answer, “We ____28____.”The others says, “We don’t eat it, either(也).”“Well,” said Mr. Smith, “____29____ are a lot of mice(老鼠)in the rooms, you know. So I ____30____ some poison(毒药) in the bread. ____31____ they eat, they must die(死).”As soon as(一…就…)he finishes, four workers begin to cry. “Oh, dear!”“____32____?”asks Mr. Smith.“We eat the bread when you are out. We are going to die.” One of them cries.“____33____,”Mr. Smith says ____34____ a smile, “I only ____35____ you. Use your head.”21. A. a few B. one C. much D. a lot22. A. says B. tells C. talks D. speaks23. A. in B. at C. for D. with24. A. two B. many C. a D. some25. A. goes out B. comes in C. sits down D. stands up26. A. isn’t B. can’t C. aren’t D. don’t27. A. mice B. drinks C. bread D. apples28. A. are B. don’t C. do D. doesn’t29. A. They B. We C. What D. There30. A. take B. buy C. put D. need31. A. That B. Before C. If D. Until(直到…为止)32.A. How are youB. What are you doingC. What time is itD. What’s wrong with you(你们怎么了)33. A. Excuse me B. Don’t worry C. Good idea D. Great34. A. with B. for C. in D. on35. A. trick or treat B. play a trick on C. dress up as D. have lunch with【答案】21. A 22. B 23. C 24. D 25. A 26. B 27. C 28. B 29. D 30. C 31.C 32.D 33. B 34. A 35. B【解析】【分析】文章大意:本文叙述了一个名叫史密斯的人,有一些农场和20个工人为他工作.他经常告诉他们要努力工作,要诚实.今天,他和工人一起劳动,吃午饭时,他放在桌子上一些面包,出去后再回来,面包找不到了.于是他告诉工人这些面包里面放了毒药,用来杀死老鼠的.听了这些话之后,有四名工人哭了.史密斯先生笑了,原来这是他给大家开的一个玩笑.【21题详解】句意:他有几个农场,大约有20个人为他工作.考查形容词及语境理解.A. a few一些,修饰可数名词;B. one一、一个;C. much很多,修饰不可数名词;D. a lot非常,副词.设空处修饰后面的可数名词farms,所以用a few,故答案选A.【22题详解】句意:他经常告诉他们要努力工作,要诚实.考查动词及语境理解.A. says说,强调说的内容;B. tells告诉;C. talks谈论;D. speaks说,后接某种语言.根据He often __2__ them to work hard and be honest (诚实的). 可知句意为“他经常告诉他们要努力工作,要诚实.” tell sb. to do sth.告诉某人去做某事;故答案选B.【23题详解】句意:很快就到吃午饭的时间了.考查介词及语境理解.A. in在…里;B. at在..;C. for为了;D. with和…一起.根据题干,It's time for sth.到了某事的时间了,是固定句型,故答案选C.【24题详解】句意:他把一些好吃的面包放在桌子上.考查形容词及语境理解.A. two二;B. many许多,修饰可数名词复数;C. a一、一个;D. some一些、修饰可数名词复数或不可数名词.设空处后面的bread为不可数名词,不能用不定冠词a、many或数词,只能用some来修饰,故答案选D.【25题详解】句意:然后他出去了.考查动词短语及语境理解.A. goes out出去;B. comes in进来;C. sits down坐下;D. stands up站起来.根据下文A few minutes later he comes back可知,他出去了几分钟后他回来了.故答案选A.【26题详解】句意:但是他找不到面包.考查情态动词及语境理解.A. isn’t不是,单数形式;B. can’t不能;C. aren’t不是,复数形式;D. don’t不.由but表示转折,可知他出去时还有那些面包,回来了但不能找到面包了,故答案选B.【27题详解】句意:“谁吃了桌子上的面包?”他喊道.考查名词及语境理解.A. mice老鼠;B. drinks饮料;C. bread面包;D. apples苹果.根据上文but he can’t find the bread.他找不到面包,可知此处问的是面包;故答案选C.【28题详解】句意:一些工人回答说:“我们没吃.”考查动词及语境理解.A. are 是,复数形式;B. don’t不;C. do 做;D. doesn’t不.根据下文The others says, “We don’t eat it, either(也).”可知此处是否定回答,主语是we,故用助动词don't,故答案选B.【29题详解】句意:你们知道,房间里有很多的老鼠.考查there be句型及语境理解.A. They他们;We我们;C. What什么;D. There那儿..此处表示某地存在某物,用"there be有".根据__9__ are a lot of mice(老鼠)in the rooms, you know.可知,本句考查there be句型,故答案选D.【30题详解】句意:所以我在面包里放了一些毒药.考查动词及语境理解.A. take拿走;B. buy买; C. put放;D. need 需要.根据So I __10__ some poison(毒药) in the bread.可知,是把毒药放进面包里,故答案选C.【31题详解】句意:如果它们吃了,它们一定会死.考查连词及语境理解.A. That那个;B. Before在…之前;C. If如果;D. Until直到…为止.根据__11__ they eat, they must die(死).可知,是假设老鼠吃了毒药,老鼠就一定会死,故用连词if;故答案选C.【32题详解】句意:史密斯先生问:“你们怎么啦?”考查句子及语境理解.A. How are you 你好吗?B. What are you doing你在做什么?C. What time is it几点了?D. What’s wrong with you你们怎么了?根据上文four workers begin to cry.四名工作开始哭,可知此处应该是问你们怎么了?故答案选D.【33题详解】句意:别担心.考查交际用语及语境理解.A. Excuse me对不起,打扰了;B. Don’t worry别担心;C. Good idea 好主意;D. Great太棒了.根据Mr. Smith says __14__ a smile,可知他带着笑容,说明没有危险,不用担心;故答案选B.【34题详解】句意:史密斯先生面带微笑说.考查介词及语境理解.A. with和…一起,伴随;B. for为了;C. in在…里面;D. on在…上面.根据Mr. Smith says __14__ a smile,可知是史密斯先生面带微笑说,with a smile 带着微笑;故答案选A.。
译林牛津版七年级上学期期末英语试卷(附答案)
七年级上学期期末英语试卷一、单项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)1.People in _______ USA celebrate ________ Halloween on the evening of October 31st. 【A】the;the 【B】/;the 【C】the;/ 【D】/;/2.---What do you usually have _______ afternoon tea?---Well, I often have some bread and a glass of coffee _______ the afternoon.【A】in; on 【B】in; in 【C】for; in 【D】for; on3.---Do Mary and Sandy go to school with ________ every day?---Yes, _______ often take the bus together.【A】we; They 【B】you; You 【C】us; Them 【D】you; We4.---_______ homework do you have every evening?---I have about an hour’s homework.【A】How long 【B】How much【C】How many 【D】How often5.---What about some chocolate?---I like chocolate, _______ it’s bad to eat too much.【A】because【B】if 【C】so 【D】but6.---Your trainers are different from your sister’s in ________ .---That’s true. Her trainers are more comfortable for a long walk.【A】style 【B】size 【C】price 【D】colour7.---Mum, I’m hungry. May I have some ________?---Of course. But don’t eat too much.【A】noodles 【B】milk 【C】orange 【D】fish8.I don’t like the shoes. Can you show me _________?【A】the other one 【B】another one 【C】another pair 【D】the other pair9.---Is Peter late for school every day?---Yes. He ______ goes to bed early at night.【A】usually 【B】often 【C】never 【D】always10.---Would you like to have ________ coffee?---No, thanks. I don’t want ________ drinks now.【A】any; any 【B】some; any 【C】any; some 【D】some; some11.I can’t find my book. Can you _________ me your English book ?【A】borrow 【B】lend 【C】buy 【D】carry12.On my way to the library, I _________ a wallet on the road .【A】find out 【B】find 【C】look for 【D】look at13.---What can I do for you ?---This pair of trousers looks very cool. Can I ________ ?【A】put it on 【B】try it on 【C】put them on 【D】try them on14.Her red silk blouse ________ her blue jeans very well.【A】is fit for 【B】matches 【C】fits 【D】goes15.---John, thank you for driving me home.---_________. See you tomorrow.【A】That’s right.【B】You’re welcome. 【C】OK 【D】All right.二、完型填空(本题共15小题;每小题1分,满分15分)Do you often think of your parents? You may say, ‘‘Of course, I do. I (1) a gift for my mother on Mother’s Day and on Father’s Day I give my father(2), too.’’ But what about the other(3) of the year?In my family, my parents like(4) very much because my aunt and uncle come back from Beijing to see them. All the family members(5) together. They are very happy. In the evening, we eat moon cakes and watch the moon.I have a friend. Her parents(6) far away from her. One day, I go to see her, and we havea nice talk. Then she wants to(7) . So she dials(拨打) the number, but then she puts(8) the phone. (9) about 15 minutes, she dials the number again. ‘‘Hi, Mom….’’Later, I ask, ‘‘(10)do you dial the number again?’’ She smiles, ‘‘My parents are(11)andslow, so they cant get close to the telephone quickly. I always do so when I call them. I only wantto give them(12) time to answer the telephone.’’My friend is a(n) (13) girl. And she is(14) thinking about her parents. You alsowant to be a good child, right? Please(15) your parents at any time, not just on some importantdays.1.A. give B. sell C. show D. buy2.A. a cake B. a present C. some money D. a kiss3.A. festivals B. days C. holidays D. weekdays4.A. New Year’s Day B. the Chinese New Year C. Thanksgiving Day D. the Mid-Autumn Festival5.A. get B. put C. sit D. bring6.A. live B. play C. travel D. work7.A. make a call B. go shopping C. take a walk D. have a rest8.A. up B. on C. down D. away9.A. When B. After C. Before D. For10.A. How B. Why C. When D. What11.A. young B. old C. healthy D. strong12.A. free B. little C. any D. enough13.A. kind B. busy C. interesting D. pretty14.A. never B. seldom C. sometimes D. always15.A. see B. call C. love D. visit三、阅读理解ABabysitter (保姆) WantedDo you like kids? Do you have free time in the afternoon? We need a babysitter for our son.He's five years old. Hours are 3:00 p.m. to 6:00 p.m. Sometimes you have to work at the weekend.Pay is $10 each hour.For the job, you will: Watch our sonRead to himPlay with himYou will work at our house. We live in Fourth Road, near Huaxing Clothes Store.Please call Mr. Wang on (010)-58899333 before 8 p.m.1. On Thursday, the babysitter____________.A. doesn't workB. works at nightC. gets S10D. works for three hours2. The babysitter's job doesn't include____________A Cooking for the child B. Working at the child's houseC. Playing with the childD. Reading books to the child3. If a girl wants to get this job, she has to____________.A live near Huaxing Clothes Store B. have free time for the childC. work at the weekend D call Mr. Wang in the afternoonBBeep…beep… There goes the bell! Robbie opens his eyes. He sits in the room for a day, and now it is time for him to do something.Robbie looks out of the window. It is still snowing heavily and there is ice on the window. It is another cold day. Robbie is told to turn the heat on before the family get home. And he always does it on time.Then Robbie is told to do some cleaning work at once. It is an easy job for him, but a tough one for his master, Helen. He keeps on working until every room is clean and tidyFor now, he has to cook supper for the family.The first thing Robbie does is to get the big pot in the kitchen. Then he puts some water in the pot and puts it on the stove. He uses one of his hands to cut up a chicken and adds the pieces to the water to make a good soup. Then he gets some tomatoes, cabbages and carrots to make a saladAt five to eight he lays the table. Then he puts some bread, the chicken soup and the salad on it. What a sweet smell! The moment he turns on the lights, all the family come home. He always does everything well but never feels hungry or tired“The soup smells great, Victor, ” says Helen. "You really know how to tell Robbie what to do. "Robbie is a robot that really saves the family a lot of work.1. What does the underlined words “does it”mean(意思)?A. Looks outB. Gets homeC. Does some cleaning.D. Turns the heat on2. What time does Robbie get supper ready for the family?A.5:08B.4:52C.7:55D.8:053. Which is the correct order(顺序)of Robbie’s work?a. Use one hand to cut up a chickenb. Put the dishes on the tablec Clean every roomd Make a saladA c a d b B. a d c b C c d a b D d c b a4. What can we learn from the passage?A. The story happens on a rainy dayB. Helen finds it easy to do cleaning work at homeC. Victor and Helen feel comfortable when they get homeD. Robbie is Victor and Helen's childCYou may know the English letters A, B and C. But do you know there are people called ABC?You may like eating bananas. But do you know there is such a thing a “banana person”?How strange! Are these people from “another earth”?No, they are just Chinese people like you and me.ABC means American-born Chinese. An ABC is a Chinese, but was born in the United States. Sometimes, people call an ABC a “banana person”. A banana is yellow outside and white inside. So, when a person is a banana, he or she is white inside-thinking like a Westerner and yellow outside-looking like a Chinese.Do you know why?Usually, ABCs know little about China or the Chinese language. Some of them don’t speak Chinese. Also, they are not interested in Chinese politics.But if ABCs can not speak Chinese, can we still call them Chinese people?Yes, of course. They are Chinese. They are overseas Chinese. These people may be citizens (公民) of another country like the US, Canada or Singapore. But they have Chinese blood. Their parents, grandparents or even great-grandparents were from China. They all have black eyes and black hair. But they are not Chinese citizens. They are not people of the People’s Republic of China. For example, we all know the famous scientist, N.Yang(杨振宁). He got the Nobel Prize for Physics in 1957. Chinese people love him. But he is an American citizen.A.three English letters B.a kind of bananaC.Chinese born in America D.Americans born in China2.Chinese in Western countries are called “banana persons” because .A.their bodies are white inside but yellow outsideB.they think like Westerners but look like ChineseC.they were born in China but got to study in AmericaD.they like to eat bananas3.Which of the following is true according to the passage?A.Not all ABCs are American citizens.B. ABCs can’t speak ChineseB.Few people knowC.N.YangD.ABCs’ parents were born in America.4.This passage mainly talks about ______.A.different kind of bananas B overseas ChineseC. the story of Chinese and AmericansD. Citizens in AmericaDWhen I was ten, my mother worked all day so I had to take care of my younger brother. At that time my little brother was about four years old and he missed mum all the time.One day, after I had given him his dinner, he started crying for mum. He was so young and really needed mum. So I dressed him, put on his shoes, carried him on my back and walked out. Soon he fell asleep. About half an hour late, I found that he had lost a shoe while sleeping. I took him off my back and put him down. I knew we needed to find that shoe, for our mother couldn`t afford new shoes. We had to go back to find it, so I told my brother to Wait right here. A man heard it and stopped me just before I walked off. He asked me, ”You are leaving your brother here to find the shoe What would you do if he is not here when you return” I did not know how to answer that question. He continued,: It is OK if you can`t find the shoe, but it is not OK to lose your brother.” Then he sent us to mum`s workplace by taxi.I have depended on the kindness of many strangers in my whole life. I feel regretful that I cannot find them and say thank you. I d on’t even remember what the man`s face looked like, but he taught me a lesson—people are more important than things.1. Why did the younger brother cry for his mother?A.Because he wanted to sleep.B.Because he wanted to play outside.C.Because he was hungry.D.Because he missed his mother.2. What does the underlined word "regretful" in the last paragraph mean?A. happyB.sorryC.angryD.excited3. According to the passage, which word can best describe the man?A. rudeB. funnyC. sillyD.kind4. What did the man mean by saying "It's Ok if you can't find the shoe, but it is not OK to lose your brother"?A. People are more important than things.B. Things are more important than people.C.Both the shoe and your brother are important.D.The shoe is more important than your brother. 四.词汇A.请根据句意或括号中的中文提示、英文释义,写出句中所缺单词,使句子通顺。
最新牛津译林版七年级上学期英语《期末考试卷》及答案
七年级上学期英语期末测试卷第Ⅰ卷客观题听力测试听录音,根据各部分要求选择正确答案,并在答题卡上将该项涂黑。
根据你所听到的内容,选择正确的选项。
1. A. / ɔ: / B. / a: / C. / u: /2. A. / ɔi / B. / ai / C. / au /3. A. match B. catch C. wish4. A. wool B. cool C. pool5. A. glasses B. classes C. blouses6. A. 7:15 B. 7: 45 C. 8: 157. A. a piece of bread B. a packet of salt C. a plate of meat8. A. sleep for an hour B. sing for an hour C. shop for half an hour9. A. What day is it today? B. What date is it today? C. What time is it now?10. A. She is good at writing. B. He is good at singing. C. He is good at drawing.根据你所听到的内容,选择对应的图片,将其字母序号填入相应的空格内。
A. B. C. D. E.11. ___________ 12. ___________ 13. ___________ 14. ___________ 15.___________根据你所听到的问题,选择相应的答语。
16. A. Sure, here you are. B. Size M. C. Yes, please.17.A. No, he doesn’t. B. Yes. I like music. C. No. He’s not interested.18. A. Some water. B. No, it’s not healthy. C. I seldom eat it.19.A. Dumplings. B. Moon cakes. C. Rice dumplings.20. A. From 9 a.m. to 5 p.m.. B. At 9 a.m.. C. Between 9 a.m. and 5 p.m..根据你所到的长对话,选择正确的选项。
最新牛津译林版英语七年级上学期《期末检测卷》及答案
七年级上学期英语期末测试卷第一卷一、听力理解A听对话,选择合适的图画或答案。
每段对话听两遍。
1. Which club is Kitty in?A. B. C.2. What festival are they talking about? A. B. C.3. What does the boy want to buy? A. B. C.4.Where are they going?5. How does Kitty go to school?A.On foot.B. By bike.C. By bus.6. How many students are there in the girl's class?A. 20.B. 45.C. 25.7. How long does the girl do homework every day?A. An hour.B. Half an hour.C. Two hours.8. Who is the boy waiting for?A. His bother.B. His teacher.C. His classmate.9. Whose football is under the chair?A. Daniel's.B. Simon's.C. Tom's.10. What's the date today?A.March 8.B. May 1.C. January 1.B根据所听到的对话或短文选择正确答案。
每段材料听两遍。
听下面一段对话.回答第11至12题。
11. Which month is it now?A. September.B. October.C. November.12. How is the man going to Xi'an?A. By train.B. By boat.C. By plane.听第一篇短文,从第13至15题选择正确的选项,完成信息记录表。
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
译林七年级上期末测试试卷一、单项选择(每小题1分,共15分)( )1. I have_______ notebook and two pens in my bag. _______notebook is for you.A. a; AB. the; TheC. the; AD. a; The( )2. -_______ does your brother watch TV? - Every Saturday and Sunday.A. How manyB. How oftenC. How muchD. How long( )3. There_______ some milk and eggs on the table.A. is notB. aren'tC. isD. are( )4. We can use QQ to_______ with each other on the Internet.A. tellB. speakC. sayD. talk( )5. Remember to_______ your homework to school tomorrow.A have B. bring C. take D. buy( )6. - Could I use your dictionary? - Yes, you_______.A. canB. couldC. needD. should( )7. - Does the computer_______ you lots of money? - Yes. It's more than 10,000 yuan.A. spendB. costC. payD. buy( )8. Is it time _______ TV now?A. for watchB. to watchC. watchD. watching( )9. His English is very_______, but he can't sing English songs very_______.A. good; good B well; good C. good; well D. well; well( )10. We can see only one of the doors_______.A. are openedB. is closedC. is closeD. are closed( )11. Amy thinks moon cakes are too sweet. She_______ eats themA. oftenB. alwaysC. usuallyD. seldom( )12. My family always _______ a party_______ the evening of 31st October.A. have; inB. has; inC. has; onD. have; on( )13. He sometimes_______ a picture, but now he_______.A. draws; singsB. drawing; singingC. draws; is singingD. drawing; sings ( )14. She likes drinking a cup of coffee before_______.A. to workB. worksC. workingD. work( )15. - Do we need to buy some vegetables? - Yes. Let's buy some_______.A. potatos and carrotsB. cakes and applesC. tomatoes and carrotsD. noodles and peanuts二、完形填空(每小题 1分,共 10分)My penfriend is a kind and friendly girl. She is in England. Her 1 is Connie. I meet Connie 2 the Internet, and we are both twelve years 3 .First, I 4 a letter to her and introduce my hobbies, my school and my daily life. A few days later, I receive Connie's 5 . She 6 me a lot about herself. I learn that she loves languages, sports and movies. She likes China and Chinese food very much. She tells me something about England too. Connie is good at English, French and Spanish(西班牙语), so I ask her to 7 me a little of them. Connie wants to learn some 8 , but it's very difficult for her.Through Connie, I know 9 about the world outside. I would like to 10 Connie someday in England.( )1. A hobby B. name C. age D, job( )2. A on B. for C. at D. in( )3. A young B. big C. small D. old( )4. A read B. sing C. write D. draw( )5. A book B. letter C. call D. photo( )6. A asks B. says C. talks D. tells( )7. A teach B. help C. give D. answer .( )8. A English B. French C. Chinese D. Spanish( )9. A more B. less C. few D. little( )10. A call B. write C. visit D. help三、阅读理解(每小题2分,共30分)(A)Mr and Mrs Brown live in a small house near London with their Children. Usually Mr Brown comes back from work very late. At that time, his wife and the children are asleep(熟睡的). So he opens the front door of his house with his key and comes in very quietly.One night he comes home very late. But he can't find his key. He rings (按) the bell. Nothing happens(发生). He rings it again. Again nothing happens. Nobody inside the house moves(移动). Mr Brown knocks at the bedroom window. He calls his wife's name. He shouts but his wife doesn't wake up. At last he stops and thinks for a few minutes. Then he begins to speak like a small child. "Mother," he says. "I want to go to WC." He speaks very quietly but at once(立刻) Mrs Brown wakes up. Then he speaks to her, and she opens the door for him.( )1. Mr Brown and his wife live in_______.A. a small countryB. LondonC. a house but not bigD. a small town( )2. Mr Brown comes back _______.A. earlyB. from work very lateC. before his wife and the children go to bedD. at 7 p.m( )3. Mr Brown can't open the door because_______.A. he comes home lateB. he can't find the key to the doorC. he can't wake up his wifeD. something is wrong with the key( )4. Mr Brown speaks like a child because_______.A. he looks like a childB. he wants to wake up his childrenC. he wants to make fun of his wifeD. he wants to wake up his wife( )5. Which of the following is TRUE?A. The Browns live in a small house in LondonB. One night Mr Brown comes home early.C. Mr Brown often comes back from hospital very late.D. At last Mrs Brown opens the door.(B)One evening Tim is driving his car in the country and looking for a hotel. Then he sees an old man on the side of the road, so he stops his car and says to the old man, "Where is Sun Hotel? Will you please tell me how to get there?" "Yes," the old man answers. "I'll show you the way." He gets into Tim's car, and they drive for about 12 kilometres. When they come to a small house, the old man says, "Stop here." Tim stops and looks at the house. And he says to the old man, "But this isn't a hotel." "No," the old man answers. "This is my house. And nowI'll show you the way to Sun Hotel. Turn back and g0 9 kilometres. Then you'll see the hotel on your left. "( )6. Tim wants to stay _______ for the night.A. in his carB. in the old man's houseC. in the hotelD. in the street ( )7. Tim stops to_______.A. drive the old man homeB. ask the wayC. buy somethingD. say "hello" to the old man( )8. The old man takes Tim to_______.A. a hospitalB. a policeman 'C. a hotelD. his home( )9. In fact(实际上), it's only about_______ kilometres to get to Sun Hotel.A. threeB. sixC. nineD. twelve( )10. At last, Tim drives_______ kilometres more to Sun Hotel.A. twelveB. eighteenC. twenty-oneD. twenty-four(C)We are learning English, but how can we learn English well? A student can know a lot about English, but maybe he can't speak English.If you want to know how to swim, you must get into the river. And if you want to be a football player, you must play football. So, you see, you can learn by using it. You must listen to your teacher carefully in class. You must speak English to your classmates every day and also you must write something in English. Then one day you may find your English is very good.( )11. You know a lot about English, but maybe _______it.A. you can speakB. you can studyC. you can't speakD. you can't study( )12. You must get into the water_______.A. to learn how to swimB. to skate C.to jump D.to play( )13. If you want to be a football player, please_______.A. buy a footballB. play footballC. have some lessonsD. read some books ( )14. If you want to study English well, you must often_______.A. speak English to your classmatesB. write something in EnglishC. listen to your teacher in class D.all the above( )15. The best title(标题)for the passage is“_______”.A.How to swim B. To be a good player C. How to study English well D. To learn English well is important四、词汇(每小题1分,共25分)A.根据句意、首字母或中文提示完成单词。