2019高考英语二轮专项精品:阅读理解(39)

合集下载

山西2019高考英语二轮练习专项练习-阅读理解(36)

山西2019高考英语二轮练习专项练习-阅读理解(36)

山西2019高考英语二轮练习专项练习-阅读理解(36)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项〔A、B、C和D〕中,选出能够填入空白处的最正确选项。

A“Mom, can I bake some bread?” We were 15; my best friend, Hanna, and I, determined to try our hands at creating some beautiful bread.“It’s not worth the trouble,” my mother said. “It takes lots of time and makes a big mess. Our bakery bread is delicious without all that effort.”Begging was useless. Mom’s “no” meant “No!”But several weeks later, opportunity knocked. My parents were going out for the evening. I immediately invited Hanna to be my partner in bread-baking crime.We studied the recipe. That was easy. “Mix oil into flour then beat in four eggs, one at a time, with remaining sugar and salt.”We were not good at breaking eggs. I tried to learn from my mother.“Gradually add eight cups of flour. When dough (面团) holds together, squeeze it.”We took turns working like that. “Is the dough ‘holding together’?” we asked each other.I remembered my neighbor’s instructions: “If it’s too sticky, add some flour; if too dry, add water.”We added water. Then more flour. Then more water. By then, the mass of our dough had grown very much.“Place dough on floured surface and squeeze till smooth,”the recipe instructed.We took turns burying our hands in the damp dough, pinching, squeezing, and feeling it leak between fingers. “Clean and oil bowl, and then return dough to bowl. Cover and let dough rise in a warm place for one hour.”This was good news—we’d have a break. On the dirty kitchen chairs, we dreamed about our beautiful bread. “See?” we would tell my mom. “Isn’t it worth the work?”Hanna and I couldn’t help glancing at the rising process every few minutes. But nothing happened.“Maybe something will happen in the hot oven,” I said.Unfortunately, when we removed the loaves from the oven, they were like hard stones.Mom was right; it takes time and effort. It sometimes makes a mess. But still it feels good, somehow, to be part of that long, ongoing chain of bread bakers. Since that night, both Hanna and I have learned to do it right.1. To the writer, what her mother said was _________.A. lawB. rubbishC. adviceD. warning2. Which of the following can best describe the children’s feelings while making their first bread?A. Confident; hopeful; proudB. Curious; hopeful; disappointedC. Interested; excited; satisfiedD. Worried; satisfied; proud3. Which of the following did the writer do without referring to the instructions?A. Placed dough on floured surface.B. Added eight cups of flour to eggs.C. Returned dough to a cleaned bowl.D. Placed the dough into the hot oven.4. The passage mainly tells us ___________.A. the process of making breadB. the conflict between mother and daughterC. the first experience of making breadD. the way of doing houseworkBIn Britain, in a population of 60 million, there are 13 million grandparents, many of whom live alone a long way from their grandchildren.The loneliness of these older people has become an issue that schools are trying to teach children about .On a popular teacher’s website, there is a classroom activity to help make children aware of the implications of the different generations of the same family living far from each other. It’s a story about Mrs. Eiderdown, an elderly lady whose grandchildren have moved to Australia with their parents. She lives alone and rarely sees her family .First of all, the children speculate about Mrs. Eiderdown’s life. What does she have for breakfast ? what does she do all day ?how does she feel about her life ?One day, Mrs. Eiderdown decides that she wants a pet to keep her company and puts an advertisement in a local shop window. Then she waits at home to see if anyone will answer her advertisement .A tall thin man rings her doorbell. he is holding a cardboard box. Mrs. Eiderdown chats with the man for ten minutes before she realizes that she hasn’t looked in-side the box to see what the pet is. She can hear a his-sing sound. The children guess what is in the box(a snake). Mrs. Eiderdown thanks the man but says she doesn’t think the snake is a good idea .The next time the doorbell rings, there’s a lady on the doorstep, also carrying a cardboard box.In the bottom of the box, Mrs. Eiderdown sees something black and hairy with eight legs. Again ,the children say what they think it is (a spider). Mrs. Eiderdown thanks the lady for her kindness but says that a spider is not the sort of pet she has in mind.At last, the little girl next door brings her a dog .Mrs. Eiderdown’s life improves a lot because of the dog. more importantly, of course, the little girl, whose own granny lives a long way away, starts to visit Mrs.Eiderdown more often. This interactive classroom idea has led to a greater awareness among children about the possible loneliness of older people who live quite near them .5.what’s the main idea of the passage?A.children get to know about the trouble of the elderlyB. neighbors help select pets for Mrs. EiderdownC. society helps the lonely people in the UKD. school send pets to the lonely elderly6.what does the underlined sentence in the third paragraph mean ?A. they talk about how she feels about being oldB. they try to experience her lonelinessC. they try to imagine how she livesD. they write about her life story7. what can we infer from the passage ?A. the little girl often visits her own grannyB. the people who offer pets are lady’s neighborsC. the farther the elderly live ,the lonelier they feelD. the little girl begins to care more about Mrs. EiderdownCGet a FREE YEAR! Order NOW and get a F REE YEAR of Parents® magazine! That's 2 full years (24 issues) for the regular 1-year rate - just $12. But HURRY, this offer won't last! (U.S. orders only, please.)Every issue of PARENTS is filled with practical advice from leading doctors and child experts ... toys and games that develop reader-tested products and more!100% Money-Back Guarantee: You must be pleased, or you may cancel any time during the life of your subscription and get all your money back - no questions asked. Parents® Maga zine is published 12 times per year. Savings are based on $12.00 annual subscription rate. State taxes may apply to your order.E-mail address required to access your account and member benefits online. We will not privacypolicy.8.Thepurposeofthepassageis______.A.tointroduceanewmagazineB.tohelpparentswiththeirdailylifeC.toattractmoresubscribersD.tocollectmoremoneyforcharity9.Whichofthefollowingistrueaccordingtothead?A.Only$12istobepaidfor24issuesofthemagazineB.ReaderscangetafreeofferofthemagazineanytimeoftheyearC.ReadersfromallovertheworldcanenjoythefreeofferD.ReaderscancommunicatefacetofacewithchildexpertsontheInternet10.Wherecanwemostprobablyreadthead?A.InthenewspaperB.InawebsiteC.InalibraryD.Inasupermarket11.AreadersubscribedPARENTS3monthsago,butnowhefindsthemagazinedissatisfying.Wha tcanhedo?A.Hecancancelwithoutgettingyourmoneyback.B.Hecancancelafteransweringaseriesofquestions.C.Hecane-mailthemtoaccessyourbankaccounttogetallyourmoneyback.D.Hecancancelandgetallmoneybackwithoutansweringanyquestions.DWhenwethinkofleadership,weoftenthinkofstrengthandpower.Butwhatarethesereall y,andhowdotheyoperate?Leadershiptodayisnotaboutforcingotherstodothings,ifthisisevenpossible,itiss hort-term,andtendstobackfire.Ifyouordersomeonetodosomethingagainsttheirwill,the ymaydoitbecausetheyfeeltheymust,buttheangertheyfeelwilldomoreharminthelong-term ,theywillalsoexperiencefear.Fearcausesthethinkingbraintoshutdown,makingthepersonunabletofunctionathisor herbest.Iftheyassociateyouwiththisemotionoffear,theywillbecomelessfunctionalaro undyou,andyouwillhavesucceededinnotonlyshootingyourselfinthefoot,butpossiblymakingaverygoodemployeeorpartnerunabletoperformeffectively.Fearhasnoplaceinleaders hip.Thewayweinfluencepeopleinalastingwayisbyourowncharacter,andourunderstanding anduseofemotion.Wecanordersomeonetodosomething,whichmaybepartoftheworkday;orwec anemploythemattheemotionallevel,sotheybecamefullydevotedtotheprojectsandprovide someoftheirownmotivation.Today’sworkplaceisallaboutrelationships asahumanbeingaswellasaworker,Everyoneproducesjustabitmoreforsomeonetheylike .Leadersunderstandthewaythingswork.Theyknowthepaycheckisnotthesinglemostmotivat ingfactorintheworklifeofmostpeople.Thetruestrengthofleadershipisaninnerstrengththatcomesfromtheconfidenceofemo tionalintelligence---knowingyourownemotions,andhowtohandlethem,andthoseofothers .Developingyouremotionalintelligenceisthesinglebestthingyoucandoifyouwanttodeve lopyourrelationshipswithpeoplearoundyou,whichisthekeytotheleadershipskills.12.Anemployeemayhaveafeelingoffearintheworkplacewhen___.A.heisforcedtodothingsB.becannotworkathisbestC.hefeelshisbrainshutdownD.hethinksofhisworkastooheavy13.WhichofthefollowingisTRUEaccordingtothepassage?A.PeopletendtoassociateleadershipwithfearB.Workingconditionsaffectpeople’sphysicalhealthC.GoodrelationshipisthekeytobusinesssuccessD.Smartpeoplearemorefunctionalintheworkplace14.Topositivelyinfluenceemployeesaleadershouldfirstofall__A.providebettersuggestionsB.develophisownpersonalityC.givehisemployeesapayriseD.hidehisownemotionoffear15.Goodleadershipismainlyseeninaleader’sabilityto___A.provideavarietyofprojectforemployeesB.helpraiseemployee’slivingstandardsC.giveemployeesspecificinstructionsD.dealwiselywithemployees’emotionsA:ABDCB:ACDC:CABDD:ACBD。

2019届高考英语二轮复习必刷题型:(3)阅读理解(三)含答案解析

2019届高考英语二轮复习必刷题型:(3)阅读理解(三)含答案解析

阅读理解(三)1、A Competitive SportCheerleadingOver th e years, cheerleading has taken two primary forms: game-time cheerleading and competitive cheerleading. Game-time cheerleaders’ main goal is to entertain the crowd and lead them with team cheers, which should not be considered a sport. However, competitive cheerleading is more than a form of entertainment. It is really a competitive sport.Competitive cheerleading includes lots of physical activity. The majority of the teams require a certain level of tumbling (翻腾运动) ability. It’s a very common thing for gymnasts, so it’s easy for them to go into competitive cheerleading. Usually these cheerleaders integrate lots of their gymnastics experience including their jumps, tumbling, and overall energy. They also perform lifts and throws. This is where the “fliers” are thrown in the air, held by “bases” in different positions that require strength and working with other teammates.Competitive cheerleading is also an activity that is governed by rules under which a winner can be declared. It is awarded points for technique, creativity and sharpness. Usually the more difficult the action is, the better the score is. That’s why cheerleaders are trying to experience great difficulty in their performance.Besides, there is also a strict rule of time. The whole performance has to be completed in less than three minutes and fifteen seconds, during which the cheerleaders are required to stay within a certain area. Any performance beyond the limit of time is invalid.Another reason for the fact that competitive cheerleading is one of the hardest sports is that it has more reported injuries. According to some research, competitive cheerleading is the number one cause of serious sports injuries to women. Emergency room visits for it are five times the number than for any other sport, partially because cheerleaders don’t use protective equipment. Smiling cheerleaders are thrown into the air and move down into the arms of the teammates, which may easily cause injuries. Generally, these injuries affect all areas of the body, including wrists, shoulders, ankles, head, and neck.There can be no doubt that competitive cheerleading is a sport with professional skills. Hopefully, it will appear in the Olympics since cheerleaders are just as athletic and physically fit as those involved in the more accepted sports. It should be noted that it is a team sport and even the smallest mistake made by one teammate can bring the score of the entire team down. So without working together to achieve the goal, first place is out of reach.1.What is the main purpose of competitive cheerleading?A.To compare skills of participants.B.To make the audience feel amused.C.To attract more people to watch events.D.To cheer up the competitors on the court.2.The underlined word “integrate” in Paragraph 2 probably means “______”.A.examinebineC.identifyD.replace3.We can learn from the passage that competitive cheerleading ______.cks necessary guidelines to followB.enjoys greater popularity than other sportsC.requires more designed actions than gymnasticsD.has a relatively high rate of damage to the body4.Which of the following shows the structure of the passage?I: Introduction P: Point Sp: Sub-point (次要点) C: ConclusionA.B.C.D.2、Black Friday is just a week away, an annual tradition in which holiday shoppers rush to the supermarkets and malls. Most shoppers pack stores to buy things at a discount. For some, however, shopping is less of a pastime and more of an addiction. These people have compulsive(强迫性的) shopping disorder, a condition filled with debt and regret.While it's true that many lack money and credit management skills, what these shoppers are often looking for is a “buy high”,an emotional rush to put themselves in a better mood, found San Francisco S tate University researchers in 2013. These types of shoppers often hold materialistic values. When under stress, materialistic shoppers are more likely to shop compulsively.Rather than providing any social or emotional outlet(发泄出口),the extreme stress-induced purchases only increase anxiety and lower well-being, and materialistic shoppers already tend to have lower self-esteem than others to begin with.In fact, it’s exactly at low moments that materialistic shoppers are most likely to shop for expensive items, and they're more likely to make those purchases on credit. This of course can create a vicious cycle, in which a materialistic shoppers with low self-esteem buys a luxury item he or she cannot afford in an effort to improve sense of self. The financial burden can cause stress and strain relationships over the issue of money, further affecting the mood of the shopper and leading to more spending to try to regain a sense of self-worth.Symptoms of shopping addiction include constant thoughts about shopping, buying to improve the mood and inability to change behavior.There are treatment options for those with compulsive shopping disorder, which may include medication. Other recommendations include shopping with a friend, getting rid of credit cards and above all, developing meaningful hobbies.1.What do you learn about Black Friday?A.Many shops have special offers.B.Customers can enjoy leisure time.C.Shoppers can get free products.D.Shoppers spend much money on useless things.2.According to the passage, the extreme stress-induced purchases _____.A.provide an emotional outletB.make people more anxiousC.regain people’s confidenceD.improve management skills3.When are materialistic shoppers most likely to shop for expensive items?A.When they are delighted.B.When they are excited.C.When they are inspired.D.When they are depressed.4.According to the author, which of the following is the most important treatment option?A.Taking chemical medicine.B.Shopping with a friend.C.Developing meaningful hobbies.D.Getting rid of credit cards.3、Is dark chocolate healthy? Yes,dark chocolate has compounds(化合物) that offer health benefits and can be enjoyed without guilt, even on a daily basis. But the amount matters, since too many bites can contribute to extra fat, sugar and calories and get rid of its health benefits.Dark chocolate is rich in cocoa, which contains compounds known as flavanols(黄烷醇). At high levels, cocoa flavanols have been shown to help lower blood pressure and the risk of diabetes. Dark chocolate has the highest amount of cocoa flavanols: milk chocolate has lens, and white chocolate has none.But while cocoa flavanols in dark chocolate make it a healthful treat they give it a biter flavor. Producers may process chocolate to make it more delicious, but doing so can remove some of these beneficial compounds,said Matt Hartings, an American professor. In spite of this,dark chocolate is still a healthier choice than milk chocolate, which tends to have more sugar. Additionally, cocoa powder contains minerals. So you can enjoy a piece of dark chocolate even after a meal. Just keep the following in mind.First, buy chocolate that has at least 60% cocoa. "Generally speaking,the higher the percentage, the more flavanols. These higher-percentage chocolates have the added benefit over the lower percentages and milk and white chocolates because they contain less sugar and less fat,” Hartings said.Second, if possible, choose natural cocoa over Dutch processed cocoa, which is treated with an alkali(碱). This gives chocolate a milder flavor but removes healthful flavanols.And finally, to keep weight in check, limit to 30 grams of dark chocolate daily, or about 150 calories.1.Dark chocolate is healthy mainly because of the existence of _______.A.rich mineralsB.less sugarC.cocoa flavanolsD.fewer calories2.What does the underlined word “treat” in Paragraph 3 mean?A.Something enjoyable.B.A salt-free diet.C.Food paid by others.D.A cure for an illness.3.What can we learn from the text?A.Cocoa flavanols leads to high blood pressure.B.White chocolate is good for health.C.One can feel free to eat dark chocolate.D.Alkali can affect flavanols’ content.4.Wha t’s the author’s purpose in writing the text?A.To show his love for dark chocolate..B.To promote the sales of chocolate.C.To provide facts about dark chocolate.D.To make a distinction among chocolates.4、On a cool morning, Wilson Kasaine heads out along a dirt path in southernKenya. His calmness makes it easy to forget that he’s tracking one of the most dangerous animals in the world. Kasaine is tracking lions—especially one lion called Marti, who is the real-life Lion King of Selenkay Conservancy.Tracking lions on foot may sound like a death wish, but Kasaine has been doing it for most of his life. Born into a traditional Maasai family he quickly grew to understand the beauty and danger of wildlife. Living with big wild animals forces him to develop a good sense of where they have been and where they may be going. During his12-kilometer walks to and from school, he learned how to tell the pawprints (爪印)of a lion from those of other animals.Growing up, Kasaine knew that improving his tracking abilities would help him avoid surprise meetings with dangerous animals. For many Maasai, tracking is mainly a matter of self-protection. But Kasaine is tracking lions to meet them and to protect them. He leads a small group of wide-eyed tourists over the red sandy path, searching for the lion that has left upon it his prints.Each year, thousands of tourists crowdKenya’s national parks to try to have a look at the "big five”; elephants, rhinoceros, leopards, buffaloes and lions. The international d raw of these animals matters a lot because the nation’s economy is tied to the protection of its wildlife. If Kenya’s wildlife disappears, so does its second-largest source of income.Wildlife protection efforts in Kenya meant marking off land exclusively(专门地)for animals. But it also meant that the people who had originally lived in the area were forced to leave their land and into smaller surrounding areas, They are also finding it increasingly hard to keep a traditional Maasai lifestyle. But people are glad that it really makes a difference to wildlife protection.1.How did Kasaine track lions?A.By working together with tourists.B.By running after them all the time.C.By going to school every day.D.By studying their paw prints.2.What can we learn from Paragraph 4?A.Maasai people are born animal lovers.B.Tourism is a big threat toKenya’s wildlife.C.Kenya benefits a lot from its wildlife protection.D.Small animals are not included in their protection policy.3.What does the underlined word "it” in the last paragraph refer to?A.Kenya’s economic development.B.Kenyan people’s traditional Maasai lifestyle.C.Kenya’s second-largest income source.D.People’s leaving their original homes.4.What is the best title for the text?A.Wildlife protection inKenyaB.Meeting a dangerous animalC.Wilson Kasaine’s wise choiceD.Learning to live with lions5、Now many young people are traveling around the world on their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go alone.Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at least once in their life. " It opens your mind to new things and pushes you out of your comfortable zone," Wegscheider said. She has visited 46 countries covering all seven continents.In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you when you get ill, or lend you money if your wallet is stolen, it is challenging. This is what drives young people to travel alone. It is seen as character building and a chance to prove that they can make it on their own.Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go traveling last year. He set up a website, The Aussie Nomad, to document his adventures. He said he wished he had traveled alone earlier. "The people you meet,the places you visit,or the things you do, everything is up to you and it forces you to grow as a person, said the 30-year-old man. Richardson describes traveling alone as ua sho t in the arm”, which makes you a more confident person that is ready to deal with anything. He said, “ The feeling of having conquered something on my own is a major part of what drives me each day when I'm dealing with a difficult task. I walk around withmy head up because I know that nothing is impossible if I try. ”The great 19th century explorer John Muir once said,Only by going alone in silence can one truly get into the heart of the wilderness."1.Which of the following will Kristina Wegscheider agree with?A.Traveling alone is a necessary experience for everyone.B.It is more meaningful to travel in foreign countries.C.It is comfortable to travel around without a friend.D.Traveling abroad helps people to find new things.2.Traveling alone is challenging because_______________.A.you have to make things on your ownB.it is hard for you to prove yourself to othersC.you can only depend on yourself whatever happensD.it will finally build your character3.What can we infer about Chris Richardson?A.He started traveling alone at an early age.B.He was once shot in the arm.C.He used to work as a salesman.D.His website inspires others a lot.4.What is the best title for the passage?A.Travel AbroadB.Travel UnaccompaniedC.Travel LightD.Travel Wide and Far6、Dream in HeartOn the first day of school our professor introduced a new classmate—a wrinkled little old lady—to us. Her name was Rose, and she was eighty-seven years old.After class Rose and I walked to the Student Union Building and shared a chocolate milk-shake. She told me she always dreamed of having a college education and now she was getting one. We became instant friends. Every day for the following months, we would leave class together and talk nonstop. I was always attracted, listening to this “ time machine” as she shared her wisdom and experience with me.Rose became famous and easily made friends wherever she went. She tended to be highly motivated,responsible, and deeply involved in class participation. In spare time she had someone hang out or go to bars with. She even participated in some form of athletic activity. She said that extra-curricular activities can form a vital part of her experience, creating unique chances for friendship and learning.At the end of the term we invited Rose to speak at our football meal. A little embarrassed, she leaned into the microphone and simply said, “ I’ m sorry I’ m so nervous.” As we laughed, she cleared her throat and began, “ Wedo not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. There is a huge difference between growing older and growing up. If you’ re nineteen years old and lie in bed for one full year, you will turn twenty. If I’ m eighty-seven years old and stay in bed for a year, I will turn eighty-e ight. Anybody can grow older. It’ snon-optional but that doesn’ t take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding the chance in change. In this way the elderly don’ t have regrets for what they did, but rather for things they did not do.” Rose concluded her speech by courageously singing “ The Rose” . She challenged us to study the words of the song and lived them out in daily lives.At the year’ s end Rose finished the college degree she had begun all those years ago. One week aft er graduation Rose died peacefully in her sleep. Over two thousand college students attended her funeral in honor of the wonderful woman who taught by example that it’ s never too late to be all you can possibly be.1.Why does the author compare Rose to “ time machine” in Paragraph 2?A.To stress her old age and knowledge of life.B.To describe the close friendship between them.C.To show that she always enjoyed her active life.D.To explain why she took on a challenge in college.2.Rose was invited to speak at the football meal most probably because ______.A.she was a great football fanB.she was the smartest studentC.she tried hard to achieve her dreamD.she became more educated than the others3.We can learn that Rose agreed with the idea that ______.A.growing older means growing upB.it takes talent and ability to grow upC.receiving high education helps to be courageousD.one grows older at the same time when he grows up4.The passage is intended to ______.A.provide an example for the elderlyB.discuss how to grow up quicklyC.tell the importance of attending collegeD.inspire the readers to live up to lives7、Jane Austen, a famous English writer, was born at Steventon, Hampshire, on December 16, 1775, and died on July 18, 1817. She began writing early in life, although the prejudices of her times forced her to have her books published anonymously ( 匿名).But Jane Austen is perhaps the best known and best loved of Bath's many famous local people and visitors. She paid two long visits here during the last five years of the eighteenth century and from 1801 to 1806, Bath was her home. Her deep knowledge of the city is fully seen in two of her novels, Northanger Abbey and Persuasion, which are largely set in Bath. The city is still very much as Jane Austen knew it, keeping in its streets and public buildings the well-ordered world that she described so well in her novels. Now the pleasure of learning Jane Austen's Bath can be enhanced (增强)by visiting the Jane Austen Centre in Gay Street. Here, in a Georgian town house in the heart of the city, you can find out more about Bath in Jane Austen's time and the importance of Bath in her life and work.The Centre has been set up with the help and guidance of members of the Jane Austen Society. After your visit to the Centre, you can look round the attractive shop, which offers a huge collection of Jane Austen related books, cards and many specially designed gifts. Jane Austen quizzes are offered to keep the children busy.You can also have walking tours of Jane Austen's Bath, which is a great way to find out more about Jane Austen and discover the wonderful Georgian city of Bath. The tour lasts about one and a half hours. The experienced guides will take you to the places where Jane lived, walked and shopped.1.Jane Austen paid two long visits to Bath________.A.in her early twentiesB.in her early teensC.in her late twentiesD.in her late teens2.What can we learn about Bath from the passage?A.Bath has greatly changed since Jane Austen's death.B.The city has changed as much as Jane Austen knew it.C.Bath remains almost the same as in Jane Austen's time.D.No changes have taken place in Bath since Jane Austen's time.3.The author writes this passage in order to________.A.attract readers to visit the city of BathB.ask readers to buy Austen's booksC.tell readers about Jane Austen's experienceD.give a brief introduction to the Jane Austen Society4.It takes you about one and a half hours________.A.to get to the Jane Austen Centre in Gay StreetB.to buy Jane Austen related books, cards and giftsC.to find a guide to take you to the CentreD.to look around the city of Bath on foot8、Greg Woodburn, a student at the University of Southern California, spends a lot of time cleaning sneakers he collected. But soon the shoes will be sent to poor children in the United States and 20 other countries,thanks to Woodburn's Share Our Soles (S.O.S.) charity.A high school track star in the town of Ventura, California,Woodburn was treated in hospital for months with knee and hip injuries.“I started thinking about the health benefits, the friendship and the confidence I got from running,” he says,“And I realized there are children who don’t even have shoes."Woodburn gathered up his old sneakers, then asked his friends to donate. His goal was to have 100 pairs by Christmas that year.When he collected more than 500 pairs, he decided to turn the shoe drive into a year-round endeavor.Back then, the sneakers came from donation boxes at the YMCA and the local sporting goods store and from door-to-door pickups. Woodburn has now set up collection boxes at two high schools, a city gym and a recreation centre. He has started accepting adult sizes and sandals. So far, S. O. S has collected and donated more than 3,000 pairs.Woodburn has cleaned all the shoes. After sorting the shoes by size, Woodburn selects the good shoes for the washing machine and the worn-out ones for recycling.To ship the footwear,Woodburn teamed with Sports Gift, a nonprofit organization that provides soccer and baseball equipment to children around the world. Keven Baxter, founder and president, says, “We’d send kids balls and shoes. I've heard that for many of these kids,these old sneakers are the only shoes they had. They wear them to school and to do sports.So Greg's running shoes were a nice addition for us.”For many recipients, the shoes represent opportunity. Two young hoys in Southern California attended school on alternate days because they shared a pair of shoes. They were too big for one boy and too small for the other.Thanks to S. O. S., each brother received his own pair of shoes. The boys now attend school daily and enjoy their learning. When they graduate, they say, they will help a stranger, just as Woodburn helped them.1.What caused Greg Woodburn to donate old shoes for poor children?A.The benefits from playing sports.B.News about some poor children.C.His memory of school life.D.The medical treatment he received.2.When collecting more sneakers than expected, Woodburn decided to _________.A.include adult sizes and sandalsB.set up branches in different citiesC.collect shoes throughout the yearD.expand his endeavor in the whole city3.How did Woodburn manage to deliver the shoes collected?A.By sending them by mail.B.By working with Sports Gift.C.By advertising for those in need.D.By offering them from door to door.4.What can we learn from Keven Baxter’s remarks?A.Sports Gift is popular around the world.B.Many children need Greg’s old sneakers.C.Greg's running shoes are the best gifts for children.D.International organizations should provide more help.答案以及解析1答案及解析:答案:1.A; 2.B; 3.D; 4.C解析:1.细节理解题。

2019高考英语二轮阅读理解金题编(1)及解析

2019高考英语二轮阅读理解金题编(1)及解析

2019高考英语二轮阅读理解金题编(一)及解析Section AA(2018吉林三调,D)Failure is probably the most exhausting experience a person ever has. There is nothing more tiring than not succeeding.We experience this tiredness in two ways: as start-up fatigue(疲惫)and performance fatigue. In the former case, we keep putting off a task because it is either too boring or too difficult.And the longer we delay it, the more tired we feel.Such start-up fatigue is very real, even if not actually physical, not something in our muscles and bones. The solution is obvious though perhaps not easy to apply: always handle the most difficult job first.Years ago, I was asked to write 102 essays on the great ideas of some famous authors. Applying my own rule, I determined to write them in alphabetical order(按字母顺序), never letting myself leave out a tough idea. And I always started the day’s work with the difficult task of essay-writing.Experience proved that the rule works.Performance fatigue is more difficult to handle. Though willing to get started, we cannot seem to do the job right. Its difficulties appear so great that, however hard we work, we fail again and again. In such a situation, I work as hard as I can—then let the unconscious take over.When planning Encyclopaedia Britannica(《大英百科全书》), I had to create a table of contents based on the topics of its articles. Nothing like this had ever been done before, and day after day I kept coming up with solutions, but none of them worked. My fatigue became almost unbearable.One day, mentally exhausted, I wrote down all the reasons why this problem could not be solved. I tried to convince myself that the trouble was with the problem itself, not with me. Relieved, I sat back in an easy chair and fell asleep.An hour later, I woke up suddenly with the solution clearly in mind. In the weeks that followed, the solution which had come up in my unconscious mind provedcorrect at every step. Though I worked as hard as before, I felt no fatigue. Success was now as exciting as failure had been depressing.Human beings, I believe, must try to succeed. Success, then, means never feeling tired.1.People with start-up fatigue are most likely to.A.delay tasksB.work hardC.seek helpD.accept failure2.What does the author recommend doing to prevent start-up fatigue?A.Writing essays in strict order.B.Building up physical strength.C.Leaving out the toughest ideas.D.Dealing with the hardest task first.3.On what occasion does a person probably suffer from performance fatigue?A.Before starting a difficult task.B.When all the solutions fail.C.If the job is rather boring.D.After finding a way out.4.According to the author, the unconscious mind may help us.A.ignore mental problemsB.get some nice sleepC.gain complete reliefD.find the right solutionB(2017山东临沂三模)Sometimes the toughest thing about feelings is sharing them with others.Sharing your feelings helps you whether your feelings are wonderful or terrible.Sharing also helps you to get closer to people you care about and who care about you.But how?You can’t tell your friends what’s inside your backpack if you don’t know what’s in there yourself.Feelings are the same way.Before you can share them with anyone,you have to figure out what feelings you have.Making a list of your feelings can help.You can do this in your mind or by writing them out or even by drawing pictures.Is something bothering you?Does it make you frustrated or terrified?Do you feel this emotion only once in a while or most of the time?The way a person feels inside is important.If you keep feelings locked inside,it can even make you feel sick!But if you talk with someone who cares for you,you will almost always start to feel better.It doesn’t mean your problems and worries magically disappear,but at least someone else knows what’s bothering you and can help you find solutions.Your mom and dad want to know if you have problems and what’s happening in your life.But what if a kid doesn’t want to talk with parents?Then find another adult you trust,like a relative or a teacher at school.Maybe this person can help you talk with your parents about your problem or concern.Once you know who you can talk with,you’ll want to pick a time and place to talk.You can talk publicly in your family.But some kids are more private than others and they will feel shy about sharing their feelings.Then find a quiet place or write it down on a piece of paper.A kid doesn’t have to share every feeling he or she has.5.What does the passage mainly tell us?A.The importance of feelings.B.How to figure out your feelings.C.How to share your feelings.D.The people sharing your feelings.6.What can we learn from Paragraph 2?A.Kids can’t tell their friends about their backpacks.B.Kids should know about themselves first before sharing.C.Kids need to find out what others think of them first.D.Kids’ feelings are the same in a way.7.What might happen after sharing your feelings with others?A.You’ll recover from your illness.B.You will feel relieved.C.Your worries will magically disappear.D.You’ll like more private talks.8.Where is this passage probably taken from?A.A science fiction.B.A parents’ brochure.C.A children’s magazine.D.A notice board.Section B(2018安徽江南十校3月联考,B)My friend Jennifer was going to be at my school!I was convinced that we would be best friends. She introduced me to her friend Amy and we had lots of fun together. But things started to change. Jennifer wanted to be the “leader”of our little group. She was controlling, and I couldn’t make new friends. If I made new friends, she would decide that I was“mad at her”. Pretty soon being Jennifer’s friend was a struggle.I always waited for Jennifer and Amy after class, but sometimes when they left, they’d walk right past me as if they couldn’t even see me.We often gossiped about people, and I soon realized that nobody was good enough for Jennifer. She had a list of bad things about everybody, even Amy, and about me, I guessed. I had changed—I became moody, depressed, and lonely. I spent days trying not to cry. I felt so left out.Finally, something snapped. I was sick of having to battle for friendship. I stopped sitting with Jennifer at lunch and waiting for her after class. Jennifer quickly announced I was “mad at her”. I said, “I’m not mad. I just want to make more friends.”But to Jennifer, it was all or nothing, and she was convinced I was mad at her. Our friendship fell to pieces.It was tough at first, but I found many girls whom Jennifer had classified as “moody”or “mean”to be the sweetest, friendliest people in the world.Now, I have tons of friends. They support me when I am sad, and I support them. We have fun together and I love them all. It amazes me how easy our friendship is. There is no struggling to be on top—we are all equal. It doesn’t matter to me if two of them walk away or buy friendship necklaces together. It doesn’t hurt my feelings or make me feel alone.I lost a friend, but I am a happier person now.1.The writer thought Jennifer.A.far too outstanding to matchB.rather annoying and dullC.too self-centeredD.the right one to make friends with2.What does the underlined part “something snapped”in Paragraph 4 mean?A.The writer and Jennifer hated each other.B.The writer and Jennifer broke up.C.Jennifer treated the writer worse.D.The writer felt mad about losing Jennifer.3.The writer decided to break up with Jennifer because.A.Jennifer spoke ill of her behind her backB.she had made other friendsC.Jennifer had hurt her feelingsD.other girls were sweeter and friendlier than Jennifer4.What can be inferred from the passage?A.The writer now regrets losing her friend Jennifer.B.The writer still gets upset when left out occasionally.C.The writer’s new friends are all moody and mean.D.The writer enjoys more than just one friendship.Section CAStained glass (彩色玻璃) artists create different designs by making cuts on the glass to “score”it and then breaking off the pattern that they want to use in the finished product. The most difficult cut in stained glass is called an inside cut. Basically, it’s a curved (弯曲的) line where you throw away the part inside of the curve. The problem with inside cuts is that the edges of the curve tend to break off when the pieces of scored glass are broken apart.As an artist talked about inside cuts, he said, “The glass will break into pieces if you try to cut too much off at once. The best way to do an inside cut is slice off smaller curves piece by piece. In fact, it’s not just the best way to do it, but it’s the only way to do it.”How many times do you try to make a big change and cut the entire piece at once? We convince ourselves that we can do this all the time. We’ll commit to transforming our diet overnight or we get inspired to launch a business in a weekend or we finally get motivated to work out and push ourselves to the edge of burning out.Why not approach your goals and dreams like the stained glass artist? Starting by slicing a shallow curve and breaking a small piece off, you cut a slightly deeper curve and break that off until you have your full inside cuts. By slowly cutting deeper and deeper curves, you prevent the glass from breaking as it change shapes.Of course, changing isn’t easy—no matter how you do it. Slow gains are boring, but if we keep making small improvements, then pretty soon we will end up with a beautiful masterpiece instead of a bunch of broken pieces.1.Why is an inside cut believed to be the most difficult?A.It needs a one-and-only design.B.It calls for nothing but inspiration.C.The edges of the curve break easily.D.The glass inside the curve is easily broken.2.What mistakes are easily made according to Paragraph 3?A.Being too eager to make improvements.B.Being too worried about the final outcome.C.Trying to make a complete change all at once.D.Developing to focus on progress instead of achievements.3.What does the author suggest by saying “slicing a shallow curve”?A.Moving forward with a clear aim.B.Starting slow and improving little by little.C.Developing a new habit with great determination.D.Handling something major first and ignore the minor part.4.What is the author’s purpose in writing the text?A.To show his love of stained glass.B.To introduce the skill of an inside cut.C.To appreciate designs of stained glass artists.D.To share his opinions on how to make a change.B(2017湖北武汉4月调研)Crying is the rawest sign of human emotions. We cry when we can’t hold inside what we feel any more. We cry when we’re at our best, and when we’re at our worst. By we, I mean all of us. Men included.But we never see other men cry. In no western culture has it ever been acceptable for men to shed (流泪) more than a single tear, and even then it’s reserved for grand victories, defeats and deaths. A Dutch research suggests that women cry between three and five times more than men. Generally men and women cry primarily over the same things—deaths, break-ups and homesickness, but researchers believe that men cry more often than women when it comes to positive events.I want to admit—I’m a bit of a crier. However, having never really experienced deaths in my life, a few weeks ago I experienced what it means to really, truly, pour my heart out in tears.See, my dog was killed by a car right outside my house. Being a witness to this painful event left me in shock for a good hour, but then the floodgates opened. Over the next 48 hours, I might have cried 20 times. Once or twice I crouched(蹲) on the floor with my head in my hands and tears were the only outlet.It is suggested in the book Adult Crying:A Biopsychosocial Approach that there’s a certain pleasure in crying. It helps ease stress when there is no other way to express ourselves.In those days after my dog’s death, I remember thinking, “I’ve got to stop this crying.”It felt unmanly. It felt like a sign of weakness. I’ve since realized that tears are for everybody;they’re not gender-specific. They show we have sympathy, and allow us to get rid of stress and just feel.5.What does the first paragraph mainly talk about?A.Crying is a raw human emotion.B.Crying is an emotion beyond control.C.Crying is an emotion showing sadness.D.Crying is an emotion showing happiness.6.What’s the difference between men and women in crying according to the Dutch research?A.They cry over different matters.B.They cry at different times of life.C.Women cry more often over deaths.D.Men are more likely to have tears of joy.7.What did the author think of his crying over his dog’s death?A.A sign of strength.B.A sign of weakness.C.Behavior of being womanish.D.A way of reducing emotional stress.8.What’s the best title for the text?A.Men, never cry like womenB.Men, it’s OK to cry sometimesC.Crying solves psychological problemsD.Crying explains differences between men and womenSection D(2018内蒙古呼和浩特第一次质量调研,C)Why do you go to the library?For books, yes—but you like books because they tell stories. You hope to get lost in a story or be transported into someone else’s life. At one type of library you can do just that—even though there’s not a single book.At a Human Library, instead of books, you can “borrow”people. People with unique life stories volunteer to be the “books”. For a certain amount of time, you can ask them questions and listen to their stories, which are as fascinating as any you canfind in a book. (If you attend, make sure to review the habits that make you a good listener.) Many of the stories have to do with depressing topics. You can speak with a refugee, a soldier suffering from PTSD(创伤后应激障碍), a homeless person or a woman living with HIV. The Human Library encourages people to take time to truly get to know and learn from someone they might otherwise make a snap judgement about. According to its website, the Human Library is “a place where difficult questions are expected, appreciated and answered”.The Human Library Organization came into being in Copenhagen, Denmark in 2000.Ronni Abergel, his brother, and some colleagues hosted a four-day event during a major Northern European festival. After the success of this event, Abergel founded the Human Library Organization, which has been growing ever since.Though there are a few permanent human libraries, most aren’t places at all, but events. Though many do take place at physical libraries, you don’t need a library card—anyone can come and be part of the experience. There have been Human Library events all over the globe, in universities and in pubs, from Chicago to Tunis to Edinburgh to San Antonio. Check out the organization’s Facebook page to see when the Human Library might be arriving near you.1.What shall we do before going to the Human Library?A.Bring a book.B.Get a library card.C.Get prepared to be a good listener.D.Make an appointment.2.What does the underlined word “snap”in Paragraph 2 mean?A.True.B.Obvious.C.Wrong.D.Quick.3.What is the best title of the text?A.A Library in DenmarkB.The Human Library OrganizationC.The Human Library Is Not FarD.“Borrow”People Instead of Books答案与解析一A[语篇解读]本文是一篇说明文。

2019高考英语二轮阅读理解精选及解析

2019高考英语二轮阅读理解精选及解析

2019高考英语二轮阅读理解精选(44)及解析A(·福建卷,A) Driving a car is not just handling controls and judging speed and requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something alcohol is consumed,it enters your bloodstream and acts as a depresant (抑制药),damaging eyesight,judgement and co­ordination (协调),slowing down reaction time and greatly increasing the risk of below the drink driving limit,driving will be affected.Alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.The present Road Traffic Ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is:●50 milligrams of alcohol per 100ml of blood;or●22 micrograms of alcohol per 100ml of breath;or●67 milligrams of alcohol per 100ml of uriue (尿液).Drivers who cause traffic accidents,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.Any driver found drinking beyond the limit will be driver declared guilty may be fined a maximum of HK $25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 driving­offence points;or temporarily banned from driving.The same punishment applies to failing to provide speeimens(样本) for breath,blood or urine tests without good excuse.Drink driving is a criminal a responsible driver,think before you drink. For the safety of yourself and other road users,never drive after consuming alcohol.本文主要讲述酒后驾车旳危害,对酒驾旳惩罚等,呼吁人们为了自身和他人旳健康,一定不要酒后驾车.1.The first paragraph is mainly about______.A.the introductions of driving skills B.the damage of drinking to your bodyC.the effect of drinking on driving D.the process of alcohol being absorbed 答案:C.主旨大意题.由第一段旳“it enters your bloodstream and acts as a depressant,damaging eyesight,judgement and co­ordination,slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.”可知,本段主要讲述酒后驾车旳影响,故C项正确.2.The underlined word “it” in the second paragraph refers to “______”.A.alcohol B.absorptionC.blood D.process答案:D.词义猜测题.由前半句“To get rid of alcohol from the body is a very slow process”,可知,后半句表示“采取像淋浴或者是喝杯茶,咖啡等旳措施来加速这个过程是不可能旳”故it指代process,D项正确.3.Which of the following is TRUE according to the passageA.Drinking below the drink driving limit has no effect on driving.B.Alcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.C.Having a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.D.50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink driving limit.答案:B.细节理解题.由第二段中“Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consumin g drinks mixed with fruit juice”可知B项正确.4.A driver suspected of drink driving______.A.should provide specimens for testingB.will be forbidden to drive for 3 yearsC.will be punished for 10 driving­offence pointsD.should pay a maximum fine of HK$25,000答案:A.细节理解题.由文章信息“Drivers who cause traffic accidents ,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested”可知A项正确.B(·安徽卷,B) Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources (来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills (风车) began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe duringthe 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.For many centuries, people used windmills to grind (磨碎) wheat into flour or pump water from deep underground when electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.风能早在公元前七世纪就开始被人们用风车所利用,当人们发明了电以后,风能被用来发电,但随着电旳广泛使用,风车逐渐不被人们使用了.而进入二十世纪七十年代后,人们又逐渐认识到了风能旳优势.5.From the text we know that windmills ________.A. were invented by European armiesB. have a history of more than 2,800 yearsC. used to supply power to radio in remote areasD. have rarely been used since electricity was discovered答案:C.细节理解题.由第一段最后两句话可知风车首先是在古代伊朗被使用,故排除A 项;公元前七世纪到现在应是不足2800年,故排除B项;由第二段当中旳第二、三句话可以排除D项,同时也能知道C项是正确旳.6.What was a new use for wind power in the late l9th centuryA. Sailing a boat.B. Producing electricity.C. Grinding wheat into flour.D. Pumping water from underground.答案:B.细节理解题.由文章第二段中旳第二句话可知“在十九世纪末期人们发现了电以后,住在偏远地区旳人们开始用风车发电”.7.One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that ________.A. wind power is cleanerB. it is one of the oldest power sourcesC. it was cheaper to create energy from windD. the supply of coal and gas failed to meet needs答案:A.主旨大意题.由文章最后一段可知.8.What would the author probably discuss in the paragraph that followsA. The advantages of wind power.B. The design of wind power plants.C. The worldwide movement to save energy.D. The global trend towards producing power from wind.答案:D.推理判断题.文章最后一句话“如今,出现了一个全球化旳运动,要通过风能旳利用来提供越来越多旳电力”,表明作者会就这个话题继续展开.C(·北京卷,C)Students and Technology in the ClassroomI love my Blackberry—it's my little connection to the larger world that can go anywhere with me. I also love my laptop computer,as it holds all of my writing and this love of technology, I know that there are times when I need to move away from these device(设备) and truly communicate with others.On occasion,I teach a course called History Matters for a group of higher education managers. My goals for the class include a full discussion of historical themes and I want students to thoroughly study the material and exchange their ideas with each other in the classroom,I have a rule—no laptops, iPads, phones, students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy.Most students assume that my reasons for this rule include unpleasant experiences in the past with students misusing technology. There's a bit of truth to students assume that I am anti­technology. There's no truth in that at all. I love technology and try to keep up with it so I can relate to my students.The real reason why I ask students to leave technology at the door is that I think there are very few places in which we can have deep conversations and truly engage complex ideas. Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas. I want students to dig deep within themselves for inspiration and ideas. I want them to push each other to think differently and to make connections between course material and the class discussion.I've been teaching my history class in this way for many years and the evaluations reflect student satisfaction with the environment that I realize that with deepconversation and challenge, they learn at a level that helps them keep the course material beyond the classroom.I'm not saying that I won't ever change my mind about technology use in my history class, but until I hear a really good reason for the change,I'm sticking to my plan.A few hours of technology­free dialogue is just too sweet to give up.本文是一篇议论文.作者是一位老师,非常喜欢高科技产品,但是为了让他旳学生在课堂上讨论历史话题、互相交流观点,他规定在课堂上学生不允许使用手提电脑、iPads及电话.刚开始学生不能理解,但是后来在对学生旳学习评估中,学生对这一方法还是非常满意旳.9.Some of the students in the history class were unhappy with ________.A. the course materialB. others' misuse of technologyC. discussion topicsD. the author's class regulations答案:D.细节理解题.由第二段旳“When students were told my rule in advance of the class, some of them wer e not happy .”可知D项正确.10.The underlined word “engage ”in probably means ________.A. exploreB. acceptC. changeD. reject答案: A.词义猜测题.根据第四段旳“I want students to dig deep within themselves for inspiration and ideas.”可知作者让学生们进行深切旳交流,目旳是让学生们获得激励和一些观点,故A项explore“探索”更为接近;accept “接受”;change“改变”;reject “拒绝”.11.According to the author, the use of technology in the classroom may ________.A. keep students from doing independent thinkingB. encourage students to have in­depth conversationsC. help students to better understand complex themesD. affect students' concentration on course evaluation答案: A.推理判断题.由第四段旳“Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas .”可知在教室内使用高科技产品使学生们对于外界信息过于依赖,不能独立思考.12.It can be inferred from the last paragraph that the author ________.A. is quite stubbornB. will give up teaching historyC. will change his teaching plan soonv1.0 可编辑可修改D. values technology­free dialogues in his class答案: D.推理判断题.由最后一段旳最后一句话可知作者对自己旳不使用高科技产品让学生进行对话旳方法是满意旳.D(·陕西卷,A)这是一则关于“PALACE THEATRE & OPERA HOUSE”旳广告.介绍“Live Card”与“Get it together团购”旳好处以及预定方式.13.If you want to join Live Card to save money on tickets, you can call________.A.0844 847 2484 B.0800 587 5007C.0844 499 6699 D.0161 245 6609答案:C.细节理解题.根据Live Card一栏最后一句Call 0844 499 6699 to join Live Card today 可知C项正确.14.How can you pay for a ticket when you book by postA.By visiting the website of a post office.B.By going to your local bank in person.C.By enclosing your Live Card in an envelope.D.By providing your credit card information.答案:D.细节理解题.细读By post一栏可以排除A、B、C三项,D项“提供个人信用卡信息”与该栏中“enclosing (附寄)...your credit details”相对应.15.What benefit can group bookers enjoy according to the textA.Delayed payment for tickets. B.Invitations to opening nights.C.Reduced booking fees by phone. D.Generous discounts on tickets.答案:A.推理判断题.根据文中对于“团体预购”旳介绍可知,团购者可以享受以下好处:免费打预订电话、不拿预订费、被邀请参加宴会、先预定后付款旳项目.所以A项正确.E(·江西卷,D) Why should mankind explore space Why should money, time and effort be spent exploring and researching something with so few apparent benefits Why should resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth These are questions that, understandably, are very often asked.Perhaps the best answer lies in our genetic makeup(基因构成) as human beings. What drove our ancestors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments The wider the spread of a species, the better its chance of survival. Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.Nearly every successful civilization has explored, because by doing so, any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for. Without knowledge, we may be completely destroyed by the danger. With knowledge, we can lessen its effects.Exploration also allows minerals and other potential(潜在旳) resources to be found. Even if we have no immediate need of them, they will perhaps be useful later. Resources may be more than physical possessions. Knowledge or techniques have been acquired through exploration. The techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives. We have already benefited from other spin­offs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communications systems. Even non­stick pans and mirrored sunglasses areby­products(副产品) of technological developments in the space industry!While many resources are spent on what seems a small return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us. While space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works, it also holds dangers. The danger exists, but knowledge can help human beings to survive. Without the ability to reach out across space, the chance to save ourselves might not exist.While Earth is the only planet known to support life, surely the adaptive ability of humans would allow us to live on other planets. It is true that the lifestyle would be different, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future.本文是一篇议论文,向我们阐述了人类进行太空探索旳原因.人类旳基因构成决定了人类探索其他领域包括太空旳能力.人类探索太空可能暂时没有多大用处,但是在将来这可能会帮助人类生存下去.16.Why does the author mention the questions in Paragraph 1A.To express his doubts. B.To compare different ideas.C.To introduce points for discussion. D.To describe the conditions on Earth.答案:C.推理判断题.作者在第一段提出问题目旳是引出下面要讨论旳话题.17.What is the reason for exploring space based on Paragraph 2A.Humans are nature­born to do so.B.Humans have the tendency to fight.C.Humans may find new sources of food.D.Humans don't like to stay in the same place.答案:A.细节理解题.根据第二段旳第一句可知人类探索太空旳原因是其基因旳构成.18.The underlined word “spin­offs” in Paragraph 4 probably refers to ________.A.survival chances B.potential resourcesC.unexpected benefits D.physical possessions答案:C.词义猜测题.后面所说旳“improvements in earthquake prediction,in satellites for weathe r forecasting and in communications systems”可知此处旳划线短语意为“益处,好处”.19.What makes it possible for humans to live on other planetsA.Our genetic makeup. B.Resources on the earth.C.The adaptive ability of humans. D.By­products in space exploration.答案:C.细节理解题.根据最后一段旳第一句话可知,人类旳适应能力会让人类在其他星球生存下去.20.Which of the statements can best sum up the passageA.Space exploration has created many wonders.B.Space exploration provides the best value for money.C.Space exploration can benefit science and technology.D.Space exploration may help us avoid potential problems on Earth.答案:D.主旨大意题.A、B两项可以容易地排除.全文主要讲旳是太空探索对帮助人类生存旳益处,而不是对科技旳益处.。

2019高考英语二轮练习专项检测卷15-阅读理解

2019高考英语二轮练习专项检测卷15-阅读理解

2019高考英语二轮练习专项检测卷15-阅读理解阅读理解(限时25分钟)(A)【创新预测】[1]InancientGreekfairytale,Medusa’sstareturnspeopletostone.YangShuo,ajuniorsoftwa remajoratWuhanUniversity,cancutfruitsonlybymovinghiseyes.The21-year-oldandhisteammatesrecently developedamaskwhichoperatesacomputerbyeyemovement.[2]Theaimistohelpdisabled(残疾的)peopleandpossiblytoopenanewareaincomputercontroltechnolo gy.Theirproductenablesusers,whohaveweakmusclesoraredisabled ,tooperateacomputer.[3]Theireyemovementiscaptured(捕捉)bydigitalcamerasfixedontheglasses,enablingtheeyestoactli keacomputermouse.[4]“Wewantedtodevelopatechnologythathelpsothersandsolvesthemo stdifficultproblems,”saidYang,leaderoftheteamnamed“Xight”.[5]LiJin,21,ajuniorsoftwaremajorattheuniversity,foundac hallengingproblemduringhisvisittoChongqingDisabledPerson’sFederationinanoff-campusactivityin2017.Linoticedthatdisabl edpeoplewantedtocommunicatethroughtheInternet,butmanywereun abletobecauseoftheirphysicalcondition.[6]Theideaofusingtheeyestocontrolacomputercameup.“Becausetheeyeisoneofthemostagile(灵活的)partsofthehumanbody,”saidLi.[7]IntheUS,softwareanddigitalglasseswithasimilarfunctio n(功能)cost$8,000.ButXight’scanbemuchmorecompetitive.[8]“Evenifweimprovetheappearanceoftheglassesandthefunctionina moreuser-friendlyway,itwon’tcostmorethan500yuan,”saidYang.[9]Manyinvestorshavealreadycontacted(联系)theteamtryingtoputtheinventionintocommercial(商业的)production.Buttheteamrefused.“Atpresent,ourfocusistoimproveXightandmakeitanidealapplica tion(申请)fordisabledpeople.Whenweachievethiswe’llconsidercommercializing(使商业化)ourinvention,”saidYang,whohasbeenbusypreparingathesisandmaterialsforXight ’spatent(专利)application.1.What’sthepurposeofinventing“Xight”?A.Tocutfruitsforthedisabled.B.Tocompetewiththedisabled.C.Tohelpthedisabledandopenanewareaincomputercontroltechnolo gy.D.Toprepareathesisforgraduation.2.Whydidtheteamusetheeyestocontrolacomputer?A.Becausetheeyesactlikeacomputermouse.B.Becausetheeyeisoneofthemostagileorgans(器官).C.Becausetheireyemovementcancapturedigitalcameras.D.Becauseeyescancutfruits.3.What’sthebesttitleofthetext?A.HelpingthedisabledB.SeveralstudentsatWuhanUniversityC.Spectacular(神奇的)invention—“Xight”D.Apatentapplication4.Wemayconcludefromthetextthat__________.A.“Xight”willhaveapromisingmarketperspective(前景)B.allthedisabledwereunabletocommunicatethroughtheInternetC.YangsaidtheteamhadimprovedXightD.theteamwillnotcommercializetheirinvention(B)(2018·兰州模拟)EdViestursgrewupinRockford,Illinois,wherethetallestthingonthehorizonwasthewatertower.ButonThursday,Viesturs becametheonlyAmericantoclimbtothetopoftheworld’s14highestmountains.HislasthikewasupMountAnnapurna,inAsia’ssnowcappedHimalayas.At26,545feet,itspeakisthe10thhighestin theworld.Itisthemountainthatinspiredhimtostartclimbing.“Ittendstobethetrickiest,themostdangerous,”saidViesturs.“There’snosimplewaytoclimbit.Therearethreateningavalanches(雪崩)andicefallsthatprotectthemountain.”Inhighschool,ViestursreadFrenchclimberMauriceHerzog’staleofclimbingtheicyAnnapurna.Herzog’sstorywasoffrostbiteanddifficultyandnear-deathexperiences.V iesturswashookedrightaway.ViestursgothisstartonWashington’sMountRainierin1977,guidinghikesinthesummer.Fifteenyearsago ,hesetouttowalkuptotheworld’shighestpeaks.Finally,he’sdone.Thepioneeringclimbertalksaboutmountainsasiftheywerelivi ngcreaturesthatshouldbetreatedwithrespect.“Youhavetouseallofyoursenses,allofyourabilitiestoseeifthemountainwillletyouclimbit,”saidViesturs.“Ifwehavethepatienceandtherespect,andifwe’rehereattherighttime,undertherightcircumstances,theyallowus togoup,andallowustocomedown.”What’snextforamanwhocan’tstopclimbing?“I’mgoingtohugmywifeandkidsandkindofkickbackandenjoythesummer,”saysViesturs.Butforamanwho’sclimbedtheworld’s14highestmountains,hewillprobablysoonsetoffonyetanotheradv enture.5.WhatrecordhasEdViestursset?A.Hehassucceededinclimbingtotheworld’s14thhighestmountain.B.Hehasbeentothetopoftheworld’s14highestmountains.C.Hehasbecomethefirsttoclimbtotheheightof26,545feet.D.Hehasbecomethefirstmantoclimbtothetopof14highestmountains intheworld.6.Theunderlinedword“hooked”inParagraph4canbereplacedby “__________”.A.frightenedB.discouragedC.interestedD.upset7.TheauthorusedViesturs’wordsinParagraph6tosupportaviewthat_________.A.mountainclimbingisadangeroussportB.mountainsshouldberegardedaslivingcreaturesC.mountainclimbingneedsmoreskillsthanphysicalenergyD.thosewholikemountainclimbingwon’tstopclimbing8.What’sthenextprobableplanofViesturs?A.Stoppingclimbingandstayingwithhisfamily.B.Climbingtothetopoftheworld’s14highestmountainsagain.C.Climbinganotheroneofthehighestmountains.D.Writingdowntheexperiencesabouthisadventure.(C)(2018·黄冈模拟)Therearesomegreatdifferencesbetweenthetraditionalfamily andthemodernfamily.Thefirstimportantdifferenceisintheman’srole.Thetraditionalhusbandwastheheadofthehouseholdbecauseh ewastheonlyonewhoworkedoutsidethehome.Ifthewifeworkedformon ey,thenthehusbandwasnotconsideredtobeagoodprovider.Inmanyfa miliestoday,bothhusbandandwifeworkformoney.Therefore,theysh aretheroleoftheheadofthehousehold.Inaddition,thetraditional husbandusuallymadebigdecisionsaboutspendingmoney.However,th emodernhusbandsharesthesedecisionswithhisworkingwife.Also,thetraditionalhusbanddidnothelphiswifewithhouseworkormealpre paration.Dinnerwasreadywhenhecamehome.Incontrast,themodernh usbandhelpshisworkingwifeathome.Hemaydosomeofthehouseholdch ores,anditisnotunusualforhimtocook.Theseconddifferenceisinthewoman’srole.Inthetraditionalfamily,thewomanmayhaveworkedformoneyd uringherfirstyearofmarriage.However,whenshegavebirth,shewou ldusuallygiveupherjob.Herprimaryrolewouldbetotakecareofherf amilyandhome.Incontrast,inmanyfamiliestoday,themodernwomanw orksoutsidethehomeevenaftershehaschildren.She’sdoingtwojobsinsteadofone,sosheisbusierthanthetraditionalmo therwas.Thetraditionalwifelearnedtolivewithinherhusband’sincome.Butthemodernwifedoesnothavetobecausethefamilyhastwo incomes.Thefinaldifferenceisintheroleofthechildren.Inthetraditi onalfamily,thechildrenweretakencareofbythemotherbecauseshed idn’tworkoutside.However,todaypre-schoolchildrenmaygotoachild-c arecenterortoababy-sitterregularlybecausethemotherworks.The school-agechildrenofatraditionalfamilyweremoredependent.The irmotherwastheretohelpthemgetreadyforschoolandtomaketheirbr eakfast.Incontrast,modernchildrenaremoreindependent.Theyhavetogetupearlyandgetreadyforschoolthemselves,andtheymayevenh avetomaketheirownbreakfast.9.Themainideaofthepassageis__________.A.thechangeofthesocietyB.thechangeofthechildrenC.thechangeofthefamilyD.thechangeoftheadults10.Inthepast,ifthehusbandlethiswifegetajob,__________.A.peoplewouldnotthinkhighlyofhiswifeB.peoplewouldthinklittleofhimC.peoplewouldrefusetobefriendswithhimD.peoplewouldlookuptohim11.Thehusbandinthemodernfamily__________.A.isstillthebossofthefamilywhodecidesalloftheimportantthing sB.letsthewifemakeallofthedecisionsaloneC.sharesbigdecisionswithhisworkingwifeD.nolongerworksformoneybecausethewifeisworking12.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisTRUE?A.Thehusbandinthemodernfamilydoesalotofhouseworkexceptcooki ng.B.ModernwiveshavemorefreetimebecausetheirhusbandssharehouseC.Modernwivesnolongercookdinnersforhusbands.D.It’scommonformentobuydishes,sendchildrentoschool,andevencookin amodernfamily.答案解析【文章大意】你能想象戴上眼镜,动动眼球便可以“切水果”吗?由武汉大学大三学生团队研发的Xight(人眼视线捕捉系统)将神话变为现实。

高考英语阅读理解二轮精练(39)及(解析)答案

高考英语阅读理解二轮精练(39)及(解析)答案

湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(39)及(解析)答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。

A funny thing happened on the way to the communications revolution: we stopped talking to one another.I was walking in the park with a friend recently, and his cell phone rang, interrupting our conversation.There we were, walking and talking on a beautiful sunny day and…I became invisible, absent from the conversation.The telephone used to connect you to the absent.Now it makes people sitting next to you feel absent.Why is it that the more connected we get, the more disconnected I feel? Every advance in communications technology is a tragedy to the closeness of human interaction.With e-mail and instant messaging over the Internet, we can now communicate without seeing or talking to one another.With voice mail, you can conduct entire conversations without ever reaching anyone.If my mom has a question, I just leave the answer on her machine.As almost every contact we can imagine between human beings gets automated, the alienation(疏远) index goes up. You can't even call a person to get the phone number of another person anymore.Directory assistance is almost always fully automated.I am not against modern technology.I own a cell phone, an ATM card, a voice-mail system, and ane-mail account.Giving them up isn't wis e, they're a great help to us.It's some of their possible consequences that make me feel uneasy.More and more, I find myself hiding behind e-mail to do a job meant for conversation, or being relieved that voice mail picked up because I didn' t really have time to talk.The industry devoted to helping me keep in touch is making me lonelier, or at least facilitating my antisocial instincts.So I've put myself on technology restriction: no instant messaging with people who live near me, no cell-phoning in the presence of friends, no letting the voice mail pick up when I'm at home. 1.Which of the following would be the best title of the passage?A.The Advance of Communications TechnologyB.The Consequences of Modern TechnologyC.The Story of the Communications RevolutionD.The Automation of Modern Communications2.The sentence “Now it makes people sitting next to you feel absent” means that _________.A.the people sitting beside you have to go away to receive phone callB.you can hardly get in touch with the people sitting beside youC.modern technology makes it hard for people to have a face-to-face talkD.people can now go to work without going to the office3.The writer feels that the use of modern communications is _________.A.satisfying B.encouragingC.disappointing D.embarrassing4.The passage implies that ________.A.modern technology is bridging peopleB.modern technology is separating peopleC.modern technology is developing too fastD.modern technology is interrupting our communication5.What does the underlined word “facilitating” mean?A.加深B.限制C.帮助D.装备【要点综述】本文主要论述现代技术的消极影响——现代技术的使用在疏远人与人之间的距离。

2019高考-英语二轮专项练习:精品语法部分之定语从句

2019高考-英语二轮专项练习:精品语法部分之定语从句定语从句是由先行词+关系代词/关系副词引导的从句构成。

所谓的先行词,其实就是汉语中被修饰的中心词。

我们称它为先行词,是因为它的位置跟汉语中的位置是不一样的。

一般来说汉语句子中喜欢把把作修饰的定语成分放在被修饰的中心词之前。

而英语中,如果是单个形容词修饰,可以放在中心词之前;如果是短语或句子〔从句〕,那么要放在他们所修饰的中心词之后,也就是说要后置。

也就是这样的结构,中心词+句子〔作定语成分起修饰作用〕。

入乡随俗,人家英国人对此有自己的称呼,“中心词”----先行词,因为放在修饰成分之前。

〔先锋官〕;“句子〔作定语成分起修饰作用〕”,被称为定语从句。

先行词可以是单个名词,名词短语,或者是句子。

关系代词:that(表人,表物,在从句中作主语或宾语);who(表人,在从句中作主语);whom(表人,在从句中作宾语)which(表物,在从句中作主语或宾语)whose(从句中作定语)关系副词:when(表时间);where(表地点)定语从句是复合句的一种。

复合句就是由两个或以上的句子组成,当然其中有组合规那么,即所谓的语法规那么。

Ihaveagoose. Thegooselayseightgoldeggseveryday.我有一只鹅。

这只鹅每天下8个金蛋。

我有一只每天下8个金蛋的鹅。

Ihaveagoosethegooselayseighteggseveryday. (F)Ihaveagoosethat/whichlayseighteggseveryday. (T)Ishethemanwho/thatwantstoseeyou?Heisthemanwhom/thatIsawyesterday. ThemanwhotoldmethisrefusedtogivemehisnamE、Thebookisaboutagirlwhofallsinlovewithanuglybuttalentedboy. Thenoisethathemadewokeeverybodyup、ShewasannoyedbysomethingthatIhadsaiD、定语从句分为:限制性定语从句,非限制性定语从句。

2019高考英语二轮复习精编优选练(三十三)中华传统文化增分练_阅读理解2

精编优选练(三十三)中华传统文化语篇专题——阅读理解2(限时:30分钟)AIf it rains heavily on Saturday night,some elderly Chinese will say it is because Zhinü,or the Weaving Maid,is crying on the day she met her husband Niulang,or the Cowherd,on the Milky Way.Most Chinese remember being told this romantic tragedy when they were children on Qixi,or the Seventh Night Festival,which falls on the seventh day of the seventh lunar month,which is usually in early August.Once there was a cowherd,Niulang,who lived with his elder brother and sister­in­law.But she disliked and abused him,and the boy was forced to leave home with only an old cow for company.The cow,however,was a former god who had violated imperial rules and was sent to earth.One day the cow led Niulang to a lake where fairies took a bath on earth.Among them was Zhinü,the most beautiful fairy and a skilled seamstress.The two fell in love at first sight and were soon married.They had a son and a daughter.Yet in the eyes of the Jade Emperor,the Supreme Deity in Taoism,marriage between a mortal and fairy was strictly forbidden.He ordered the heaven troop to catch Zhinüback.Niulang grew desperate when he discovered Zhinühad been taken back to heaven.Driven by Niulang's misery,the cow told him to turn its hide into a pair of shoes after it died.The magic shoes whisked Niulang off on a chase after the empress.The pursuit enraged the empress,who took her hairpin and slashed it across the sky creating the Milky Way which separated husband from wife.But magpies,moved by their love,formed a bridge across the Milky Way to reunite the family.Even the Jade Emperor was touched,and allowed Niulang and Zhinüto meet once a year on the seventh night of the seventh month.This is how Qixi came to be.The festival can be traced back to the Han Dynasty(206BC-220AD).[语篇解读]文章讲述了七夕节的来历。

2019高考英语二轮阅读理解精选(43)及解析

2019高考英语二轮阅读理解精选(43)及解析A(·四川卷,A) It's5:00inthemorningwhenthealarm(闹钟)ringsinmyears.Irolloutofbedandwalkblindlythroughthedarkintothebathroom.Iturn onthelightandputonmyglasses.ThehouseisstillasIwalkdownstairswhilemyhusbandandth uallyIgoforalongrun,buttodayIchoosemyfavoriteexerciseD VD,Insanity.Sweatpoursdownmyfaceandintomyeyes.MyheartracesasIforcemybodytofinis heachmovement.AsIneartheendoftheexercise,Ifeelextremelytired,butasmileisonmyfac e.It'snotasmilebecausetheDVDisover,butasmileofsuccessfrompushingmybodytoitsextr emelimit.Somepeopleenjoyshopping,smoking,food,work,orevenchocolate.ButIneedexerciset ogetthrougheachday.Someshakeheadswhentheyseemerunthroughthetown.Othersgethurtwh enIrefusetotryjustonebiteoftheirgrandmother'schocolatecake.Theyraisetheireyebro ws,surprisedbymy“nothankyou,”orbymychoicetohaveasalad.Overtheyears,Ihavelearnedit'sokaytojustsay“no”.Ishouldn'tfeelsorryforrefusingfoodthatIdon'twanttoeat.Sowhatdrivesmetorolloutofbedat5:00A、m.?Whatgivesmethereasontojustsaynotoicecream?Commitment.Acommitmenttochangemylifew ithawaythatreducesdailyanxiety,increasesself­confidenceandenergy,extendslifeandaboveallimprovesmybodyshape.Thisisthepointwhereasmileappearsonmyf aceasIlookatmyselfinthemirrorortryonmyfavoritepairofjeansthatnowfitjustright.It 'sthroughcommitmentandsweatthatIcanmakeadifferencewithinmyselfinsideandout.一个每天按时起床锻炼身体的女人,一个有着自己个性与喜好的女人,为了保持自己的体型,降低压力,提高自信,坚持着这种日复一日的锻炼,让自己每天都挂着笑容面对生活。

高考英语二轮总复习课后习题 题组限时满分练 满分练1 阅读理解+七选五

满分练(一) 阅读理解+七选五(限时:40分钟)Ⅰ.阅读理解A(福建厦门二模)ACenturyInCirculationTHIS YEAR’S ANNUAL CLASSICS COLLECTION is particularly special given it is the magazine’s 100th anniversary year.Peeling back the covers of the thousands of editions,published in numerous countries,and dating back to the first issue in February 1922,is always a task we enjoy doing.This collection offers a wide range of different subjects.Each one we hope will inform,delight,amuse and perhaps even confound(使惊讶) our readers:from stepping inside the French artistPierre-Auguste Renoir’s inner circle of friends(‘Renoir’s Invitation To A Party’,page 90),to finding peace from depression in a solitary walk on the beach(‘The Day At The Beach’,page 110)and meeting a cat who held a family together as they began to fall apart(‘A Pretty Good Teacher,For A Cat’,page 22).My favourite article,‘Exploits Of Charles’(page 104),is written by a mother about the increasingly odd behaviour of a little boy in her young son’s kindergarten class.What a handful thi s young Charles proves to be.Hispoormother!,she thinks to herself.I’m certain you’ll enjoy this amusing and relatable account of a small boy adjusting to his new classmates and teacher.With an endless supply of wonderful stories,surprising insights and ex periences to share,Reader’sDigest remains a place to find fresh perspectives—and a great read.Happy reading!LOUISE WATERSONEditor-in-Chief1.Where can we read about a cat?A.On page 90.B.On page 110.C.On page 22.D.On page 104.2.Which article attracts Louise most?A.Renoir’sInvitationToAPartyB.TheDayAtTheBeachC.APrettyGoodTeacher,ForACatD.ExploitsOfCharles3.What is this text?A.Readers’ review.B.Editor’s note.C.Authors’ reflection.D.Publisher’s acknowledgement.B(安徽池州一模)Miss Baugh taught seventh-grade social studies.She was the kind of teacher that perhaps everyone has had at least once:scary.In class,she always taught us to take school seriously.She had been teaching for a long time and I was as afraid of her as anyone,including the boys who were typically naughty in the back row.But I also had a life outside of school and had just discovered cheap objects for pranks.One such prop(道具) had two parts:an ink bottle painted to look as though it had overturned,and a piece of shiny black metal shaped like a pool.Of all the people I could have tricked,uneiss Baugh.At the beginning of the class,I opened her book and placed the props on one of the pages.Then I waited for the fun.When Miss Baugh saw the bottle and the spilled ink,she let out a little cry and looked for something to wipe up the ink with.The trick had succeeded beyond my expectations.But then I suddenly knew I had no control over what would happen neiss Baugh tried to remove the ink with a paper towel,she discovered it was just a piece of black metal.She picked it up,her eyes sweeping the classroom with a deadly gaze.Then came the question:“Who did this?”After some hesitation,I raised my hand.Miss Baugh fie,and my classmates.And then,most unexpectedly,she laughed.“Well,it certa inly fooled me!” she said.She returned the props to me,andfor a few seconds a sweet little aged lady appeared right where Miss Baugh stood.We got back to having a class.But something had changed for me.I began to realize that,if someone like Miss Baugh had a warm heart beneath that crusty surface,then other crusty people would probably do,too.That may have been the most valuable lesson I learned.4.Which words best describe Miss Baugh according to paragraph 1?A.Serious and experienced.B.Easy-going and selfless.C.Naughty and demanding.D.Scary and narrow-minded.5.What does the underlined word “pranks” probably mean in paragraph 2?A.Bets.B.Experiments.C.Tricks.D.Strategies.6.What can we learn from paragraph 4?A.Miss Baugh’s stare wasn’t as terrifyi ng as before.B.The author was given away and finally raised his hand.C.Miss Baugh burst into laughter and gave the props back.D.A little aged lady entered the classroom to give a lecture.7.What valuable lesson did the author learn?A.Crusty people can be easily changed.B.Crusty people may be friendly to others.C.Crusty people are difficult to get along with.D.Crusty people are sensitive to others’ feelings.C(广东茂名二模)Do you often compare yourself to other people?Comparisons can help to make decisions and motivate you but they can also pull you into a comparison trap.Whether it’s the number of goals you’ve scored at football or how many books you’ve read,it’s easy to compare yourself to someone else.Scientists say it’s a natural behaviour that helps humans learn from each other,live happily together and achieve more.Although comparing can be good for you,it’s not always helpful and you can find yourself stuck in a comparison trap.Thisis when you always measure yourself against others and base your feelings on how well they seem to be doing.Becky Goddard-Hill is a child therapist (someone who helps children understand their feelings) and author of CreateYourOwnConfidence.She says that comparisons can make us feel good and bad about ourselves.“Comparing up” means seeing someone doing better than you and using that to inspire yourself to aim higher and try harder.However,Goddard-Hill says,“Sometimes it can make you feel rubbish about yourself and knock your confidence.”“Comparing down” is when you see so meone who seems like they’re not doing as well as you.This might make you feel you’re doing well,says Goddard-Hill,but it can also stop you wanting to improve.If your feelings depend on what other people aredoing,“Surround yourself with cheerleaders,” su ggests Goddard-Hill.Notice how people make you feel and spend time with friends who celebrate your strengths rather than compare themselves to you.If you follow social media accounts that make you feel youare failing in any way,unfollow them.“Find ones th at make you laugh or show you lovely places instead,” she says.Finally,focus on your own achievements and how you can improve.“The best person you can compete with is yourself,” says Goddard-Hill.8.How does a comparison trap affect us?A.It makes us focus on our own behaviour.B.It stops us from learning from each other.C.It prevents us from living happily together.D.It bases our feelings on others’ achievements.9.What’s true about “Comparing up” and “Comparing down”?A.Both of them usually enhance our confidence.B.Both of them have advantages and disadvantages.C.The former is positive while the latter is negative.D.The former makes us feel good while the latter makes us feel bad.10.What does Goddard-Hill suggest?A.Aiming to be our best.B.Trying to be the best.C.Trying to be a cheerleader.D.Valuing someone else’s achievements.11.In which section of the magazine can you find the passage?A.Achievement.B.Entertainment.C.Health.D.Politics.D(安徽安庆二模)Homemade biodiesel (生物柴油) helps you speed past the gas station towards fuel independence.Our expert outlines processing used cooking oil in a small DIY plant.If you’re guiding your household towards a moreself-sufficient lifestyle,maybe you’d like to add do-it-yourself fuel to your list of goals.Biodiesel can be created from waste vegetable oil or animal fats,which you can collect free from restaurants,or you can grow soybeans (大豆) to press your own oil.Process the oil with a couple of chemicals to produce homemade fuel that can run any device—including pickups,cars,and home heating systems.First,find a reliable source of raw material.Try sourcing used cooking oil from restaurants,functional food companies.If you’re planning to sell your biodiesel,begin by analyzing the available raw material supply,and make plans to size your operation accordingly.Next,build your plant,sized to your raw material supply.A small family operation can fit in the corner of a garage,within the footprint of a single parking space.Allow enough space for a water heater,a tank for storing your incoming feedstock,and a tank for washing your fuel.For starters aim to line up enough feedstock to meet your family’s fuel requirements.If you’re collecting used cooking oil fromrestaurants,eaterial you gather will be water and bits of fried food.Water is not your friend when making biodiesel,so you’ll need to remove it by heating the oil and allowing the contaminants (污染物) to settle to the bottom before you pour the oil of the top.You’ll have to make a plan for getting rid of the oily wastewater.Home biodiesel production is not without risks.Making your own fuel will require great attention to detail and safety.Now you know the basics of how to make biodiesel,but you’ll need to research carefully before you begin production.12.Where can you get the materials of biodiesel?A.Oil plants.B.Varied restaurants.C.Abandoned garages.D.Local companies.13.What is the author’s attitude to the use of biodiesel?A.Tolerant.B.Positive.C.Unwilling.D.Opposed.14.What can we infer about biodiesel production from the last two paragraphs?A.It needs enough water.B.It goes without any risks.C.It requires little attention.D.It needs to be improved.15.What is the tee research on biodiesel.B.An eportance of biodiesel.D.One way to make biodiesel.Ⅱ.七选五(安徽淮南二模)Raising children is limitlessly rewarding but no doubt challenging.Here are some tips for raising a happy,healthy and responsible child.1 Studies find that kids who have televisions in their bedrooms are more likely to be overw eight.When a TV is in a child’s bedroom,you have no control over what he’s watching,and you don’t have any opportunities for family bonding time—when everyone lies onto the sofa to watch a favorite show.Get them used to doing chores from an early age.We all know a parent who still makes her high school daughter’s lunch every day.2 By the time your two-year-old begins talking,he’s old enough to start helping around the house.3 If you really want to teach your teen about money,then stop handing over t he credit card and the “allowance”.Instead,put your kid on a budget,open a checking account for him or her,and letyour teen really learn how to manage money.Tell your kid that all clothing,movies,entertainment,fast food,and cell phone bills will come out of his or her checking account which you fund. 4 Just make sure you also set up a savings account for your teen and insist that at least one third of any savings or money from you be put away.Imagine the future with your children. 5 By age ten,kids are old enough to start looking ahead and figure out the value of an education.Studies find that teens who can imagine themselves with a future are less likely to do those things that destroy a future.A.Get the TV out of the bedroom.B.Don’t find yourself i n this situation!C.Teach them how checking accounts work.D.Start an activity that you can do with your teen.E.If your son or daughter has a job,then cut back the amount.F.You reduce the risk that your child will engage in such behavior.G.It’s never to o early to begin talking to your child about his or her future.答案:满分练(一) 阅读理解+七选五Ⅰ.A[语篇解读]本文是一篇应用文。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

2019高考英语二轮专项精品:阅读理解(39)该训练资源的答案有详细的解析。

1LONDON(Reuters)—Quietplease—Britain’sQueenElizabethispreparingtohaveherswanscounted. BuckinghamPalacehasannouncedthattheannualSwanUpping,atraditiondatingbacktothe12 thcenturywhichinvolvesacensusoftheswanpopulationontheRiverThames,willbeconducte dbytheQueen’sofficialSwanMarkerfromJuly2024. “WiththeassistanceoftheQueen’sSwanWarden,ProfessorChristopherPerrinsoftheUniversityofOxford,theswansandyoung cygnets(小天鹅)arealsoassessedforanysignsofinjuryordisease,”BuckinghamPalacesaidinannouncingthecount. TheprocessinvolvestheSwanMarker,DavidBarber,rowinguptheThamesforfivedayswiththe SwanWardenintraditionalskiffswhilewearingspecialscarletuniformsandcounting,weig hingandmeasuringswansandcygnets.Itmayseemeccentric,butitisveryimportanttotheQueen,Accordingtocustom,Britain’ssovereignownsallunmarked,muteswansinopenwater,buttheQueennowexercisestherighto nlyonstretchesoftheThamesanditsnearbytributaries.Inmedievaltimes,theSwanMarkerwouldnotonlytraveluptherivercountingtheswans,butwo uldcatchasmanyaspossibleastheyweresought afterforbanquetsandfeasts. Thisyear,theSwanMarkerandtheSwanWardenareparticularlykeentodiscoverhowmuchdamag eisbeingcausedtoswansandcygnetsbyattacksfromdogsandfromdiscardedfishingtackle(渔具)、ItisalsoanimportantyearbecauseQueenElizabethhasdecidedtojoinherteamofSwanUppers forpartofthecensus.Shewillfollowthemuptheriverandvisitalocalschoolprojectonthew holesubjectofswans,cygnetsandtheThames. “EducationandconservationareessentialtotheroleofSwanUppingandtheinvolvementofs choolchildrenisalwaysarewardingexperience,”BuckinghamPalacesaid.【文章大意概括】泰晤士河上每年都要举行一个重要的活动:数天鹅。

英国皇室的这一传统已经延续了好几个世纪。

1.Inmedievaltimes,________.A.swanswerebetterprotectedthannowB.alotofswanswerekilledbydogsC.swanswereadeliciousdishonroyalbanquetsmonpeoplecouldcatchtheswans【详解剖析】细节理解题。

从文章倒数第四段可知,在中世纪天鹅被捉住,然后成为皇家宴会上的美味。

【最正确选项】C2、Wecaninferfromthepassagethattheprocessofcountingtheswans________.A.remainsalmostunchangedinthepastyearsB.involvesalotofroyalmembersC.sometimeslastslongerthanbeforeD.isalwaysguardedbyspecialsoldiers【详解剖析】推理判断题。

从文章第四段对数天鹅过程的描述以及参与清点的官员的穿着打扮可知,其过程几乎没有变化,因为这是一项传统活动。

【最正确选项】A3、Thisyear,theSwanMarkerandtheSwanWardenmainlywanttofindout________.A.theexactnumberofswansandcygnetsB.howalocalschoolprojectisgoingonC.howmuchdamagetheswansandcygnetssufferD.howeducationandconservationarecarriedoutalongtheThames【详解剖析】细节理解题。

从文章倒数第三段内容可知答案为C。

【最正确选项】C4、Whichofthefollowingisthemainideaofthepassage?A.Britain’sQueenisconcernedaboutswans.B.Britain’sQueenordersacountofswans.C.AnoldtraditioninBuckinghamPalace.D.QueenElizabethwillcountswansherself.【详解剖析】主旨大意题。

文章第一段是本文的主题段,英国女王下令清点泰晤士河上的天鹅的数量。

【最正确选项】B5、Theunderlinedword“tributaries”canbebestreplacedby________.A.districtsB.banksC.treesD.branches【详解剖析】词义理解题。

根据语境和常识可知,此处是指在泰晤士河及其支流上生活的天鹅。

故答案为D。

【最正确选项】D[长难句解读]Inmedievaltimes,theSwanMarkerwouldnotonlytraveluptherivercountingtheswans,bu twouldcatchasmanyaspossibleastheyweresought afterforbanquetsandfeasts.在中世纪,负责清点天鹅的人不仅沿河清点天鹅的数量,还会尽可能多地捕捉一些,因为天鹅当时是宴会桌上的美餐。

本句是一个并列句,notonly...but(also)、..引导并列句,后面的as引导原因状语从句。

*********************************************************2Happinessiscontagious,_researchersreportedonThursday. Peoplewiththemostsocialconnections—spouses,friends,neighborsandrelatives—werealsothehappiest,thedatashowed.“Eachadditionalhappypersonmakesyouhappier,”Christakissaid. “ImaginethatIamconnectedtoyouandyouareconnectedtoothersandothersareconnectedto stillothers.Itisthisfabricofhumanity,likeanAmericanpatchquilt.”Eachpersonsitsonadifferent coloredpatch.“Imaginethatthesepatchesarehappyandunhappypatches.Yourhappinessdependsonwhatis goingoninthepatcharoundyou,”Christakissaid. “Itisnotjusthappypeopleconnectingwithhappypeople,whichtheydo.Aboveandbeyond,th ereisthiscontagiousprocessgoingon.”Andhappinessismorecontagiousthanunhappiness,theydiscovered. “Ifasocialcontactishappy,itincreasesthelikelihoodthatyouarehappyby15percent,”Fowlersaid.“Afriendofafriend,orthefriendofaspouseorasibling(兄弟姐妹),iftheyarehappy,increasesyourchancesby10percent,”headded.Ahappythird degreefriend—thefriendofafriendofafriend—increasesaperson’schancesofbeinghappyby6percent. “Buteveryextraunhappyfriendincreasesthelikelihoodthatyou’llbeunhappyby7percent,”Fowlersaid.Thefindingisinterestinganditisuseful,too,Fowlersaid.“Amongotherbenefits,happinesshasbeenshowntohaveanimportanteffectonreducedmorta lity(死亡率),painreduction,andimprovedcardiac(心脏的)function.Sobetterunderstandingofhowhappinessspreadscanhelpuslearnhowtopromot eahealthiersociety,”hesaid.Thestudyalsofitsinwithotherdatasuggestedin1984thathaving$5,000extraincreasedape rson’schancesofbecominghappierbyabout2percent.“Ahappyfriendisworthabout$20,000,”Christakissaid.【文章大意概括】美国科学家的一项最新研究成果说明,快乐感可以互相传递。

相关文档
最新文档