(英语)初中英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)

合集下载

初中英语阅读理解解题技巧和训练方法及练习题(含答案)含解析

初中英语阅读理解解题技巧和训练方法及练习题(含答案)含解析

A. a city newspaper
B. a restaurant no ce
C. a cookbook
【答案】 (Leabharlann )A(2)DD. a chef's diary
(3)D (4)A
【解析】【分析】本文讲述本周六,两位当地厨师莫妮卡 ·萨利尔和安德鲁·格里森将在他们
的餐厅举行开放式厨房活动。 (1)推理题。根据 I like to laugh and always tell jokes while I cook 我喜欢笑,做饭时总 是讲笑话 可知莫妮卡做饭时,她从不安静 , 故选 A。 (2)细节题。根据 Andrew plans to teach his visitors how to prepare blackened catfish, a dish of his that has won much praise throughout the city 安德鲁计划教他的游客如何准
A. They work in the same restaurant.
B. They both like using measuring cups.
C. They graduated from the same cooking school.
D. They both let guests have a special dining experience. (4)The passage is probably from ____.
Then the gardener called his workmen and ordered them to take up the tree and carry it to his brother's farm. They did so, and the next morning the farmer began to wonder where he should plant it.

初中英语阅读理解解题技巧分析及练习题(含答案)

初中英语阅读理解解题技巧分析及练习题(含答案)

初中英语阅读理解解题技巧分析及练习题(含答案)一、阅读理解1.根据短文内容出选择正确答案。

BDo you want to live a happier, less stressful life? Try laughing for no reason at all. That's howthousands of people start their day at Laughter (笑声)Clubs around the world and manydoctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.The first Laughter Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr. Madan Kataria. "Youngchildren laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day," says Dr.Kataria. "Everyone is naturally good at laughing-it's the universal language. We want people tofeel happy with their lives." There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over l,300in the world.Many doctors are also interested in the effects (效果) of laughter on our health. Accordingto a 5-year study at the UCLA School of Medicine in California, with laughing there is less stress inthe body. Laughter improves our health against illness by about 40%.So what happens at a Laughter Club? I went along to my nearest club in South London to findout. I was quite nervous at the beginning of the class, to be honest, I wasn't interested in laughingwith a group of strangers, and I was worried about looking stupid. Our laughter teacher told us toclap our hands and say “ho ho ho, ha ha ha.” while looking at each other. However, our bodies can't tell the difference between real laughter and unreal laughter, so they still produce the samehealthy effects.Surprisingly, it worked! After ten minutes everybody in the room was laughing for real andsome people just couldn't stop! At the end of the class I was surprised by how relaxed-and comfortable I felt. So if you're under stress, then start laughing. You might be very pleased withthe results!(1)The first Laughter Club was started in __________.A. IndiaB. AmericaC. BritainD. China(2)How many Laughter Clubs are there in the world today?A. Over 300.B. Over 500.C. Over 800.D. Over l,300.(3)How did the writer feel at the beginning of the class?A. Surprised.B. PleasedC. Nervous.D. Tired.(4)When did the people in the club begin to laugh for real?A. After ten minutes.B. After ten hours.C. After ten seconds.D. After ten days.(5)The article mainly tells us __________.A. young children laugh much more often than adults in a dayB. laughing is one of the best ways to stay healthyC. many-doctors are also interested in the effects of laughter on our healthD. real laughter and unreal laughter are both good for health【答案】(1)A(2)D(3)C(4)A(5)B【解析】【分析】你想过一个快乐的,没有压力的生活?尝试毫无理由的大笑?全世界每天有成千上万的人在笑声俱乐部开始他们的一天。

初中初中英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)

初中初中英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)

初中英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)一、阅读理解1. 根据短文内容选择正确答案。

CJodie’s Daddy is a Garbageman (垃圾清理工)Mr.Swales wanted to find out what his students’ parents did.He had just called Jodie when some girls burst out laughing.Shirley shouted, “Jodie’s Daddy is a Garbageman!”Everybody in the class laughed out loud, except Jodie.She felt her face turn red.“Silence!” Mr Swales said, “Being a garbagemen is a difficult and useful job.We should all be thankful to Jodie’s father.”Jodie’s father came to walk her home from school as usual, but she didn’t run up to him the way she always did.When they got back home, Jodie went to her room and cried for a long time.Her father came into her room, “What happened, Jodie? Why are you so sad?”Jodie told her father what had happened and looked at him.He didn’t seem angry or hurt.“Well,”he said, “they are right.Being a garbageman is a dirty job.Tomorrow’s e to work with me, Jodie.”The place really smell too good.Jodie wrinkled her nose.“Don’t worry, kid.In five minutes you won’t smell a thing.” said her father.Everybody there was working hard, and they seemed to have a good time.Jodie’s father handed her a pair of gloves and told her to get the little plastic bags and throw them into the truck.It was fun, but also hard work.Jodie’s arms soom got tired.At last, no more garbage was left and Jodie felt very happy.“Garbage is disgusting, but when we clear it away, everything’s nice and clean.You can make yourself happy only by making other happy.That’s why I like being a garbageman so much.”Jodie give her dirty, smeely garbageman daddy a big kiss(吻).She said, “When I grow up, I will be a garbagegirl!”Now whenever someone asks Jodie what her daddy does, s he says, “He’s a garbageman! Everybody makes garbage, but my daddy takes it away!”(1)What happened in My Swale’s class?A. He wanted to show what job was the most useful.B. He asked an improper question.C. Jodie gave an honest answer.D. Jodie was laughed at.(2)Why did Jodie’s father take her to his workplace?A. To make Jodie calm downB. To prove how dirty his job was.C To help Jodie learn about his job.C. To help Jodie learn about his job.D. To keep Jodie away from her classmates.(3)Jodie gave her father a big kiss mainly because ______.A. he was kindB. he was unselfish(无私的)C. he was cheerfulD. he is hard-working (4)How does Jodie feel about her father now?A. SadB. CuriousC. Guilty(有罪的)D. Proud【答案】(1)D(2)C(3)B(4)D【解析】【分析】这篇短文中作者主要讲述了一个女孩对自己爸爸从事垃圾清洁工这一工作态度和认识的转变的故事, 从一开始同学的嘲笑自己感到委屈, 而最后得知爸爸工作的辛苦和伟大。

(英语)初中英语阅读理解答题技巧及练习题(含答案)含解析

(英语)初中英语阅读理解答题技巧及练习题(含答案)含解析

(英语)初中英语阅读理解答题技巧及练习题(含答案)含解析一、阅读理解1.阅读理解 Edinburgh is the world's "festival city". The city holds 12 festivals throughout the year, half of which are celebrated during the months of July and August. Hundreds of thousands of people visit the Scottish capital during the summer. Here are some of the events they can enjoy.TheEdinburgh InternationalFestival This is the original (最初的) Edinburgh festival, which began in 1947. Actors, musicians, dancers and opera singers from all over the world perform for large audiences. You need tickets for most of the festival's events, which take place in theaters around the city.The Edinburgh Festival Fringe This is the largest art festival in the world, with thousands of performances. Anyone can perform at the festival. Over 20,000 artists cantake part. Go to the Royal Mile, one of Edinburgh's main streets, to watchperformers such as magicians, acrobats (杂技演员)and comedians.However, it can get very busy, as thousands of tourists and local (当地的)people fill the city streets to enjoy the shows.The Edinburgh InternationalBook Festival The largest book festival in the world began in 1983 and takes place every year in Charlotte Square Gardens in the center of Edinburgh. There are over 700 events for children and adults. You can meet many authors, talk tothem, ask them to sign a book or listen to them talk about their stories.TheEdinburgh Jazz and Blues Festival Music lovers come to this festival to enjoy musical performances all over the city. Artists perform street theater, dance and circus (马戏) shows in amazing costumes (戏装). Everyone can enjoy the music and danceperformances.(1)What do we know from Paragraph 1?A. Edinburgh is famous for its festivals.B. Edinburgh is the capital of Wales.C. Six of Edinburgh's festivals are held in July.D. Summer is not the best time to visit Edinburgh.(2)Which of the following is the largest art festival in the world?A. The Edinburgh International Festival.B. The Edinburgh Festival Fringe.C. The Edinburgh International Book Festival.D. The Edinburgh Jazz and Blues Festival.(3)Where is the Edinburgh International Book Festival held?A. At theaters around the city.B. In the Royal Mile.C. In Charlotte Square Gardens. D . On Edinburgh's main streets.(4)What is the purpose of the story?A. To describe the city of Edinburgh.B. To describe some festivals in Edinburgh.C. To prove that Edinburgh is the world's art center.D. To encourage more artists to perform in Edinburgh.【答案】(1)A(2)B(3)C(4)B【解析】【分析】主要讲了Edinburgh的四个节日。

(英语)初三英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)

(英语)初三英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)

(英语)初三英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)一、英语阅读(日常生活类)1.请阅读下面的海报,从每小题所给的A,B,C三个选下中选出一个最佳选项。

House fires often happened. So it appears necessary to learn something useful to protect family from them. The following poster in the neighborhood will tell you how to do it.Fire SafetyPut a smoke alarm in your house and test it every month. Half of all house fire deaths happen between 11 pm and 7 am. The risk of dying in a house fire is cut in half with working smoke alarms.Make sure your hearing aid, wheelchair or eyeglasses are next to your bed. Fire can spread through a house soon. You may have as little as two minutes to escape (逃离)safely. Be ready to act at once.Create a fire escape plan. 77% of families don't have a house fire escape plan to follow. That's one of the reasons why at least one child dies and 293 children are injured in a house fire every day.Don't call 119 until you are safely outside. During a fire, the first thing to do is to get out of house as fast as you can.A. A smoke alarmB. A pair of eyeglassesC. A wheelchair(2)We may have only ________ to escape from a house firm safely.A. half an hourB. 2 minutesC. 293 seconds(3)According to the poster, ________ can help save you from a house fire.A. stopping the fire from spreadingB. making and following a plan to escapeC. keeping awake betwren11 pm. and 7 am.(4)Call 119 for help ________.A. after you reach safelyB. as soon as you are ready to escapeC. when you find out what causes the house fire(5)The poster is put up in the neighborhood to help people learn to ________.A. plan their live as they wishB. save time as much as possibleC. protect themselves in a right way【答案】(1)A(2)B(3)B(4)A(5)C【解析】【分析】文章大意:文章讲述了当家庭火灾发生时,应该如何做才能够最安全,损失最小。

(英语)初三英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)及解析

(英语)初三英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)及解析

(英语)初三英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)及解析一、阅读理解1.根据短文理解,选择正确答案。

BPeople all have problems. If we don't deal with these problems, we can easily become unhappy. Worrying about our problems can affect how we do at school. It can also influence the way we behave with our families. So how do we deal with our problems? There are many ways and here is one of themMost of us have probably been angry with our friends, parents or teachers. Perhaps they said something you didn't like, or you felt they were unfair. Sometimes people can stay angry for years about a small problem. Time goes by, and good friendship may be lost.When we are angry, however, we are usually the ones affected. Perhaps we have seen young children playing together. Sometimes they have disagreements, and decide not to talk to each other. However, this usually does not last for long. This is an important lesson for us to learn.(1)What is the writer?A. A shopkeeper.B. A doctor.C. A student.D. A dentist.(2)What is the main idea of the passage?A. How to deal with problems.B. How to do at school.C. How to behave with families.D. How to talk to each other.(3)What will happen if people stay angry for long according to the text?A. They feel unfair.B. They may get sick.C. Good friendship may be lost.D. They may miss each other.(4)Children decide not to talk to each other probably because_______.A. they become unhappyB. they have different ideasC. they worry about a small problemD. they want disagreements(5)From the passage, we know an important lesson for us isA. playing togetherB. learning to forgetC. staying angryD. feeling unfair【答案】(1)C(2)A(3)C(4)B(5)B【解析】【分析】人与人之间难免会有磕磕碰碰,相处的时候出现了问题怎么办?本文告诉我们怎样处理与人相处时的问题。

(英语)初三英语阅读理解解题技巧分析及练习题(含答案)及解析

(英语)初三英语阅读理解解题技巧分析及练习题(含答案)及解析一、阅读理解1.阅读理解As far back as he could remember, Larry had wanted to go to Hollywood and become a film star. The young man's hopes for success were broken again and again. However, Hollywood was just everything to him. When he first came to California? Larry had decided never to give up and return home without success. Therefore, he kept on trying. "Some day," he told himself, "my big chance would come."Larry found a job—parking cars at one of Hollywood's big restaurants. His pay was low, but since the guests were kind enough to give him more money, he managed to make a living. One day he recognized an important film director driving into the parking lot and getting out of his car. Larry had recently heard that the man was ready to make a new picture.Larry got into the car and prepared to drive it on into the lot and park it. Then he stopped, jumped out, and ran over to the director. "Excuse me, sir, but I think it's only fair to tell you that it's now or never if you want me in your next picture. A lot of big companies are after me." Instead of pushing away the boy, the director laughed, then wrote something on a card and handed it to the young man. "Come and see me tomorrow."Larry got a small part in the director's next film. He was on his way!(1)It's clear that Larry's job—parking cars ________.A. helped him make a lot of moneyB. brought him the hope to be a film starC. made him fail again and again in getting into HollywoodD. gave him few chances to meet stars(2)The film director asked Larry to meet him the next day because _______.A. he needed a driver very muchB. Larry would become a starC. some big companies would give him a jobD. Larry expressed his hope in a wise way(3)We can learn from the story that _______.A. the film director knew Larry's hard experience beforeB. Larry managed to be a part in the new filmC. the job parking cars could bring young people everythingD. the new film was not so important for the director(4)"He was on his Way" refers to the fact that _______.A. he gave up and returned homeB. he began to work towards successC. he drove the director's car to HollywoodD. he had a long way to go to be in the film(5)The story mainly wants to tell us _______.A. it was hard for Larry, to find a job in a restaurant in HollywoodB. Larry was so lucky to meet the director in the parking lotC. why Larry could remember many things beforeD. how Larry succeeded- in his new life in Hollywood【答案】(1)B(2)D(3)B(4)B(5)D【解析】【分析】本文介绍了Larry在好莱坞寻求机会的故事。

(英语)初中英语阅读理解解题技巧分析及练习题(含答案)含解析

(英语)初中英语阅读理解解题技巧分析及练习题(含答案)含解析一、阅读理解1.阅读理解Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true.Communication is a problem for parents and children of all ages. If it's hard for you to communicate with your parents, don't worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (代沟).Don't argue (争辩) with your parents. Don't get to your parents when you are angry. Your parents probably won't consider your ideas if you are shouting at them. And you can't express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don't think you can speak to them at the moment, try writing a letter.Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael's mother didn't agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect (尊敬) to them. Showing respect will keep your relationship strong.Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!(1)According to the passage who have a communication problem?A. parents and other peopleB. only school kids and their parentsC. teachers and their studentsD. parents and children of all ages(2)How many pieces of advice does the writer give us to bridge the generation gap?A. 5.B. 4.C. 3.D. 2.(3)The underlined word "bridge" in the passage means "___________".A. 建立B. 消除C. 通过D. 到达(4)If the values of your parents are different from those of yours, you'd better ___________.A. argue with themB. keep away from themC. agree with them all the timeD. tell your parents what you care about(5)The best title for the passage is ___________.A. How to bridge the generation gapB. How to deal with family problemsC. How to be good parentsD. How to be a good child【答案】(1)D(2)C(3)B(4)D(5)A【解析】【分析】文章大意:短文讲了家长和孩子之间有代沟,主要原因就是缺少沟通,当我们彼此了解了对方的观点和想法以后,就能很容易的理解对方,从而消除代沟。

(英语)初中英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)含解析

(英语)初中英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)含解析一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。

Fights at school sometimes happen. But how can you keep away from a fight? Here's something you can do.Be calm(冷静). Sometimes, you feel so angry that you really want to teach somebody a lesson. But being angry can't solve problems. Neither can a fight. Instead, it may bring you more problems. In the school, everyone involved(卷入) in a fight will be punished, no matter who started it. There are winners in a fight.Shout loudly. If you know someone is coming up behind you to attack, turn toward the person with your hands up in front of your body and loudly say "stop" before walking away. Loud voice can usually make the attacker calm down. If the person doesn't stop, cry for help by calling out the name of a teacher whose office is nearby.____ Your friend may ask you to join in a fight. Learn to say no. Helping him fight is not really helpful to him. If you really want to give him a hand, try to ask him to give it up. Also, you can tell him if he gets involved in a fight, he may get hurt and be punished. Then, try to learn why he wants a fight and help him find a right way to deal with the problem.(1)The underlined word "attack" in Paragraph 3 means "____" in Chinese.A. 拥抱B. 攻击C. 阻止D. 吸引(2)Which of the following sentences can be put in the ____?A. Face bravely.B. Join in a fight.C. Learn to refuse.D. Talk to someone.(3)The passage is written to ____.A. help students keep away from fightsB. warn students not to fightC. advise students to help each otherD. encourage students to work hard(4)The passage is written in a/an ____ tone(语气).A. sadB. angryC. seriousD. crazy【答案】(1)B(2)C(3)A(4)C【解析】【分析】文章大意:面对“打架”,我们应该持有的态度及避免打架的方法。

(英语)初三英语阅读理解解题技巧和训练方法及练习题(含答案)含解析

(英语)初三英语阅读理解解题技巧和训练方法及练习题(含答案)含解析一、英语阅读(日常生活类)1.根据短文内容,选择最佳答案。

Do you think your school rules are boring? Take a look at these rules. No hugging Some schools in Portland and Florida started the rule —No hugging in 2010.Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule.The reason is clear —to avoid "unsuitable interactions (不适当的互动)"between students.No bags into the classroom One high school in Michigan doesn't allow bags into the classroom at all. The school asks students to return to their lockers (储物柜)between classes fortheir books in order to make sure they are safe in lunchrooms and classrooms.No Ugg boots (Ugg 靴子) It might get very cold in winter in Pennsylvania, but students there aren't allowed to wear their Ugg boots into class. It's to stop them from hiding thingslike mobile phones in the boots.No balls A Toronto school doesn't allow its students to bring any hard balls to school.Why? A parent was taken to hospital with a concussion (脑震荡)after beinghit by a ball.(1)When did some schools in New Jersey make the rule "no hugging"?A. In 2008B. In 2010C. In 2012D. In 2014(2)Where are the students at Michigan school asked to keep their books?A. In the lockersB. In the classroomsC. In the lunchroomsD. In teachers' offices.(3)Mobile phones are not allowed into class in _________.A. one Portland schoolB. some schools in FloridaC. one Pennsylvania schoolD. some schools in Brooklyn(4)Who is the reason for a Toronto school's "no balls" rule?A. A teacherB. A doctorC. A studentD. A parent(5)Where is the material probably from?A. A newspaperB. A websiteC. A speechD. A diary【答案】 (1)C(2)A(3)C(4)D(5)B【解析】【分析】本文介绍几个学校的规则。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

(英语)初中英语阅读理解解题技巧讲解及练习题(含答案)一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。

If you look at the top of your phone, you'll usually see a little symbol that says 3G or 4G. The "G" stands for the "generation" (代)of your mobile network. But the symbols will become things of the past after 5G networks fully arrive.On March 30, Shanghai vice-mayor Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X Smartphone. Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.About 100 times faster than 4G networks, 5G will let people download and upload data(数据) faster than ever before. But 5G won't just bring faster mobile internet. People can use it for many other things as well.For example, 5G will help to make self-driving cars safer. Today's self-driving test cars have one problem-lag(延迟). When the car "sees" an obstacle(障碍物), it sends this information to a data center and receives instructions, However, it will be some time before it sends and receives this information. With this kind of lag, the cars might crash because they don't receive instructions in time. With 5G, this lag will be greatly lowered, making the cars safer.5G could also be used to power the internet of things (IoT), that is, a large online network that connects all things and people. Fast internet speeds will be the key to developing this technology.The IoT could be used in a lot of ways. For example, with IoT, your refrigerator could automatically (自动地) place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside.(1)Which city was 5G tested for the first time?A. Beijing.B. Shanghai.C. Shenzhen.(2)What can we infer(推测) according to the passage?.A. 5G is widely used in China now.B. 5G networks will make our lives more convenient.C. There are no symbols at the top of our phones.(3)The writer uses self-driving cars as an example to .A. explain how 5G's fast speed can be helpfulB. warn about the possible dangers of self-driving carsC. explain how self-driving cars work(4)What is IoT according to the passage?A. A robot that can do housework.B. An online store where you can buy anything.C. A large online network that connects things and people.(5)Which sentence is right according to the passage?A. 5G will help us buy eggs quickly.B. Robots can help us buy eggs online.C. Our refrigerator can order eggs online for us.【答案】(1)B(2)B(3)A(4)C(5)C【解析】【分析】短文大意:当人们看手机上方的时候,会看到3G或者4G的小符号。

G 代表手机网络的"代"。

但是,当5G网络全面覆盖时,这些符号将会成为过去时。

3月30日,上海市长吴清第一次使用华为Mate X智能手机进行视频通话,上海成为中国进行第一个测试5G的城市。

5G将会在很多方面改善人们的生活。

(1)细节理解题。

根据Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks。

可知,上海是中国第一个进行5G测试的城市。

故选B。

(2)推理判断题。

根据About 100 times faster than 4G networks,5G will let people download and upload data(数据)faster than ever before。

But 5G won't just bring faster mobile internet。

People can use it for many other things well。

可知,5G的速度将会是4G的100倍,人们下载或者上传数据都会快很多。

而且,5G不仅仅是在移动网络上给人们带来快捷。

在其他方面,人们也可以利用5G。

由此可以推断出,5G将会使人们的生活便利很多。

故选B。

(3)推理判断题。

根据…With 5G, this lag will be greatly lowered, making the cars safer。

可知,5G可以大大减少问题延迟,从而使无人驾驶汽车更安全。

作者通过这个例子来告诉我们5G的告诉怎样起作用的。

故选A。

(4)词义猜测题。

根据5G could also be used to power the internet of things(IoT), that is, a large online network that connects all things and people。

可知,IoT指的是把所有人和物联系起来的一个巨大的在线网络。

故选C。

(5)细节理解题。

根据For example, with IoT, your refrigerator could automatically (自动地) place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside。

可知,当冰箱里没有鸡蛋时,冰箱可以自动在网上下单买鸡蛋。

故选C。

【点评】此题考查阅读理解。

客观信息题可以从文章中直接找到答案。

而主观判断题考查的是对文章的感情基调等,这类题必须经过对作者的态度、意图以及对整篇文章进行深一层的推理等。

通过语篇逻辑关系,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义。

对于词意猜测题。

需要准确无误地理解上下文,根据上下文的联系进行猜测。

找出问题答案。

2.阅读理解Scrub, the pet cat of Jennifer's, was found! It got lost five years ago. Jennifer looked for it everywhere but failed each time. She thought Scrub would never come back. But one day she got a call from an animal shelter(庇护所) and was told they had found Scrub!How did they know Scrub belonged to Jennifer? How did they know Jennifer's phone number? All the information was available because of the microchip, a very small computer chip(薄片). It was placed under Scrub's skin many years earlier.The microchip is usually placed under the skin of an animal's shoulder to keep its ID number.Once the chip is in place, the pet does not feel it anymore. When lost pets are brought to animal shelters, people there use a special tool to look for the microchip and read the ID number on it, then they'll call the microchip company to match the number to the information of the pet's owner. This is how the shelter was able to tell Jennifer that they had found Scrub.Microchips have helped thousands of owners get their lost pets back. In New York, a dog named Roxy was missing for months. Then a woman found her on a busy street in New Jersey. No one knows how the dog got to a different state. However, thanks to her microchip, Roxy was soon returned to her grateful owner.In 2008, a couple got their cat George back after he had disappeared 13 years earlier! When George got lost, the couple tried everything to find him. They visited animal shelters every day for six months, made posters and even offered a $500 reward(酬金). As years went by, they thought George would never be back till they got the call from an animal shelter. Without the microchip, the cat would never be able to come home again.Microchips can not only work for a pet's whole life but help lost pets no matter how far they've been away from home. This is why microchips may be just the thing to help bring missing pets back home.(1)How did Jennifer find her pet cat?A. By visiting animal shelters.B. By offering a $500 reward.C. With the help of the microchip.D. With the help of a woman in New Jersey.(2)Which statement about microchips is NOT true according to the passage?A. They are very small computer chips.B. They are under an animal's skin of its shoulder.C. They can help the owners to find the long-lost pets.D. They can only work for a lost pet that's far away from home.(3)The right order of how animal shelters help lost pets return home is .①Get the ID number of the lost pet.②Call the owner to bring the lost pet home.③Look for the microchip of the lost pet.④Call the microchip company to match the number to the information of its owner.A. ③①②④B. ③④①②C. ①③④②D.③①④②(4)According to the passage, we can know that .A. the couple thought the microchip wasn't helpful at allB. Scrub didn't feel uncomfortable with the microchip in its bodyC. it took a long time to match Roxy's ID number to her owner's informationD. Jennifer herself found her cat according to the ID number on its microchip(5)What is the main idea of the passage?A. The reasons why pets got lost.B. Different ways to find the lost pets.C. The ways how people care for the lost pets.D. The introduction of how microchips help the lost pets return home.【答案】(1)C(2)D(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】大意:本文主要介绍芯片怎样帮助走失的宠物回家,动物收容所通过詹妮弗宠物猫皮肤下的芯片上的身份证号码联系上了失主詹妮弗,芯片帮助了数千名失主找到他们的宠物。

相关文档
最新文档