2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题分类汇总附答案

合集下载

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题分类汇总含答案

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题分类汇总含答案

一、高中英语阅读理解1.阅读理解Camper Lunch ProgramWe are pleased to offer the Camper Lunch Program for full-day campers or campers participating in both morning and afternoon half-day camps.Lunch at the Overlake SchoolAt the Overlake School in Redmond, you can sign up for lunch at the time of registration. Lunch is provided by the school cafeteria including a hot main dish and a salad bar option. Limited diet restrictions can be accommodated in advance. All orders or cancellations must be made by 4:00 pm on Wednesday.$ 40 for 5-day camp week$ 32 for 4-day camp weekLunch at View SeattleTwo weeks before your camp start date, you will receive a link in your confirmation email to choose your preference between the regular and vegetarian(素的)lunch menus. Besides, camper with allergies or sensitivities are encouraged to bring their own lunch.$ 40 for 5-day camp week$ 38 for 4-day camp weekLunch at St. Thomas SchoolAt St. Thomas School, lunch and snacks are provided by SAGE Dining. Lunch includes a hot main dish, a salad bar and sandwich options. Campers also receive two snacks per day.$ 50 for 5-day camp week$45 for 4-day camp weekLunch at Pacific Science CenterAt Pacific Science Center, you can sign up at the time of registration. Lunch is provided by our very own Pacific Science Center Cafe. Every day, standard and vegetarian lunch menus are available and come with a water bottle and two snacks. All orders or cancellations must be made by 4:00 pm on Wednesday.$ 45 for 5-day camp week$ 36 for 4-day camp week(1)Which program can a camper with a budget of $ 35 choose?A.Lunch at the Overlake School.B.Lunch at View Seattle.C.Lunch at St. Thomas School.D.Lunch at Pacific Science Center.(2)What are campers for Lunch at View Seattle required to do?A.Stay far away from anything with allergies.B.Choose their lunch preferences in advance.C.Avoid bringing their own lunch for any reason.D.Send emails to offer advice on improving lunch.(3)What do the last two programs have in common?A.They receive registrations only on Wednesday.B.They encourage campers to bring some snacks.C.They are mainly intended for vegetarian campers.D.They provide campers with two snacks each day.【答案】(1)A(2)B(3)D【解析】【分析】本文是一篇应用文,向露营者介绍了一些午餐项目的相关信息。

2020-2021全国各地高考模拟试卷英语分类:阅读理解综合题汇编附答案

2020-2021全国各地高考模拟试卷英语分类:阅读理解综合题汇编附答案

一、高中英语阅读理解1.阅读理解Jane Austen is loved mainly as a charming guide to fashionable life in the Regency period (英国摄政时期). She is admired for describing a world of elegant houses, dances, servants and fashionable young men driving barouches (四轮四座大马车). But her own vision of her task was completely different. She was an ambitious and strict moralist. She was highly conscious of human failings and she had a deep desire to make people nicer: less selfish, more reasonable and more sensitive to the needs of others.In Pride and Prejudice, Mr. Darcy and Elizabeth Bonnet start off heartily disliking each other and then, gradually realize they are in love. They make one of the great romantic couples. He is handsome, rich and well connected; she is pretty, smart and lively. But why actually are they right for one another?Jane Austen is very clear. It's for a reason we tend not to think of very much today: It is because each can educate and improve the other. When Mr. Darcy arrives in the neighborhood, he feels "superior" to everyone else, because he has more money and higher status. At a key moment, Elizabeth condemns his arrogance (自大) and pride to his face. It sounds offensive in the extreme, but later he admits that this was just what he needed.Mostly, we tend to think of love as liking someone for who they already are, and of total acceptance. But the person who is right for us, Austen is saying, is not simply someone who makes us feel relaxed or comfortable; they got to be able to help us overcome our failings and become more mature, more honest and kinder—and we need to do something similar for them.(1)What do we know about Jane Austen from paragraph 1?A. She lived a fashionable life.B. She wrote about the life of the rich.C. She knew exactly human virtues.D. She was nicer to less selfish people.(2)What can we learn about Mr. Darcy from the text?A. He dislikes Elizabeth from the beginning to the end.B. He is handsome, rich and rather modest.C. He is kind to everyone in the neighborhood.D. He needs Elizabeth to point out his shortcomings.(3)Which person is right for you according to Jane Austen?A. A person that you like for who he or she is.B. A person with whom you feel really relaxed.C. A person making you become a better man or woman.D. A person who does something similar to you.(4)What message does the book Pride and Prejudice convey?A. Improve yourself with your lover's help.B. Accept the people you love totally.C. Earn much money to make people love you.D. Find your true love with pride and prejudice.【答案】(1)B(2)D(3)C(4)A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了简·奥斯丁的著作《傲慢与偏见》中传达了在爱人的帮助下提高自己的思想。

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题汇总及答案

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题汇总及答案

一、高中英语阅读理解1.阅读理解The idea that computers have some amount of "intelligence" is not new, says Ralph Haupter, the president of Microsoft Asia, pointing as far back as 1950 when computer pioneer Alan Turing asked whether machines can think. "So it has taken nearly 70 years for the right combination of factors to come together to move AI from concept to reality," says Haupter.It is predicted that the development of artificial intelligence will be the story of the coming generations, not just the coming year, but as 2019 gets underway, you'll find AI will begin to touch your life in many ways according to some researchers."Personal assistant AIs will keep getting smarter. As our personal assistants learn more about our daily routines, I can imagine the day I need not to worry about preparing dinner. My AI knows what I like to eat, which days of the week I like to cook at home, and makes sure that when I get back from work all my groceries are waiting at my doorstep, ready for me to prepare that delicious meal I had been longing for." ---Alecjandro Troccoli, senior research scientist, NVIDIA. "Thanks to AI, the face will be the new credit card, the new driver's license and the new barcode (条形码). Facial recognition is already completely transforming security with biometric capabilities being adopted, and seeing how technology and business are connected, like Amazon is with Whole Foods, I can see a near future where people will no longer need to stand in line at the store." ---Georges Nahon, president, Orange Institute, a global research laboratory."2019 will be the year AI becomes real for medicine. By the end of the year we're seeing solutions for population health, hospital operations and a broad set of clinical specialties quickly follow behind." ---Mark Michalski, executive director, Massachusetts General Hospital.(1)What can we know about AI from the first two paragraphs?A. People didn't expect AI to develop so rapidly.B. The idea of AI just came up recently.C. The concept of AI was put forward by Ralph Haupter.D. It took more than 70 years to turn the concept into reality.(2)Who sees the future of AI doing housework instead of human being?A. Alan Turing.B. Georges Nahon.C. Mark Michalski.D. Alejandro Troccoli.(3)What is Georges Nahon's job?A. Executive director of a hospital.B. President of a research laboratory.C. Chairman of an energy corporation.D. Chief operating officer of a newspaper.(4)How is the passage developed?A. By explaining cause and effect.B. By presenting research results.C. By listing some predictions.D. By describing personal experiences.【答案】(1)A(2)D(3)B(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,通过Alecjandro Troccoli,Georges Nahon以及Mark Michalski对人工智能未来将应用于的领域进行预测和说明。

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题分类汇总含详细答案

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题分类汇总含详细答案

一、高中英语阅读理解1.阅读理解Plastic sludge(污泥)and garbage is a disaster for the world's oceans. A film crew traveled the globe to document the rubbish. And Julie Andersen of the Plastic Oceans Foundation says what we see is just the tip of the problem. “Half o f the waste actually sinks to the bottom, and that remains on the surface actually breaks down. ”The filmmakers found rubbish in ocean gyres, the circulating currents that trap large concentrations of pollution in the Atlantic, Indian, and Pacifc Oceans, home of what some have plastic. What we found was a plastic smog that spread throughout all the water. And in some parts of the oceans, scientists have found more plastic than plant. ”The pieces of the plastic garbage infect the food chain, sometimes visibly, and more so at the microscopic level, where the plastic particles interact with other pollutants. “There are heavy metals, medicines, industrial waste in the sea, while it acts like magnets(磁铁). These poisonous substances absorb on the plastic, and then when seafood absorbs the plastics, those poisonous substances enter the fatty tissues. ”To be consumed by other sea life and by people at last. China, Indonesia, the Philippines, Thailand and Vietnam are the worst plastic polluters. The United States, although a leader in recycling, is one of the world's 20 since it produces and consumes so much plastic. There are efforts around the world to address the problem, including at this newly opened recycling center in Lebanon(黎巴嫩). But Andersen says there is more that people can do. “Cut back on single-use plastics, straws, plastic cups, plastic water bottles, plastic bags and find alternatives like reusable materials.” She says healthy oceans are essential to our survival.(1)What can we learn from the passage?A. There's all island full of plastic rubbish in the Pacific.B. The bad effect of plastic pollution can't be seen by eyes.C. The United States is the least plastic polluters.D. The plastic pollution to oceans is more serious than what we can see.(2)What does the underlined word “it” refer to in paragraph 3?A. Pollutants like heavy metals and medicines.B. The plastic particles.C. Seafood.D. Fatty tissues.(3)What can be inferred from the last paragraph?A. All Asian countries have the most serious problem of plastic pollution.B. The plastic problem hasn't attracted the world's attention.C. Andersen is not satisfied with what has been done to solve the plastic problem,D. People should stop using plastic products immediately.(4)Which may be the title of the passage?A. Plastic pollution in the World.B. Plastic pollution—Oceans'Disaster.C. Ways to solve the problem of plastic pollution to oceans.D. Plastic pollution and our health.【答案】(1)D(2)B(3)C(4)B【解析】【分析】这是一篇说明文。

2020-2021全国备战高考英语阅读理解的综合备战高考模拟和真题分类汇总含答案

2020-2021全国备战高考英语阅读理解的综合备战高考模拟和真题分类汇总含答案

一、高中英语阅读理解1.阅读理解The mayor of Flint offered Miss Michigan Emily Sioma high praise on Tuesday for speaking out at this weekend's Miss America conference about the city's water crisis."I was really excited for her to do that," Mayor Karen Weaver told TMZ. "I think she was very brave because so many times you say who you are and where you're from and just general information. For her to take that opportunity and use her platform and use her voice to speak up about what's going on in Michigan and in Flint, in particular, was just amazing."Emily Sioma, 24, introduced herself on stage on Sunday by saying, "From the state with 84 percent of the U. S. fresh water but none for its residents to drink. I am Miss Michigan Emily Sioma." The brief 'speech was a reference to Flint, a town with lead-filled drinking water.Weaver said Sioma's decision to speak about the Flint water crisis demonstrated her impressive character. "I applaud her for being a brave young woman. And it also shows you that she's not a selfish person," Weaver said. "She could have talked only about herself, but she chose to use this opportunity to bring attention to, and keep attention on, what's going on in Flint, what's going on with water quality standards what's going on with this broken infrastructure(基础设施) that we have across the country. "Ratings showed that 4. 3 million viewers watched the ABC program. Although Miss New York Nia Imani Franklin ultimately won the competition, many Twitter users quickly got behind Sioma, who did not make the final 15, after her introduction."Emily Sioma wanted to make an impact," one Twitter user wrote on Sunday. Regardless of whether you agree with what she said or not- she is shining light on a pressing issue that we have in our state and that is still not solved. That is a Miss America."(1)What does the underlined word "water crisis" refer to in Paragraph 1?A.Water transportation.B.Water shortage.C.Water reservation.D.Water quality.(2)How does the mayor find Emily Sioma?A.Curious and cautious.B.Brave and unselfish.C.Proud and admirable.D.Talkative and outgoing.(3)What does the author intend to do in Paragraph 5?A.Summarize the previous paragraphs.B.Introduce the ABC program.C.Emphasize Sioma's influence.D.Add some background information.(4)Which of the following is the best title for the passage?A.The Mayor of FlintB.A Twitter VoiceC.The ABC CompetitionD.A Miss America【答案】(1)D(2)B(3)C(4)D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,Sioma在一次会议中大胆地提出了美国大城市用水质量存在的问题,Flint市的市长高度赞扬了她并认为她是一个勇敢且大公无私的人,网上的人们也表达了对此事的看法。

2020-2021全国各地高考模拟试卷英语分类:阅读理解综合题汇编及详细答案

2020-2021全国各地高考模拟试卷英语分类:阅读理解综合题汇编及详细答案

一、高中英语阅读理解1.阅读理解Most people agree that eating healthy food is important. But sometimes making good food choices can be difficult. Now, there are apps that can help people learn about the food they eat to improve their health and their dining out experience.Open Table appOpen Table app helps people choose restaurants when they want to go out to eat. It is a free service that shows users restaurant available based on where and when they want to dine. It gives users points when they make reservations(预定), which can add up to discounts on restaurant visits.Max McCalman's Cheese&Wine Pairing appWine and cheese can be a great combination. But which wines go best with which cheeses? Max McCalman's Cheese&Wine Pairing app can help. It provides information about hundreds of different cheeses and suggests wines to pair with each. Max McCalman's Cheese&Wine Pairing app is free.HappyCow appVegetarians do not eat animal meat. Vegans do not eat any animal products. The HappyCow app is made for both groups. Users can search for vegetarian-vegan restaurants and stores around the world.LocalEats appRestaurant chains, like McDonalds, can be found almost anywhere a person might travel. But sometimes travelers want to eat like locals. The LocalEats app is designed for that. It can help you find local restaurants in major cities in the US and in other countries. It costs about a dollar.Where Chefs Eat app"Where Chefs Eat" is a 975-pagc book. Most people would not want to carry that around. But there is a much lighter app version of the same name for just $15. Six hundred chefs provide information on 3,000 restaurants around the world on the Where Chefs Eat app.(1)What do the first two apps have in common?A. They are both free of charge.B. Discounts are provided on both.C. Best wines can be reserved on both.D. They tell you where to have the best food.(2)Who is HappyCow app probably designed for?A. Friends drinking wines together.B. Chefs enjoying meat very much.C. People who want to go on a diet.D. Those often eating in a restaurant.(3)Where can we most likely see the text?A. On a tourism guide.B. In a cellphone application introduction.C. In a students' textbook.D. On a scientific discovery TV program.【答案】(1)A(2)C(3)B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了五个帮助他们了解健康饮食的应用软件。

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题分类汇总含答案解析

2020-2021全国高考英语阅读理解的综合高考模拟和真题分类汇总含答案解析

一、高中英语阅读理解1.阅读理解A dog spent the last four years of his life waiting a crossroad in the Thai city of Khon Kaen as if waiting for someone. People originally thought the dog had been abandoned, but then realized that he looked healthy, so people asked around about him. It turned out that the dog had indeed been spending most of his time around that crossroad, but a woman had been coming -.round regularly to bring him food and water.One day, while photographing the dog everyone called Leo, a reporter met the woman who had been taking care of him. She had come to drop off some food. After learning the story about the dog and the woman, the reporter decided to share the story on social media. The post soon went viral and the photos of Leo got shared hundreds of times. And the photos reached the eyes of Leo^ former old owner.Nang Noi Sittisarn, a 64-year-old woman from Thailand's Roi Et Province, almost had a heart attack when her daughter showed her a photo of the beloved dog named BonBon she had lost during a car trip. When she learned that he had been waiting for her in the same spot for the last four years,her heart melted(融化).Auntie Noi told her daughter to drive her to where the dog was waiting. When she got there and called his name. BonBon, the poor dog started wiggling(扭动)his tail and came to her,but when she tried to take him home with her, he was unwilling to follow. She didn't want to force the dog to come with her so she agreed to leave him with his new master. However, she and her daughter will come to visit him regularly.(1)Why did the dog look healthy after separation from his former owner?A.He walked around the crossroad constantly.B.He was kept at a woman's home all the time.C.A local reporter brought him food and water.D.A woman looked after him on a regular basis.(2)What does the underlined phrase "went viral" in paragraph 2 probably mean?A.Changed surprisingly.B.Spread quickly.C.Appeared gradually.D.Fell directly.(3)How did Nang Noi Sittisam feel about the dog's waiting for her?A.Shocked.B.Regretful.C.Touched.D.Proud(4)What can we mainly learn from the story about the dog?A.Unbelievable success is worth waiting for.B.We should adjust ourselves to environments.C.We need to learn to be faithful and thankful.D.No one knows the result until the last minute.【答案】(1)D(2)A(3)C(4)C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。

2020-2021全国各地高考模拟试卷英语分类:阅读理解综合题汇编含答案解析

2020-2021全国各地高考模拟试卷英语分类:阅读理解综合题汇编含答案解析

一、高中英语阅读理解1.阅读理解Suppose you become a leader in an organization. It's very likely that you'll want to have volunteers to help with the organization's activities. To do so, it should help to understand why people undertake volunteer work and what keeps their interest in the work.Let's begin with the question of why people volunteer. Researchers have identified several factors that motivate people to get involved. For example, people volunteer to express personal values related to unselfishness, to expand their range of experiences, and to strengthen social relationships. If volunteer positions do not meet these needs, people may not wish to participate. To select volunteers, you may need to understand the motivations of the people you wish to attract.People also volunteer because they are required to do so. To increase levels of community service, some schools have launched compulsory volunteer programs. Unfortunately, these programs can shift people's wish of participation from an internal factor (e.g. "I volunteer because it's important to me") to an external factor (e.g. "I volunteer because I'm required to do so"). When that happens, people become less likely to volunteer in the future. People must be sensitive to this possibility when they make volunteer activities a must.Once people begin to volunteer, what leads them to remain in their positions over time? To answer this question, researchers have conducted follow-up studies in which they track volunteers over time. For instance, one study followed 238 volunteers in Florida over a year. One of the most important factors that influenced their satisfaction as volunteers was the amount of suffering they experienced in their volunteer positions. Although this result may not surprise you, it leads to important practical advice. The researchers note that attention should be given to "training methods that would prepare volunteers for troublesome situations or provide them with strategies for coping with the problem they do experience".Another study of 302 volunteers at hospitals in Chicago focused on individual differences in the degree to which people view "volunteer" as an important social role. It was assumed that those people for whom the role of volunteer was most part of their personal identity would also be most likely to continue volunteer work. Participants indicated the degree to which the social role mattered by responding to statements such as "Volunteering in Hospital is an important part of who I am." Consistent with the researchers' expectations, they found a positive correlation(正相关) between the strength of role identity and the length of time people continued to volunteer. These results, once again, lead to concrete advice: "Once an individual begins volunteering, continued efforts might focus on developing a volunteer role identity....Items like T-shirts that allow volunteers to be recognized publicly for their contributions can help strengthen role identity".(1)People volunteer mainly out of __________.A. academic requirementsB. social expectationsC. financial rewardsD. internal needs(2)What can we learn from the Florida study?A.Follow-up studies should last for one year.B.Volunteers should get mentally prepared.C.Strategy training is a must in research.D.Volunteers are provided with concrete advice.(3)What is most likely to motivate volunteers to continue their work?A.Individual differences in role identity.B.Publicly identifiable volunteer T-shirts.C.Role identity as a volunteer.D.Practical advice from researchers.(4)What is the best title of the passage?A.How to Get People to VolunteerB.How to Study Volunteer BehaviorsC.How to Keep Volunteers' InterestD.How to Organize Volunteer Activities【答案】(1)D(2)B(3)C(4)A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了怎样让人们去做志愿者的一些方法。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。

一、高中英语阅读理解1.阅读理解City trees grow faster and die younger than trees in rural forestry, a new study finds. Over their lifetimes, then, urban trees will likely absorb less CO2 from the air thah forest trees.As we all know, the earth would be freezing or burning hot without CO2. However, CO2is a greenhouse gas, meaning it traps energy from the sun as/heat. That makes temperatures near the ground rise. Human activities, especially the widespread burning-of fossil(化石)fuels, have been sending extra greenhouse gases into the air. This has led to a rise in average temperatures across the globe.Studies had shown forests readily absorb CO2, but there hadn't been much data on whether city trees grow, die and absorb CO2at the same rate as forest trees do. So some researchers decided to find out.To figure out how quickly trees were growing, researchers tracked their diameters (the width of their trunks) between 2005 and 2014. A tree's diameter increases as it grows, just as a person's waist size increases as they gain weight. About half the weight of a tree is carbon, research has shown. Most of the rest is water. Over the nine years' tracking, the researchers found city trees absorbed four times as much carbon from the air as forest trees. However, they were twice as likely to die. So over the lifetime of each type of tree, forest trees actually absorbed more CO2.City trees grew faster because they had less competition for light from their neighbors. In a forest, trees tend to grow close together, shading their neighbors. Street trees also benefit from higher levels of nitrogen (氮)in rainwater. Nitrogen helps plants grow. Waste gases from gas-burning cars also contain nitrogen, thus enriching city air with nitrogen. Later, rainwater may wash much of it to the ground. Some street trees may also have better access to water than trees in the country because the underground water pipes can leak.(1)What can he known about CO2 from paragraph 2?A. It is one of the side effects of greenhouses.B. It greatly accelerates the process of global warming.C. It results from the widespread burning of fossil fuels.D. It prevents the earth from becoming unsuitable to live on.(2)Why did researchers track the diameters of trees?A. To know about their growth rates.B. To find out how much they weigh.C. To check whether they were healthy.D. To assess the carbon amounts in them.(3)What advantage do city trees have over forest trees?A. They are more likely to access growth promoters.B. They can enjoy more water coming from the air.C. They can enjoy more shade from neighbors.D. They are better at competing for light.(4)What will probably be talked about if the passage is continued?A. How urban trees can live longer.B. Why city living makes trees die young.C. How trees respond to dry soil conditions.D. Why faster-growing trees absorb more CO2.【答案】(1)D(2)A(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇说明文,一项新的研究发现:与长在森林中的树木相比,城市里的树木长得更快,但死得更早。

(1)考查推理判断。

根据第二段中的“the earth would be freezing or burning hot without CO2.”可知,如果没有二氧化碳,地球将会极冷或极热。

可以推断,二氧化碳可以防止地球变得不适合居住。

故选D。

(2)考查细节理解。

根据第四段中的“To figure on how quickly trees were growing, researchers tracked their diameters.”可知,研究人员监测树木的直径是为了了解树木的生长速度。

故选A。

(3)考查细节理解。

根据最后一段中的“Street trees also benefit from higher levels of nitrogen (氮)in rainwater. Nitrogen helps plants grow. Waste gases from gas-burning cars also contain nitrogen, thus enriching city air with nitrogen. Later, rainwater may wash much of it to the ground.”可知,与生长在森林中的树木相比,城市里的树木长得更快是因为它们无需与邻近的树木争夺光照,也能得到更多的氮量,还更容易得到水。

光、氮和水都可以促进树木的生长。

由此可以推断,城市里的树木比森林中的树木更可能获得生长促进剂。

故选A。

(4)考查推理判断。

文章首句就提到了一项新的研究结果:城市里的树木比森林中的树木长得更快,但死得更早;文章第三段说到“以前有研究表明森林会吸收二氧化碳,但是城市里的树木的生长、死亡和吸收二氧化碳的速度是否跟森林中的树木一样,这方面的数据不多。

因此一些研究人员决定弄清楚”;文章第四段再次介绍了他们的研究发现:城市里的树木比森林中的树木长得更快,但死得更早;文章最后一段介绍了城市里的树木比森林中的树木生长得更快的几个原因。

由此可以推断,文章接下来很可能就要介绍城市里的树木死得更早的原因。

故选B。

【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。

2.阅读理解At 23 I applied for full-time positions with no intention of working five days a week. As a housewife, I had two pre-school children then but wanted to work three days a week.This was a huge deal for me. I needed to work, but also wanted to spend time with my children while they were young. I didn't want to miss out on school drop-offs and pick-ups. But I also didn't want to miss out on the opportunity of promotion.Before the interviews, I prepared a plan of how I was going to make this work for me and the employer. I saw it as a two-way agreement — the business adapting to me and me adapting to the business.Finally I became a member of EY at 33. EY was the only firm that seemed receptive to my plan; in fact, we spent time during that first interview talking about how we could make it worktogether. Most importantly, the person interviewing me worked flexibly too — four days a week.I appreciated that I'm one of the lucky ones. Even 10 years on, flexible hiring and working remains the exception rather than the rule for most.What will help shift views and behavior, in addition to organizations updating their hiring policies, is talking more openly about how most of us organize our day around our responsibilities. We all have a life outside of work and we shouldn't be embarrassed to talk about it, even during a job interview.It's a change in the way of thinking, not just for employers but employees too. In the early days I was confident about my ability but I probably did have a preconception (先入之见) that working part-time would limit my career progression. What I quickly realized was that if I took responsibility for my development, I could make sure that I got the same opportunities as if I was working full-time. So I offered solutions to how we could make it work, and it made me stand out.(1)Why did the author want a flexible job?A. To balance her work and life.B. To have more time to relax.C. To avoid too much stress in life.D. To stand out as a special woman.(2)What perhaps made the author become a member of EY?A. The time spent discussing her plan.B. Her relationship with the interviewer.C. Her great confidence in the interview.D. The interviewer's understanding her.(3)What does the author advise to apply for a flexible job?A. Trying to seize every opportunity one can get.B. Persuading the company to change its hiring policies.C. Being honest about one's personal life outside of work.D. Convincing the employer of one's responsibility for the job.(4)What can we infer about her job from the passage?A.It weakened her ability.B.It made her highly noticeable.C.It limited her career promotion.D.It caused her to earn less money.【答案】(1)A(2)D(3)D(4)B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者面试兼职工作时改变传统思路,脱颖而出获得机会,并以此而发表了自己的看法观点。

相关文档
最新文档