2016-2017高考英语二轮复习 专题一 阅读理解训练9 主旨大意(含解析)
浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)

浙江2017高考英语阅读理解【主旨大意题】讲解及选练(含答案)高考英语阅读理解常考点分析阅读理解试题常采用以下四种题型:1. 考查考生快速捕捉信息、处理信息的能力 (细节理解题);2. 考查考生对某个词或词语的理解能力 (词义猜测题) ;3. 考查考生对文章主旨大意或段落大意的概括能力 (主旨大意题);4. 考查考生对文章的隐含意义、延伸意义的推理判断能力(推理判断题)。
【主旨大意题】主旨大意题要求考生对全文的内容或某一段或某几段的内容加以合理的归纳,目的是检查对短文整体或某一或某几个段落的理解概括能力。
它可以是文章或段落中心的陈述,也可以是文章标题的选择。
有些文章尤其是说明文和议论文,往往有主题句表明中心思想。
但有些文章,比如记叙文往往没有明确的主题句,需要考生在认真体会,明确作者的意图的基础上来概括文章的中心。
【备考策略】1. 注意主题段落和主题句的位置,特别是文章首段和结尾或段首和段尾;2. 注意提炼文章的关键词,文章的关键词有时候会出现在正确选项中。
【干扰项特点】1. 以偏概全。
干扰项只阐述了文章的一部分内容,也就是文章的局部信息。
2. 主题扩大。
干扰项所归纳、概括的范围过大,超过文章实际所讨论的内容。
3. 张冠李戴。
命题者有意地把属于A的特征放在B的身上,构成一个干扰项。
4. 断章取义。
干扰项常常以文章中的个别信息作为选项的设置内容,或者以次要的事实或细节冒充全文的主要观点。
【真题回放】A medium, in advertising talk, is the way you communicate your message. You might say that the first medium used in advertising was signs withsymbols. The second medium was audio, or sound, although that term is not used exactly in the way we use it today. Originally, just the human voice and maybe some kind of simple instrument, such as a bell, were used to get people’s attentionA crier, in the historical sense, is not someone who weeps easily. It is someone, probably a man, with a voice loud enough to be heard over the other noises of city. In ancient Egypt, shopkeepers might hire such a person to spread the news about their products. Often this earliest form of advertising involved a newly arrived ship loaded with goods. Perhaps the crier described the goods, explained where they came from, and praised their quality. His job was, in other words, not too different from a TV or radio commercial in today’s world.(2013 浙江卷阅读理解A篇)45. The last two paragraphs are mainly about .A. the history of advertisingB. the benefits of advertisingC. the early forms of advertisingD. the basic design of advertising45. C。
四川2017高考英语阅读理解_主旨大意题讲解及选练(含答案)

2017高考英语阅读理解--主旨大意题讲解及选练(含答案)2017高考英语阅读理解解题指导【1】阅读理解历来都是高考英语试卷中难度最大、区分度最高的题型,它要求考生理解文章的主旨和要义;理解文中的具体信息;根据上下文推断生词的词义;理解文章的基本结构;理解作者的意图、观点和态度等。
下面我们来探讨一下高考阅读理解的解题思路。
一、主旨大意题此类题型主要考查考生的归纳、概括等能力。
一种命题方式是对整篇文章或者某一段落大意的概括,提问方式一般是:What is the text mainly about?/What is the main idea of the text/ the second paragraph?;另一种命题方式是提炼文章的标题,其提问方式一般是:What can be the best title for the text?阅读时,文章的开头、结尾及段落的段首句和段尾句特别重要,因为它们往往包含文章的中心议题。
有时候,文章或段落中没有明确的主题句,需要我们根据所提供的信息归纳出文章或段落的主旨大意。
同时要注意提炼文章的关键词。
此外,标题类题目还要追求语言的生动和趣味性。
【例1】(2013安徽卷B篇)Using too much water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger, but we also affect our water supply in less obvious ways. You may wonder how paving (铺砌) a road can lead to less useable fresh water. A major part of the water we use every day is groundwater. Groundwater does not come from lakes or rivers. It comes from underground. The more roads and parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.63. The text is mainly about ______.A. why paving roads reduces our waterB. how much we depend on water to liveC. why droughts occur more in dry climatesD. how human activity affects our water supply解析:文章主要介绍了由于一些不合理的人类活动,导致了水资源的短缺,呼吁大家从我做起,从小事做起来保护水资源。
高中英语真题:2017高考英语阅读理解一轮(九月)精编(五)

2017高考英语阅读理解一轮(九月)精编(五)阅读理解。
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项。
A lot of us lose life's tough battles by starting a frontal attack--when a touch of humor might well enable us to win. Consider the case of a young friend of mine, who was on his trapped w ay to work shortly after receiving an ultimatum(最后通牒) about the job. Although there was a good reason for Sam' s being late--serious illness at home--he decided that this by-now-familiar excuse wouldn't work any longer. His supervisor was probably already pacing up and down preparing a dismissal s peech.Yes, the boss was, Sam entered the office at 9:35. The place was as quiet as a locker room; everyone was hard at work. S am's supervisor came up to him. Suddenly, Sam forced a grin and stretched out his hand. "How do you do!" he said. "I'm S am Maynard. I'm applying for a job, which, I understand, beca me available just 35 minutes ago. Does the early bird get the worm?"The room exploded in laughter, except that the supervisor ha d to clamp off a smile and walked back to his office. Sam May nard had saved his job--with the only tool that could win, a laugh.Humor is a most effective, yet frequently neglected, means of handling the difficult situations in our lives. It can be used for patching up differences, apologizing, saying "no", criticizing, g etting the other fellow to do what you want without his losing f ace. For some jobs, it's the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialog may s tart a quarrel. For example, many believe that comedians on t elevision are doing more today for racial and religious toleran ce than people in any other forum.1. Why was Sam late for his job?A. Because he was seriously ill at home.B. Because he received an ultimatum.C. Because he was busy applying for a new job.D. Because he was caught in a traffic jam.2. What is the main idea of this passage?A. Sam Maynard saved his job with humor.B. Humor is important in our lives.C. Early bird can get the worm.D. Humor can solve racial discriminations.3. The phrase "clamp off" in Paragraph 3 means ________.A. try to hold backB. pretend to setC. send offD. give out4. Which of the following statements can we infer from the pa ssage?A. Many lose life's battles for they are always late.B. Sam was supposed to come to his office at 8:30.C. It wasn't the first time that Sam came late for his work.D. Humor is the most effective way of solving problems.1、答案解析:答案为D。
2016-2017高考英语二轮复习专题一阅读理解训练9主旨大意(含解析)

专题一阅读理解训练9 主旨大意A(导学号59430070)If you watch British television on March 15,you might be surprised to see celebrities (名人) wearing funny red noses and joking around.But don't worry.They're not mad.It's all part of a money raising event called Red Nose Day.Founded in 1985 by two British comedians,the aim of the event is to raise money to fight poverty and injustice in the UK and Africa.Celebrities and public figures support the event by making appearances on comic TV shows.For example,UK Prime Minister David Cameron once appeared in a music video by One Direction,which the band produced for the event.Britons don't just raise money for charitable causes on one day a year,but they do it all year round.One way of doing so is by shopping in charity shops.These small shops sell clothes,books and household goods just like any other shop except that they're all secondhand.There are nearly 10,7000 charity shops in the UK.Their business model is simple: anybody who has things they don't want anymore can donate them to a charity shop,where they are checked for damage,cleaned and priced.The money that is made by selling them is used for a charitable cause.The idea of buying used clothes may sound unpleasant,but for shoppers who have less spending money,it has been a welcome option.Now,shopping at charity shops is also becoming popular wit h young people looking for alternative fashion.“You can find very unique clothes for a very cheap price.It doesn't bother me that other people may have worn them.I simply wash them before I wear them,” said Anne Marie,a 19-year-old from the US.So next time you spot a charity shop,why not go inside?Who knows,you might find a lovely dress for just a few pounds.Even better,you can enjoy wearing it in the knowledge that your money helped a good cause.【语篇解读】本文主要介绍了在英国人们经常做慈善。
高考复习(英语)专项练习:(阅读理解)主旨大意题——文章大意类【含答案及解析】

考点分类练(七)主旨大意题——文章大意类A(2021·山东烟台一模)The paper, published in May by the Journal of Marketing Research, analysed purchases made from a single large European retailer and found that free shipping did encourage customers to buy more. But it also increased purchases of items that historically have higher return rates, such as clothing or products from lesser-known brands. Thus, returns also increased as a result of the promotions, to the point where profits were erased.In one part of the paper, during the typically four-week periods when free shipping was offered, online order volumes rose 11%. But when the cost of returns was compared with the sales proceeds(收入), the authors calculated that on balance the results for the promotion periods amounted to an average 0.7% loss.In one analysis that ran for two months, the researchers found that the return rate for customers who bought low-risk products—like office supplies, or products from well-known brands—averaged about 22%.In another analysis, the researchers attempted to better understand motivations of online shoppers by measuring their attitudes towards free shipping. They found two things were happening. First, consumers saw free shipping as compensation for taking a risk on a product. Second, feelings of gratitude for having shipping costs eliminated(消除) made them happy and thus more willing to make a risky purchase.Prof.Neslin advises companies to look at whether their own free-shipping promotions are profitable before they launch such campaigns. Also, he advises companies to identify which products get returned more often than others and try to provide customers with more information about those products, so they can make more informed choices.1.What erased the profits according to the first paragraph?A.The risky customers.B.The European retailer.C.The returned items.D.The lesser-known brands.2.What can we learn from the passage?A.Consumers risked purchasing a product when free shipping came along with it.B.Free shipping encouraged customers to buy products from well-known brands.C.Online order volumes rose only when free shipping was offered as compensation.D.Purchases of office supplies also increased during the typically four-week periods.3.What is the passage mainly about?A.Low-risk products.B.Return rates.C.Increased purchases.D.Free shipping.B(2021·湖北黄冈高三4月模拟)An advance in electronic publishing could make the e-book you are reading seem as dated as a silent film. Publishers hope to explore the growing success of e-books by releasing versions with added soundtracks(电影原声音乐) and musical accompaniments.The noise in the first multimedia books—released in Britain—include the rain hitting a window in a Sherlock Holmes tale. When the plot of a book reaches the most exciting part, background scores will create tension.Supporters argue that sound effects are the next logical development for e-books and will add excitement for younger readers. Critics, however, will argue that the noise will ruin the simple pleasure of having the imagination stimulated by reading.Caroline Michel, chief executive of the literary agency, said the new generation of computer-literate readers was used to multiple sensory input. She said,“Young people have split computer screens where they may be watching television and replying to an email at the same time. If that’s what the market wants then we should respond to the market.”Booktrack’s sound effects work by estimating the user’s reading speed. Each time you “turn” a page, the software reassesses where you have reached in the text and times the sounds to switch on accordingly. If the soundtrack becomes out of sync(同步), a click on any word will reset it.Some authors fear that a soundtrack could destroy the peace and quiet of libraries and ruin the pleasure of reading. David Nicholls, author of Our Day, the best-seller now released as a film, said, “This sounds like the opposite of reading. I have enough trouble reading an e-book because I’m constantly distracted by emails.”Stuart MacBride sells 18% of his books as electronic downloads. He said,“If I’m reading, I will do the noise in my head. I don’t need someone to tell me what teacups clinking sounds like. That would irritate me.”4.What do publishers expect an e-book soundtrack to do?A.Help to release an e-book as a film.B.Help readers improve reading speed.C.Add tension at a book’s exciting point.D.Get readers familiar with the background.5.Who is in favour of added soundtracks for e-books?A.Sherlock Holmes.B.Caroline Michel.C.David Nicholls.D.Stuart MacBride.6.What do we know about Stuart MacBride?A.He was a person who was easy to get angry.B.He knew a great deal of tea.C.Eighty-two percent of his books described crime.D.He imagined sounds related to the story when reading.7.What’s the main idea of the passage?A.Opinions about e-books with soundtracks.B.Response to the need of the book market.C.Reasons for traditional e-books becoming outdated.D.Suggestions on encouraging readers’ imagination.C(2021·湖南长郡十五校高三联考)For most people, graduation is an exciting day of the celebration of years of hard work. My graduation day was not.I remember that weekend two years ago. Family and friends had flown in from across the country to attend the celebration. But just like everyone else in my class, I had watched the economy turn from bad to worse. What I thought would take a week dragged into two, and then four, and 100 job applications later, I found myself in the exact same spot as I was before. And the due date to begin paying back my student loan was drawing closer.You know that feeling when you wake up in fear? That feeling became a constant in my life. Days felt like weeks, weeks like months. And the most frustrating part was no matter how much I tried, I just couldn’t seem to make any progress.So what did I do to maintain my sanity(理智)? I decided to write. Something about putting words on a page made everything seem a little clearer—a little brighter. Something about writing gave me hope. And if you want something badly enough, sometimes a little hope is all you need! So I put my thoughts into a children’s book. And then one day, without any sort of writing degree or contacts in the writing world—just a lot of hard work and perseverance—I was offered a publishing contract for my first book! After that, things slowly began to fall into place. I was offered a second book deal. Then, a few months later, I got an interview and was hired shortly.The moral of this story is... don’t give up. Even if things look bleak now, don’t give up. If you work hard, things will always get better. Oftentimes all we need is the courage to overcome difficulties.8.From paragraph 2, we can learn that the author probably .A.was having an exciting graduationB.was getting into financial difficultiesC.missed the life in the universityD.had just applied for the student loan9.How did the author change the frustrating situation?A.By sending applications.B.By offering contracts.C.By keeping writing.D.By publishing books.10.Which of the following can replace the underlined word “bleak” in the last paragraph?A.Unattractive.B.Hopeless.C.Thrilling.D.Promising.11.What is the passage mainly about?A.Success belongs to the persevering.B.A contented mind is a permanent feast.C.A smooth sea never makes a skillful mariner.D.Misfortunes tell us what fortune is.考点分类练(七)主旨大意题——文章大意类【语篇导读】本文是一篇说明文。
2016高考英语阅读理解主旨大意题

Sample 2 Some students prefer a strict teacher who tells them exactly what to do. Others prefer to be left to work on their own. Still others like a democratic(民主的) discussion type of class. _____________________________________ No one teaching method can be designed to ________________________________ satisfy all students at the same time. (2)段尾——详细论证,总结陈词。 语篇结构为:表述细节——概括主题 (归纳要点、得出结论、提出建议)
On the satellite designed by Dana, there is a radar system that would scan for and find a piece of space junk. Then, thrusters(推进器) would change the satellite’s orbit so that it could chase down the object. As the satellite got close to the junk, cameras would keep it on target. At the last minute, a door that leads to a bulletproof (防弹的) container would open, and then get the junk swallowed. Finally, when the trash container was full, it would be lowered toward Earth on a kilometers-long cable and its contents released into the upper atmosphere, where the space junk would harmlessly burn up.
专题03阅读理解Ⅰ:主旨大意题(讲)-2017年高考英语二轮复习讲练测含解析

专题03阅读理解Ⅰ:主旨大意题(讲)-2017年高考英语二轮复习讲练测含解析2017届高三二轮复习英语精品资料【讲案】专题3 阅读理解Ⅰ:主旨大意题【构建知识体系】2014-2016年全国高考Ⅰ卷本专题考查分布明细统计2014-2016年全国高考Ⅱ卷本专题考查分布明细统计解断【考纲解读】【剖析全国高考真题】——预测高考命题方向DThe meaning of silence varies among cultural groups. Silences may be thoughtful, or they may be empty when a person has nothing to say. A silence in a conversation may also show stubbornness, uneasiness or worry. Silence may be viewed by some cultural groups as extremely uncomfortable; therefore attempts may be made to fill every gap(间隙) with conversation. Persons in othercultural groups value silence and view it as necessary for understanding a person's needs.Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among people, just as some traditional Chinese and Thai persons do. Therefore, when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops, what may be implied(暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing. In these cultures, silence is a call for reflection.Other cultures may use silence in other ways, particularly when dealing with conflicts among people or in relationships of people with different amounts of power. For example, Russian, French, and Spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic under discussion. However, Mexicans may use silence when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that person by arguing with him or her. In still another use, persons in Asian cultures may view silence as a sign of respect, particularly to an elder or a person in authority.their own personal and cultural construction of silence so that a patient's silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily. A nurse who understands the healing(治愈) value of silence can use this understanding to assist in the care of patients from their own and from other cultures.35. What may be the best title for the text?A.Sound and silenceB.What it means to be silentC.Silence to Native AmericansD.Speech is silver; silence is goldCReading can be a social activity. Think of the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now, the website /doc/5a3174ef64ce0508763231126edb6f1 aff0071f1.html turns the page on the traditional idea of a book group.Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification number to stick inside the book. Then the person leaves it in a public place, hoping that the book will have an adventure, travelling far and wide with each new reader who finds it.Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, s ays, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both.”Members leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it.People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sent to the BookCrossers to keep them updated about where their books have been found. Bruce Pederson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home.BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual(虚拟). The site now has more than one million members in more than one hundredthirty-five countries.12. What is the best title for the text?A. Online reading: a virtual tourB. Electronic books: a new trendC. A book group brings tradition backD. A website links people through booksDBad news sells. If it bleeds, it leads. No news is good news, and good news is no news. Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers. But now that information is being spread and monitored(监控) in different ways, researchers are discovering new rules. By tracking people's e-mails and online posts, scientists have found that good news can spread faster and farther than disasters and sob stories.“The ‘if it bleeds' rule works for mass media,” says Jonah Berger, a scholar at the University of Pennsylvania. “They want your eyeballs and don't care how you're feeling. But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react. You don't want them to think of you as a Debbie Downer.”Researchers analyzing word-of-mouth communication—e-mails, Web posts and reviews, face-to-face conversations—found that it tended to be more positive than negative(消极的), but that didn't necessarily mean people preferred positive news. Was positive news shared more often simply because people experienced more good things than bad things? To test for that possibility, Dr Berger looked at how people spread a particular set of news stories: thousands of articles on The New York Times' website. He and a Penn colleague analyzed the “most e-mailed” list for six months. One of his first findings was that articles in the science section were much more likely to make the list than non-science articles. He found that science a mazed Times' readers and made them want to share this positive feeling with others.Readers also tended to share articles that were exciting or funny, or that inspired negative feelings like anger or anxiety, but not articles that left them merely sad. They needed to be aroused(激发) one way or the other, and they preferred good news to bad. The more positive an article, the more likely it was to be shared, as Dr Berger explains in his new book, Contagious: Why Things Catch On.15. What can be a suitable title for the text?A. Sad stories travel far and wideB.Online news attracts more peopleC. Reading habits change with the timesD. Good news beats bad on social networks【高考预测】纵观近几年全国高考试题,预测2017年全国高考试题还会①Ⅰ卷在选材上继续保持知识性和趣味性,语篇长度适中,题材与体裁广泛,彰显文化特色,重点考查考生快速获取、处理、分析信息的能力。
2016届高三二轮复习英语精品资料 专题03 阅读理解Ⅰ:主旨大意题含解析

2016届高三二轮复习英语精品资料【讲案】专题3阅读理解Ⅰ:主旨大意题【构建知识体系】主旨大意题考点1精确归纳标题考点2概括文章大意考点3总结段落大意2014-2015年全国高考Ⅰ卷本专题考查分布明细统计年份章节素材话题体裁考点分布主旨大意细节理解推理判断词义猜测2014第一节剑桥科技节的活动通知应用文1662旅鸽在美国逐渐减少直至灭绝的过程记叙文向驯兽师学习如何集中注意应对选择障碍议论文学者对濒危语种进行记录拯救记叙文第二节如何帮助孩子为未来职业做准备说明文信息匹配2015第一节关于伦敦运河博物馆每月专题讲座安排的海报应用文0951作者离开寒冷的纽约去美国南部度假的感受记叙文介绍了在巴黎皮蓬杜艺术中心举办西班牙著名艺术家萨尔瓦多·达利艺术展的情况记叙文法国咖啡馆在现代社会中彰显心理沟通的社会功能,产生了积极的意义。
议论文第二节重建人际关系中的信任的说明文信息匹配意义与措施2014-2015年全国高考Ⅱ卷本专题考查分布明细统计年份章节素材话题体裁考点分布主旨大意细节理解推理判断词义猜测2014A以一个妻子的口吻讲述了发生在自己丈夫身上的故事。
在丈夫丢失了自己所有东西后,陌生人无私的帮助使他们重拾了对他人的信任。
记叙文1932 B以1970年地球日为突破口,讲述了人类对于地球环境的认识—由无知到保护。
借专家之口讲述了美国40年来对环境保护做出的突出贡献。
科普说明文C美国普遍存在的一种社会现象—对于“aupair(住家保姆)from China”。
透过现象揭示了本质—“Learing Chinese isbecoming in Amercia”,暗示中国雄狮已经苏醒。
社会文化类D地铁提示信息,包括时间、价格、失物招领等,同时也提到了老年人和残疾人需要注意的问题广告应用类2015A我的彩电给我带来的头疼事:花的钱比广告上的多,而且机子是过时的,质量也有问题,最后只能花钱修。
记叙文1581B减肥除了少吃之外,还和房间有关系:房子要明亮;科普说明文。
- 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
- 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
- 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
专题一阅读理解训练9 主旨大意A(导学号59430070)If you watch British television on March 15,you might be surprised to see celebrities (名人) wearing funny red noses and joking around.But don't worry.They're not mad.It's all part of a money raising event called Red Nose Day.Founded in 1985 by two British comedians,the aim of the event is to raise money to fight poverty and injustice in the UK and Africa.Celebrities and public figures support the event by making appearances on comic TV shows.For example,UK Prime Minister David Cameron once appeared in a music video by One Direction,which the band produced for the event.Britons don't just raise money for charitable causes on one day a year,but they do it all year round.One way of doing so is by shopping in charity shops.These small shops sell clothes,books and household goods just like any other shop except that they're all secondhand.There are nearly 10,7000 charity shops in the UK.Their business model is simple: anybody who has things they don't want anymore can donate them to a charity shop,where they are checked for damage,cleaned and priced.The money that is made by selling them is used for a charitable cause.The idea of buying used clothes may sound unpleasant,but for shoppers who have less spending money,it has been a welcome option.Now,shopping at charity shops is also becoming popular wit h young people looking for alternative fashion.“You can find very unique clothes for a very cheap price.It doesn't bother me that other people may have worn them.I simply wash them before I wear them,” said Anne Marie,a 19-year-old from the US.So next time you spot a charity shop,why not go inside?Who knows,you might find a lovely dress for just a few pounds.Even better,you can enjoy wearing it in the knowledge that your money helped a good cause.【语篇解读】本文主要介绍了在英国人们经常做慈善。
1.Why did Cameron appear in One Direction's music video?A.To earn a living.B.To support the band.C.To help raise money.D.To entertain the audience.解析:细节理解题。
依据第二段的“the aim of the event is to raise money...For example...”可知,英国首相卡梅伦出现在音乐视频中是为了帮助筹款,故选C项。
答案:C2.Where are the goods of charity shops from?A.Local bands. B.People's donation.C.British comedians. D.The UK government.解析:细节理解题。
依据第四段的第二句可知,人们可以把不用的东西捐给慈善商店,因此这些商品来自人们的捐献。
答案:B3.What's Anne Marie's attitude to charity shops?A.Favourable. B.Particular.C.Doubtful. D.Disapproving.解析:推理判断题。
根据倒数第二段中安妮的话可知,在慈善商店可以买到物美价廉的商品,由此可知,她对慈善商店是支持的。
答案:A4.What is the text mainly about?A.Red Nose Day. B.British celebrities.C.Charity in Britain. D.Secondhand shops.解析:主旨大意题。
文章通过描述英国的“红鼻子日”来引出本文的主题——英国人热衷于做慈善,故选C项。
答案:CB(导学号59430071)China's admiration of outstanding scholars has turned the well-preserved childhood home of Tu Youyou,the Chinese pharmacologist (药理学家) who won Nobel Prize in Physiology (生理学) or Medicine,into a popular tourist destination.Since it was announced on Monday that 85-year-old Tu had become the first Chinese citizen to win this international prize,her former home in the old town of Ningbo,Zhejiang Province,has attracted visitors,especially parents and their children—even though it is not open to the public.The house,where Tu lived until she went to university in Beijing,covers an area of 2,200 square metres and is priced at 150 million yuan ($23.6 million).It is part of a complex of 37 traditional buildings,including several city-and-district-level cultural relic preservation sites,that have been transformed intoa high-end art and commercial zone.“There are continually parents taking their children,from infants in strollers to college students,to take photos in front of Tu's former home.Security guards have been ordered to go on patrol around the clock,” said Mr Zhao,a salesperson from Ningbo Real Estate Inc Co.Shanghai resident Xu Lingfei,who was on a trip to Ningbo,took her 9-year -old son to walk around the complex on Wednesday. “Chinese people believe in exams and awards and have a strong preference for high performers.Taking children to visit the former dwelling places of celebrities (名人) is a way to inspire them to study harder,” Xu said.Something similar happened after Mo Yan won the Nobel Prize for Literature in 2012.Tourists started visiting Mo's former home in rural Gaomi,Shandong Province,in an endless stream starting the day after he won the prize.Some even pulled the radishes planted in front of the house and carried away some bricks.【语篇解读】诺贝尔奖获得者的故居备受人们追捧,成为新的旅游景点。