高中英语阅读理解主旨大意题

合集下载

【英语】高考英语阅读理解试题(有答案和解析)及解析

【英语】高考英语阅读理解试题(有答案和解析)及解析

【英语】高考英语阅读理解试题(有答案和解析)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Plastic sludge(污泥)and garbage is a disaster for the world's oceans. A film crew traveled the globe to document the rubbish. And Julie Andersen of the Plastic Oceans Foundation says what we see is just the ti p of the problem. “Half of the waste actually sinks to the bottom, and that remains on the surface actually breaks down. ”The filmmakers found rubbish in ocean gyres, the circulating currents that trap large concentrations of pollution in the Atlantic, Indian, and Pacifc Oceans, home of what some have plastic. What we found was a plastic smog that spread throughout all the water. And in some parts of the oceans, scientists have found more plastic than plant. ”The pieces of the plastic garbage infect the food chain, sometimes visibly, and more so at the microscopic level, where the plastic particles interact with other pollutants. “There are heavy metals, medicines, industrial waste in the sea, while it acts like magnets(磁铁). These poisonous substances absorb on the plastic, and then when seafood absorbs the plastics, those poisonous substances enter the fatty tissues. ”To be consumed by other sea life and by people at last. China, Indonesia, the Philippines, Thailand and Vietnam are the worst plastic polluters. The United States, although a leader in recycling, is one of the world's 20 since it produces and consumes so much plastic. There are efforts around the world to address the problem, including at this newly opened recycling center in Lebanon(黎巴嫩). But Andersen says there is more that people can do. “Cut back on single-use plastics, straws, plastic cups, plastic water bottles, plastic bags and find alternatives like reusable materials.” She says healthy oceans are essential to our survival.(1)What can we learn from the passage?A. There's all island full of plastic rubbish in the Pacific.B. The bad effect of plastic pollution can't be seen by eyes.C. The United States is the least plastic polluters.D. The plastic pollution to oceans is more serious than what we can see.(2)What does the underlined word “it” refer to in paragraph 3?A. Pollutants like heavy metals and medicines.B. The plastic particles.C. Seafood.D. Fatty tissues.(3)What can be inferred from the last paragraph?A. All Asian countries have the most serious problem of plastic pollution.B. The plastic problem hasn't attracted the world's attention.C. Andersen is not satisfied with what has been done to solve the plastic problem,D. People should stop using plastic products immediately.(4)Which may be the title of the passage?A. Plastic pollution in the World.B. Plastic pollution—Oceans'Disaster.C. Ways to solve the problem of plastic pollution to oceans.D. Plastic pollution and our health.【答案】(1)D(2)B(3)C(4)B【解析】【分析】这是一篇说明文。

高中英语真题:2017高考英语阅读理解一轮(九月)精编(五)

高中英语真题:2017高考英语阅读理解一轮(九月)精编(五)

2017高考英语阅读理解一轮(九月)精编(五)阅读理解。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项。

A lot of us lose life's tough battles by starting a frontal attack--when a touch of humor might well enable us to win. Consider the case of a young friend of mine, who was on his trapped w ay to work shortly after receiving an ultimatum(最后通牒) about the job. Although there was a good reason for Sam' s being late--serious illness at home--he decided that this by-now-familiar excuse wouldn't work any longer. His supervisor was probably already pacing up and down preparing a dismissal s peech.Yes, the boss was, Sam entered the office at 9:35. The place was as quiet as a locker room; everyone was hard at work. S am's supervisor came up to him. Suddenly, Sam forced a grin and stretched out his hand. "How do you do!" he said. "I'm S am Maynard. I'm applying for a job, which, I understand, beca me available just 35 minutes ago. Does the early bird get the worm?"The room exploded in laughter, except that the supervisor ha d to clamp off a smile and walked back to his office. Sam May nard had saved his job--with the only tool that could win, a laugh.Humor is a most effective, yet frequently neglected, means of handling the difficult situations in our lives. It can be used for patching up differences, apologizing, saying "no", criticizing, g etting the other fellow to do what you want without his losing f ace. For some jobs, it's the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialog may s tart a quarrel. For example, many believe that comedians on t elevision are doing more today for racial and religious toleran ce than people in any other forum.1. Why was Sam late for his job?A. Because he was seriously ill at home.B. Because he received an ultimatum.C. Because he was busy applying for a new job.D. Because he was caught in a traffic jam.2. What is the main idea of this passage?A. Sam Maynard saved his job with humor.B. Humor is important in our lives.C. Early bird can get the worm.D. Humor can solve racial discriminations.3. The phrase "clamp off" in Paragraph 3 means ________.A. try to hold backB. pretend to setC. send offD. give out4. Which of the following statements can we infer from the pa ssage?A. Many lose life's battles for they are always late.B. Sam was supposed to come to his office at 8:30.C. It wasn't the first time that Sam came late for his work.D. Humor is the most effective way of solving problems.1、答案解析:答案为D。

高考英语阅读理解题20套(带答案)含解析

高考英语阅读理解题20套(带答案)含解析

高考英语阅读理解题20套(带答案)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解A 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was with a friend — a bear.The child went missing on January 22. He was playing with friends at his grandmother's house in the southern state of North Carolina. When the other children returned home but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police. Police formed a search and rescue team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by and still — no Casey.Then on January 24, someone called the police saying he heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. They pulled him out of some briar. He was in good health. Casey told the rescuers that he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his "friend".Sheriff Chip Hughes spoke with reporters from several news agencies. He said Casey did not say how he was able to survive in the woods for three days in the cold, rainy weather. However, the sheriff said, "He did say he had a friend in the woods that was a bear that was with him."Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 volunteers, federal police and members of the military. Officer Hughes told reporters that at no point did he think Casey had been kidnapped.His mother Brittany Hathaway talked with reporters from a local news agency and thanked everyone who joined the search for her son. "We just want to tell everybody that we're very thankful that you took the time out to search for Casey and prayed for him, and he's good," said his mother. "He is good, he is up and talking. He's already asked to watch Netflix. So, he's good …"(1)When did Casey get lost?A. On January 24.B. After a 911 call.C. Before his playmates came.D. After he left his grandmother's house.(2)What can we know about the boy?A. He survived with the help of a bear.B. The rescuers rescued him from a bear.C. Someone offered key information to find him.D. He was eventually found by officer Hughes.(3)Why did the mother say that in the last paragraph?A. To report the detailed situation.B. To show her gratitude and relief.C. To invite everyone to watch her child.D. To appreciate searchers and the bear.(4)Where is this text most likely from?A. A news report.B. A guidebook.C. A diary.D. An advertisement.【答案】(1)D(2)C(3)B(4)A【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,男孩凯西在离开祖母家后就失踪了。

高中英语阅读技巧:②理解主旨和要义——标题归纳题

高中英语阅读技巧:②理解主旨和要义——标题归纳题

高中英语阅读技巧:②理解主旨和要义——标题归纳题一、标题归纳题常见的设问方式1. What / Which of the following can be / may be / is the best title for the text?2. Which of the following can best serve as the title of the passage?3. Which one could be the best title of the passage?4. The best / most suitable title for this text would be _____.5. What can be a suitable title for the text?二、标题归纳题解题技巧这种类型的考题考查考生准确理解全文、提炼信息、概括总结的能力。

标题归纳题实质上与主旨大意题一样,考查的都是文章的主旨大意,只不过这两类题型的选项形式不同:前者通常是短语或短句,后者通常以一句话的形式出现。

所以,解答主旨大意题的部分技巧对于标题归纳题同样适用。

另外,解答标题归纳题时,还常用以下技巧:1. 观察选项的概括度。

所选标题必须能概括全文中心内容,可以是对文章关键词语的概括,也可以是对论点或各段段意的综合概括。

2. 观察选项是否严谨、新颖。

标题是文章的眼睛,既要严谨,也要新颖。

三、真题分析以下内容均选编自高考真题,我们将结合上面提到的解题技巧对各题进行分析解答。

AGood Morning Britain's Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning, but she is cooking up a storm in her latest role — showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money: Good Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for under £5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says she's been able to put a lot of what she's learnt into practice in her own home, preparing meals for sons, Sam, 14, Finn, 13, and Jack, 11.“We love Mexican churros, so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,” she explains. “I pay £5 for a portion (一份), butMatt makes them for 26p a portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can buy takeaway food, but sometimes we're not aware how cheaply we can make this food ourselves.”The eight-part series (系列节目), Save Money: Good Food, follows in thefootsteps of ITV's Save Money: Good Health, which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.With food our biggest weekly household expense, Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonight's Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget. The team transforms the family's long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.1. What can be a suitable title for the text?A. Keeping Fit by Eating SmartB. Balancing Our Daily DietC. Making Yourself a Perfect ChefD. Cooking Well for Less【分析】本文是一篇新闻报道。

高中英语主旨大意题 做题技巧 及习题

高中英语主旨大意题 做题技巧 及习题

二阅读理解—主旨大意题1.主旨大意:主旨大意题是作者在文章中要表达的主要内容,是全文的核心,作者在文章中努力通过各种细节信息来阐明中心话题。

这类题主要考查学生把握全文内容或概括总结的能力,是学生最易犯错的题型。

大致分为:标题文章主旨段落主旨2.解题要点:1)抓住主题句,概括中心思想2)略读3.主旨大意题的命题方式通常有以下几种:1)The general/main idea of the passage is about ____.2)Which of the following best states the theme of the passage?3)In this passage the author discusses primarily ____.4)The passage is mostly about ____.5)The passage is mainly concerned about ____.6)What is the main topic of the passage?7)What is the best title for the passage?8)Which of the following can best summarize Paragraph one?9)The author’s main purpose in writing the passage is to …10)The passage is meant to ….解题技巧如何找主题句1)位置记叙文: 文中一般没有明显的题句夹叙夹议文: 主题句常在议论中说明文: 一般在首段议论文: 一般为总分总模式, 即主题句(作者的观点)常在首段或末段(作者观点的重申)。

当然,由于写作需要,主题句偶尔也可在一段文章中间。

2)关键词关注结论性或转折性的词therefore, as a result, thus, so, for example, in fact,moreover, furthermore, what’s more, most important of all, but, however, rather,yet,above all,find,in conclusion, in short, all in all , overall, clearly, In fact…3)无明显主题句主题句隐含在段意之中,这就需要读者对每段文章的段意进行归纳,在段落大意的基础上再进一步加工概括了。

英语阅读理解练习题含答案含解析

英语阅读理解练习题含答案含解析

英语阅读理解练习题含答案含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解The killdeer, a small bird known for its high-pitched(声调高的)call, could lead to the cancellation(取消) of one of Canada' biggest music festivals.The first hint of trouble for Ottawa's Bluesfest, an outdoor festival that draws around 300,000 people each year, came last week after workers at the site found one of the birds. It had laid four eggs nearby, effectively claiming the main stage area as its nesting ground. "This is one of the most challenging problems we've been presented with, but we feel we can work through this," said Mark Monahan, executive director of the festival. "Anything that changes the schedule has a major effect, so we're taking it very seriously."The discovery meant that government officials rushed to protect the nest and the eggs, hiring a security guard to watch over them 24 hours a day.Environmentalists were also brought in. "We don't know when the eggs might hatch," said Monahan. What is known is that the young killdeer will likely leave the nest soon after they are hatched, leading many to hope that the eggs hatch in the next day or so.The festival is now seeking permission from Environment Canada to relocate(搬迁)the nest some 50 meters away or take it to a wildlife center. Moving the nest would also ensure the bird and its young would be protected during the festival's 11-day run, said Monahan. It's highly likely that the festival's thousands of attendees would cause huge problems for the bird and its eggs. Monahan was confident that the festival would go on as planned, however. "Most of the people we're working with are looking for a positive solution," Monahan said. "There is no one saying that the festival can't go on."As news of the dilemma spread, it left residents divided. Some supported the bird, saying that moving the nest might result in the eggs being abandoned. Others expressed annoyance that protecting the eggs of the small bird, which is widespread across North America, was risking an annual festival that contributes millions of dollars to the local economy.The killdeer's tendency to build its nest in open fields or flat areas has caused issues in other areas of the US: earlier this year, construction of a health center in Wisconsin was temporarily stopped after a killdeer and its four eggs were discovered.(1)What can we learn about Bluesfest?A.It is the first music festival in Canada.B.It is an important event for music lovers.C.It is a music festival held every two years.D.It is a challenging outdoor activity in Ottawa.(2)What was especially challenging for Bluesfest this year?A.Pressure from the government.B.Disagreements with the public.C.The need to protect the bird's eggs.D.The lack of experience in hosting the event.(3)How did the festival plan to deal with the problem?A.Move the nest to another place.B.Ask government officials for help.C.Seek advice from environmentalists.D.Hire security guards to protect the eggs.(4)The underlined word "dilemma" is closest in meaning to "______".A.a difficult situationB.an extreme situationC.a dangerous situationD.an encouraging situation【答案】(1)B(2)C(3)A(4)A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,对于音乐爱好者来说,非常重大的加拿大音乐事件Bluesfest,在上周工作人员在现场发现了一只小水鸟,它在附近下了四个蛋,把主要舞台区域作为它的筑巢地,以及就主办方准备将鸟巢搬离此处引发了人们讨论。

高考英语阅读理解长难句分析详解(3)

阅读理解之全文主旨大意题老师叮咛:李辉老师说,“主题+态度+细节=破解任何一篇文章的三大法宝!几乎每道阅读题目都来自这三大法宝!”因此,学会抓住全文主题,至关重要!本文也将通过对阅读理解主旨大意题的分析来展现准确判断出主题的方法。

下文经过了全网首席高考英语名师李辉老师团队高度认真的整理校对,无错、可信!可供全国各省高中生打印,学习、背诵!一.解题指导我们阅读一篇文章,首先是要了解其大意、明确其主旨。

因此,主旨大意题是常考题型。

主旨大意题包括:主要内容(main idea, mainly about)型、文章标题(best title)型、写作目的(purpose)型。

二.解题技巧1. 弄清文章的大意,关键是找到主题句。

主题句的位置:主题句通常在文首、文末或首尾呼应,有时也在文中,或没有主题句,需根据文章所述内容进行归纳。

各段的主题句也常在该段的首句或尾句。

议论文和说明文一般有主题句,但记叙文通常没有主题句,需要归纳。

2.找主题句的方法:用略读法(skimming)。

即快速阅读文首、文尾,或每段的首句和尾句等,搜索主题线索和主题信息。

找主题句的四个小窍门:(1)当段落中出现表转折的词语(如however, but, in fact, actually等)时,该句很可能是主题句。

(2)当首段出现疑问句时,对该问题的回答很可能就是文章的主旨。

(3)作者有意识地反复重复的观点,通常是主旨;反复出现的词语,一般为体现文章主旨的关键词。

(4)表示总结或结论的话(常有therefore, thus, in short, conclude, conclusion等)。

3. 关于干扰项和正确答案。

(1)干扰项可能是文中某个具体事实或细节;可能是文中某些(不完全的)事实或细节片面推出的错误结论;可能属非文章事实的主观臆断。

(2)正确答案:是根据文章意思全面理解而归纳概括出来的;但不能太笼统、言过其实或以偏概全。

三.题型总结在阅读理解中,主旨大意题常有以下几种命题方式:(1)Main idea型:选择项多为陈述句,要求考生选择表达作者思想或观点的句子。

高中英语 高考主旨大意题解题方法 第1讲 阅读主旨大意解题方法 教师版

英语学科教师辅导教案所属年级:高三辅导科目:英语课程主题:阅读理解技能—段落大意和全文大意学习目标1.掌握主旨大意题的识别标志。

2. 掌握解题思路和方法。

小试牛刀1 (2018江苏卷)Meanwhile, things that you might expect to discourage spending---"bad" tables, crowding, high prices---don't necessarily. Diners at bad tables - next to the kitchen door, say - spent nearly as much as others but soon fled. It can be concluded that restaurant keepers need not " be overly concerned about " bad ' tables, " given that they're profitable. As for crowds, a Hong Kong study found that they increased a restaurant's reputation, suggesting great food at fair prices. And doubling a buffet's price led customers to say that its pizza was 11 percent tastier.What does the last paragraph talk about?A. Tips to attract more customers.B. Problems restaurants are faced with.C. Ways to improve restaurants' reputation.D. Common misunderstandings about restaurants.答案:D。

(英语)高二英语阅读理解试题(有答案和解析)含解析

(英语)高二英语阅读理解试题(有答案和解析)含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解If you want to convince the boss you deserve a pay rise or promotion, the solution could be simple — eat the same food as they do. Psychologists have discovered managers are much more likely to instantly trust us if we choose the same dishes as them.During experiments, discussions over wages and work conditions were much more successful if both sides chose to snack on the same treats. And shoppers were much more likely to buy a product advertised on TV by someone eating a similar food to them at the time.The reason is thought to be so-called similarity attraction theory — where people tend to like others who have similar tastes or habits to themselves. But this is believed to be one of the first studies highlighting the role of food in this relationship. Researchers at Chicago University in theUS conducted a series of experiments to examine food's role in earning trust.In a test, participants were told to watch TV — where someone pretending to be a member ofthe public praised a certain product. The volunteers were given Kit Kat bars to nibble (咬), whilethe TV people ate either a Kit Kat or grapes as they talked.The results showed viewers were much more likely to express an interest in buying the productif the TV showed the other person eating a Kit Kat too.The researchers added, “Although similarity in food consumption is not a sign of whether two people will get along, we find consumers treat this as such. They feel more trusting of those who consume as they do. It means people can immediately begin to feel friendship and develop a bond, leading to smoother transactions (交易) from the start.”Harley Street psychologist Dr. Lucy Atcheson said it was already known that wearing similar clothes could instantly create trust. But this was the first report that food had the same effect. She said, “This is really interesting. It makes sense as people feel they have common ground andcan trust the other person. That means negotiations are more likely to be successfu l.”(1)According to the passage, customers are likely to buy a product from a dealer who ______.A. has the same taste as themB. advertises his products on TVC. reduces the price of his productsD. pays attention to the quality of his products(2)The experiments conducted by researchers at Chicago University show that ______.A. food plays an important role in earning people's trustB. bosses like employees that havethe same taste as themC. people who have similar tastes to their boss's earn moreD. people have less interest in buying products advertised on TV(3)What can be inferred from the passage?A. People who eat similar food are more likely to trust each other.B. People will get along with each other if they like to eat similar things.C. The effect of wearing similar clothes hasn't been proved by researchers.D. People are more likely to make friends with those wearing the same clothes as them.(4)Which of the following sayings can be an example of the similarity attraction theory?A. Honesty is the best policy.B. All good things come to an end.C. Birds of a feather flock together.D. Where there is a will, there is a way.【答案】(1)A(2)A(3)A(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了相似吸引理论在食物上也成立,芝加哥大学研究人员进行的实验表明食物对人的信任起着重要的作用。

2013届高考英语阅读理解之主旨大意题复习

2013届高考英语阅读理解之主旨大意题复习20135骞撮珮鑰?骞存ā鎷焄娴欐睙涓撶増] 17В?杩欑被棰樹富瑕佹槸娴嬭瘯瀛︾敓瀵逛竴绡囨枃绔犳垨涓€娈垫枃瀛楃殑娣卞眰鐞嗚В紡鏈夛細(1) Which of the following best describes the main point of the passage?(2) What is the writer trying to tell us? (3) Which of the following is the best title for the passage? (4) The purpose of the passage is. (5) The main (general) idea of the passage is. (6) The passage is mainly about. (7) What is mainly discussed in the passage?笉鍚岋紝鏈夋椂鍦ㄥ紑澶? ф剰; 鏈夋椂鍦ㄧ粨灏? 鎬ф剰銆??槸鐢ㄦ潵闃愯堪銆佽В銆??杩欏氨??富棰ф?囩珷鐨勬渶鍚庯紝姝ょ被鏂囩珷寰€寰€浠ュ垪涓句簨瀹炲紑澶达紝閫氳繃璁?瀵绘壘鏁寸瘒鏂鍏夌湅х粏鑺傛槸鏈嶅姟浜庝粈涔堢殑锛屽垎鏋愭晠浜嬬殑鍙戝睍缁撳眬閮芥槸鍥寸粫浠€涔堜腑???鑰冪偣瑙f瀽Main Idea鍨嬶紱Topic/Title Purpose and Attitude鍨嬨€?鈪?Main Idea鍨??Which of the following best describes the main point of the passage? The main (general) idea of the passage is ______. From the passage we know that ______. What's the main idea /topic / subject /point of this passage? What does the passage mainly deal with? The article is written to explain ______. All the details in this passage support the main idea______. What does the last paragraph mainly discuss? The first paragraph mainly tells us ______. What's the main idea of the third paragraph? 1嚭鏂囩珷鐨勪富棰樺彞(Topic Sentence)垯涓烘敮鎾戝彞鎴栨墿灞曞彞(Developing Details)锛屾槸鐢ㄦ潵闃愯堪銆佽В閲?2锛庡湪?鈪?Topic/Title鍨?ヨ€冩煡鑰冪敓瀵瑰叏鏂囦腑蹇冩€濇兂鐨勭悊瑙c€傘€€銆€The best title/ headline for this passage might be ______. The text (passage) could be entitled ______. What is the best title for the passage? Which of the following can be thebest title for this passage? The topic of the passage is ______. 1锛庣粰鏂囩珷鍔犳爣棰橈紝棣栧厛瑕佹妸鎻″ソ鏂囩珷澶ф剰锛屼笉鑳芥妸鏂囩珷鏌愪竴娈电殑澶фф剰锛屾洿涓嶈兘鎶婃枃绔犵粏鑺傜湅鎴愭槸鏂囩珷澶ф剰锛屼互闃叉爣棰樼殑鐗囬潰鎬с€?2锛庢敞鎰忔枃绔犵殑浣?3?鈪?Purpose and Attitude鍨?姣忎广€傚懡棰樹腑甯哥粨鍚堣€冪敓瀵规枃绔犵殑鐞嗚В锛岃€冩煡瀵瑰啓浣滅The author's main purpose in writing the passage is ______. The passage is meant to______. The purpose of this article is ______. The author's attitude toward s best described as one of ______. What might be the purpose of the author to write this passage? What is the author's main purpose in this passage 鏂囩珷闇€瑕侀€ф剰鏄?銆愮瓟妗堝強瑙f瀽銆態銆€涓绘棬澶ф剰棰樸€傛枃绔銆俆he game between humans and their smart devices is amusing and complex. 浜轰笌绉戞妧涔嬮棿鐨嬮棿鐨勫叧绯汇€?浜斿勾楂樿€?A缁?2012?1.銆?012娴欐睙鍗稢銆?Two friends have an argument that bleaks up their friendship forever, even though neither one can remember how the whole thing got started. Such sad events happenover and over in high schools across the country. In fact, according to an official report on youth violence, "In our country today, the greatest threat to the lives of children and adolescents is not disease or starvation or abandonment, but the terrible reality of violence". Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit? First of all, students need to realize that conflict is unavoidable. A report on violence among middle school and high school students indicates that most violent incidents between students begin with a relatively minor insult (). For example, a fight could start over the fact that one student eats a peanut butter sandwich each lunchtime. Laughter over the sandwich can lead to insults, which in turn can lead to violence. The problem isn't in the sandwich, but in the way students deal with the conflict. Once students recognize that conflict is unavoidable, they can practice the golden rule of conflict resolution (瑙e喅) stay calm. Once the student feels calmer, he or she should choose words that will calm the other person down as well. Rude words, name-calling, and accusation only add fuel to the emotional fir On the other hand, soft words spoken at a normal sound level can put out the fire before it explodes out of control. After both sides have calmed down, they can use another key strategy for conflict resolution; listening. Listening allows the two sides to understand each other. One person should describe his or her side, and the other person should listen without interrupting. Afterward, the listener can asknon-threatening questions to clarify the speaker's position. Then the two people should change roles. Finally, students need f. consider what they are hearing. This doesn't mean trying to figure out what's wrong with the other person. It means understanding what the real issue is and what both sides are trying to accomplish. For example, a shouting match over a peanut butter sandwich might happen because one person thinks the other person is unwilling to try new things. Students need to ask themselves questions such as these: How did this start? What do I really want?What am I afraid off As the issue becomes clearer, the conflict often simply becomes smaller. Even if it doesn't, careful thought helps both sides figure out a mutual solution. There will always be conflict in schools, but that doesn't mean there needs to be violence. After students in Atlanta started a conflict resolution program, according to Educators for Social Responsibility, "64 percent of the teachers reported less physical violence in the classroom; 75 percent of the teachers reported an increase in student cooperation; and 92 percent of the students felt better about themselves". Learning to resolve conflicts can help students deal with friends,. teachers. parents, bosses, and coworkers. In that way, conflict resolution is a basic life skill that should be taught in schools across the country. 50. This article is mainly about . A. the lives of school children B. the cause of arguments in schools C. how to analyze youth violence D. how to deal with school conflicts 50.銆愮瓟妗堛€慏銆愯瘯棰樿В鏋愩€iven that this is the case, why aren't students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit?鍜屾暣浣撶D绗﹀悎鏂囨剰銆?2.銆?012澶╂触鍗?A銆?Bicycle Safety Operation Always ride your bike in a safe, controlled manner on campus(鏍″洯). Obey rules and regulations. Watch out for walkers and other bicyclists, and always use your lights in dark conditions. Theft Prevention Always securely lock your bicycle to a bicycle rack---even if you are only away for a minute. Register your bike with the University Department of Public Safety. It鈥檚fast, easy, and free. Registration permanently records your serial number, which is useful in the possible recovery of the bike stolen. Equipment Brakes Make sure that they are in good working order and adjusted properly. Helmet A necessity, make sure your helmet meets current safety standards and fit properly. Lights Always have a front headlight---visible at least 500 feet in front of the bike. A taillight is a good idea. Rules of the Road Riding on Campus As a bicycle rider, you have aresponsibility to ride only on streets and posted bicycle paths. Riding on sidewalks or other walkways can lead to a fine. The speed limit for bicycles on campus is 15mph, unless otherwise posted. Always give the right of ways to walkers. If you are involved in an accident, you are required to offer appropriate aid, call the Department of Public Safety and remain at the scene until the officer lets you go. Bicycle Parking Only park in areas reserved for bikes. Trees, handrails, hallways, and sign posts are not for bicycle parking, and parking in such posts can result in a fine. If Things Go Wrong If you break the rules, you will be fined. Besides violating rules while riding bicycles on campus, you could be fined for: No bicycleregistration---------------------------------------------------$25 Bicycle parkingbanned--------------------------------------------------$30 Blocking path with bicycle---------------------------------------------$40 Violation of bicycle equipment requirement-------------------------$35 40. What is the passage mainly about? A. A guide for safe bicycling on campus. B. Directions for bicycle tour on campus. C. Regulations of bicycle race on campus. D. Rules for riding motor vehicles on campus. 3. 銆?012婀栧崡鍗?B銆?Still seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a mere wall away from your college. King鈥檚Art Centre A day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anywhere. This weekend sees the opening of an exhibition of four local artists. You could attend a class teaching you how to 鈥榣earn from the masters鈥?or get more creative with paint 锟紺free of charge. The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee. the Botanic Garden The Garden has over 8,000 plant。

  1. 1、下载文档前请自行甄别文档内容的完整性,平台不提供额外的编辑、内容补充、找答案等附加服务。
  2. 2、"仅部分预览"的文档,不可在线预览部分如存在完整性等问题,可反馈申请退款(可完整预览的文档不适用该条件!)。
  3. 3、如文档侵犯您的权益,请联系客服反馈,我们会尽快为您处理(人工客服工作时间:9:00-18:30)。
相关文档
最新文档